Θα μιλήσω, εν τάχει, για την γκαντεμιά μου την απύθμενη. Λοιπόν, τον Φεβρουάριο του ‘21 αποφάσισα ν’ αναβαθμίσω τον ήχο μου (χαχ!) και αγόρασα hi-fi ακουστικά, τα Sennheiser HD 660S, ανοιχτού τύπου, γύρω στα 400€, με ενισχυτή/ντακ της iFi - άλλα 200€ κουκούλα. Πάω να τα δοκιμάσω και με το πρώτο ο ήχος “χανόταν και ερχόταν” από το δεξί ακουστικό. Εν πάση περιπτώσει, αρνούμενη ότι “πέταξα” 400€, μαζί με τον μπαμπά μου επιχειρήσαμε διάφορες αλχημείες για να παίξουν, κατάφερα να παρατείνω τη ζωή τους έως τον Ιανουάριο του ‘23, ξεχνώντας, εν τω μεταξύ, την εγγύηση. Στο παρά πέντε, και λίγο προτού παραδώσουν πνεύμα - ο ήχος στο δεξί χανόταν και δεν επανερχόταν ό,τι κι αν του κάναμε - ανακαλύπτω ότι είμαι ακόμα μέσα στην εγγύηση, επικοινωνώ με τον αντιπρόσωπο της εταιρείας (τον Νάκα), ο οποίος με παραπέμπει στο άτομο που επισκευάζει τα Sennheiser. Επικοινωνώ μαζί του, όλα καλά, ωραίος τύπος, μου κάνει τη δουλειά - αλλάζει ένα καλώδιο, αν κατάλαβα καλά. Τα παραλαμβάνω, με δικά μου έξοδα, τα βάζω να παίξουν: καμπάνα, σαν καινούργια! Έναν χρόνο αργότερα, ξανά η ίδια ιστορία. Πρέπει να στέκομαι ακούνητη σαν Καρυάτιδα για ν’ ακούω σαν άνθρωπος μουσική, αλλιώς ο ήχος “πάει και έρχεται” και μου ξύνει τ’ άντερα. Και αναρωτιέμαι, αν πρέπει να τα στείλω για επισκευή εκ νέου και να τα ξαναπληρώσω ή να τα στείλω στο διάολο, όπου και ανήκουν! ;p Δε θέλω όμως να ξαναπέσω στην κατηγορία των 20€ (και πολλά λέω) που έπρεπε να αλλάζω κάθε εξάμηνο. Μου αρέσει ο καθαρός ήχος και θέλω τα όργανα να έχουν αέρα/απόσταση μεταξύ τους. Δεν ζητάω θαύματα, αλλά όταν έχεις μάθει σ’ έναν ήχο της προκοπής (όταν έπαιζε), δεν μπορείς να ξεμάθεις έτσι απλά. Θέλω καθαρό και ευκρινή ήχο, με έναν σχετικό διαχωρισμό των οργάνων και καλό imaging. Αν αγόραζα τώρα ακουστικά, πιθανόν να κατευθυνόμουν σ’ αυτές τις επιλογές: είτε στα BeyerDynamic DT 770 ή 880 (ίσως και τα PRO) 250Ohms - ενισχυτή έχω -, είτε στα Audio Technica ATH-M40x (μπορεί και το 50άρι). Τί να κάνω;
Υγ. Τα ανταλλακτικά καλώδια κοστίζουν 200€.