Ψώνια και Καλάμια

Θα χε ενδιαφέρον μια συζήτηση γύρω απο αυτό που λέμε “ψώνιο”. Όλοι μας έχουμε δει, έχουμε μιλήσει γι’ αυτά, έχουμε συναναστραφεί μαζί τους, ενδεχομένως να είμαστε και οι ίδιοι ψώνια στην τελική!

Τι εννοούμε καταρχάς όταν λέμε “ψώνιο”? Πρόκειται για μια θετική ιδιότητα του χαρακτήρα, που φανερώνει αυτοπεποίθηση ή μήπως το αντίθετο, μια ναρκισσιστική προσήλωση σε μια ψευδή εικόνα του εαυτού? Γίνεται κάποιος να είναι ψώνιο σε κάποιον τομέα, και το ακριβώς αντίθετο σε κάποιον άλλο?

Όταν μιλάμε για τους άλλους, μας ελκύει να έχει καβαλήσει και λίγο το καλάμι ο άλλος, ή μας απωθεί? Γουστάρουμε τις γυναίκες-ψώνια? Οι γυναίκες γουστάρουν τους άντρες-ψώνια? Μήπως όταν λέμε με περιφρόνηση “αυτός/η είναι ψώνιο!” κατά βάθος ζηλεύουμε? Πρέπει να είναι κάποιος και λίγο ψώνιο στην τελική, ή μήπως η επίδειξη μετριοπάθειας είναι το παν? Γίνεται κάποιος να έχει καβαλήσει το καλάμι χωρίς να έχει να επιδείξει τίποτα το ιδιαίτερο? Μήπως τελικά υπάρχει διαχωρισμός σε αυτό που είναι κατά βάθος ο άλλος, και σε αυτό που επιδεικνύει?

Και αν μας ενοχλεί να είναι κάποιος ψώνιο, θα μας ενοχλούσε το ίδιο να είμαστε εμείς οι ίδιοι, ή στην περίπτωση μας γουστάρουμε?

Αυτά, συν οτιδήποτε άλλο κολλάει! (ιστορίες, εμπειρίες κλπ) :roll:

εύγε Ellanor! Ωραίο τόπικ! Δεν απαντώ αμέσως, γιατί θέλω να το φιλοσοφήσω πρώτα λίγο παραπάνω, θα επανέλθω Δημήτριος όμως!

Τι ψώνιο θεε μου. Ακους εκεί δεν απαντώ αμέσως. [-X Ποιος νομίζει ότι είναι

ωραιο θρεντ, πολυ καλο.
εγω θα λεγα πως ψωνιο ειναι αυτος\αυτη που δειχνει κατι το οποιο δεν ειναι. καποιος που εχει τη μυτη του τοσο ψηλα και δεν βλεπει, με αποτελεσμα να τσαλαπαταει αλλους στο δρομο του. δειχνει ανωτεροτητα, νομιζοντας πως ανωτεροτητα ειναι να τους ριχνεις ολους με τους κουβαδες μεικ απ στη μαπα και το βαδισμα το αλογιστικο…για κοριτσια. οχι ομως οτι οι αντρες κανουν πισω. εχει συζητηθει το θεμα πολυ στη δικια μου παρεα, γενικα ειναι απαισιο ενα αγορι να τα φτιαχνει καθε τρεις και λιγο με αλλη, ετσι για να προστεθει και αυτη στη λιστα του. ειναι πολυ ψωνιστικε, πραγματικα. και εμενα μου το εχουν κανει και πληγωνει αγρια μια κοπελα, αληθεια. ασε που απο τις μεγαλυτερες γοητειες ειναι να εισαι σεξυ αλλα να μην το πενευεσαι, να μην του δεινεις σημασια…
αυτοπεποιθηση εχεις οταν πενευεις τον εαυτο σου για κατι που οντως κατεχεις.
ολα τα αλλα ειναι ψωνιστικα!!

Ψώνιο = Ποζεράς = Αυτός που λέει ή κάνει κάτι έτσι όλοι να είναι στραμμένοι προς αυτόν.

