Σήμερα το πρωί τα παρέλαβα, χριστουγεννιάτικο δώρο από πολύ καλό ιντερνετικό φίλο από Σκωτία. Δεν ξέρω αν τα προηγούμενα ακουστικά μου ήταν εντελώς χρέπια (ούτως ή άλλως τα έχουν φάει τα ψωμιά τους), αλλά η διαφορά είναι πραγματικά χαώδης αφού τα ‘Ed-phones’ βγάζουν πολύ ζεστό, διαυγή ήχο και έχουν τούμπανη απόδοση στις χαμηλές συχνότητες. Δοκιμάστηκαν και σε κλασικό μέταλ (εντάξει, τα εγκαίνια έγιναν με Μέηντεν τιμής ένεκεν!) και σε θρας (Reign in Blood), έβαλα και λίγο GnR (Use Your Illusion) για σβήσιμο, όλα κομπλέ. Το βράδυ που η οικογένεια θα κοιμάται, και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, ξεκινάει η ‘απόσβεση’!
για την ιστορία παρήγγειλα τα Audio Technica ATH-M20x, μιας και το budget έπρεπε να περιοριστεί λόγω αγοράς και ενισχυτή κιθάρας. οπότε μπήκαν μαζί παραγγελία από thomann και τα περιμένω την ερχόμενη εβδομάδα.
ελπίζω να είναι decent για τη χρήση που τα θέλω
Καλορίζικα, Μιχάλη!
Πες μας κ τι ενισχυτή πήρες ρε μάστορα
Έναν Fender Mustang Lt 25
Γνωρίζει κανείς τι λένε αυτά τα δύο:
- HIFIMAN HE6se στο ονλάιν κατάστημα της Hifiman, από 1,800$ αρχική τιμή πτώση στα 699$ (του κουτιού) https://store.hifiman.com/index.php/he6se-579.html
- Chord Electronics Mojo 2 φορητός dac/amp https://www.skroutz.gr/s/33863027/Chord-Electronics-Mojo-2-Foritos-PSifiakos-Enischytis-Akoustikon-2-Kanalion-me-DAC-kai-Jack-3-5mm.html
Έχω μπει σε ξένα φόρουμ και έχω διαβάσει κριτικές, αλλά μια πιο κοντινή γνώμη θα ήταν ακόμα καλύτερη.
Για την ιστορία, μου κίνησε την περιέργεια το πόσο καλά σχόλια γράφονται για τα HE-6 όσον αφορά την ακρόαση μουσικής, τονικά σωστά με πολύ καλή ανάλυση και όχι πολύ bright. Με ικανοποιητικό soundstage,ακούγονται σαν αναβαθμισμένα Sundara, neutral χωρίς να χάνουν σε μουσικότητα και ελάχιστα πιο “dark” από την πλειοψηφία των ακουστικών της εταιρείας.
Στα hifiman πρόσεξε από που έρχονται γιατί αν έρχονται από Κίνα ή γενικά εκτός ΕΕ θα παίξουν δασμοί κτλ
Προσωπική εμπειρία δεν έχω, διάβασε μόνο στο reddit για τυχόν quality control θέματα με τα hifiman. Απ’ό,τι φαίνεται υπάρχει μεγάλη ασυνέπεια σ’αυτόν τον τομέα.
Είχα Sony WF-C500 bluetooth wireless in-ear ακουστικά. Τα έχασα σε ένα ΚΤΕΛ. Συμπαθητικά ήταν. Έκαναν καλά τη δουλειά τους. Όμως από τότε στο λεωφορείο, τη γυμναστική κλπ δεν ακούω τίποτα.
Οπότε πέτυχα χθες αυτή την προσφορά στα λαγονικά…
…και δεν κρατήθηκα. Όμως τώρα περιμένω ~15 μέρες να έρθουν. Έχει κανείς εμπειρία με jabra;; Να αναμένω πως είναι όσο καλά όσο διαβάζω;;
Ναι είναι πολύ καλά.
Τα έχω πολλούς μήνες τώρα, είναι μια χαρά. Ομολογώ ότι τα 75t που είχα πριν νομίζω ότι ήταν καλύτερα. Αλλά έχουν μια χαρά ποιότητα ήχου, ένταση, οκ noise canceling, είναι πολύ ελαφριά και άνετα, καλή μπαταρία, καλή συνδεσιμοτητα, και κυρίως είναι πολύ ανθεκτικά σε σκόνη, νερό, βροχή, κλπ. Για αυτό που είναι, δλδ day to day ακουστικά + χρήση σε αθλητικές δραστηριότητες, είναι εξαιρετικά.
ερωτηση.
επειδη σκέφτομαι να παίξω μπαλίτσα με εξωτερική κάρτα ήχου στο pc μου για να κάνω σοβαρό update στον ήχο, καλύτερα η συνδεση με τα ακουστικά θα πρεπει να ειναι ενσυρματα πανω στην κάρτα και όχι ασύρματα μεσω bloutooth της μηττρικής, σωστά?
Αν δεν ειναι ενσύρματη η σύνδεση δεν έχει κανένα νόημα η κάρτα ήχου
Έχω λάπτοπ, αλλά με ενδιαφέρει.
Πληροφορίες λάπτοπ: Lenovo Ideapad 15.6" με επεξεργαστή AMD Ryzen 3 7320U 2.40 GHz Radeon Graphics RAM 8GB / 512 GB SSD / W11 bit 64 (το συγκεκριμένο το “χτύπησα” στα Black Friday, 349€, γιατί το Dell μας άφησε χρόνους μετά από 4 χρόνια χρήσης)…άσχετο, αλλά θεωρώ ότι για τα χαρακτηριστικά του, η τιμή είναι πολύ αξιόλογη.
Και με ενδιαφέρει η αγορά “ανοιχτών” ακουστικών και dac-ενισχυτή (ιδανικά μαζί). Προσανατολίζομαι κάπου εδώ: Arya Stealth Magnet Version (αν αγοραστεί open box ή refurbished αποστέλλονται από EU, άρα δεν παίζουν δασμοί) και για dac Topping DX5 με ψήνει αυτό. Μετά τα HE6se από Hifiman τα οποία θέλουν πολύ δυνατό ενισχυτή, αλλιώς χαιρετίσματα. Όλα αυτά γύρω στο 1k.