Κουβέντα να γίνεται…το τελευταίο Year Of No Light κυκλοφόρησε 2 Ιουλίου και παραμένει μέχρι σήμερα ως name your price στο Bandcamp, αρά μιλάμε για σχεδόν 4 γεμάτους μήνες.
Απο τα ελαχιστα τραγουδια που εχω ακουσει οι ETID δεν ειναι του γουστου μου. Παρ’ολα αυτα τι κομματαρα ειναι το Thing With Feathers. Σιγουρα ενα απο τα κομματια της χρονιας!
ρε γαμωτο το thing with feathers μου βγαζει κατι πολυ γνώριμο απο μπάντα 90ς φαση αλλα δεν μου έρχεται εχω φαει σκάλωμα
Στην αρχη του μου φερνει λιγο απο Radiohead των 90’s. Και σε κατι ακομα που δεν μου ερχεται ουτε εμενα! Καπου διαβασα οτι ειναι αφιερωμενο στην αδερφη του τραγουδιστη και του ενος κιθαριστα η οποια επασχε απο καποια ασθενεια και ‘εφυγε’.
Η γραμμή των φωνητικών στην αρχή Radioheadίζει αρκετά, μετά είναι απλά ETID μεγαλείο. Οι στίχοι είναι γραμμένοι για την αδερφή των Buckley η οποία έπασχε από Rett syndrome και έφυγε το 2017. Εκτός αυτού του τραγουδιού, ο δίσκος κινείται στα γνώριμα χαοτικά μονοπάτια των Every Time I Die, πράγμα που τον κάνει δύσκολο άκουσμα μεν, είναι ο καλύτερός τους δε. Το οποίο και θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο επίτευγμα, μιας και είναι ο 9ος δίσκος της μπάντας και ουσιαστικά πρόκειται για διπλό δίσκο.
Συνεχίζω το spam γιατί έτσι πρέπει. Ο Θοδωρής ο Γενιτσαρίδης γράφει εδώ μέσα να τον συγχαρώ και προσωπικά? Ποτέ δεν είναι αργά για να αναγνωριστεί η σημαντικότητά τους ακόμα και στην Ελλάδα.
Θεοδόσης!
Καλό είναι αλλά ότι είναι σίγουρα ο καλύτερός τους κλπ. τα θεωρώ λίγο υπερβολές ε. Όσο για το From Parts Unknown που λέει μέσα, πολλά μπορείς να το πεις αλλά πιο αργό/μελωδικό ακόμα και για τα δικά τους δεδομένα δεν το λες, σόρι κιόλας. Εκτός αν σου 'χει μείνει μόνο το Moor
Έχεις δίκιο, δε συμφωνώ σε όλα με τον Θεοδόση, εκεί δηλαδή για τα From Parts και Low Teens είμαι κάθετα αντίθετος, αλλά πιο πολύ με ενδιαφέρει η αποθεωτική κριτική ενός τέτοιου δίσκου εν Ελλάδι, παρά οι μικρές παραφωνίες. Αλλά ναι, είναι ο καλύτερός τους.
Ok προφανώς διαφωνούμε ως προς το τελευταίο αλλά για το “εν Ελλάδι” που λες, αν κρίνω απ’ όσα θυμάμαι από παλιά (λείπω πάνω από δεκαετία), δε φαντάζομαι ότι δεν υπάρχει κοινό γι’ αυτές τις μπάντες, στην οποία περίπτωση άλλοι πρέπει να είναι οι λόγοι που δεν περνάνε. Αν και καταλαβαίνω τι λες για τις κριτικές γιατί στα πέριξ το ίδιο σκεφτόμουν π.χ. για Norma Jean, για τους οποίους έχει να ανεβεί κριτική εδώ απ’ το Meridional
2/2 φέτος
4/4 σε 1,5 χρόνο, αστείρευτος ο τύπος!
Ενταξει ρε μα@#κες μην ειστε τοσο σνομπ βγαλαν και οι ice nine kills τίμιο αλμπουμ… μετα τα 4 πολυ καλα singles απλά περίμενα και τα υπόλοιπα να ειναι το ίδιο καλα αλλα ειναι λίγο κατώτερα με κανα 2 εξαιρέσεις.