Συζήτηση περί ακουστικών και άλλων δαιμονίων

Εγώ θέλω τα Arya, πιστεύεις ότι αξίζει να δώσω ένα 500+ plus 429 ευρώ για dac amplifier μόνο και μόνο για ν’ ακούω μουσική;

Τα Arya Organic θα πάρω κι εγώ τώρα για να δω πως μου φαίνονται στο σπίτι σε σχέση με τα Edition XS. Τα είχα ακούσει σε ένα μαγαζί και μου είχαν κάνει εξαιρετική εντύπωση, απλά δεν είμαι σίγουρος για το αν ήταν αρκετά καλύτερα από τα Edition XS.

Ενιγουει, στην ερώτηση σου. Βρίσκω πολύ ακριβή την τιμή για dac+amp. Έχω το ifi Zen DAC v2 και δεν είχα ποτέ πρόβλημα να οδηγήσω οτιδήποτε (τα Sennheiser HD800s που είναι power hungry οδηγούνται με balanced cable που δίνει περισσότερη ένταση). Και νομίζω είχα δώσει κάτω από 200 ευρώ για αυτόν. Ξέρω ότι υπάρχουν πολλοί συνδυασμοί dac+amp κοντά και κάτω από 200 ευρώ, γιατί 429?

Τωρα το αν αξίζει 500+ για τα Arya πιστεύω πως ναι (για οποιαδήποτε έκδοση μιλάς). Είναι από τις πιο vfm audiophile επιλογές γενικά. Τώρα η ερώτηση για το αν αξίζει σε συγκεκριμένο context πες μου το context. Δεδομένων των μισθών της Ελλάδας πχ είναι μεγάλο ποσό. Αλλά αν τα έχεις και είσαι άνετα, γιατί όχι;

1 Like

Δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα. Όμως… Δεν ισχύει πως τα bluetooth χάνουν λόγο συμπίεσης των δεδομένων κλπ;; …δηλαδή αν ισχύει αυτό τότε κρίμα για χρήση όπως λέει κοντά στον υπολογιστή να δώσει ~300 ευρώ για κάτι τέτοιο νομίζω.

Εγώ σε λίγες μέρες bluetooth ακουστικά περιμένω αλλά θα τα έχω για το δρόμο και το κινητό μου δεν έχει headphone jack.

Τώρα, δεν έχω δουλειά, αλλά ζω στο πατρικό μου και παίρνω επίδομα αναπηρίας :joy:

Δεν έχω σπαταλήσει κάνα εξωφρενικό ποσό για τίποτα (μόνο για τα προηγούμενα σενν μου που ήταν εξαρχής προβληματικά), οπότε έχω οικονομίες στην άκρη και δεν πρόκειται να θυσιάσω κάτι άλλο για τα ακουστικά.

Θέλω τα Arya Stealth Magnet Version, του κουτιού, στα 599$. Για dac amplifier κοίταζα το Topping DX5 από εξωτερικό, σε αυτή την τιμή που ανέφερα. Έχω τον ifi nano iDSD Black Label που είναι decent για τα λεφτά του (200 ευρώπουλα), αλλά όχι τίποτα τρελό.

Αναφορικά με τα αποπάνω, περνάω ώρες ακούγοντας μουσική, τουλάχιστον 2 με 3+ ώρες κάθε μέρα, και θέλω να επενδύσω λεφτά σε αυτό το χόμπι, στα πλαίσια του επιτρεπτού φυσικά. Δεδομένου ότι δεν ξοδεύω σε λάπτοπ, κινητά κ.ά., ήθελα να το κάνω με/για τα ακουστικά. Επίσης, η μουσική που ακούω είναι σε flac, αν έχει κάποια σημασία.

https://www.skroutz.gr/s/19665339/AKG-K371-Ensyrmata-Over-Ear-Studio-Akoustika-Mayra.html
μιλάω με φίλο που ασχολείται με μουσική και με πάει εδώ σε φάση τα πήρες χθες!

1 Like

Αν τα έχει ο φίλος σου να πας να τα ακούσεις.

Καλη προσφορά για τα Nothing Ear (a) - τιμιότατα wireless earbuds

Φίλη ενδιαφέρεται για αγορά soundbar να συνδέσει στην tv της και ένα απλό πικάπ.
Με μία γρήγορη αναζήτηση βρήκα τα εξής:
Soundbar:

Πικάπ

Γνώμες;

πλέον έχω αφήσει στην άκρη τα Soundcore Liberty 4 NC για τα Αirpods 2 Pro που μου έδωσαν από τη δουλειά. Απίστευτο noise cancelation και στο ηχείο και στο μικρόφωνό τους (ήμουν στο δρόμο και με άκουγαν και τους άκουγα λες και ήμουν σε δωμάτιο με ηχομόνωση). Από ήχο στο κομμάτι της μουσικής συνεχίζω να προτιμώ τα Soundcore ωστόσο, αλλά με πολύ μικρή διαφορά.

Για το soundbar δεν έχω άποψη, θεωρητικά 2 powered ηχεία είναι καλύτερη επιλογή σε αυτά τα χρήματα (πχ klipsch r51pm ή κάποιο edifier, polk).
Λέω θεωρητικά, διότι η λιτότητα ενός soundbar είναι για κάποιους (και δη κάποιες), προτιμότερο από τον σχετικά χειρότερο ήχο. *
Το πικαπ είναι για αρχάριους μια χαρά στα λεφτά του. Έχει και bluetooth έκδοση. Δεν μπορείς να αλλάξεις κεφαλή, αλλά αμφιβάλλω ότι θα την ενδιαφέρει αυτό στην πορεία.

• ο γραφων έχοντας παντρευτεί και έχοντας ψώνιο με hifi προϊόντα, έχει αλλάξει ανά καιρούς ενισχυτές, ακουστικά και πικαπ. Η σύζυγος τα υπέμενε, μέχρι που επικράτησε η άποψη ότι η αισθητική στον χώρο έχει προτεραιότητα. Οπότε μετά λύπης ενισχυτής και ηχεία έφυγαν, για να αντικατασταθούν από (ευτυχώς cambridge audio) ηχείο/ηχόμπαρα. Happy wife, happy life που λένε.
3 Likes

6 Likes

Λοιπόν έσκασε μύτη η εξωτερική κάρτα soundblaster g6 και αύριο ερχονται τα akg k71 ενσύρματα.
Νομίζω θα μπορέσω να γουστάρω τωρα αρκετά λβλ ποιότητας και έντασης.

3 Likes