ας ζήσουμε κι ένα ψέμα επιτέλους!
Μαζί σου! Απλώς η άρνηση προηγείται της αποδοχής, μην δίνεις σημασία (στην κεντρική όμως να δίνετε ε!)
Λοιπόν, ας παραθέσω κι εγώ μία δεκάδα έτσι για να βρίσκεται:
-
Epica - “Rivers”: Αγάπη και μόνο αγάπη για το συγκεκριμένο άσμα, για την παρουσία, για τη φωνή, για την απογείωσή του. Ούτε κι εγώ ξέρω πόσες φορές το έχω ακούσει από τότε που βγήκε.
-
DVEN - “Er det Maneskinn?”: Η φάση αυτής της στροφής έδωσε τα προσανάματά της από το “A Umbra Omega”. Κι εδώ μπήκαν τα βιολιά και ήρθε μία αίσθηση α λα “Change of Seasons”. Άψογο.
-
Thy Catafalque - " Köszöntsd A Hajnalt": Ο άνθρωπος παίζει μπάλα μόνος του. Δεν ασχολείται με κανέναν, δεν ρωτάει κανέναν, παίρνει την παράδοσή του και φτιάχνει τη μουσική του.
-
Turnstile - “Mystery”: Να το θέσω ως εξής: Φέτος δεν υφίσταται λίστα χωρίς Turnstile μέσα. Και παραθέτω το άνωθεν βίντεο, διότι έχει μέσα τα δύο αγαπημένα μου άσματα - “Mystery” και “TLC”, αλλά έπρεπε να επιλέξω για εδώ ένα. I wnat to thank you for letting see myself.
-
Tuesday the Sky - “Cwmwl”: Καλύτερος δίσκος από το ντεμπούτο και όλα (ή σχεδόν όλα) είναι άριστα κατά το “υπέροχα και ανόθευτα”. Το συγκεκριμένο τα βράδια με συνοδεύει πριν κοιμηθώ. O Jim γράφει ό,τι αισθάνεται και είναι ωραίο.
-
Sivert Hoyem - “Devotional”: Θα μπορούσαμε πούμε “ό,τι και να γράψει ή να τραγουδήσει αυτός ο άνθρωπος είναι χάρμα”, αλλά ας μην υπερβάλλουμε. Το συγκεκριμένο, όμως, τραγούδι είναι τα πάντα όλα, ειδικά με αυτήν την τεραστίων διαστάσεων ενορχήστρωση προς το τέλος.
-
Hail Spirit Noir - “Enter Disco Inferno”: Ο δίσκος συνολικά δε με γοήτευσε. Το ομότιτλο ήταν και είναι δυνατή εισαγωγή στο κυρίως μενού, αλλά το παρόν είναι ακόμη πιο άμεσο. Κι εδώ που τα λέμε, πρέπει να είσαι λίγο δεκτικός και με τη συγκεκριμένη μουσική φάση.
-
Explosions in the Sky - “Climbing Bear”: Υπέροχος δίσκος. Και είναι δύσκολο να διαλέξω ένα συγκεκριμένο, αλλά έχω κολλήσει μ’ αυτό. Κάθε φορά μπορούν να το πάνε αλλού το post rock και να μη χάνουν αυτό που είναι σα μουσικό σχήμα.
-
Deafheaven - “Great Mass of Color”: Παρότι δεν έχω δώσει στον δίσκο όσα ακούσματα θα ήθελα, το συγκεκριμένο τραγούδι υπήρξε ένα μόνιμο παίξιμο στο μυαλό μου σε σημείο που κάποιες φορές στο δρόμο τραγούδαγα μόνος μου “I feel them all”.
-
Wolf Alice - “Delicious Things”: Δεν έχω ασχοληθεί στιγμή μαζί τους. Τον δίσκο τον άκουσα 2-3 φορές, αλλά… αυτό το “αλλά”, πάντα κάτι κάνει. Υπάρχει το παρόν τραγούδι. Αυτός ο μουσικός αιθέρας που παρουσιάζει την ωραιότητα. Και με το τελείωμά του. Αυτά.
Υ.Γ., Δωράκι: Οι παλιές αγάπες μπορεί να πάνε στον παράδεισο, αλλά οι εναπομείναντες αγαπημένοι μουσικοί συνεχίζουν να γράφουν τραγούδια που έχουν εκείνη τη συγκίνηση που εμφανίστηκε όταν άκουσες εκείνον τον δίσκο (ο καθένας σας ξέρει).
