Γρατζουνιες, χτυπηματα και σημαδια σε οργανα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Λαθος το χρωμα της κιθαρας ειναι Λακα που βαφουν τα επιπλα πανω απο ενα στρωμα primer και αρκετα στρωματα βερνικι μετα. Τα μονα που παλιοτερα ηταν χρωμα αυτοκινητου ηταν τα μεταλλικα με ρινισματα αλλα τωρα εχουν βγαλει κατι ειδικες πουδρες.

Γενικα παντως ειναι δυσκολο να βρεις σωστο μαστορα γιατι οι περισσοτεροι κανουν οτι τους κατεβει.

Η κατεργασια ειναι αναλογη με το ξυλο που θα δουλεψεις και το τελικο φινιρισμα/εμφανιση…

Εχεις δικιο για το χρωμα…Αυτοκινητου,δεν κανει και επισης ουτε υδατοδιαλυτα.

Εχουνε βγει παρ ολα αυτα στην αγορα καποια σπρευ τα οποια απ οτι λενε στα διαφορα φορουμ (luthiers) κανουν πολυ καλη δουλεια…Η κλασσικοτερη περιπτωση παντος ειναι λακα,φυσικα ρηγμενη με πιστολι/κομπρεσερ…

μπα οι γρατζουνιες δε με νοιαζουν και πολυ.

αρκει να λειτουργει η κιθαρα κανονικα.

υστερα εγω γουσταρω μετα απο καιρο να βλεπω την κιθαρα γεματη ενθυμια!:slight_smile:

SOS
θέλω βοήθεια για επισκευή κιθάρας :frowning:
Έπεσε και έσπασε το μπράτσο της κιθάρας, ακριβώς κάτω από τα κλειδιά. Φτιάχνεται; Αν ναι, που μπορώ να την πάω και πόσο περίπου στοιχίζει; αξίζει να την επισκευάσω ή δε θα αποδίδει όπως πριν;

Θέλω σοβαρές προτάσεις και συμβουλές και όχι σχόλια τύπου πως έσπασε :stuck_out_tongue:

Αν το όργανο δεν είναι φτηνιάρικο τότε φτιάχτο. Έχω πάθει το ίδιο ακριβώς σε les paul και φτιάχτηκε μια χαρά, το μόνο φαίνεται κάτι σαν ράμμα στο σημείο. Δεν ξέρω που μένεις, εμένα ο μάστορας είναι στα Καλύβια, πας μόνο με αμάξι και είναι απόσταση αλλά είναι πολύ καλός στη δουλειά του.

Μια Les Paul Epiphone είναι. Για πες πληροφορίες για τον μάστορα που λες. Και εσένα πόσο σου είχε στοιχίσει;

Δεν θυμάμαι πόσα έδωσα γιατί έχει 4-5 χρόνια που έγινε. Θυμάμαι απλά ότι πρέπει να έμεινε μέσα καμιά βδομάδα το όργανο. Επειδή δεν ξέρω και πολλά παραπάνω απ’όσα σου λέω καλύτερα πάρε τηλ να συννενοηθείς κατ’ευθείαν μαζί του τηλ : 22990 63012 Βασίλης
Αν θες θα σου στείλω pic το βράδυ να δεις για τι μιλάω. Εγώ παίζω με δεκάρες χορδές και δεν έχω κανένα πρόβλημα ούτε σε κουρδίσματα ούτε σε τίποτα. Δυστυχώς οι les paul αν πέσουν έχουν πρόβλημα εκεί. Είναι το αδύνατο σημείο τους.
Δεν ξέρω αν σου ξεκόλλησε τελείως, εμένα είχε μείνει ενωμένο ακόμα πάνω οπότε και ήταν πιο εύκολο.