Συζήτηση περί ακουστικών και άλλων δαιμονίων

Eδώ συζήτηση σχετικά με τον ενισχυτή που έχεις και πώς θα τον συνδέσεις με dedicated ενισχυτή ακουστικών. Απ’όσο διάβασα βέβαια, δεν είναι απαραίτητο.

Απλά χρειάζονται την τριπλάσια ποσότητα σε volume για να παίξουν σε επαρκή ένταση. Ευχαριστώ για την βοήθεια. :blush:

1 Like

Δεν έχω εντρυφήσει αρκετά πάνω στο θέμα για να τα κρίνω (εγώ κάτι sennheiser πήρα μια φορά και τέλος) αλλά γνωρίζω πως θεωρείτε από τις πιο δυνατές μάρκες οπότε μπορεί κάποιον εδώ μέσα να ενδιαφέρει…

2 Likes

γνωρίζει κανείς αν μπορώ να βελτιώσω τον ηχο μεσω bluetooth της μητρικής?
ακούω πχ μουσικη με airpods απο κιν και αν ο ήχος ας πούμε ειναι 9/10, στο pc είναι 7/10, αν υποθέσουμε οτι το 10αρι ειναι ενσυρματα ακουστικά που έχω.
υπ’αρχει περιπτωση να βαλω ανταπτορα bluetooth και να ανεβασω ποιοτητα ή τζαμπα λεφτα θα πετάξω?

Η προσωπική μου πείρα από αντάπτορα bluetooth στον υπολογιστή για σύνδεση …με οτιδήποτε βασικά, είναι πολύ κακή, αλλά μπορεί εγώ να μην έκανα κάτι σωστά, οπότε αφήνω να πει και κάνας άλλος.

1 Like

Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις επί του θέματος windows, αλλά θέλει προσοχή μήπως το πρόβλημα είναι στο λειτουργικό (τα windows κάνουν 2 πρωτόκολλα σύνδεσης).

Υπάρχει η εξής περίπτωση, επειδη στα κινητα η ενταση hardware - software να ειναι 1-1, στο PC να μην γίνεται.

Δοκίμασε να βάλεις τέρμα τον ηχο στον υπολογιστή, και μετά με το gesture που δυναμώνεις τα airpods, δοκίμασε να δεις αν ανεβαίνει κι άλλο η ένταση.

Φίλοι μου, ήρθε η ώρα για ένα update, μετά από 1 και μισό περίπου χρόνο καθημερινής, σχεδόν, χρήσης των Anker soundcore Life Q30.
Ιδού η κατάστασή τους.
Είχα προβλέψει ότι η κατασκευή δεν είναι ιδιαίτερα ανθεκτική στον χρόνο…

Προσωπικά θα έδινα κάτι παραπάνω και θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο. Το κόστος δεν είναι υπερβολικά μεγάλο και η εταιρεία είναι αξιόπιστη - ασχέτως αν με τα δικά μου παίχτηκε μαλακία, δεν πιάνεται, είμαι γκαντέμω. :stuck_out_tongue: Πάντως, για καθημερινή χρήση που τους κάνεις, κυνήγησε και τη βέλτιστη απόδοση ήχου στο μπάτζετ που διαθέτεις.

1 Like

Εν τάξει, όπως είχα γράψει όταν τα αγόρασα, είναι VFM ακουστικά.
Εν τω μεταξύ, είμαι και λίγο κουφός πλέον, οπότε δεν κυνηγάω και την τελειότητα στον ήχο! :laughing: :laughing:

2 Likes

Με γυαλοχαρτο τα καθαριζεις;

4 Likes

1 Like

Ιδια απορια. Τι σημαινει “καθαριζω τα ακουστικα”;

1 Like

Πέρα από τον χαβαλέ, το κακό ξεκίνησε όταν για μήνες τα έβαζα ενώ έτρεχα (και άρα ίδρωνα). Μετά συνέχισα να τα χρησιμοποιώ ψιλοκαθημερινά στο γραφείο και τα έχω και 5+ χρόνια οπότε τι να σου κάνει και το έρμο το μαξιλαράκι. Πάντως, τη δουλειά τους συνεχίζουν να την κάνουν εξαιρετικά και τα συστήνω ανεπιφύλακτα (Audio Technica ATH-M50x). Άμα ξετσιγγουνευτώ τα 30€ για καινούργια pads, πιστεύω βγάζουν άλλα 5 άαανετα.

2 Likes

Για μαξιλαράκια να βλέπετε κ aliexpress - έχει φθηνά και ποιοτικά.

Είχα πάρει 15 ευρώ 2 ζευγάρια για τα Sony WH1000xm3 και είναι ίσως και καλύτερα από τα μανίσια

2 Likes

Εγω τα χα για πανω απο 2 χρονια ετσι και πιο σκισμενα. Δεν με ενοχλησε αυτο. ΑΠλα τελικα σπασανε στον βραχιωνα. Και που δεν εχουν πολυ γερη κατασκευη και εγω ο εξυπνος απο ενα σημειο κ μετα τα πεταγα στην τσαντα μεσα οπως να ναι ωσπου σε καποια φαση δεν αντεξαν.

Επειδη ομως για τα λεφτα τους ημουνα πολυ ευχαριστημενος πηρα τα ιδια παλι με σκοπο να τα προσεχω λιγο παραπανω.

Εγώ έχω κάτι Sennheiser game one. Θα έλεγα πως είναι αρκετά τίμια για τα ~150 ευρώ που είχα δώσει …και για Overwatch / gaming και για μουσική. Φέτος μετά από ~10 χρόνια έφυγε το μπροστά υλικό από το δεξί ακουστικό.

Να προσθέσω πως τις προάλλες μου έδωσε ένας φίλος να ακούσω από κάτι bluetooth Sony WH-1000XM6 και έπαθα πλάκα. Έπαθα πλάκα και γενικότερα από την εφαρμογή, την όλη φάση με το ειδικό τσαντάκι κλπ. Βέβαια άλλο το budget εκεί αλλά δεν περίμενα bluetooth ακουστικά να βγάζουν τέτοιο ήχο.

1 Like

πωωω ξαφνικά ψάχνω ακουστικά ενώ έχω 3 ζευγάρια! :rofl:

6 Likes

Ρε παιδιά, εμένα πάνω από 100 ευρώ για καθημερινής χρήσης ακουστικά, μου φαίνονται πολλά.

1 Like