Ε ναι ρε γαμώ
Πόσο Φαραντούρη και Διαμάντα Γκάλας ταυτόχρονα… πόσο υπέροχο!
Τι ανέβασες ρε μεγαλοτιτάνα θεέ
(εδιτ: μην αρχίσει κανένας ‘‘ΔεΝ ΜπΟρΕι Να ΕιΝαΙ κΑι ΤιΤαΝαΣ κΑι ΘεΟς’’)
Το οποιο διαβαζω πως ειναι leftover απο το προηγουμενο της αλμπουμ, Chemtrails Over the Country Club.
Το οποιο με την σειρα του ηταν να κυκλοφορησει Σεπτεμβριο του 2020, αλλα αναβληθηκε για το 2021 λογω (α) της πανδημιας και ελλειψης βινυλιου(!) και (β) λογω του οτι δεν ηταν σιγουρη αν ηθελε να χωσει και το Dealer μεσα ή οχι. Τελικα δεν το συμπεριελαβε, αλλα ο δισκος καθυστερησε να κυκλοφορησει ουτως ή αλλως.
Θενκς για την προταση, ειχα αφησει για καποια χρονια στην ακρη την Lizzy Grant και τωρα κανω catch up, ακουγοντας το Norman Fucking Rockwell, το οποιο διαβαζω οτι ειναι αριστουργηματικο, και οτι εχω ακουσει ως τωρα με κανει να καταλαβαινω το γιατι, αν και νομιζω τιποτα δε θα ξεπερασει ποτε το Born To Die στα δικα μου αυτια.
Δεύτερη δεκάδα με χρονοκαθυστέρηση, γιατί έτσι.
-
Arab Strap - The Turning Of Our Bones
Όταν στα σκάει η αλτερνανασκόπα. -
Aurora - Heathens
Υπέροχη, υπέροχη, υπέροχη. Ζωντανή εκδοχή από vevo * σκίζει πτυχία * -
Chvrches & Robert Smith - How Not To Drown
Παίζει ξαναγράφτηκε στο ηλεκτρονικό τόπι, αλλά ναι. Συνεργασία καριέρας.- -
Girl In Red - Serotonin
Πόσο καιρό πετούσα χαρταετό #1. Φρέσκο, upbeat, αλλά όχι ακριβώς. Τέλειο και ημί-unplugged. -
Jess & The Ancient Ones - World Paramormal
Dreams and wonders belong to all of us and not just for the unjust, for they will never share. -
KennyHoopla & Travis Barker - Estella
Πόσο καιρό πετούσα χαρταετό #2. Ποπάνκ. Απλό. Λιτό. Απέριττο. Μόνο sing along. -
Limp Bizkit - Out Of Style
Ευτυχισμένο το 2002. -
Møl - Photophobic
Έπρεπε να κάνει χειμώνα για να το πιάσω. Ω γουέλλ. -
Mono - To See A World
Από τα πιο απλά κομμάτια τους, με την πολύ καλή έννοια. -
Swallow The Sun - Woven Into Sorrow
Το γύρισμα κάπου στο πέμπτο λεπτό μαυρίζει το σύμπαν για πλάκα.
Επιβεβλημένο μπόνους:
-
Converge & Chelsea Wolfe - Crimson Stone
Γιατί ντροπή να μην υπάρχει εδώ μέσα.
Εγχώριο μπόνους:
-
Oceandvst - After All These Years
Σαλόνικα (πανκ) ροκς. Το τούπα-τούπα στο δεύτερο κουπλέ μούρλια.
Και τρία εντελώς ετεροχρονισμένα:
-
The Smashing Pumkins - The Celestials
Για κάποιο λόγο ποτέ δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία στο Oceania. Κακώς. -
Iceage - Everything Drifts
Ακριβώς το ίδιο με αποπάνω, αλλά για το You’re Nothing. -
James Ray - Got My Mind Set on You
Βραβείο άψογης χρήσης τραγουδιού σε ταινία* για το έτος 2021.
*. Δεν πιστεύω να ρώτησε κανείς ποια.
chain cult - we’re not alone
education-whipping post
shadowhouse-peace
prospexx -the garden
actors-strangers
low life-epitaphs
Kaelan mikla -Hvítir Sandar
double echo-cruelty in your heart
civic-come to know
neighborhood brats -harvey weinstein is a symptom
violent spirit-fire