Διατροφή-Περιβάλλον-Ακτιβισμός

Welcome, και έχεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ respect από εμένα που είσαι vegan.

Δυστυχώς εγώ δεν είμαι.

Save a plant
Eat a vegan
Support cannibalism

:slight_smile:

Lol, είσαι θεός.

Ευχαριστώ και πάλι όλους για το καλωσόρισμα!! Laper δεν είναι πάντως και τόσο δύσκολο να γίνεις. Αν ποτέ το αποφασίσεις ξέρω να σου λύσω βασικές απορίες, να σου πω που να ψάξεις και τι να κάνεις :slight_smile:

Έχω εγώ απορία!

Πώς μπορείς και δε τρως ΚΟΨΙΔΙΑ?
Δηλαδή ντάξ, χωρίς ζαμπονάκι και γαλατάκι θα την πάλευα.
Αλλά πώς μπορείς να μη τρως μια φορά στο τόσο μια ΜΠΡΙΤΣΟΛΑ με το λεμονάκι της να στάζει, μια πανσετούλα τίγκα στη ρίγανη, κάτι ρε παιδί μου!

Δεν είσαι ο μόνος που μου το λέει αυτό…Πολλές φορές μου την λένε κάποιοι άσχημα, σχεδόν μου επιτίθονται γι’ αυτή την επιλογή. Άμα δεις το Earthlings (Ντοκιμαντέρ με τον Joaquin Phoenix-επίσης Vegan) θα σου φύγει κάθε όρεξη για κοψίδι. Αν και’ γω έγινα Vegan πολύ πριν το δω. Έχεις αναρωτηθεί γιατί στα κρέατα βάζουν ρίγανη, λεμόνι και διάφορα άλλα; Γιατί απλούστατα το κρέας ΒΡΟΜΑΕΙ αλλιώς. Το κρέας είναι πτώμα αν το σκεφτείς καλύτερα. Και τα τελευταία χρόνια οι επιστήμονες έχουν καταλήξει ότι ο άνθρωπος δεν είναι παμφάγο ον, γιατί η φυσιολογία του πλησιάζει περισσότερο στα φυτοφάγα π.χ. μικρά και επίπεδα δόντια κλπ, παρά στα σαρκοφάγα όντα. Η τόση μεγάλη παραγωγή κρέατος παγκοσμίως δημιουργεί και τεράστια μόλυνση του περιβάλλοντος από τους τόνους αποβλήτων που παράγουν τα ζώα.
Επίσης ποτέ δεν μου άρεσε το κρέας γιατί μου βρόμαγε ψοφίμι και φυσικά γιατί λυπάμε τα κακόμοιρα τα ζωάκια που τα έχουν σε άθλιες συνθήκες στα σφαγία και όχι μόνο. “Εάν τα σφαγεία είχαν γυάλινους τοίχους όλοι θα γινόμασταν χορτοφάγοι” Bernard Shaw. Θεωρώ ότι η ζωή π.χ μιας γάτας ή σκύλου δεν έχει μεγαλύτερη αξία απ’ αυτή του μοσχαριού ή οποιουδήποτε άλλου ζώου. Απλώς εμείς οι άνθρωποι έχουμε βάλει ταμπέλες στα ζώα: κατοικίδια -και μη κατοικίδια. Για μένα λάθος αυτό.

Υ.Γ. Όλα αυτά μπορεί σε κάποιους να φαίνονται παράλογα ή υπερβολικά αλλά δεν τα έχω βγάλει από το μυαλό μου. Είναι δυστυχώς πραγματικότητα.
Ελπίζω να σου έλυσα την απορία.:slight_smile:

Εγω παντως το ψαρονεφρι στα Καλυβια το τροω χωρις ουτε ενα μπαχαρικο,just κρεας και δε μου μυριζει…:-kΙσως φταιει οτι δεν παιρνω αναπνοη:lol3::lol3:

Περα απο τη πλακα να ρωτησω κατι,γιατι πανω απο ολα η υγεια σου…Μπορεις για παραδειγμα να καλυψεις με ενα vegan γευμα τις πρωτεινες που θα παιρνες αν ετρωγες μια μπριζολα?Και πως?Με 3 πιατα φασολια?Θελω να πω φανταζομαι θα θελει πολυ προσοχη ωστε να βρισκεις τροπους να παιρνεις ολα τα απαραιτητα στοιχεια που παιρνει ενα παμφαγο(οπως εγω).Κι επισης φανταζομαι οτι τοσο προσεκτικη διατροφη δε μπορει να τηρησει ενας εφηβος αρα καταληγουμε οτι αν γινει καποιος vegan καλυτερα να γινει σε μεγαλυτερη ηλικια?

