Δίσκο ή δίσκους που λιώνουμε αυτό το καιρό

27 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα :stuck_out_tongue:

Βασικά, πέρα από τη δεδομένη ποιότητα του δίσκου, μιλάμε για έναν ξεκάθαρα πρωτοποριακό ήχο. Δηλαδή, όσο ποστ ροκ και να τον βαφτίσεις ξεφεύγει σε κάτι που είναι τόσο μοναδικό όσο και αδύνατο να το κλείσεις σε κάποιο ήδη υπάρχον είδος. Για παράδειγμα, δεν έχει τύχει να ακούσω σαντούρι σε κάποια άλλη ηχογράφηση του χώρου. Εδώ, όχι απλά συνυπάρχει αρμονικά με τα υπόλοιπα μουσικά όργανα που είμαστε μαθημένοι να ακούμε στο ροκ, αλλά σε πολλά σημεία βγαίνει μπροστά και παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο δίνοντας το κάτι παραπάνω.

Εξαιρετικοί δίσκοι.
Να’ναι καλά το ντοκυμαντέρ…

^^εεεετσι. να ζήσει ο dekay.(στην δικιά μου περίπτωση τουλάχιστον)

Με ντεθ μεταλ διαλειμματα στο μεταξυ. Αλλα ναι, αυτα τα δυο.

Ενορχηστρωσεις οπως στα Sebastian και Death Trip σπανιζουν. Ή οι στιχοι σε κατι Ritz και Cavaliers. Ή να πω για τις ερμηνειες του Harley;
[I]
Don’t you know? Life gets tedious enough without this extra grudge to bare…[/I]

…πολύ πράμα από My Dying Bride:):!:

[B]Savatage[/B] - Dead Winter Dead

Αχ…

Fates Warning - The Spectre Within

Slough Feg - Traveller

Pharaoh - Be Gone

Jag Panzer - The Fourth Judgement

και το άκυρο της παρέας

Camel - Mirage

Exodus - Fabulus Disaster:):!:

The best of-Whitesnake

Vicious Rumours - Digital Dictator:):!:

Η τελευταια βδομαδα ειναι ενας συνεχης thrash οργασμος made in Greece… Λιωνω τους δισκους απο Suicidal Angels, Exarsis και Bio-Cancer και ετοιμαζομαι για το αυριανο thrash οργιο.

Suicidal Angels - Eternal Domination:):!:

Λοιπον, αυτο εδω ειναι καταπληκτικο αλμπουμ και δηλωνω βλαξ που δεν το ακουσα νωριτερα, δεν εχει ουτε μισο μετριο δευτερολεπτο. Αλλα προσφατα το πετυχα στο 4ευρω οποτε. Ευκαιρια να ξεθαψω και το Still το οποιο εχω ν ακουσω τοσο καιρο που ουτε που το θυμαμαι.

:(ΔΊΣΚΟΣ ΠΟΥ ΛΙΩΝΩ ΌΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ
ΜΕ έπιασαν τα συναισθηματικά μου πάλι!!!

…θα έχουμε Solitude Aeturnus+Candlemass πσκ:):!:

[B]“Sweetheart”[/B]

Τώρα που το πήρα και στα χέρια μου είμαι πλέον σίγουρος.
Από τα καλύτερα πράγματα που έχω ακούσει εδώ και καιρό.
Πρέπει να τα πω πιο αναλυτικά κάποια στιγμή…

Nokturnal Mortum-Голос Сталі (The Voice of Steel)

Απο Nokturnal Mortum μεχρι προτινος κατειχα μονο το ντεμπουτο,το Goat Horns.Αν θυμαμαι καλα(πρεπει να το ξανακουσω μια) ηταν αρκετα καλο αλλα εκεινη την εποχη γουσταρα πιο καφρικα πραγματα και εμεινε στο ραφι.Δεκα χρονια (και βαλε…) ακουω το τελευταιο τους και αντιλαμβανομαι ποιοτητα και ζηλο.Το δευτερο το χουν πολλες μπαντες απο το Ανατολικο μπλοκ,το πρωτο πολυ λιγοτερες.Οι Nokturnal Mortum παιζουν μελωδικο ‘‘μπλακ’’ με αρκετα φολκ στοιχεια.Ωριμες συνθεσεις,πολυδουλεμενες (ειχαν χρονο 3 χρονια αφου υπηρξαν και αλλαγες στα 3/5 της μπαντας).Πολλες επιρροες,απο διαφορα ειδη μουσικης βοηθουν στην ποικιλια του ηχου.Ακουστε το 5ο τραγουδι και ανακαλυψτε prog/psyc rock επιρροες,πρεπει να χουν λιωσει ακουσματα Pink Floyd.Δεν καταλαβαινω γρι απο στιχους μιας και ειναι τραγουδισμενα στα Ρωσσικα (και αντιστοιχα γραμμενα στο πολυ ομορφο μπουκλετ) αλλα διακρινω μια επικη-πολεμικη ατμοσφαιρα,κυριως απο τα εφφε που χρησιμοποιουνται κατα την διαρκεια των τραγουδιων.Ο πολεμοχαρης,εντονος ρυθμικος παλμος των κρουστων υποβοηθα σε αυτο.Βεβαια στυλοβατης αυτου του ηχου των Nokturnal Mortum ειναι οι διπλες κιθαρες που καταθλιβουν την δυναμη που απορροφα η χρηση πληκτρων,πολλες φορες επηρεασμενα απο τοπικους ρυθμους.Αναφερονται/ακουγονται και διαφορα τοπικα οργανα που προσδισουν το παραδοσιακο στοιχειο στον ηχο τους αλλα δεν μπορω να ξεχωρισω αν ειναι απο πραγματικα οργανα (συνηθως πνευστα) ή ειναι μεσω συνθς και πληκρων(εκτος απο τα βιολια που ειναι σιγουρα απο ανθρωπινα χερια).Μεγαλης διαρκειας τα τραγουδια,αρκετα επικινδυνο σε περιπτωση που δεν μπορεις να ανταπεξελθεις στο βαρος μιας τετοιας επιλογης.Τα καταφερνουν ομως και σε αυτον τον τομεα,μιας και δεν κουραζεις και οι επαναλαμβανομενοι ρυθμοι βοηθουν στην αφομοιωση των ρυθμων τους.Ασε που αφιερωνουν χρονο και για ατομικες κιθαριστικες εκτονωσεις (σολος).Δηλωνω γοητευμενος απο το τελικο αποτελεσμα.

Sodom - Epitome Of Torture:):!: