Γρατζουνιες, χτυπηματα και σημαδια σε οργανα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

η να την πηρε πριν 2 μηνες!

πειτε κανα φτηνο καθαριστικο ταστιερας.γτ δεν 3ερω τι ειναι πιο μπιχλα.πιο κα8αρη ειναι η χεστρα μου!:lol:

Εδω:www.petatinkitharasoure.gr

Ρε παιδια ξερετε κανεναν καλο μαστορα στην Αθηνα να παω να μου φτιαξει κατι χτυπηματα ?

Τι λετε μωρε…του Angus η κιθαρα με τεχνητες γρατζουνιες/χτυπηματα οπως η γνησια κιθαρα εχει 2000ευρω παραπανω απο το κανονικο μοντελο! Κ εσεις θελετε να φτιαξετε τα οργανα σας ή κλαιγεστε που τα χτυπατε; Σαν δεν ντρεπεστε αχαρηστα ατομα! Που σας δινεται η priceless γρατζουνια απο το θεο ναααααα (γρατζουνια ->) " --*-…-__—_ " με το συμπαθιο κ εσεις θελετε να πατε να την φτιαξετε… Που παμε σαν ειδος ρε παιδι μου!!;;!!

Οντοπικ τωρα! Εδω εχω το μωρο μου…(μωρο->) Ενα βασικο σετακι στο οποιο εχω βαλει διαφορετικα πιατηνακι κ χαι-χατ απο αυτα, ξεχωριστη βαση για τα τομ, διπεταλακι κ εχω κ ενα 2ο βαθυ απο ενα αλλο σετ αλλα την κανει την δουλεια του! Το εχω στο πατρικο μου γιατι δεν μπορω να το φερω στην Κρητη που σπουδαζω! Κ ο αδελφος μου το πηρε στο σχολιο για να παιξει στην γιορτη του πολυτεχνειου μαζι με την μπαντα του! [Βασικα ο μπρο κιθαρα παιζει αλλα την παλευει κ στα τυμπανα λιγο.] Με παιρνει τηλ κ οταν τον ρωταω αν τα ντραμς ειναι οκ, μου λεει οτι η οταν τα μετεφεραν με το αυτοκινητο, ενα πιατηνι χτυπησε το ξυλο της κασας! Κ εγω δεν εχω παει να το δω…πιστευω οτι δεν θα εχω το κουραγιο για να το δω…αλλα μαλλον δεν θα ζησει ο αδελφος μου…

Tα ντραμς μου ειναι αψογα. Στο μπασο μου ή στην κιθαρα αν ειχα καμια γρατζουνια δε θα με χαλαγε. Στα ντραμς ομως θα ξενερωνα τρελα. Τα εχω να λαμπουνε.
Δε το συζηταω για φθορα στα δερματα. Με πιανει η καρδια μου μονο που το σκεφτομαι.
Θυμαμαι το σετακι που ειχαμε στο στουντιο της σχολης μου. Οταν μπηκα πρωτη φορα και το ειδα, μονο που δεν εκλαψα. Σακατεμενο, χιλιοτρυπημενα/μπαλωμενα δερματα, μες στις χαρακιες… :cry:

Αν και το μπασο ηταν χειροτερα… δεν ειχε καν χορδες :?

Πραγματικα ειναι μαγικο το πως καταφερνει καποιος παντα να χτυπισει το οργανο…
Οταν εχεις την κιθαρα με ζωνη πανω σου,ακομα και σε ενα 4 στρεματα αδειο χωραφι να βρισκεσαι,στην πρωτη στροφη που θα κανεις δεξια η αριστερα θα εμφανιστει εκει ως δια μαγειας ενα ογκοδες επιπλο με μυτερες γωνιες και ΜΠΑΠ!!!και μετα αρχιζουν τα καντιλια και τα μπινελικια στο πουθενα!