Καλωσηρθες:)

Μερικά δεδομένα:

  1. Ο άνθρωπος είναι παμφάγο. Δώσε στα φυτοφάγα κρέας, δες αντιδράσεις και θα καταλάβεις τη διαφορά.

  2. Οι πρωτεΐνες ως δομικά συστατικά είναι απαραίτητα στον οργανισμό. Σίγουρα μπορείς να καλύψεις ανάγκες καταναλώνοντας όσπρια ή ταχίνι για παράδειγμα, αλλά οι ζωικές πρωτεΐνες απορροφούνται διαφορετικά και έχουν καλύτερη απόδοση.

  3. Η κατανάλωση κρέατος έχει αυξηθεί υπερβολικά τα τελευταία χρόνια με διάφορες συνέπειες (κακομεταχείρηση ζώων, άθλιες συνθήκες εκτροφής, πείραγμα της τροφικής αλυσίδας, αυξημένα επίπεδα τοξινών στο σώμα κ.α.).

  4. Πολλοί χορτοφάγοι (ανάμεσά τους και ο Daniel Gildenlow, νομίζω) έχουν αναγκαστεί να σταματήσουν αυτό τον τρόπο διατροφής λόγω ιατρικών προβλημάτων (όπως ακριβώς πολλοί περισσότεροι έχουν αναγκαστεί να κόψουν το πολύ κρέας λόγω σοβαρότερων προβλημάτων).

  5. Το γάλα, το τυρί, το γιαούρτι, το αυγό δεν μυρίζουν ψοφίμι (και το καλά βρασμένο κρέας δε μυρίζει, αλλά λέμε τώρα).

Με βάση τα παραπάνω, δικαίωμα του καθενός να είναι χορτοφάγος (φυσικά). Είναι το αντίπαλο δεος στην υπερκατανάλωση κρέατος στο δυτικό κόσμο. Αν υποθέσουμε πως αντιστάθμιζε το ένα το άλλο θα είχαμε και ισορροπία στην τροφική αλυσίδα. Η χορτοφαγία είναι μια ολόκληρη φιλοσοφία που περιλαμβάνει και τρόπο ντυσίματος, μη χρήση καλλυντικών κτλ, δεν αρκείται μόνο στο φαγητό (και καλά κάνει όσον αφορά τα παρελκόμενα αυτά). Να είσαι vegan όμως, αντί για veggie (νομίζω πως έτσι λέγονται οι καταναλωτές αυγών και γαλακτοκομικών), το βρίσκω ανούσιο… Γιατί;

Υ.Γ. Δυο ξαδερφές μου είναι vegans και η πρώην κοπέλα μου είναι veggie και ξέρω…

Πολύ καλό ποστ Greywind γράφεις σχεδόν όλα όσα ήθελα να γράψω!
Τα γαλακτοκομικά όχι μόνο δεν “μυρίζουν ψοφίμι” αλλά και η παραγωγή τους δεν προϋποθέτει τον θάνατο κάποιου ζώου.

Αντίθετα ένα ζωντανό ον του οποίου την υγεία είδα να χειροτερεύει σημαντικά :roll: ήταν η αδερφή μου στα χρόνια που ήταν χορτοφάγος (αντίστοιχη περίπτωση με του Gildenlow που αναφέρει ο Greywind) και τελικά εγκατέλειψε την χορτοφαγία και τώρα είναι ξανά μιά χαρά.

Προσωπικά αποφεύγω όσο μπορώ τα κόκκινα κρέατα, δεν τρώω αρνί και χοιρινό, αλλά τιμώ ιδιαίτερα το ψάρι και το κοτόπουλο, τρώω αυγά και πίνω πάνω από ένα λίτρο γάλα την ημέρα. Την πρωτεϊνη μου τη χρειάζομαι! :slight_smile:

Ευχαριστώ παιδιά και πάλι για το καλωσόρισμα!!