Πιστευω οτι τα “ψωνια” ειναι ατομα που νιωθουν ενα “κενο” κατα καποιο τροπο στο χαρακτηρα τους, και προσπαθουν να τραβηξουν την προσοχη με εκκεντρικους τροπους, επειδη δεν μπορουν να γινουν επικεντρο με αλλο τροπο(οπως πχ με καποια θετικη ιδιαιτεροτητα του χαρακτηρα τους)

Ο σατανικος συνδιασμος ποζερα και ανετου. Δηθεν πιο πολυ. Τωρα νταξει ο περισσοτερος κοσμος το χει αυτο σ’ εναν τομεα. Καποιοι το χουν σ’ ολους απο την αλλη:Ρ

edit/ Ψωνιους Ρεντικουλους: Ειναι 2 τυπισσες πισω μου σε μια καφετερια. Η μια 25αρα, η αλλη 40αρα. Η πρωτη ηταν παχια και φοραγε ενα κολλητο φορεα πιο πανω απο το γονατο (μαυρο με φουξια λουλουδια), μεγαλα τρεντικα γυαλια, γοβα με στρας και το μαλλι σφιγγοφωλια. Ελεγε στην δευτερη οτι ο σκηνοθετης της, της ειπε οτι ειναι η επομενη Αλικη Βουγιουκλακη με τοση χαρη που εχει. Αυτα :Ρ

Eίναι καλό να είσαι ψώνιο. Αρκεί αυτό να σημαίνει ότι είσαι απόλυτα ικανοποιημένος με τον εαυτό σου και όχι ότι σνομπάρεις τους άλλους.

Επίσης είναι ωραίο να είσαι ψώνιο όταν αυτό βγάζει πλάκα όπως του ΤζακΜπλακ.

Επίσης είναι ωραίο να είσαι ψώνιο όταν νομίζεις ότι μπορείς να πιεις πολύ και να το αντέξεις.

Ειναι ωραιο να εισαι ψωνιο οταν ξερεις οτι εισαι σε κατι πολυ καλος.Οτι το κατεχεις…

Για μενα ψωνιο ειναι αυτο που ειπε ο Leviathan.Να θελεις μονιμως να εισαι το επικεντρο της παρεας, να μιλας για την παρτη σου, να μην σταματας να λες τη λεξη “εγω”.

Αυτα απο μενα.:roll:

Πωπω αγαμίες ο σκηνοθέτης… :lol:

Εγώ ως “ψώνιο” συνήθως αναφέρομαι στον εγωκεντρικό, τον σνομπ, τον δήθεν. Με την κακή έννοια, δηλαδή. Αυτούς που είναι καλοί σε κάτι και το περηφανεύονται, πιστεύω πως τους αξίζει κιόλας μέχρι ένα σημείο (το σημεί ο που γίνονται ψώνια :lol: ).

ψωνιο ειναι αυτος που φοραει αμανικο οταν εχει κρυο για να δειξει τα μπρατσα του, ειναι αυτος που βαζει σκουλαρικι και το επιδεικνυει με τροπο ωστε να ασχολουνται οι αλλοι μαζι του και κανει και αλλα πολλα για να ασχολουνται ολοι μαζι του, νομιζω πιασατε το νοημα.

Θα σας απογοητευσω .Δεν υπαρχουν ψωνια.Απλα καποια κατωτερα οντα που ονομαζουν τους αλλους ψωνια για να τους μειωσουν γιατι δεν μπορουν να τους φτασουν.Ετσι ειναι δεν ειμαστε ολοι ισοι.Υπαχουν ανωτερα και κατωτερα οντα.

Απο τις πρώτες απαντήσεις φαίνεται συμφωνείτε όλοι πως το ψώνιο είναι ένα νόμισμα με 2 όψεις, κάτι θετικό για κάποιους, αρνητικό για κάποιους άλλους… Προφανώς έχει να κάνει και με τον λόγο για τον οποίο κάποιος είναι ψώνιο. Είναι υπαρκτός ή στηρίζεται περισσότερο στη φαντασία του? Και φυσικά αφορά και τη συμπεριφορά του προς τα έξω, η οποία κάνει και τη διαφορά…

Χαχα, τι μου θύμισες! Ένας τύπος, σ’ ένα λεωφορείο, καλοκαίρι. Φορούσε κοντομάνικη μπλούζα και είχε σηκώσει μόνο το ένα μανίκι απο τα δύο, για να φαίνεται το τατουάζ στο μπράτσο! Τουλάχιστον αν θες να το δείξεις ρε φίλε σήκωσε τα και τα δύο, να φαίνεται πιο φυσιολογικό τουλάχιστον και να μη βγάζει τόσο πια μάτι! :lol:

Eγω το ερωτημα που θετω ειναι.Θεωρειτε τον ορο ψωνιο ως κατι το υποτιμητικο? και αν ναι γιατι?Για μενα ειναι ενας διαφορετικος τροποσ εκφρασης που συμβαινει για διαφορους λογους και οκ μας την σπαει ισως καμια φορα αλλα δεν παυει να ειναι ενα στοιχειο ενος χαρακτηρα?δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να των μειωσω.

Κοίτα. Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις.

1. Υπήρχαν ψώνια όπως ο Oscar Wilde που άξιζαν να είναι ψώνια μέχρι και το τελευταίο τους δαχτυλάκι γιατί πολύ απλά υπήρξαν σπουδαίοι. Δε λέω πως κάθε ένας που πετυχαίνει κάτι πρέπει να ψωνίζεται, αλλά τον δικαιολογώ.

2. Υπάρχουν και ψώνια όπως η γκόμενα / ο γκόμενος που προσπαθούν να το παίξουν μάγκες και σνομπάρουν τους άλλους, επειδή ξέρω γω έχουν ακριβό αμάξι ή ωραίο σώμα, ή έπαιξαν σε ένα διαφημιστικό στην τιβί. Εδώ είναι περισσότερο αμφιλεγόμενο το θέμα.

3. Και υπάρχουν και κείνοι που ψωνίζονται χωρίς να έχουν να επιδείξουν τίποτα απολύτως. Το δικαίωμα στο καλάμι δε κάνει διακρίσεις!

Για μένα πάντως απαραίτητος διαχωρισμός που κάνει τη διαφορά είναι η συμπεριφορά του άλλου. Μην ταυτίζουμε την αυτοπεποίθηση με το ψώνιο, το δεύτερο είναι ευρύτερη έννοια (και μερικές φορές δεν αποτελεί ένδειξη αυτοπεποίθησης). Μπορεί άνετα να ψωνίζεται ο άλλος, αλλά να μη το εκδηλώνει σνομπάροντας τους άλλους (αν και μερικοί εδώ που τα λέμε τον χρειάζονται τον σνομπισμό τους).

Είναι αμφιλεγόμενο θέμα, όπως και να χει!

Το θεμα ειναι πως για μενα μπορει να ειναι καποιος ψωνιο που για σενα μπορει να μην ειναι.Αρα ο ορισμος ειναι υποκειμενικος.Για να μπορεσουμε να πουμε κατι αντεικιμενικα θα πρεπει να κρινουμε τον αλλον και για να το κανουμε αυτο θα πρεπει να γνωριζουμε τα παντα για αυτον.Αλλα με βαση την κοινη λογικη εχεις δικιο.Πρακτικα ομως ισως να διαφωνουσαμε σε συγκεκριμενα παραδειγματα.Με λιγα λογια λεω πως δεν υπαρχει τιποτα στο πλανητη γη που να συμφωνουνε ολοι οτι ετσι ειναι.Κανα thread me θρησκεια φιλοσοφια και τα σχετικα εχει ανοιξει?πχ μεταλ και θρησκεια.θα γινουν τρομερες συζητησεις εκει.αν δεν εχει ανοιξε ενα.καλο ε?:smiley:

γκουχου γκουχου για ποιον βαραει η καμπανα, η φενια γραφει με το ακαουντ του σοφικαπατος.

Η Φένια δεν ήταν κει την προηγούμενη.

Ωπ, μας πιασανε.

Εδιτ, ον τοπικ: Ειναι ωραιο να σαι ψωνιο.

[-X [-X [-X

πάλι ε?[-X [-X

αλκοόλ δίχως εμένα ε? καλάαααα[-X [-X