Εχω μια ENGL Thunder κεφαλή στα 50 watt. Και γαμάει.
Το θέμα είναι ότι θέλω μια καμπίνα για το σπίτι (μέχρι τώρα είχα μια δανεική 4άρα). Θέλω να είναι 2x10, και κατα προτίμηση φθηνούλα. Κλασική λύση είναι μια harley benton απο thomann, αλλά δεν την έχω ακούσει.
καμπινα για το σπιτι?
εχετε σκοπο να ριξετε κανα τοιχο? :lol::lol:
απο καμπινες δεν ξερω πολλα αλλα σιγουρα η harley εινια για τον πεο.
μαζεψε μερικα λεφτα ακομα και παρε κατι καλυτερο.
επισης ψαξε και στα μεταχειρισμενα
Όσους ξέρω με καμπίνα στο σπίτι το χουν σκυλομετανιώσει. Τι να το κάνεις τέτοιο θηρίο; Εκτός κι αν θέλεις να διώξεις τους γείτονες. Τότε θα την κάνει τη δουλειά του.
Guys ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι στα 50watt λαμπάτος, οπότε μια καμπινούλα 2x10" είναι μια χαρά από volume. Μπορεί να πάει πολύ δυνατά ναι, αλλά και στα μετρια volumes μια χαρα ειναι.
Εχω κοιταξει μεταχειρισμένα από διάφορες αγγελίες, και όλο και κάτι βρίσκεται.
Από τη harley benton εχει κανεις προσωπική εμπειρία τελικά?
Σκέφτομαι να προβώ στην αγορά ενός Line6 Spider Jam. Εχει κανείς παίξει με τον συγκεκριμένο ενισχυτή να πει εντυπώσεις? Πάντως φαίνεται αρκετά διασκεδαστικός για μελέτη στο σπίτι και πειραματισμό με τα features που έχει (πχ προηχογραφημενα tracks, με μπάντα ή και μεμονωμενα drums με αυτόματη ρύθμιση του ήχου/εφε της κιθάρας αναλογα με το Track, ηχογραφηση 24 min με πολλά loops, σύνδεση μικροφωνου, άλλης κιθαρας/μπάσου/πλήκτρων/CD/MP3 και αλλα πολλά που είδα στο youtube)
Μάπα οι Line6 ενισχυτές…
Πολύ ψεύτικος ήχος…
Βρωμιές χωρίς καθόλου sustain, ψεύτικα εφφέ, καθαρά για κλάματα…
Πάρε τον Fender Mustang I αν θέλεις για μελέτη στο σπίτι αλλά και για live με σύνδεση
μικροφώνου θα σε καλύψει απόλυτα…
Εγγύηση της Fender στα καθαρά, τρομερά distortion απίστευτα εφφέ…
Ένας ενισχυτής που θα τον κρατήσεις για αρκετό καιρό…
Τα 20Watt θα σου είναι υπεραρκετά…
+Έχεις την δυνατότητα σύνδεσης με MP3 ή με PC όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το Fender Fuse, AmpliTube κ.α…
Γενικα η line6 έχει αυτό το συνήθειο να βγάζει εντυπωσιακά και “άψυχα” πράγματα.
Ωστόσο αν θες κάτι για εξάσκηση που θα σε βοηθήσει, πάρε το JM4 της Line6. Προσωπικά το είχα 1μιση χρόνο και με βοήθησε πολύ. Ο μόνος λόγος που το πούλησα ήταν ότι ήθελα να πάρω καλύτερο ενισχυτή και ήθελα να λεφτά. Και τώρα το θέλω πίσω!
Εχει πολλά backing tracks σε διάφορες κλίμακες για να εξασκήσεις solo απο πάνω, λειτουργεί και σα looper προφανώς για να παίζεις πάνω από τα δικά σου riff, και για εξάσκηση στο σπίτι είναι πολύ ικανοποιητικό (αν και δε θα το αγόραζα καινούργιο, είναι πανάκριβο).
Σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τον ενισχυτή. Ούτε για studio ούτε για live κάνει (το είχα σε ένα live ο ηλίθιος#-o)
Θα πω τώρα μια ψιλο ακραία άποψη, που λογικά δε θ’ αρέσει στος μουσικούς του φόρουμ, και προορίζεται για αρχάριους κυρίως.
Ότι γενικά σε πρώτη φάση, και στο ξεκίνημα, αν χρειάζεται κάποιος ενισχυτή, απλά για να παίζει στο σπίτι του, ν’ ακούει το οργανό του, να κάνει πειραματισμούς κλπ, απ’ το να καταφύγει σε μία μετριότατη οικονομική λύση ενισχυτη, χιλιες φορες να μην αγοράσει ενίσχυτη, και απλά να την καταβρει με διάφορα τζαμπα προγραμματακια, που προσφέρουν πραγματικά πολλά ειδη ενισχυτων, πεταλιών, μηχανηματων κλπ -σε όλους τους συνδιασμούς-. Δε λέω οτι η αισθηση ειναι ακριβως η ιδια, αλλα ειναι αξιοπρεπεστατη γενικοτερα και μπορεις να κανεις χιλιαδες διαφορετικούς πειραματισμους και γενικοτερα παππαδες. Δηλαδη τα λεφτα που χαλιούνται στους πρωτους, δευτερους ενισχυτες (οι οποιοι μπορει και να ειναι μετριοι, αλλα και στο τελος να μην ανταποκρινονται στα γουστα του ιδιοκτητη) χιλιες φορες να πανε σ’ ενα καλυτερο πρωτο, δευτερο οργανο, ή μετεπειτα σ’ εναν πραγματικα καλο ενισχυτή (εφοσον θα χεις βρει πανω κατω ηχους που γουσταρεις κλπ) ή και σε καμιά κεφαλη στη περιπτωση οπου μετεπειτα σχηματιστει καμια μπαντα με σοβαρες βασεις.
Δε ξερω προσωπικα το δυπτιχο κιθαρα+ενισχυτης που αγοραζει ενας αρχαριος το θεωρω παπατζα. ψιλο.
Για εμπειρο, που εχει κατασταλαξει με τα γουστα του και τους ηχους γενικα, για ανθρωπο με μπαντα κλπ, παω πασο.
Μα για να κατασταλάξει στον ήχο που θέλει το άπειρο αυτί πρέπει να ακούσει τι τον χαλάει σε κάτι πιο μέτριο. Πως καταλήγει ο κόσμος σε λαμπάτους ενισχυτές, από τα φόρουμ? Οχι έχει παίξει line6, marshall, fender, randall και κατα καιρούς έχει αγαπήσει / μισήσει κάθε ένα για συγκεκριμένους λόγους.
Επίσης ο ήχος του ενισχυτή δε θα συγκριθεί ποτέ με πρόγραμμα ή κανα pre-amp πεταλάκι της Line6. Ειδικά για τον αρχάριο ρε συ, η καύλα του είναι να βάλει τον ενισχυτή στο τέρμα και να κουλαθεί παίζοντας 1 ριφφ για 12 ώρες.
Προσωπικά, τα προγράμματα τύπου Guitar Rig ή τα pre-amp της Line6 (HD, Pod κλπ) τους δίνω αξία μόνο για ηχογράφηση στο σπίτι. Το οποίο είναι κάτι που έρχεται συνήθως αρκετό καιρό μετά την πρώτη σου επαφή με κιθάρα.
Δωσμου τα λεφτά και πίστεψε με θα τους δοκιμάσω όλους αυτούς τους ενισχυτές. Απορρίπτοντας εναν μονο ενισχυτη δε πιστευω οτι κατασταλλαζεις στον ηχο που γουσταρεις.
2)Ποιό τέρμα? μπορείς στο διαμέρισμα, να βάλεις έναν ενισχυτή στο τέρμα??? Τουλάχιστον εγώ δε μπορώ, και δε τον έχω κάνει ποτέ μέχρι τώρα σε οποιοδήποτε σπίτι κι αν έχω μείνει. Τερμα τα γκάζια μονο στο στουντιο/υπογειο/μονοκατοικεια δε ξερω τι
Προσωπικά μόνο όταν άρχισα να πηγαίνω στο ένα στούντιο μετά το άλλο, και δοκιμάζοντας στο φουλ των δυνατοτητων τους, κατι orange, κατι μαρσαλ, κλπ, κατάφερα να βρώ εστώ και λίγο πάνω κάτω τι μ’ αρεσει σαν ηχος…
Για το πρώτο: Ξεκινάς παίρνοντας έναν ενισχυτάκο και μετά παίζεις με ενισχυτές φίλων, σε κανα στούντιο με την πρώτη σου μπάντα και βλέπεις. Επίσης το πιο απλό, πηγαίνεις σε μαγαζιά και δοκιμάζεις ό,τι ενισχυτή δεις και σου κάνει εντύπωση:p Εγώ έτσι απέφυγα να πάρω Line6 Spider, Marshall MG και λοιπές αηδίες για πρώτο ενισχυτή.
Για το δεύτερο: Ενας 10άρης ή 15άρης τρανζιστοράτος ενισχυτής μπορεί να πάει πολύ δυνατά σε διαμέρισμα. Δεν εννοούσα να το βάλει στο 10. Απλά να δυναμώσει κάργα (σα να ακούς δυνατά μουσική) και να πορωθεί. Εγώ αυτό έκανα πάντως.
Καλά και τέρμα ενισχυτή δε θυμάμαι να’χω βάλει ούτε σε studio αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία:lol:
Θα πρότεινα σε σας, τη σιχαμενη φαρα των κιθαριστων, να δοκιμασετε να παιξετε τον peavy 6505. Τον τσιμπησε ο κιθαριστας μας και πραγματικα ειναι εντυπωσιακος ενισχυτης. Τόσο στα γκάζια όσο και στα καθαρά του. Κανα 400 ευρώ από τον Θωμά αν δεν κάνω λάθος.
Ο καλυτερος ενισχυτης ειναι μια πολυ προσωπικη (και παροδικη) υποθεση. Μεχρι στιγμης το καλυτερο για τα αυτια μου ηταν ενας Mesa Boogie Mark V. Ο καλυτερος (ή πιο ταιριαστος αν θες) για το γουστο μου ενας Framus Dragon.
Ανασταίνω το topic γιατί έχω ξεκινήσει μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας (παντελώς αρχάριος) και ο ενισχυτής που είχα παρέδωσε πνεύμα με την επισκευή του πιθανόν να μην αξίζει και λέω να προχωρήσω σε αγορά καινούριου.
Το story έχει ως εξής: πριν κανα 2 χρόνια που το είχα επιχειρήσει χωρίς επιτυχία, είχα αγοράσει από αγγελία marketplace έναν Orange Micro Terror σε bundle με το ηχείο 20watt/8".
Η ερώτηση είναι:
Εφόσον έχω το ηχείο, αγοράζω πάλι το κεφαλάκι; Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ καλή περίπτωση ένας λαμπάτος ενισχυτής, αλλά χωρίς πετάλια και μόνο με καθαρό κανάλι, σκέφτομαι μήπως βαρεθώ.
Να πάω σε μια λύση ενισχυτή solid state εκ των οποίων σκέφτομαι: είτε τον Fender Frontman 20 είτε τον Orange Crush 20.
Όλες οι παραπάνω επιλογές είναι εντός του budget που είναι περίπου στα 150€.
Αναμένω τις γνώμες στα παραπάνω αλλά και εναλλακτικές προτάσεις αν υπάρχουν.
Δεν βλέπω κοντά σε αυτά τα χρήματα να υπάρχει ο Katana. Εκτός αν εννοείς τον mini που είναι 7watt με ηχείο 4" και οπότε πες κάτι παραπάνω να καταλάβω αν είναι να τον βάλω στις επιλογές