Προτάσεις για ενισχυτή κιθάρας

Εγώ εχω ενα Mesa Boogie Triple Recifier 150W το οποίο το πήρα για εξευτελιστική τιμή. Εννοείται δεν το πήρα από Ελλάδα αλλά από Αμερική και πάνω σε αυτό θέλω να πω τα ακόλουθα. Στην Ελλάδα μας έχουνε πάρει χαμπάρι γενικά οι εταιρίες και τα καταστήματα που πουλάνε μουσικά όργανα. Ο ενισχυτής αυτός πουλιέται για 3196?!!! Με τόσα λεφτά μπορείς να φέρεις 3 κομμάτια από Αμερική σχεδόν.#-o

Αλλά δεν παραξενεύομαι, στην Ελλάδα οι μεταλάδες είναι ακόμα μεγαλύτερα κορόιδα και από τις άλλες χώρες. Ξέρουν οι υπέυθυνοι τι φρούτα υπάρχουν εδω στο Αφρικανισταν της Ευρώπης… Ακόμα και ο Thomann είναι απαράδεκτος, 2666?. Όσοι θεωρείτε τις τιμές του καλές μάλλον τον συγκρίνετε μόνο με τα Ελληνικά δεδομένα.
Ο Ελληνας θέλει Fender/Gibson/Mesa(ναι το αγόρασα αλλά παραδέχομα πως είναι υπερεκτιμημένο)/Marshall ανεξάρτητα αν μπορεί να βρει 1000 μάρκες που είναι καλύτερες και φθηνότερες. Πως λένε «Ζήσε το μύθο σου στην Ελλάδα», εδω εχουμε το «Ζήσε τον μύθο σου στην μεταλ». Με άλλα λόγια δώσε μας τα λεφτά σου να σε κάνουμε απομίμηση του Α ή Β διάσημου. Αλλά τα λεφτά του μπαμπάκα και το μεροκάματο δεν αξίζουν πολύ υποθέτω για μερικούς…[-X

Δεν θέλω να το πάιξω ξερόλας ή δεν ξερω και εγω τι αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι μεταλάδες είναι τα τέλεια θύματα. Προσωπικά πριν να αγοράσω οτιδήποτε κάνω και μαι μικρή έρευνα, βλέπω πόσο πουλιέται στο εξωτερικό και τι με συμφέρει να κάνω, ρωτάω άτομα που έχουν γνώσεις και δεν το πάιζουν απλα μεταλό-πατέρες. Συνιστώ σε όσους βαρέθηκαν να τους πιάνουν κορόιδα να κάνουν το ίδιο.:!:

Και για να μην βγω τελείως εκτος. Ορίστε 2 προτάσεις που θα έπρεπε να είναι στο πολ κατα την γνώμη μου αφού αφήνουν τους περισσότερους ενισχυτες πίσω.:wink:
1)Splawn Nitro
2)VHT Pitbull

sumfonw mazi sou Torquemada alla
skepsou tous forous to teloneio
kai ta extra pou 8a sou fane oi
“magges ths elladas” krima pou exoume
thn xeiroterh nomo8eseia apo oles tis xwres
kai eimastai gia to PE*S!

pikrh h alei8eia gia tous metalades
alla ta pragmata den einai kai toso tragika
giati siga, pare ena amp me 400-500 eura
pou mporei na sou stoixhsei perisotero
apo e3oteriko…
a3idei mono na agoraseis mikropragmata
opws petal h kefales pou einai normal paketa.
twra ama pareis px. enan Mesa Boogie
140watt, metrane to varos to mege8os+tous
forous elladas+teloneio+++++kai ante na breis
akrh…(ektos an einai apo Italia h Germania pou
den eixei ta ++++++) apla sumbibasou me kati
kalo kai aplo se auta ta lefta giati meta 8a sou kopsoun
ton kwlo!!!kai sto kato kato ths grafhs ftia3e monos sou enan
lampato pou einai panefkolo kai apla bale mia proenisxish
lampatou kai eisai komple…

Τζιμ δεν έχεις άδικο στο θέμα του τελωνείου αλλά μαζί με τα έξοδα αποστολής και την ασφάλεια του δέματος μου κόστισε λιγότερο από 300!!!8)

Η καλύτερη αγορά που έχω κάνει, τέλειο πακετάρισμα από το φιλάράκι στις ΗΠΑ και έφθασε με απόλυτη ασφάλεια. Δεν θα πω πόσο μου κόστισε συνολικά αλλά όταν είπα την τιμή στα φιλαράκια μου έμειναν με το στόμα ανοικτό. Ακόμα και για τα αμερικανικά δεδομένα ήταν χαμηλή η τιμή.:!:

Το μόνο που αξίζει να πάρεις από Ελλάδα είναι πεταλάκι και αυτό παίζεται ακόμα. Σας το λέω πάντως σκεφτείτε το εξωτερικό για εξοπλισμό και ρίξτε μια ματιά στα ανεξάρτητα Custom shop για την κιθάρα ή το μπάσο σας. Αφήστε τους άλλους να το παίζουν “Ποζεράς του μήνα”, εσείς θα έχετε και τα φράγκα και την ανώτερη ποιότητα. Μόλις βρω χρόνο θα ποστάρω μερικά μικρότερες ανεξάρτητες εταιρίες που γαμάνε τις μεγάλες σε ποιότητα.:wink:

Marshall κορυφή για ποιο μικρούς Megatone.

Ρε σεις ειχα κανει ενα θρεντακι πριν καμποσο καιρο…

Τεσπα αποφασισα οπως και να χει να παρω λαμπατο (αντε κανα υβριδικο στη χειροτερη…).

Με απωτερο σκοπο να παρω τον Kustom defender 50 w-που κανει 400 ευρω…παραπανω δεν παιζει να δωσω…γιατι δεν εχω (εναλλακτικη στους υβριδικους παλι Kustom ειναι αλλα παιζουν κ αλλες…)…

Η ερωτηση ειναι θα βγαζει καλη βρωμα ή αργα ή γρηγορα θα πρεπει να παρω κανα πεταλακι της προκοπης??
(το γρηγορα ειναι το προβλημα:?)

Και μηπως να παρω ενα λαμπατο (epiphone combo 20w αλλα ερχεται το μαη στο thomann.de οπως με ενημερωσαν-και γω δεν εχω να παιξω), πιο μικρο για να σκασω κανα 100αρι πακετο να παρω και πεταλακια?

Εχω ενα πεταλι zoom606, αλλα μου ειπαν οτι με λαμπα ενισχυτη αμα βαλεις πολυεφε ψηφιακο ειναι δωρο-αδωρο.Ισχυει αυτο? για πειτε ρε παιδες…

Να συνοψισω ο Kustom Defender αξιζει? Οι υβριδικοι επισης εχουν ουσιαστικη διαφορα με τρανζιστορ?
Αν παρω λαμπα το παλιο πεταλι αχρηστευεται??

μερσι μποκουπ…

υ.γ. ωπ και κατι τελευταιο επειδη ο παλιος πρεπει να επισκευαστει (βασικα δεν κανει καλη επαφη το καρφι-αυτα εχω καταλαβει εγω τωρα δεν ξερω τι σκατα μπορει ν ανακαλυψει ο ‘επισκευαστης’)…ξερετε που να τον παω που δεν θα μου φαει φραγκα? και ποσο θα μου παει περιπου? (υποψιαζομαι λιγα γιατι νταξ δεν προκειται να δωσω πολλα για επισκευη 15αρη τρανζιστορατου).

επειδη αυτο που εχω τωρα δεν εχει ενδειξη για gain θελω να παρω εναν καινουριο,μικρο για το σπιτι και
χωρις να δωσω πολλα λεφτα.εχετε να προτεινετε κατι;

Line 6 Spider III…

και ποσο παει το μαλλι;

εμ…εγω εχω τον 15 W…ειναι πολυ δυνατος,με καλα εφφε,και με το απιστευτο insane καναλι που σκιζει!!!..τον 15αρη τον ειχα παρει περυσι με 120…

170 - 200 o 30αρης στο ιντερνετ

υπαρχει μαγαζι που εχει αντιστοιχες τιμες εφοσον πληρωνεις μετρητοις αλλα καλυτερα τραβα να ρωτησεις απο κοντα…

ευχαριστω πολυ παιδια!α και κατι αλλο σε περιπτωση που το μαγαζι(γιατι απο ιντερνετ δεν το βλεπω) εχει μονο τις γνωστες μαρκες marshall,mesa boogie κλπ,τι θα προτινατε ωστε να μην πληρωσω πολλα;

oτι εχει στα φραγκα που εχεις εσυ ρωτα και οτι σ αρεσει περισσοτερο

μαρσαλ πληρωνεις πολυ το ονομα απο τα λιγα που ξερω

παιδες…ο Laney aor κανει για μεταλλιες?

κανεις για τις ερωτησεις μου στην πισω σελιδα:p

πιο συντομα:

[I]Να συνοψισω ο Kustom Defender αξιζει? Οι υβριδικοι επισης εχουν ουσιαστικη διαφορα με τρανζιστορ?
Αν παρω λαμπα το παλιο πεταλι(ψηφιακο πολυ εφε) αχρηστευεται??

μερσι μποκουπ…

υ.γ. ωπ και κατι τελευταιο επειδη ο παλιος πρεπει να επισκευαστει (βασικα δεν κανει καλη επαφη το καρφι-αυτα εχω καταλαβει εγω τωρα δεν ξερω τι σκατα μπορει ν ανακαλυψει ο ‘επισκευαστης’)…ξερετε που να τον παω που δεν θα μου φαει φραγκα? και ποσο θα μου παει περιπου? (υποψιαζομαι λιγα γιατι νταξ δεν προκειται να δωσω πολλα για επισκευη 15αρη τρανζιστορατου).[/I]

λοιπον. ηρθε και μενα η ωρα μου να παρω ενισχυτη. μεχρι τωρα επαιζα με ενα μινι ενισχυτη vox που κανονικα παιρνει ακουστικα αλλα το συνεδεα στο pc.με ειχε βολεψει γιατι ηχογραφουσα με παρα πολυ καλη ποιοτητα. γενικα θελω πολλα γκαζια και σκοπευω να δωσω γυρω στα 150E. ενας φιλος μου πηρε προσφατα line6 και μου ειπε οτι εχει παρα πολλα εφε. διαβασα στις προηγουμενες σελιδες κιολας οτι ειναι αρκετα καλοι και σκεφτομαι να παρω τον ιδιο. για πειτε. αξιζει?

σημερα περιμενω να παραλαβω τον καινουριο μου ενισχυτη οποτε το χω ψαξει το ζητημα…

Η βασικη ερωτηση μετα τα χρηματα ειναι αν θες λαμπα ή τρανζίστορ?

http://www.thomann.de/gr/peavey_vypyr_15.htm

Γι’αυτον τι γνωμη εχετε?σαν ηχος με ικανοποιησε

εχεις κανα πεταλι για distortion ή τπτ τετοιο?

εγω λεω να κοιταξεις πρωτα αν εχεις τα φραγκα για λαμπα και μετα αν οχι κοιτα τρανζιστορ…
αξιζει παντως η λαμπα και στη συγκεκριμενη περιπτωση παιζει αυτο
http://musica.gr/pegasus/h002/showproduct.php?code=25608&pcode=H002_I0025608

τωρα αυτος που εδειξες εχει και τους ηχους του εχει κ τα εφε του
αλλα στην τελικη χτυπας ενα πολυεφε που δεν ειναι ιδιαιτερα ακριβα και το υπερκαλυπτεις αυτο

απλα αυτος που σου δειχνω ισως να μην εχει τοση φοβερη παραμορφωση…
επισης τα 5w λαμπα ειναι ισαξια με τα 15w τρανζιστορ (γενικα μιλωντας παντα -καποιοι του αρνουνται αυτο αλλα οπως και να χει εχουν πολυ δυναμη οι λαμπατοι)

πηγαινε καπου ν ακουσεις ενα λαμπατο θα καταλαβεις μεγαλη διαφορα αν εχει εξοικειωθει λιγο το αυτι σου

εμενα ο δικος μου ειναι 18w αλλα δεν παιζει να τον βαλω ουτε στο μισο θα μου φερουν την αστυνομια

Χμ, μια απορια… Υπαρχει δυνατοτητα συνδεσης ενισχυτη με κλασικη κιθαρα? Και αν ναι, τι ακριβως χρειαζεται?

υποθετω μια
ηλεκτροκλασικη κιθαρα

ή μια κλασικη που να πας σ ενα μαγαζι και να της βαλουν ηλεκτρικα…
και μαλλον και ενας ενισχυτης για ακουστικη :-k…

πηγαινε ρωτα βασικα θα σου πουν κ τιμη να ξερεις

σε μια ακουστικη παντως βαζεις ηλεκτρικα σχεδον κορυφη με 100 ευρω το πολυ…για κλασικη δεν παιρνω κ ορκο:?