Συζήτηση περί ακουστικών και άλλων δαιμονίων

Ε μια χαρά τότε. Με κινητό πχ θα ήταν θέμα .

1 Like

Εγώ θα πρότεινα τα Hifiman Sundara ή αν υπάρχει και περισσότερο budget τα Edition XS. Μπορείς να τα βρεις και πιο φτηνά open back ή refurbished από το ίδιο το site της Hifiman με φουλ εγγύηση και δέχονται 100% επιστροφή χωρίς εξήγηση μέσα σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Τα open back έχουν το πλεονέκτημα αν θέλεις τον καλύτερο δυνατό ήχο, μουσική που ακούγεται σωστά και αναπνέει. Τα closed back χάνουν σε ποιότητα κατά κανόνα, ωστόσο προσφέρουν περισσότερο privacy. Αν είσαι σε ένα busy σπίτι και δεν θες να ακούς τι συμβαίνει γύρω σου ή δε θες οι γύρω σου να μην ακούν καθόλου το τι άκους εσύ ίσως να σκεφτείς closed back.

Αυτό είναι σημαντικό και μετά η άνεση. Όπως ανέφερες κάποια μοντέλα μπορεί να είναι καλά, αλλά άμα δεν είναι άνετα, πολύ απλά χάνουν κάθε αξία γιατί δεν θες να τα φοράς. Τα Hifiman που αναφέρω είναι πάρα πολύ άνετα. Και απίστευτη ποιότητα ήχου για τα λεφτά τους. Επειδή κάνω γενικά τεστ ακουστικών και σε summit-fi range (1000€+) τα Edition XS είναι κατά 85% εκεί που είναι ακουστικά 1000 ευρώ και πάνω.

Επίσης, θέλουν ενισχυτή τα περισσότερα καλά ακουστικά. Αν θέλετε portable ενισχυτή με Bluetooth πάτε στο qudelix και τελειώσατε, απίστευτα μικρό, ελαφρύ, με equalizer και καταπληκτική ποιότητα. Σε κάτι πιο σταθερό έχει η fiio διαφορά μοντέλα, και τα ifi Zen DAC είναι καλά, κοκ. Προσοχή, χρειάζεσαι συνδυασμό DAC + AMP, αλλιώς πρέπει να πάρεις 2 ξεχωριστούς ενισχυτές, έναν DAC να μετατρέπει το σήμα απο αναλογικό σε ψηφιακό, και το amp που το ενισχύει σε ένταση. Καλύτερα να πάρεις ένα που κάνει και τα 2, από αυτά που ανέφερα.

2 Likes

από ότι βλέπω ζυγίζουν περίπου 380 γρ, νομίζω αυτά που έχω είναι γύρω στα 300 γρ με βάση μια πρόχειρη αναζήτηση κ ήδη έχω θέμα με το βάρος κ πως τα νιώθω στο κεφάλι μου.

Τα κοίταζα έντονα τα xs τα έχει σε έκπτωση η αμαζον Αγγλίας στις 265 λίρες. Αλλά με προβληματίζει πολύ πόσος ήχος βγαίνει από τα open back. Αν δηλαδή θέλω να ακούω μουσική ενώ δίπλα μου κάποιος βλέπει τηλεόραση, γίνεται ή θα έχουμε και οι δύο πρόβλημα. Νιώθω ότι μπορεί να χάνεται όλο το νόημα της ευκολίας των ακουστικών με τα open back.

Για κλειστά σκεφτόμουν τα focal elegia η τα beyerdynamic 1770. Αλλά είναι και τα δύο αρκετά πιο ακριβά και μάλλον εκτός μπάτζετ οπότε μόνο μεταχειρισμένο αν μπορώ να εμπιστευτώ τον πωλητή. Επίσης ενώ διαβάζω γενικά ότι τα δεύτερα είναι καλύτερα από τα πρώτα, όλοι τα αναφέρουν ως studio ακουστικά, με φοβερή έμφαση στη λεπτομέρεια αλλά όχι απαραίτητα για μουσική απόλαυση. Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη.