  1. Όχι δεν είναι έτσι. Μελέτες έχουν δείξει ότι αν δώσεις σε ένα βρέβος να φάει κρέας αυτό θα δείξει αποστροφή. Είναι και θέμα συνήθειας αλλά και ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ το τι πιστεύουμε ότι είναι σωστο να τρώμε. Π.χ ο Ελληνάρας τρώει κάθε μέρα κρέας…ΕΛΕΟΣ. Οι υπόλοιποι λαοι (δεν μιλάω μόνο για τις 3ες χώρες, αλλά και στην Ευρώπη) τρώνε το πολύ 1 φορά την εβδομάδα και σιγά σιγά όλο και περισσότεροι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο κακό κάνουν στην υγεία τους με το να καταναλώνουν κρέας ακόμη και γαλακτοκομικά. Πάρτε πράδειγμα τους Κινέζους που από τότε που άρχισαν να τρώνε συχνά κρέας (λόγω αύξησης βιοτικού επιπέδου) έχουν προβλήματα με την υγεία τους που παλαιότερα δεν είχαν. Εμφράγματα, εγκεφαλικά, καρκίνος κλπ.

  2. Οι ζωικές πρωτεϊνες απορροφούνται δυσκολότερα από τις φυτικές (γι’ αυτό και οι vegans είναι κατά κανόνα αδύνατοι) και στο ότι έχουν καλύτερη απόδοση είναι ένας μύθος. Τα τελευταία χρόνια αυτός ο μύθος καταρρίπτεται από τους επιστήμονες.

  3. ΣΩΣΤΟ !!! Άρα λοιπόν;

  4. Κοίταξε είμαι σίγουρη ότι κάποιοι που δοκίμασαν να γίνουν χορτοφάγοι κάποια πράγματα δεν τα έκαναν σωστά. Επιμένω σ’ αυτό. Είναι πολύ εύκολο να τα παρατήσεις και να πεις " Ο δικός μου οργανισμός δεν μπορεί ν’ ανταποκριθεί κλπ. " Θέλει μεγάλη πειθαρχία, πρέπει κάποιος να το πάρει απόφαση και να ξέρει τι πρέπει να κάνει. Σαφώς θέλει ψάξιμο και να αισθάνεσαι σίγουρος γι’αυτό που κάνεις. Το παν είναι η πληροφόρηση. Οι Έλληνες ήμαστε αρκετά πίσω σ’ αυτό.:frowning:

  5. Sorry αλλά το βρασμένο κρέας είναι που βρομάει περισσότερο. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν πρέπει να τα καταναλώνουμε. Έχεις ιδέα πως παράγεται το γάλα; Θα φρικάρεις. Δεν είναι καθόλου υγιεινό πίστεψέ με. Δίνουν πάρα πολλές ορμόνες στα ζώα για να παράγουν 5σιες ποσότητες γάλακτος απ’ ότι θα μπορούσαν να παράγουν χωρίς αυτές. Και όλα αυτά πάνε στον οργανισμό μας.
    Πρέπει να ξέρετε ότι τα ζώα για παραγωγή γαλακτοκομικών είναι επίσης στις ίδιες άθλιες συνθήκες με όλα τα υπόλοιπα και μετά από λίγο καιρό τα ίδια αυτά ζώα ΘΑΝΑΤΩΝΟΝΤΑΙ:? Μετά τα γδέρνουν για παραγωγή δέρματος. Τίποτα δεν πάει χαμένο. Όσο για τα αυγά άλλο μεγάλο κεφάλαιο αυτό…
    http://animalrightsgr.blogspot.com/2006/11/blog-post_27.html