+100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000

εγω μια κακη μερα γυρναω σπιτι και βλεπω την κιθαρα μου εξω απο την θηκη της…βεβαια στην αρχη δεν το ειχα παρατηρησει αλλα μετα ειδα το εξης : στο πισω μερος της κιθαρας τερμα χαμηλα με διαμετρο 3 εκατοστα ειχε φυγει οχι απλα το χρωμα της κιθαρας αλλα σχεδον ειχε παει μεσα το ξυλο μισο εκατοστο…
εκλαψα,πονεσα,χτυπηθηκα απο την λυπη μου…τελικα το πηγα σε ενα μαγαζι μουσικων οργανων και μου ειπαν οτι για να φτιαχτει αυτο θελει 100 Ε και την καλυτερη να παω σε ενα μαγαζι αυτοκινητων ωστε να περασουν το χρωμα απο πανω (το χρωμα που βαφουν τις κιθαρες ειναι το ιδιο με αυτο που βαφουν τα αυτοκινητα) ωστε να μου στοιχισει 40 Ε
.τελικα δεν εκανα τπτ και το αφησα ετσι…πρωτον γλιτωνω τα χρηματα και δευτερον μου θυμιζει οτι δεν θα ξαναφησω την κιθαρα μου σε μερος που να μπορει να την παρει καποιος…
στο κατω κατω την αγαπαω με τα ελατωματα της:p

Δε το συζηταω για φθορα στα δερματα. Με πιανει η καρδια μου μονο που το σκεφτομαι.

Κ εμενα μια απο τα ιδια…οταν πηγα Αμαλιαδα κ ειδα τα δερματα που ηταν εντελως καινουργια κ διαφανα, να ειναι θωλα απο τις γραντζουνιες κ λαθος κουρδισμενα με επιασε μια απιστευτη θλιψη! :cry:

:εγινε το μοιραιο…:cry:
Γυρναω σπιτι μ με μεγαλη ορεξις για ουρηση υστερα απο το μαθημα κιθαρας,και πανω στην βιασυνη μ την ακουμπαω οπου να ναι.Καθως τελειωνω με οτι εχω να κανω στην τουαλετα και πλενω τα χερια μου,ακουω ενα ΜΠΑΤ!!!(:!:),τρεχω εξω,και ΄βλεπω την κιθαρουλα μου κατω.:o
Την ψαχνω,την συνδεω να δω αν χαλασε κανενα κυκλωμα,και πανω π ανακουφιζομαι,βλεπω μαυρα κομματακια στο πατωμα#-o!Την ψαχνω και ανακαλυπτω οτι ειχε σπασει σε τρια σημεια(μονο εξωτερικα ευτυχως)και φενοταν το ξυλο απο μεσα.Στην αρχη ηθελα να αυτοκτονησω (:cry::eek: αλλα τωρα,5 βδομαδες αργοτερα την λατρευω πιο πολυ ετσι.Μ φενετε πιο πολυ σαν να εχω μια ‘‘κitharakiasSG’’ signature παρα μια φθαρμενη κιθαρα :smiley:

Την ψαχνω και ανακαλυπτω οτι ειχε σπασει σε τρια σημεια(μονο εξωτερικα ευτυχως)και φενοταν το ξυλο απο μεσα.Στην αρχη ηθελα να αυτοκτονησω ( αλλα τωρα,5 βδομαδες αργοτερα την λατρευω πιο πολυ ετσι.Μ φενετε πιο πολυ σαν να εχω μια ‘‘κitharakiasSG’’ signature παρα μια φθαρμενη κιθαρα

σε νιωθω :(:frowning:

Καποια στιγμη,πηρα την αποφαση να κανω restoration στην πρωτη μου ηλεκτρικη την οποια μου ειχε χαρισει φιλαρακι προ 18ετιας.Μια…αγνωστου ταυτοτητος τυπου stratocaster η οποια δεν επαιξε ποτε σωστα και πηρα την αποφαση να την σκαλισω για συναισθηματικους λογους…

Αφου λοιπον την ετριψα περνοντας παραλληλα απειρες ωρες μεσα σε διαφορα φορουμ DIY βαφης/ανακατασκευης,παραγγελιων διαφορων ανταλακτικων και ερευνες για needed parts ξεκινησα να παιρναω 10δες χερια απο διαφορα ματζουνια (φιλερ,ασταρια,στοκαρισματα,μυδια,στρυδια) που ηταν απαραιτητα,φυσικα με την αναλογη επεξεργασια (call me “trispe”)…

Ολα αυτα,πρεπει να μου φαγαν γυρω στις 40 ωρες εργασιας σε διαστημα ΜΗΝΩΝ αφου την επιανα στα διαλειματα της δουλειας (και πολλες φορες και μετα την δουλεια) οπου ειχα χωρο και εργαλεια,παντα με υπομονη και ευλαβεια…

