Νέες Κυκλοφορίες 2024

1 Like

There’s always a price for mixing your drinks

Με μια πεταχτή ακρόαση αυτό εδώ είναι άκρως ενδιαφέρον. Δεν ξέρω πως θα το περιέγραφα, νομίζω η παρουσιάση του label τα λέει πολύ εύστοχα, καθώς εντοπίζω και western/americana πινελιές, σίγουρα surf rock, αλλά όλα αυτά περικυκλώνονται από μια υφέρπουσα (ή και όχι), 70ς ψυχεδέλεια, έχει και τα σολάκια του και τα χασίματά του δηλαδή. Έχει και Tommie Eriksson (Therion, Saturnalia Temple) για κερασάκι στην τούρτα.

On July 23rd in Europe, Invictus Productions is proud to present The Other Sun’s highly anticipated debut album, Daimon, Devil, Dawn, on CD and vinyl LP formats, both with 12-page booklets.

The Other Sun draw influence from surf rock, western score, and '70s rock. People have suggested they hear bits of Tito & Tarantula, Swans, Deep Purple, The Devil’s Blood, Virus (Norway), Dick Dale, and Ennio Morricone in their music. Daimon, Devil, Dawn is their debut album. Many of the lyrics are inspired by alchemical imagery as metaphors for the human condition. In particular, “Stalking the Stalker” was inspired by the poem “The Street” by Mexican author Octavio Paz.

The Other Sun was formed in Gothenburg, Sweden in 2018 by Fredrik Eytzinger. Their first EP, Horizon Between the Eyes, was released through Lapis Niger Productions in 2019.The current line-up consists of Fredrik Eytzinger (lyrics, vocals, guitars, bass), Árni Bergur Zoëga (vocals, guitars, bass, drums, keyboards), and Tommie Eriksson (session solo guitars).

The album cover and lyric transcript was made by fine artist David S. Herrerías. The booklet photos were shot by Gothenburg-based photographer Peter Gaudiano, with layout by Heresie Studio. Us release will be handled by The Ajna Offensive.

Πάρτε και bandcamp:

6 Likes

Μπορεί να κυκλοφόρησε νέο δίσκο η Nalyssa Green, αλλά και ο δεύτερος δίσκος της Sophie Lies είναι προ των πυλών και συγκεκριμένα αυτών του Οκτώβρη.

Δεύτερο άσμα από το δίσκο “Η άλλη Πλευρά της Συνήθειας”.

1 Like

Τι λέει;

3 Likes

Δεν ξέρω αν περνάω φάση μερικής ξεκούρασης και αυτό βγαίνει στην όρεξή μου για μουσική, ή αν απλά η μουσική που βγαίνει είναι απλά τόσο γμμν καλή, αλλά αυτή την περίοδο νιώθω ότι βγαίνουν απίστευτες μουσικές! Με την ελπίδα να ανοίξει κάπως κι η δική σας όρεξη για όσα έρχονται, θέλω να κάνω ένα appreciation post σ’ όσα με συντροφεύουν αυτή τη στιγμή:

Το νέο Leprous νομίζω αξίζει θαυμασμό και προσοχή. Είναι ένας υπέροχος δίσκος, που έχει ένα καταπληκτικό σερί κομματιών (από το “I Hear the Sirens” ως και το “Starlight”). Παρ’ όλο που στην αρχή ήμουν σκεπτικός, εν τέλει έχω καταλήξει ότι η ετυμηγορία δεν θα μπορούσε παρά να είναι θετικότατη. Νομίζω ότι εδώ είναι ξανά σε πολύ focused επίπεδα, με το συνολικό tracklist να ακούγεται υφολογικά και ενορχηστρωτικά ομοιογενές, αλλά όχι ομοιόμορφο.

Σύντομα θα έχουμε και το νέο Mamaleek που είναι στρυφνό, σκοτεινό, πειραματικό, μα και τόσο απίστευτα πορωτικό και όμορφο. Μετά το “Diner Coffee” που μου έκανε αμέσως το κλικ, η ιδιαίτερη noise/experimental μουσική τους πρόταση συνεχίζει από το ίδιο σημείο στο “Vida Blue”, όπου διαπραγματεύονται με τον δικό τους τρόπο το ζήτημα της ζωής και του θανάτου, με άρωμα Baseball και στοιχειωμένης αμερικανικής κουλτούρας, διότι Mamaleek είσαι. Το τι ατμόσφαιρα υπάρχει σ’ αυτή τη δισκάρα δεν λέγεται…

Οι Meer ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το δεύτερο δίσκο τους, “Wheels Within Wheels”, και μιλάμε για την πιο “από το πουθενά” prog pop κυκλοφορία. Καλά, όταν λέμε pop δεν εννοούμε την μουσική με άρωμα τσιχλόφουσκας στο MTV, αλλά το progressive rock με επιρροές από ABBA που με πηγαίνει εμένα προσωπικά καρφί σε Rennaiscance και Curved Air. Παλαιικό και τόσο όσο, με πλούσιες ενορχηστρώσεις, τρομερές ιδέες, αφάνταστα κολλητικό, αλλά και με πλουραλισμό που βοηθάει να κατέβει η μία γεμάτη ώρα που διαρκεί.

Για το νέο Tigran Hamasyan έχουν ειπωθεί πολλά ήδη στο αντίστοιχο thread, μιλάμε για δίσκο χάσιμο, τι άλλο να πούμε. Αποστομωτικά παιξίματα, πανέμορφα μπασταρδέματα, τρομερή ιστορία, ένα παραμύθι πραγματικά.

Από την άλλη, σε περίπου ένα μήνα θα έχουμε το νέο Anciients, για τους οποίους είχα μάλλον απογοητευτεί με το πόσο εμφανείς είχαν τις επιρροές τους, κι ωστόσο ο νέος δίσκος είναι πραγματικά διασκεδαστικός. To “Beyond the Reach of the Sun” με έκανε να περάσω ένα τέλειο μεσημέρι μαγειρεύοντας, επειδή είναι αγνό prog metal με κάποιες death στιγμές (εντάξει, παιδιά των Opeth), με πορωτικά riffs και γενικά, ένα ποιοτικότατο αποτέλεσμα. Εκπλήσσομαι θετικότατα.

8 Likes

Πάνο, Πάνο είσαι εδώ;

3 Likes

image

Εδώ βεβαίως, το άκουσα το πρωί, δεν τρελάθηκα. Ωραίο ριφάκι, μέτριο ρεφρέν, αυτά.

1 Like

Καινούριο τραγούδι από Ad Infinitum. Τα σπάει.

Φιλόδοξοι. Πάει καρφί για Same title, different song.

1 Like

Τσελσαρα σε ρεμιξ απο Crosses…

4 Likes

Δεύτερο σινγκλάκι από τον Myles Kennedy.

3 Likes

11.10.24

2 Likes

Δεν ξέρω αν το έχει ανεβάσει κάποιος άλλος, σήμερα έβαλα κι εγώ ν’ ακούσω το καινούριο των Χαοτική Διάσταση, που ηχογραφήθηκε το 2003 και κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό, αφού έγινε επεξεργασία του ήχου και προσθήκη φωνητικών.

2 Likes

@anhydriis ζεις?

2 Likes

Με πεθανες βρε αλητη :grin::grin::sunglasses::ninja:t2: τι διαμαντι ειναι παλι τούτο :exploding_head:

1 Like

Εσκασε απ το πουθενά νεο Arch Enemy πριν λίγο Spotify.

1 Like

Παμε γαμω το συμπαν γαμω τα πάντα όλα, σαρωστε τα.

Summary

Face to face,
With all I’ve known,
But I can’t call these thoughts my own.
Redemption so far beyond me,
Paranoid, alone and lonely.
Come on giz a chance to try.
What is truth,
When your mind’s a lie?

18/10, τρίτος δίσκος High Vis, Guide Tour.

edit:

Αντε και φοβερο νεο Oranssi single:

3 Likes

Δεν ξερω πως να νιωσω για τις κατηγοριες που ηρθαν στο φως πριν 2-3 χρονια και τελικα δεν εχει γινει τιποτα για αυτες, αλλα προς το παρον εδωσα ενα ακουσμα στο νεο single του, και μπορω να πω οτι ειναι υπεροχο. Θυμιζει παλιες καλες εποχες.

2 Likes