Υ.Γ Το να είσαι Vegan πίστεψέμε δεν είναι καθόλου ανούσιο. Πρέπει να το ψάξεις καλύτερα. Το να είναι/ήταν άτομα από το περιβάλλον σου vegan απ’ ότι ξέρω δεν αρκεί. Ναι είναι ολόκληρη φιλοσοφία. Εγώ π.χ εκτός από δερμάτινα που δεν φοράω πια, προσπαθώ να καταναλώνω καλλυντικά και προϊόντα που είναι non animal testing.:slight_smile:

stray να συμφωνήσουμε τουλάχιστον πως το φρέσκο ψάρι διατροφικά κάνει μονο καλό στον άνθρωπο και πως ο μόνος λόγος που vegans και veggies δεν το τρώτε είναι οι “ηθικές αναστολές” σας σχετικά με τον θάνατο ενός ζωντανού οργανισμού; :wink:

  1. Ένα βρέφος θα δείξει αποστροφή για ΚΑΘΕ είδος στερεάς τροφής, πολύ απλά γιατί το πεπτικό του σύστημα δεν έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο ακομα. Απο ότι έχω υπόψη μου, η κατανάλωση κρέατος γίνεται από αρχαιότατων χρόνων. Οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν το μοσχάρι ωμο με μέλι και βότανα, κατανάλωση πολύ πιο επισφαλής σε σύγκριση με την κατανάλωση μαγειρεμένου κρέατος. Οί σύγχρονοι Έλληνες πρόσφατα άρχισαν να καταναλώνουν τόσο πολύ κρέας. Παραδοσιακά τα γεύματα με κόκκινο κρέας είναι σπάνια στο διατροφολόγιο μας (βλ. Κρητική διατροφή). Οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι τρώνε σπάνια κρέας; ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!! Για πήγαινε μια βόλτα κατά Γερμανία μεριά! :wink: Όσο για τους Κινέζους που λες, στον αντίποδα βρίσκονται οι Γιαπωνέζοι όπου ο καρκίνος του παχέος εντέρου πραγματικά θερίζει στη χώρα τους λόγω κατανάλωσης πολλών ωμών ψαριών και δύσπεπτων καρπών.

  2. Ναι, ΟΚ, απορροφούνται δυσκολότερα. Γι’αυτό η σπλήνα και το συκώτι μας εκκρίνουν τα κατάλληλα για την πέψη ένζυμα. We are designed in this way. :wink:

  3. Μπορεί να μην το πιστεύεις, αλλά ναι, υπάρχει μια διαδικασία που λέγεται ΠΑΣΤΕΡΙΩΣΗ. Χρόνια τώρα. Ευθύνεται και για την εξάλειψη των επιδημιων λύσσας. Ψάξε το.

:slight_smile:

Y.Γ. Το non-animal testing είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΜΥΘΟΣ. Ψάξε για το ξεβράκωμα του The Body Shop πριν λίγα χρόνια σχετικά με αυτό!.. :wink:

Ρε παιδιά εδώ και 2 σελίδες την έχετε πρήξει την κοπέλα “γιατί δεν τρώς κρέας?”. Χέσε το θέμα υγιεινής, όσοι τυγχάνει να είστε από χωριό και πετύχατε όλους τους κάφρους να σφάζουν κάνα αρνάκι ή γουρούνι δημοσία θέα αισθανθήκατε ωραία με αυτό που είδατε? Αυτό και μόνο είναι αρκετός λόγος για να το κόψει. Μακάρι να μπορούσα να το κόψω και εγώ τελείως αλλά είναι νόστιμο το π@@@κο.

Πάντως σχετικά με το γάλα και τα τυροκομικά πάνω-κάτω συμφωνώ με όλους τους υπόλοιπους(αν λάβουμε υπόψιν ότι πρόκειται για γάλα που παράγεται υπό φυσιολογικές συνθήκες και όχι με ένα σωρό ορμόνες).

Βασικά η κοπελιά τα λέει σωστά, το το θέμα αυτό το έχω ψάξει κι εγώ αρκετά. Αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχω πάρει άκόμα την απόφαση να γίνω vegan, αν και συμφωνώ απόλυτα με τον τρόπο ζωής τους. Βασικά σε άλλες χώρες υπάρχουν και κατάλληλα μαγαζιά με vegan προϊόντα, οπότε είναι και πιο εύκολο να το προσπαθήσεις. Εδώ στο Ελλάντα ζούμε στο Μεσαίωνα.

