Το Ασθενές Φύλο. Μύθος ή Πραγματικότητα?

Καιρός να ασχοληθούμε ξανά στο φόρουμ με ένα απο τα θέματα που αγαπάμε και έχουμε ήδη λιώσει κάποια εκατομμύρια φορές. Έχουμε συζητήσει, ξέρουμε απέξω ο ένας τις απόψεις του άλλου, και γουστάρουμε να λέμε ξανά και ξανά τα ίδια. Ας προσθέσουμε άλλο ένα άντρες vs γυναίκες τόπικ λοιπόν…!

Το θέμα ετούτουνου του τόπικ αφορά την περίφημη αυτή ιδέα γύρω απο το “Ασθενές Φύλο”. Το οποίο παραδοσιακά έχει συνδεθεί με τη Γυναίκα.

Είναι λοιπόν έτσι τα πράγματα τη σήμερον ημέρα? Τι εννοούμε καταρχάς όταν λέμε “αδύναμο φύλο”? Μιλάμε καθαρά με βιολογικούς/σωματικούς όρους ή αυτή η “αδυναμία” επεκτείνεται παραπέρα σε άλλους τομείς? Είναι λοιπόν οι γυναίκες “αδύναμες” σε σχέση με τους άντρες? Ή μήπως τελικά το ασθενές φύλο σήμερα είναι ο άντρας και όχι η γυναίκα?!

Υπάρχει φυσικά και το ενδεχόμενο να είναι πολύ σχετικά αυτά κατά βάθος, και αυτή η “αδυναμία” να μη συνδέεται με τα φύλα αλλά με τομείς όπως ο χαρακτήρας, οι κοινωνικές συνθήκες, κλπ.

Τέλος, πιστεύετε πως υπάρχουν τομείς στους οποίους εξακολουθούν παραδοσιακά να υπερέχουν οι μεν έναντι των δε? (π,χ, τα επαγγελματικά, ή τα συναισθηματικά, ή πολλά άλλα). Για παράδειγμα, στον ερωτικό τομέα, πιστεύετε οτι θα μπορούσαμε να πούμε πως το ένα φύλο είναι πιο ίσχυρο έναντι του άλλου?

Αυτά ως εισαγωγή λοιπόν, βάζω και ένα poll έτσι για τον τύπο.

καλα ουτε καν διαβασα την εισαγωγη…:stuck_out_tongue: αλλα το ασθενες φυλλο ολοι ξερουμε οτι ειναι οι αντρες…

Μεγάλο θέμα άνοιξες φίλε ellanor…Προσωπικά, αν και το φύλο μου θεωρείται το πιο ασθενές, υπάρχουν τομείς που φυσικά είναι και θεωρείται απο πολλούς το ισχυρό.

π.χ. στον τομέα της σωματικής δύναμης εννοείται ότι υπερισχύει το “αρσενικό”.

Σε άλλους τομείς όμως, όπως ο τομέας της ψυχικής αντοχής,θεωρώ ότι υπερτερεί τι θυλυκό(γιατί αντέχει δουλειά,οικογένεια, σπίτι κ.λ.π.)

Τέλος,πιστεύω ότι είναι μύθος η θεωρία του “ασθενούς φύλου” αφού, σε άλλες περιπτώσεις υπερισχύει το ένα και σε άλλους τομείς το άλλο.

Το ασθενές φύλλο είναι ο άντρας γιατί μια όμορφη και γοητευτική γυναίκα μπορεί να τον παρασύρει και τότε ο άντρας θα κάνει ότι του λένε [-X

Σαφώς, γιατί είναι εντελώς φυσιολογικό όταν τόσο αίμα έχει μαζευτεί κάτω, να μην πηγαίνει αρκετό στο πάνω κεφάλι, ώστε να σκέφτεται ορθά… :wink:

:lol::lol::lol:

:lol: :lol: :lol: εγραψε!!

οντοπικ παντως, το ποιος ειναι το “ασθενες” φυλο εξαρταται απο την περιπτωση καθε φορα…

πλεον δεν εχει νοημα να μιλαμε για δυναμικοτητα φυλων, μονο για δυναμικοτητα χαρακτηρων και ασφαλως υπαρχουν δυναμικες γυναικες και δυναμικοι αντρες, οποτε σχετικα ειναι ολα αυτα :slight_smile:

παντως ολοι συμφωνουμε πως στον ερωτικο τομεα και οι πιο δυναμικοι αντρες σπανε :lol:

Αχα,αυτό εννοώ :wink:

Θα συμφωνησω με Amarath. Σε αλλους τομεις ειναι ανωτερο το ενα φυλλο και σε αλλους το αλλο. Αλλα ας μην το θετουμε ως ανωτεροτητα και κατωτεροτητα. Ειναι απλα αλληλοσυμπληρωση πιστευω, αλληλοβοηθεια.

Έγραψες…:thumbup:

Μπα δεν υπάρχει ασθενές φύλο.

Ασθενείς χαρακτήρες υπάρχουν, η κατανομή των οποίων ανάμεσα στα 2 φύλα αλλάζει ανα τους αιώνες και ανα τις κοινωνίες.

Σήμερα και στην Ελλάδα, για να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο, τα πράγματα δεν είναι και τόσο ευοίωνα για το φύλο μου πάντως. Ίσως το αναλύσω αυτό κάποια στιγμή :!:

τι αλλο να πω ρε… με καλυψες πληρως…:):slight_smile:

Αυτό.Συν το ότι τα αρσενικά πλέον δεν έχουν τον δυναμισμό που είχαν κάποτε.Όχι όλοι βέβαια.Απλά το μεγαλύτερο ποσοστό

Άντε να ξυπνάνε λίγο!!!:!::!::!:

Ρε τα λέμε αλλά ποιος ακούει??:stuck_out_tongue:

Ναι αλλά δεν μπορείτε να πείτε εδώ στο φόρουμ μια χαρά δυναμικά είναι τα παιδιά μας ε?

Πάντως ισχύει αυτό που λέει η νεγκατιβ. Παλιά ήμασταν πιο δυναμικοί

Το πρώτο ασχολίαστο!
Όσο για το δεύτερο…Καλα μες στο μυαλό μου είσαι:lol:

:lol::lol::lol:

respect η φώτο!!

Βέβαια,για να λέμε και του στραβού το δίκιο…όταν οι άντρες κάνουν κινήσεις πολλές τους λένε πέφτουλες και όταν δε κάνουν τίποτα πάλι τους λένε αδερφές.

Πάνε οι καιροί που oi γυναίκες ψάχναν άντρα λεβέντη
τώρα ψάχνουν αδερφή να τον φωνάζουν trendy

ρε. τι λετε.
έχουμε χασει και τα 2 φυλα την ταυτοτητα μας την σημερον ημεραν. Δεν υπαρχει τιποτα πιο σιγουρο.