Επίσης έχω ενισχυτή rega brio, φαντάζομαι δε θέλει κι άλλη ενίσχυση. Έχεις άποψη;

Ευκολο. Παραγγελνεις, δοκιμαζεις για μερικες εβδομαδες, αν δεν σου κανουν τα επιστρεφεις. Ειλικρινα, δεν βλεπω τον λογο να προβληματιζεσαι.

1 Like

Αν είστε στο ίδιο δωμάτιο δεν παίζει να βολέψουν τα ανοιχτού τύπου. Θα ενοχλείσαι εσύ από την τηλεόραση και θα ενοχλείται η σύζυγος από την μουσική σου.
Ο ενισχυτής θα είναι μια χαρά.
Θα πρότεινα και τα Meze 99 , τα οποία έχω. Βέβαια να πω ότι για τα πρώτα 2 χρόνια που τα είχα, ποτέ δεν με τρελαινε ο ήχος τους, παρά τις καλές κριτικές για τρελό μπάσο κλπ. Αλλά είναι πανέμορφα τα άτιμα και επίσης θα με σκότωνε η σύζυγος αν τα πουλούσα για να αγοράσω αλλα. Άλλωστε δεν έχω και άφθονο χρόνο για ακρόαση μουσικής.
Πολύ πρόσφατα έμαθα ότι είχε γίνει αλλαγή στα μαξιλαράκια τους πριν κάποια χρόνια, που άλλαξε το πως ακούγονται . Πράγματι αγόρασα τα εναλλακτικά μικρά pads και τώρα τα λατρεύω.
Μιλάω για τα 99 classics, τα 99 neo είναι πιο φθηνά και από όσο ξέρω έχουν και τα 2 μεγέθη μαξιλαριών στην συσκευασία .

1 Like
Summary

Σόρι

1 Like

Ο rega brio νομίζω δεν είναι DAC, άρα αν συνδέσεις τα ακουστικά απευθείας πάνω του, λογικά δεν θα ακούγεται τίποτα. Τσέκαρε τα specs του μοντέλου που έχεις για να είσαι σίγουρος, και αν ισχύει αυτό, πρέπει να πάρεις και έναν DAC ενισχυτή.

Χμ, περίεργο, νόμιζα το ακριβώς αντίθετο, ότι οι dac είναι που θέλουν επιπλέον ενίσχυση για τα ακουστικά. Στον brio έχω συνδέσει τα sennheiser 4.50 μου και ακούω κανονικά (αλλά σίγουρα όχι ιδιαίτερα ποιοτικά, τα θεωρώ κατά βάσει Bluetooth ακουστικά). Δεν ξέρω βέβαια τι αντιστάσεις έχουν τα sennheiser σε σχέση με πιο audiophile ακουστικά.

Θα ψαχτω γιατί είμαι εντελώς ημιμαθής σε όλα αυτά, σκόρπιες γνώσεις έχω

DAC= digital - analog converter. Δεν είναι απαραίτητη η αγορά ξεχωριστά. Μόνο σε περίπτωση που θες να βελτιώσεις τον ήχο.
Ο rega brio δεν έχει dac, άρα παίρνει μόνο καλώδια rca. Που σημαίνει ότι αν θες να ακούς μουσική από την τηλεόραση πχ, ή τον υπολογιστή, χρησιμοποιείς το dac (κάρτα ήχου ελληνιστί) της εκάτστοτε συσκευής.

1 Like

Ναι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Για τα ακουστικά όμως έχει την κλασική 6.5mm υποδοχή, το μόνο πρόβλημα συμβατότητας που βλέπω να υπάρχει με ακουστικά είναι σε περίπτωση που έχουν πολύ υψηλή αντίσταση (όπως κάποια high end ακουστικά νομίζω έχουν). Δε με ενδιαφέρει να συνδέσω κάτι ψηφιακό, είναι για το πικάπ καθαρά.

Θα ψάξω σε ποιο range αντιστάσεων ανταποκρίνεται ο brio και θα συγκρίνω με τα διάφορα ακουστικά. Αν το αποφασίσω τελικά, θα ενημερώσω για τα αποτελέσματα

1 Like

Οι purists θα πουν ότι δεν θα αρκεί, και να πάρεις ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών. Πρακτικά όμως, μια χαρά θα υποστηρίξει και ακουστικά με 300 Ohm. Άλλωστε θα το καταλάβεις γρήγορα αν κάνει ή όχι, από το πόσο πρέπει να αυξήσεις την ένταση για να ακούσεις ικανοποιητικά.
Αν καίγεσαι για ξεχωριστό ενισχυτή ακουστικών, με 100-140 ευρώ παίρνεις της ifi , ή κάποιον Cambridge Audio (black Friday προσφορά από το επίσημο σάιτ μέχρι αύριο :wink:).

3 Likes

θενξ! θα το καταλάβω γρήγορα αλλά αργά για το μπάτζετ μου!

Ποια ακουστικά θες να πάρεις και αγχώνεσαι τόσο; Δεν θα έχεις πρόβλημα, το θεωρώ πάρα πολύ απίθανο.

1 Like

Είναι τόσο έντονο το πρόβλημα? 2 ακουστικα έχω σπίτι, με καλώδιο το ένα κ wireless το άλλο, closed back κ τα 2 οπότε δεν έχω σημείο αναφοράς. Δίνω μια ευκαιρία σε αυτά που έχω ήδη, τα Bower and Wilkins μήπως κ γλιτώσω τα περιττά έξοδα…

Ο ήχος που θα ακούνε οι τρίτοι στο δωμάτιο μπορεί να προσομοιωθεί άνετα, αν βάλεις τα υπάρχοντα κλειστά ακουστικά σου να παίζουν μουσική στην ένταση που θα ακουγες κανονικά στο τραπέζι.
Έτσι μπορείς να αξιολογήσεις αν θα ενοχλεί ή όχι.
Αλλά μεγαλύτερο θέμα είναι για σένα, διότι αν παίζει τηλεόραση στο ίδιο χώρο, θα το ακούς παράλληλα. Αυτό μπορώ να στο παραλληλίσω με τα ακουστικά ψείρες τύπου EarPods που δεν βουλώνουν το αυτί.
Αν είναι οκ αυτά τα δύο σενάρια, τότε δοκίμασε το! Θα ήθελα κι εγώ πολύ να πάρω καποια στιγμή τα hd600, για τα οποία έχει γίνει τόσος ντόρος.
Σε ανοιχτά , μόνο τα grado sr80 είχα αγοράσει, αλλά τα επέστρεψα γρήγορα. Δεν μου άρεσαν.

Μήπως αυτό ήθελε και ο δημιουργός της;:stuck_out_tongue_closed_eyes:

1 Like

Μωρέ ναι, δεν λέω ότι είναι τίποτα παραγωγάρες, αλλά με αυτού του τύπου τ’ ακουστικά και σε αυτήν την τιμή, να μην περιμένει καμιά audiophile εμπειρία. Είναι καλά, παίζουν απροβλημάτιστα, αλλά πολύ φλατ, χωρίς χαρακτήρα.

1 Like

Ενα offer που μπορει να ενδιαφερει καποιον. Δεν ξερω ποιοτητα και ηχους, αλλα ειναι καλη η τιμη για τη μαρκα.

2 Likes

Τα anker q45 τα τεστάρω εδω και καποιες μέρες, βρηκα καποια ετοιμα settings για το equalizer και μπορω να πω τελικα οτι ειμαι αρκετά ευχαριστημενος. Θελουν ενα κλικ ακομα σαν ρυθμιση αλλα σιγα σιγα μπορω να πω οτι ειναι κομπλε. Συντομα θα παιξει κ μια εξωτερικη καρτα ηχου για το pc οποτε ο ηχπς θα αναβαθμιστει.

2 Likes