Επίορκος λοιπόν. Ας εξιλεωθώ με αυτό:
Κι επειδή εδώ μέσα γράφονται μόνο αλήθειες, και τολμώντας να παίξω ακριβώς κάτω από το όριο (αλλά έχω ελαφρυντικά, γιατί κανείς δε μπορεί στην περίπτωσή τους να πει “όχι”), ας μη ξεχνάμε τη σωστή αρχή:
Ξέχασα κι αυτά
Το σκέφτηκα αλλά έχουν 3 δίσκους Όπως και πολλές άλλες υποψήφιες μπάντες για αυτό το poll (πχ Vektor ή Bruce Dickinson).
Ε, το γαμήσαμε και ψόφησε τώρα, βάζουμε εξόφθαλμα αμφισβητούμενα πράγματα. Μη γίνει το thread απλά “γουστάρω το ντεμπούτο περισσότερο”… Π.χ. όταν υπάρχουν “Into the mirror black”, “Into the pandemonium” (φοβερή σύμπτωση με τους τίτλους), “Clandestine” κλπ. δε μιλάμε καν για VAR καταστάσεις… Άσε που (παρομοίως με τους Mayhem) εγώ το “Morbid tales” θεωρώ σαν ντεμπούτο.
Plex, κάνω πως δεν είδα την αναφορά στους Obituary, και να ελπίζεις να μη σε είδε ούτε το μάτι του Κθούλου στο “Cause of death”. Napalm Death το σκέφτηκα κι εγώ είναι η αλήθεια. Ίσως μόνο και μόνο για ΚΟΣΜΟΪΣΤΟΡΙΚΟΥΣ λόγους να άξιζε να μπει το “Scum”. Δεν ξέρω. Είσαι σωστός για τους Slipknot, ωστόσο, ομολογώ ότι μου διέφυγε εντελώς το ντεμπούτο τους από το μυαλό (!).
Καταρχάς (ή και καταρχήν στη συγκεκριμένη περίπτωση), οι Sanctuary δεν είναι καν eligible καθώς έχουν 3 studio albums στη δισκογραφία τους.
Για το into the pandemonium, ας δούμε τι λένε 2 websites με χιλιάδες (το πρώτο με δεκάδες χιλιάδες) ψήφους:
https://rateyourmusic.com/artist/celtic-frost
https://www.sputnikmusic.com/bands/Celtic-Frost/1529/
Εμφανώς και κοινώς πιο αποδεκτό To Μεγάλο Θεριό. Δεν τα λέω εγώ…
Για τον ίδιο λόγο άξιζε να μπει και το Slowly We Rot… Προσωπικά προτιμώ Cause of Death αλλά η σαπίλα των Obituary γλίτσιασε τον κόσμο για πρώτη φορά το 1989, fact. Άλλωστε έγραψα ότι πρόκειται για debatable επιλογή.
Να και κάτι που συμφωνούμε!
Μου φαίνεται πολύ δύσκολο να επιλέξω ανάμεσα στο πιο σκοτεινό black future, το πιο άμεσο outer isolation και το πιο ανοιχτό σε άλλα μουσικά είδη terminal redux. Αλλά επειδή το τοπικ λέει πάνω από τρεις δίσκους, οι vektor πολύ σωστά δεν πληρούν τα κριτήρια
Ούτε καν να είναι το tattooed όσο και να το συμπαθώ ο καλύτερος δίσκος του αλλα γιατί ο Dickinson σαν solo artist δεν πληρεί τις προϋποθέσεις?
Σκόρπιες ενστάσεις γιατί βαριέμαι να κουοτάρω τον καθένανε:
-
Gorillaz το Demon Days είναι νομίζω κατά κοινή παραδοχή το κορυφαίο
-
Slipknot εγώ προσωπικά προτιμώ το Vol. 3 αλλά νομίζω αν κάνεις poll παίζει να βγει ισοψηφία στα πρώτα τρία
-
Hatebreed εκτός απ’ το Perseverance υπάρχει το Rise of Brutality αλλά το ντεμπούτο δεν θεωρείται το καλύτερο
-
Machine Head νομίζω το Blackening είναι το καλύτερο ακόμα αν και το Burn My Eyes δεν είναι μακριά
Αντίστοιχα αμφισβητούμενα είναι Dillinger, Linkin Park και άλλα
Για το Accident of Birth μιλάω, δικό μου το λάθος γιατί νόμιζα ότι είχε άλλο όνομα στην μπάντα του με Roy-Z για κάποιο λόγο (ίσως επειδή μεσολάβησε το Skunkworks ενδιάμεσα πριν κάνει restart).
Ποτέ. Κανείς. To Vol 3.
Μην είσαι τόσο σίγουρος, το Vol.3 παίζει να μ αρέσει ένα τσικ περισσότερο
Περι Dillinger, σηκωνει μεγαλη κουβεντα…
Πιστευω οτι μεταξυ Calculating Infinity με Miss Machine, τεινω στο 2ο (1η κυκλοφορια με Greg Puciato), χωρις αυτο να σημαινει οτι το 1ο δεν ειναι τεραστιο.
Βεβαια ολα τα αλμπουμ ειναι μικρα αριστουργηματα, απλα δινω εμφαση στα 2 πρωτα που ειναι ετσι τα πιο εμφατικα (λατρευω Ire Works/Option Paralysis).
Πολύς κόσμος (ειδικά η πιτσιρικαρία, όταν βγήκε πήγαινα γυμνάσιο) τους έμαθε με το Vol. 3, αν δεν ξέρεις έστω έναν τι να σου κάνω
Προσωπικά μ’ αρέσουν τα πρώτα τρία περίπου το ίδιο, το Vol. 3 λίγο παραπάνω λόγω ποικιλίας.
Παλιά μ’ άρεσε περισσότερο το Calculating Infinity σαφέστατα αλλά με τα χρόνια το Miss Machine μάλλον το 'χει ξεπεράσει. Πιστεύω οι περισσότεροι αυτό θα διάλεγαν. Τα υπόλοιπα είναι από καλά ως πολύ καλά (αν και θυμάμαι αρκετή γκρίνια όταν είχε βγει το Ire Works) αλλά στο μυαλό μου δεν παίζει κάποιο για καλύτερο.
Κανεις δεν το τολμησε γιατι δεν ειναι ο καλυτερος τους
Μισο γιατι καπου χαθηκα, γιατι δεν ειναι το Deathcrush ντεμπουτο?
Ψαχνω να βρω κανα παραδειγμα αλλα εχω σκαλωσει ασχημα εντωμεταξυ, πολυ πιο συχνα ο δευτερος δισκος ειναι το αριστουργημα απ’οτι ο πρωτος ειναι η αληθεια.
Ωραίο ακούστηκε αυτό.
(Παρ’ όλα αυτά, ούτε κατά διάνοια δε συγκρίνεται η ιστορικότητα του “Scum” με το ντεμπούτο των Obituary, ε. To “Scum” επέδρασε στη μουσική σαν το “Black Sabbath”, σαν το “Never mind the bollocks…”. Έθεσε ένα “πριν” κι ένα “μετά”, επηρεάζοντας τον extreme ήχο γενικότερα (metal, punk hardcore, noise, τα πάντα). Δηλαδή από πολιτισμικής άποψης το λέω, δεν υφίσταται σύγκριση.)
Πλέον EP θεωρείται. Είναι σαν το τελικό “ν” στα αρσενικά, άλλαξαν οι κανόνες απ’ όταν πήγαμε εμείς Δημοτικό.
Πάω στο thread των Slipknot να κάνω poll για τα πρώτα 3 (ναι, εκτός του πρώτου-πρώτου, εντάξει;), γιατί με βάλατε σε σκέψεις τώρα.
Σαν τον Πλουτωνα που δεν θεωρειται πλανητης πλεον ενα πραμα, καταλαβα
Πώτςγκένεναυτό, και κυρίως πότε, πάω τώρα wikipedia.
(Άσχετο, εικόνα του Πλούτωνα έχω στο desktop μου, απαράδεκτο να μην το γνωρίζω).
Πλανήτης νάνος.
Κάτι σαν mini-LP που δεν είναι ούτε EP (όπως το Deathcrush για παράδειγμα) ούτε όμως και LP (όπως το De Mysteris) ένα πράγμα.
Βλέπω (ξέρετε ποιοι και τι) απλά δεν σχολιάζω. Ακόμα.
You should have known not to play…
Άλλαξα λίγο τον τίτλο για να είναι συντομότερος και πιο πιασάρικος, ζήλεψα από @RiderToUtopia