Το Sunbather ανήκει στην περίεργη κατηγορία “δίσκοι που για κάποιο λόγο κάνουν τη μούρη μου ξινή αλλά ταυτόχρονα εκτιμώ αρκετά”
Απ’ ό,τι διαβάζω το καινούργιο δεν έχει σχεδόν καθόλου black φωνητικά οπότε θα το τσεκάρω σίγουρα
Το Sunbather ανήκει στην περίεργη κατηγορία “δίσκοι που για κάποιο λόγο κάνουν τη μούρη μου ξινή αλλά ταυτόχρονα εκτιμώ αρκετά”
Απ’ ό,τι διαβάζω το καινούργιο δεν έχει σχεδόν καθόλου black φωνητικά οπότε θα το τσεκάρω σίγουρα
Τι κομματαρα και εκτελεσαρα ειναι αυτη!
Το Mood Ring κάνει κατάληψη στο κεφάλι μου μια βδομάδα σερί.
Με εξαίρεση σινγκλς + καναδυό ακόμα (κυρίως το Λούβρο) το προηγούμενο δε μπορώ να πω ότι με είχε πιάσει.
Ίσως είχε να κάνει με προσδοκίες μετά το ντεμπούτο ή με τα μυαλά μου τότε, δεν ξέρω, θα πάρει δεύτερη ευκαιρία σε κάθε περίπτωση.
Το Solar Power μαρέσει γιατί πήγε τελείως αλλού, αλλά είναι εντελώς δικό της και μελωδίες και στίχοι και όλα. Και τραγουδάρες προφανώς.
The Path, Nail Salon και California
Φοβερές περίεργες κιθάρες και απόκοσμες ατμόσφαιρες στο χαοτικό δυσαρμονικο blackdeath που παίζουν, πολύ δυνατο μου φάνηκε στις πρώτες δύο ακροάσεις, οψομεθα
Εξαιρετικό το Portal, σαφώς ανώτερο από το προηγούμενο για μένα που μάλλον ήταν και το χειρότερο τους, άσχετα αν ήταν και εκείνο αρκετά ποιοτικό (προφανώς).
Κάθε φορά αναρωτιέμαι πώς μπορούν να συνεχίσουν στο ίδιο ύφος χωρίς να ακουστούν τετριμμένοι και σχεδόν πάντα με εκπλήσσουν θετικά.
Επίσης, αυτό εδώ
Στις πρώτες ακροάσεις με εξέπληξε θετικά, σαν να κατάλαβαν επιτέλους τις πραγματικές τους δυνατότητες, όχι πως είχαν καμία αδιάφορη δισκογραφία έως τώρα, τουναντίον.
Είχε πλάκα γιατί χωρίς να γνωρίζω τους OSI and the Jupiter και νομίζοντας πως είναι μια πρόταση παρεμφερής με τους Portal περίμενα να ακούσω κάτι σε ανάλογο απόκοσμο και evil υφος. Μέχρι και το τρίτο κομμάτι περίμενα ποτέ θα σκάσει η κόλαση και το χάος
Πολύ όμορφος φολκ δίσκος, φοβερές οι πινελιές του cello, ωραίες ατμόσφαιρες και ένα στοιχείο πρωτοτυπίας διακρίνω, θενκς Αποστολή και πάλι για την πολύ ωραία πρόταση!
Για να είμαστε δίκαιοι, εγώ και ο @Aldebaran μπορεί να τους είχαμε αναφέρει σε ένα Nordic folk αφιερωματακι παλιότερα αλλά ο νέος δίσκος (ο καλύτερος τους; Δεν ξέρω ακόμα) είναι πρόταση από @Old_Boy !
Αν θες σχετικά παρόμοια φάση με Portal πάντως, Altarage και DSKNT (το φετινό) θα πρότεινα.
νομίζω το έθεσε σε γραπτό λόγο πολύ επιτυχημένα ο κριτικός του angry metal guy
Stave represents a significant step up from Nordlige Rúnaskog . It’s not that Osi and the Jupiter has dramatically changed the template but rather they’re painting their art in more vibrant and varied hues, with more compelling shades of light and dark. The lows are haunting and harrowing but there are lighter moments scattered across the record that carry you up from the depths, while the transitions between synth-driven gothic ambience, tribal percussion and pure folk, weave a compelling narrative. The production helps this, giving Stave an organic earthiness that feels natural and rich, lending the record a depth and weight that allows the emotion to really come through.
Ωραία κριτική.
Συμφωνώ πολύ με αυτό εδώ, νομίζω αυτό είναι που με ενθουσιάζει και εμένα:
Ιδανική ισορροπία, ποιοτικά κυρίως.
Συμφωνώ πολύ για επιρροές μέγιστου Townes van Zandt, και για τις folk-ιες των Panopticon προφανώς!
Νέο EP Gorillaz ρε!
Sorry αν έχει γίνει ξανά ποστ αλλά τι ωραίος δίσκος είναι αυτός
και τι δυναμίτης είναι αυτό https://www.youtube.com/watch?v=-xHt98f5JxI
Καλό είναι να post-άρονται κάθε μέρα και σε άλλο topic αυτά, γιατί κάπως έτσι τους έμαθα κι εγώ από το πουθενά και δεν ακούω τίποτε άλλο τις τελευταίες μέρες.