Προσωπικά δεν την πρήζω καθόλου. Τη σέβομαι για την επιλογή της από την οποία μάλιστα πιστεύω πως επωφελείται ολόκληρος ο πλανήτης (δεδομένου πάντα ότι υπάρχει υπερκατανάλωση κρέατος στο δυτικό κόσμο), γιατί είναι ένα βήμα προς την επανάκτηση της ισορροπίας.

Από εκεί και πέρα, το ότι τα βρέφη αποστρέφονται το κρέας προσωπικά δε μου στέκει ως επιχειρημα. Και όλα τα παιδιά του δημοτικού αποστρέφονται τα κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες… :dunno: Δεν ξέρω και κανέναν να έχει δώσει κρέας σε βρέφος και ούτε η STRAY CAT το έχει κάνει σίγουρα.

Το να είναι κάποιος αδύνατος επίσης δεν είναι απαραίτητα σωστό. Και σίγουρα κάποιος χορτοφάγος δεν έχει την ίδια μυική μάζα με έναν που τρώει φυσιολογικά. Δεν ξέρω κατά πόσο ενδιαφέρει αυτό… Αλλά δε νομίζω κανένας που γυμνάζεται με βάρη π.χ. να προτιμήσει ποτέ μόνο φυτική πρωτεϊνη (συνδυασμός είναι το καλύτερο) και δεν πιστεύω πως είναι θέμα “μύθου” μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Επίσης, οι τρεις γνωστές μου είναι ακόμα χορτοφάγοι και δεν έχουν παρουσιάσει προβλήματα στον οργανισμό τους. Και τα προβλήματα παρουσιάζονται μετά από χρόνια χορτοφαγία. Είναι ιατρικά προβλήματα και όχι αντοχής στον τρόπο αυτό διατροφής/ζωής. Ο Gildenlow ήταν για πάνω από δέκα χρόνια όσο ξέρω, επομένως προφανώς δεν είναι θέμα παραπληροφόρησης… (Όταν έχεις χαμηλό αιματοκρίτη για παράδειγμα πρέπει να φας συκώτι, τι να γίνει;)

Τέλος, το πώς σκοτώνονται τα ζώα με το αν πρέπει να καταναλώνονται από τον άνθρωπο ως τροφή, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Τονίζω ξανά πως η υπερβολική κατανάλωση κρέατος που έχει ως αποτέλεσμα την εκτροφή ζώων σε κακές συνθήκες, όπως και ο βασανισμός τους πριν το θάνατο ή η βίαια θανάτωσή τους είναι καταδικαστέα δε χωράει αμφιβολία. Από την άλλη, είδος σολωμού γεννάει αυγά και πεθαίνει μόνος του, αλλά πάλι δεν καταναλώνεται από χορτοφάγους! (Με την ίδια λογική φαντάζομαι, που ένας χορτοφάγος με τη δική του αγελάδα στο χωριό δε θα έπινε ποτέ το γάλα της, ακόμα κι αν ο ίδιος της φερόταν με βασιλικές τιμές. Απλώς θα την άρμεγε -καθότι αναγκαίο- και θα το πέταγε, σωστά;) Και τα λιοντάρια ξεσκίζουν αντιλόπες, αλλά είναι θέμα διατροφής και μόνο και αυτό δεν είναι κακό. Είναι νόμος της φύσης. Δεν το κάνουν από χαρα, ούτε σε υπερβολικό βαθμό. Αυτός είναι και ο πιο σωστός δρόμος για μένα στο να κινηθεί κάποιος συνειδητοποιημένος. Έτσι όμως όπως έχουν γίνει τα πράγματα πια, οι χορτοφάγοι είναι χρήσιμοι στο να αντισταθμίζουν τους διατροφικά κατά βάση σαρκοφάγους.

Υ.Γ. Δεν προσπαθώ να αλλάξω τις συνήθειες καθενός (εδώ δεν έχω καταφέρει να το κάνω σε δικούς μου ανθρώπους και ούτε το θέλω στην τελική), απλώς τη γνώμη μου λέω…

Διακρίνω μια επιθετικότητα ή μου φαίνεται;:-k Μάλλον δεν διάβασες προσεχτικά ότι έγραψα παραπάνω. Και δεν προσπαθώ αυτή τη στιγμή να πείσω κανέναν να γίνει χορτοφάγος αν και θα το ήθελα. Απλώς με κουράζει που πολύ συχνά αναγκάζομαι “ν’απολογούμαι” γι’αυτό που κάνω και να πρέπει ν’αντιμετωπίζω κάθε φορά κάποιον που ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ.

1.Τα βρέφη δεν δείχνουν αποστροφή για όλες τις στέρεες τροφές όπως λες…come on…
Οι αρχαίοι όπως λες δεν έτρωγαν τόσο πολύ κρέας όσο ΕΣΥ θες να νομίζεις αλλά ούτε και ο άνθρωπος των σπηλαίων. Τότε οι άνθρωποι έτρωγαν ό,τι έβρισκαν. Περνούσε το κοπάδι με ζώα και σκότωναν ΕΝΑ για να φάνε όλοι. Δεν έτρωγαν κάθε μέρα. Αν εσύ νομίζεις ότι ειδικά στην Ελλάδα δεν το έχουμε ξεφτιλίσει το θέμα τότε τί να πω…
Οι θερμοκρασίες τότε ήταν πολύ μικρότερες απ’ ότι σήμερα και η ανάγκη για κρέας ενδεχομένως να ήταν μεγαλύτερη. Όπως επίσης το κρεας τότε ήταν και διαφορετικό, όχι όπως τώρα (δεν χρειάζεται να σου εξηγήσω τι εννοώ). Κανονικά η μεσογειακή διατροφή δεν έχει τόσο πολύ κρέας. Αλλά στην πραγματικότητα ο Έλληνας στην καθημερινότητά του τρώει ΚΟΚΚΙΝΟ κρέας συχνά. Μα καλά που ζεις;
Δεν κατάλαβες τι εννοούσα πριν. Στην Ευρώπη έχουν περισσότερο ανεπτυγμένη την φιλοσοφία της χορτοφαγίας, κι ας μην είναι όλοι χορτοφάγοι, απ’ ότι εδώ. Δηλ. στην υπόλοιπη Ευρώπη θα βρεις πιο πολλούς χορτοφάγους απ’ ότι στην Ελλάδα. Εδώ λες Vegan και σου λένε Veg τί ; Άσε που σου την πέφτουνε όλοι να σε φάνε!!
Ποιός σου είπε ότι τρώω ωμά ψάρια; Δεν συμφωνώ για τα ψάρια έτσι κι’ αλλιώς. Τί λεμε τόση ώρα; Τώρα για τους δύσπεπτους καρπούς δεν ξέρω τι εννοείς. Εγώ για βιταμίνες και ασβέστιο κάθε μέρα καταναλώνω πολλούς ξηρούς καρπούς και είμαι μια χαρά.

  1. Η σπλήνα και το συκώτι μας εκκρίνουν τα κατάλληλα για την πέψη ένζυμα για την όποια τροφή καταναλώνουμε και όχι απαραίτητα για το κρέας. Και η σπλήνα και το συκώτι έτσι όπως το πάνε μερικοί θα έχουν διάφορα προβλήματα ή και καρκίνο στην τελική.

  2. Ναι την παστερίωση σαν διαδικασία την ξέρω και πίστεψέ με ΤΟ ΕΧΩ ΨΑΞΕΙ. Αλλά δεν αρκεί η παστερίωση για τους λόγους που γράφω πιο πάνω. Μπες και στο link που έβαλα για το γάλα. Λέει για πολλούς λόγους γιατί το γάλα δεν είναι υγιεινό. ΨΑΞΕ ΤΟ. Δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσεις με όλα όσα γραφώ αλλά για να μπορείς να κάνεις συζήτηση με κάποιον που είναι vegan θα πρέπει με την σειρά σου πριν να έχεις και μια ενημέρωση γύρω από αυτό και γιατί γίνεται αυτό. Μην το πάρεις στραβά αυτό αλλά sorry δεν είσαι ενημερωμένος για το θέμα.

Υ.Γ. Δεν είναι μύθος τα προϊόντα αυτά. Τα Body Shop όντως έχουν αγοραστεί από την L ‘Oreal (αυτή κι αν κάνει πειράματα…όπως όλες οι πολυεθνικές δηλαδή) αλλά έχουν κρατήσει την ατομικότητά τους και εξακολουθούν οι Α’ ύλες να είναι οι ίδιες. Δεν έχει σχέση το ότι τα κέρδη τα έχει η L’ Oreal. Αλλά και πάλι γι’αυτό το λόγο δεν είναι η πρώτη μου επιλογή τα Body Shop αλλά διάφορες άλλες εταιρίες, που έχω ανακαλύψει από μαγαζιά με βιολογικά, που έχουν πίσω το σήμα με το λαγουδάκι και είναι πιστοποιημένες, το ξέρω γιατί υπάρχει ένα site και έχει μια λίστα από αυτές τις εταιρείες. Μπαίνεις και βλέπεις ποιά είναι και ποιά όχι. Ο Κορρέ είχε βάλει ψεύτικο σήμα στα μαστιχοπροϊόντα του. ΝΑΙ ΘΕΛΕΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΨΑΞΙΜΟ.

η συζήτηση που γίνεται μου φαίνεται εξαιρετική, αλλά θα καλέσω όλους μας να μην ζορίζουμε τόσο την stray cat φίλη μας.

ευχαριστώ

stray εμένα μου αρέσει το καλαμπόκι κ τα καρότα. πως την βγάζεις όμως καθημερινά, πραγματικά απορώ… χωρίς όλα αυτά που λες, οι επιλογές μοιάζουν πολύ περιορισμένες…

εδιτ : γάτα έχω απορία : είσαι σίγουρη ότι τα λαχανικά είναι ΤΟΣΟ πεντακάθαρα? τόσα ακούμε για φυτοφάρμακα… ακόμα κ οι βιολογικές έχουν “σκοτεινές σελίδες”

Ρε όλα αυτά έχουν τόσο ενδιαφέρον που θα μπορούσαν άνετα να συζητηθούν και σε νέο, ξεχωριστό θρεντ…

Όντως. Το θέμα έχει πολύ ζουμί.
Το σάιτ που έδωσε η κοπέλα πάντως για τα γαλακτοκομικά γράφει ορισμένα από τα αστεία πράγματα που έχω διαβάσει. Δεν κάνει να πίνουμε γάλα γιατί η αγελάδες χέζουν πολύ και μολύνουν! :lol2: :lol2: :lol2:
Τι άλλο θα διαβάσουμε.

Εν ολιγοις. Οι διατροφικες συνηθειες στις δυτικες κοινωνιες, και κυριως η κρεατοφαγια επιβαρυνουν το φαινομενο του θερμοκηπιου. Αυτο γιατι? Αντιγραφω απο ενα κειμενο απο το σαιτ του πανεπιστημιου του Michigan :

 Livestock such as cows, sheep, goats, camels, buffaloes, and termites release methane as well.  Bacteria in the gut of the animal break down food and convert some of it to methane. When these animals belch, methane is released.  In one day, a cow can emit ½ pound of methane into the air.  Imagine 1.3 billion cattle each burping methane several times per minute! 

Ο βασισμενος στην ολοενα και αυξανομενη κρεατοφαγια, δυτικος τροπος διατροφης έχει ως αποτελεσμα στη βιομηχανοποιηση της εκτροφης βοοειδων. Η αυξηση του πληθυσμου παγκοσμιως των βοοειδων, σε συνδιασμο με την αποψιλωση τεραστιων δασικων εκτσεων υπερ της δημιουργιας βοσκοτοπιων επιβαρυνει το γηινο κλιμα.

Οσο αστειο και αν ακουγεται, ισχυει το παραπανω.

http://www.umich.edu/~gs265/society/greenhouse.htm

εντιτ : για ποικιλια


http://www.newscientist.com/article/mg12216635.100-methane--the-hidden-greenhouse-gas-methane-from-cowsrubbish-tips-and-rice-fields-is-warming-the-earth-car-exhausts-may-helptheprocess-but-methane-from-the-arctic-tundra-could-be-most-damaging-of-all.html