Τελευταιο χερι ασταρι λοιπον (10το αν θυμαμαι καλα) και η κιθαρα ειχε γινει απλα καθρεπτης αφου οτι επεφτε,ηθελε πλεον ελαχιστη επεξεργασια (ετριβα με 6 νουμερα συνολο) και η κιθαρα στεγνωνε κρεμασμενη οταν…μιλωντας στο τηλεφωνο,ειδα LIVE ενα ηλιθιο απ την δουλεια να περπαταει με σκυμενη την κεφαλα,να την κουτουλαει και με το πεσιμο (σιγα μη δεν επεφτε…) να σκαει κατω και να ανοιγει ΓΥΡΩ ΓΥΡΩ κατα μηκος ενω την κραταγαν 4-5 χιλλιοστα ξυλου…
Γαμώ,ε?#-o#-o

Τελικα,ξενερωσα τοσο που την κολησα με logo,την εβαψα οπως να’ναι με ενα cream αντικε σε spray αυτοκινητου και απλα οποτε την βλεπω,ξενερωνω…:stuck_out_tongue:

Οποτε,ΚΑΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΕΣ,μην μασατε μια…:lol::lol:

oχι ρε συ ευτο ειναι αδικια:p παντως και μονο που θα ειχα κανει τοσο κοπο, θα πεισμωνα και θα το επιανα απο την αρχη

Πωπω… ξενερωμα για σεμιναριο το απο πανω. :frowning:

Τελικα οση συναισθηματικη αξια και να εχει, και οσο μερακι και υπομονη να εχεις, δεν αξιζει να σπαταλησεις τοσες ωρες να κανεις τελειο κατι που δε μπορει να μεινει τελειο οπως οι κιθαρες. Ολο και καπου θα σου σου πεσουν, η θα χτυπησουν σε καμια γωνια και μετα θα τραβας τα μαλλια σου.

ειναι ωραιο να ειναι λιγο φθαρμενη η κιθαρα αλλα σε τετοιο στυλ
http://www.revelatorguitarworks.com/images/FRUSCIANTE%20FENDER%20STRATOCASTER%20A53.jpg

Μαριαννα πιστεψε με,μετα απο τοσο κοπο,δεν εχεις το κουραγιο ουτε να την ξανα κοιταξεις…

Το project ηταν αυτο (μακετα photoshop): http://img210.imageshack.us/img210/7338/hazzardcaster2.png

Βασικα,δεν με νοιαζουν καθολου οι γρατζουνιες…Η δουλεια στο look ηταν απλα για να γουσταρω,αλλα το restoration αναγκαιο (ολα στραβα,σκουριασμενα κτλ κτλ κτλ)…

Καποια στιγμη,θα το ξανα ξεκινησω παντος…

OMG. Εγώ δεν ξέρω αν θα χα κρατηθεί. Πιθανότατα θα έσπαγα την υπόλοιπη κιθάρα στο κεφάλι του τύπου. Προσωπικά δεν μπορώ να βλέπω ούτε σκόνη στην κιθάρα μου αν και τώρα διαπιστώνω ότι στο πίσω μέρος έχει κάτι γδαρσίματα αγνώστου προελεύσεως.

Εγω χρησιμοποιω λαδομπογια

Επικο ξενερωμα πρωτου βαθμου.θα πρεπε αυτη η ιστορια να διδασκετε σε πανεπιστημια…
Παντως γιατρεψες το κομπλεξ μου.Οσο οι γρατσουνιες ειναι απλα και μονο γρατσουνιες και οι δαχτυλιες απλα και μονο δαχτυλιες,σκεφτομαι το ποστ σου καθε φορα που λυπαμαι την δικια μ και σκεφτομαι ‘‘υπαρχουν και χειροτερα…’’:smiley:

Συλληπητηρια παντως.Αυτος απ την δουλεια σου την εβγαλε τζαμι η τον καθαρισες επιτοπου?

Για μια στιγμη,βλεποντας τη σεγα στον παγκο, σκεφτηκα να κοψω νεο σωμα απο…πανω του και να κανω κατι παραπλησιο με αυτο :lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:…Δυστηχως ομως, στην κοινωνια που ζουμε, δεν υπαρχει δικαιοσυνη…:stuck_out_tongue:

Περα απ ολα αυτα παντος,καλο θα ηταν να μην μενει εκτεθιμενο το (γυμνο) ξυλο…Αυτο δεν σημαινει οτι πρεπει να μας πιανει πανικος και σιγουρα δεν υσχιει για ολες τις περιπτωσεις…
Κιθαρα χωρις γρατζουνιες στην πορεια της παντος,μαλον δεν εχει τοσο αξια στα χερια σου οσο ειχε για decor…Αρα, ειμαστε κομπλε…:slight_smile: