Ηρθαν τελικα τα ακουστικά. Πανεμορφα και παιδευομαι εδω κ κανα μισαωρο με το equalizer. Θέλει λιγο ψαξιμο τελικα μεχρι να φερω τον ηχο στα μέτρα μου και να διωξω την πλαστικουρα που βγαζει σαν ηχος.
To λεω κ για τον φιλο @spiritcrush αλλά κ όποιο άλλο άτομο πειραματίζεται με ακουστικά και χρησιμοποιεί android
Mια εξαιρετικη εφαρμογη για equalizing ειναι το wavelet, που έχει και διάφορα έτοιμα presets για πολλά “γνωστά” ακουστικά
Το χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια και είναι πραγματικά πολύ χρήσιμο
Γειά κι από μένα. Αγόρασα πρόσφατα τα Sony WH1000XM4B.CE7 με 199 ευρώ. Over ear με bluetooth, κορυφαίο noise cancelling, εξαιρετική ποιότητα ήχου με ευκρίνεια - μπάσα και πολύ καλά στη χρήση για κλήσεις τηλεφώνου. Τα χρησιμοποιώ καθημερινά περπατόντας το πρωί πάνω σε λεωφόρο και είναι όνειρο.
Ερωτηση με αφορμη το παραπανω σχολιο: δεν ανησυχειτε μην σας πατησει κανενα λεωφορειο; Αν χαλαρωσω με anc στα αυτια, θα παραγγειλω κολυβα. Αν ακουω χωρις noise cancellation στον δρομο, απλως δεν θα ευχαριστηθω μουσικη. Εννοειται οτι ουτε καν στο αυτοκινητο δεν βαζω δυο ακουστικα και μουσικη μονο απο το ηχοσυστημα του οχηματος, ποτε απο το κινητο.
μόνο μέσα στα ΜΜΜ ακούω μουσική με anc. περπατώντας στο δρόμο εδώ και κάποια χρόνια το έχω σταματήσει, λίγο το anc λίγο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δε θα τα γλιτώσω κι εγώ τα κόλυβα
Αν θέλεις μέτρηση για το ακαδημαϊκά “σωστότερο” EQ για τα ακουστικά σου, είσαι εδώ: https://www.reddit.com/r/oratory1990/wiki/index/list_of_presets/
Βλέπω έχει το μοντέλο που αγόρασες, Soundcore Space Q45 σωστά;
Ο oratory1990 βασίζεται σε papers που αξιολογούν τον ας πούμε στόχο ήχου που απολαμβάνει κατά το μέγιστο ο μέσος ακροατής (Harman over ear target) και παίρνει ακουστικά και τα τεστάρει για να φτιάξει το σωστό EQ που θα τα κάνει να πλησιάζουν σε αυτόν τον στόχο. Στο subreddit του έχει πολλές πληροφορίες αν ενδιαφέρεσαι.
Επίσης γράφει μέσα σε κάθε EQ setting ποια frequencies μπορείς να πειράξεις αν θέλεις π.χ. περισσότερο μπάσο. Αν είσαι μεταλάς/ροκάς, συνήθως θα θέλεις λίγο παραπάνω μπάσο, η μουσική αυτή συνήθως κολακεύεται από την παρουσία sub-bass, αλλά αυτά είναι και θέμα γούστου.
Εγώ καθόλου, απογευματινοί/βραδινοί περίπατοι με full ANC είναι ιδανική κατάσταση
Για το θέμα του δρόμου το εχω παρατηρήσει κ εγω. Ειναι πολύ επικίνδυνο αν δεν εισαι μαθημένος όπως εγώ. Πραγματικα μερικες φορες θα επεφταν πανω μου αυτοκίνητα χωρις να φταίνε! Μόνο βράδυ ή σε δρόμους χωρις κίνηση.
Τώρα οσον αφορά την ποιότητα ηχου κ τα equalizer, θα το ψαξω λεπτομερώς γιατι ψιλοξενέρωσα.
Εβαλα ας πούμε να τεστάρω linkin park που ειναι πολυ safe ο ηχος του δίσκου και πραγματικά ξενέρωσα.
Θα επανέλθω μετά τις δοκιμές!
Να ρωτήσω όμως σε σχέση με τα equalizer. Δεν είναι ο ήχος πιο κοντά σε αυτό που θέλει ο δημιουργός του δίσκου όταν είναι flat? Δλδ, χρωματίζουμε το αποτέλεσμα όταν πειράζουμε τις ρυθμίσεις έτσι δεν είναι? Πχ, στον ενισχυτή που έχω, έχω πρίμα, μπάσα στο 0 όταν ακούω μουσική είτε από βινύλιο είτε από cd.
Σωστό αυτό που λες. Αλλά συνήθως χρωματίζουν από μόνες τους οι συσκευές με τις οποίες ακούμε, πχ ενισχυτές, ακουστικά κλπ. πχ τα soundcore ακουστικά που έχω, έχουν από μόνα τους έμφαση στο μπάσο.
Ψάχνοντας να αγοράσω πριν μήνες ενισχυτή για το στερεοφωνικό μου, κατέληξα να πάρω αυτόν που είναι όσο πιο flat γίνεται by default για να πετύχω ακριβώς αυτό που λες.
Υπάρχει και ο δημιουργός του ενισχυτή ρε
Ναι, υπάρχουν πολλοί παράμετροι, καλώδια, τι σόι ηχέια έχει ο καθένας, ενισχυτές, η βελόνα του πικάπ για εμάς τους βινυλιόφιλους γι’ αυτό κ προτιμώ equalizer κλπ να τα έχω όσο το δυνατόν ουδέτερα γίνεται. Στο φινάλε αυτό που μετράει είναι το τι αρέσει στον καθένα.
Στα ακουστικά υπάρχει tuning (οπως κ στα non-monitor ηχεια υπαρχει) για να έχουν πιο “ευχάριστο” ήχο. Κλασσικά στην πλειοψηφία των mainstream επιλογών, μπορεί να ειναι V-shaped tuned δηλαδη με μπουσταρισμένα μπάσα και πρίμα που κάνουν πιο “εντυπωσιακό” τον ήχο.
Το equalizer μπορεί να το φέρει κάπως πιο κοντά σε flat ήχο.
Επισης, ειναι και θέμα γούστου αλλά και ακουστικής αντίληψης, ειδικά όσο μεγαλώνουμε χάνουμε και εύρος στην ακοή σε πρίμες συχνότητες οπότε μπορεί να θες να δώσεις λίγο παραπάνω για να ακούγεται καλύτερα στο δικό σου αυτί.
Όσον αφορά τα over ear ακουστικά, open back ή close back? Κ μια επεξήγηση θα βοηθούσε. Έχω βρει μεταχειρισμένα Sennheiser HD 560S/ 660S/ 660S2 με αντίστοιχες τιμές 130€/ 160/ 250 ευρώ. Στα τελευταία βέβαια, με λιγότερα λεφτά παίζουν τα Beyerdynamic DT 700 PRO X/900 PRO X καινούρια αλλά με βάση κάποια βίντεο τα πρίμα ξύνουν τα αυτιά. Χρησιμοποιώ τα Bower and Wilkins P7
τα οποία από ποιότητα κ ήχο είναι φοβερά αλλά τόσο βαριά κ σφικτά που μετά από λίγη ώρα με πονάει το κεφάλι .
Για τα λεφτά τους είναι καλά, αν βρεις όμως τα Sennheiser στην ίδια τιμή, τσίμπα τα. (Δεν μπορεί να είσαι κι εσύ τόσο γκαντέμης.)
Βασικά έχω βρει τα 660S2, τα οποία είναι το καινούριο μοντέλο. Εσύ αν θυμάμαι είχες πάρει τα S1 . Ο τύπος γράφει ότι είναι αγορασμένα τον Ιούνιο του '24 κ έχει κουτιά, αποδείξεις κλπ. Ίσως καταφέρω να ρίξω την τιμή λίγο.
το θέμα μου είναι αυτό. Πέρα από το γεγονός ότι τα ανοιχτού τύπου δεν ενδείκνυται για έξω από το σπίτι κ δεν έχουν τόσο έντονο μπάσο, υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να λάβω υπόψη όσον αφορά τον ήχο κ την δουλειά που τα θέλω? Η οποία είναι καθαρά για ακρόαση μουσικής.
Ίσως…παρ’ όλα αυτά, η τιμή είναι καλή. Ναι, είχα τα S1 (ακόμα τα έχω δηλαδή) και είναι η μέρα με τη νύχτα σε σχέση με τα Beyerdynamic, παρότι τα τελευταία δεν είναι άσχημα ακουστικά. Φοβερός ήχος, καθαρός και αναλυτικός, ενώ με τα Beyer DT770 Pro νιώθεις τον ήχο να μπουκώνει και να σου ξύνει τ’ αυτιά, ειδικά σε κάτι τραγούδια τύπου Mayhem - σε πιο ήπια τραγούδια (ροκ, ποπ) δεν είναι τόσο αισθητό.
Μια χαρά μπάσο έχουν.
Θέλει προσοχή πού θα τα συνδέσεις. Θα χρειαστείς ενισχυτή ακουστικών αν η αντίσταση είναι πάνω από 32 ohm.
Σε έναν Yamaha A S501 ενισχυτή.