Μια Τριανδρία για τη Δισκογραφία

Κάπως μου δημιουργήθηκε τώρα μία επιθυμία να αρχίσω να γράφω κριτικές για τους Primordial, κι ας μην τα έχουμε μοιράσει ακόμα!

2 Likes

Διαβάζοντας το ποστ του @Leper_Jesus μου δημιουργηθηκε μια απορία: το @38aris φτιαχτηκε έχοντας στο νου την ηλικία? Και αν ναι, πόσο είναι ο @38aris τώρα?

Έμπαινε Γιάννο, έμπαινε και κάν’ τα όλα λίμπα.

2 Likes

Δεν είναι βάσει ηλικίας και δεν είναι βάση του γνωστού περιστροφου γιατί κάπου το έχω διαβάσει και αυτό.
Είναι ένα nickname που σκαρφίστηκα σε κάποιο φόρουμ, άσχετο με μουσική στο παρελθόν (μπασκετικό).
Το -αρης έχει να κάνει με την ομάδα.
Τα υπόλοιπα δεν νομίζω να ενδιαφέρουν.
Το 38 το αφήνω στη φαντασία σας…

2 Likes

Εχει να κανει με κάποιο σερι αήττητο; :stuck_out_tongue:

2 Likes

Λέω λοιπόν να κάνω μια… avant-première κριτική, κι ας μην έχει γίνει ακόμη η κατανομή, αφού πρόκειται για δίσκο και κατηγορία που είμαι ο μοναδικός ενδιαφερόμενος! Πάμε λοιπόν…

A Journey’s End (1998) (A)

Στο “A Journey’s End” το black στοιχείο υποχωρεί σε σχέση με το “Imrama”, ενώ βλέπουμε τις πρώτες folk επιρροές, όπως και τον “σκοτεινό ρομαντισμό” και τα θρηνητικά leads, για τα οποία έγιναν γνωστοί οι Primordial. Ο τίτλος του είναι ενδεικτικός των καταστάσεων που πέρασαν μέχρι τότε και τους έφεραν στο χείλος της διάλυσης – σίγουρα δεν ερμηνεύεται κυριολεκτικά, μιας και οι Ιρλανδοί βρισκόταν μόλις στο ξεκίνημα του “ταξιδιού” τους!

Το συγκρότημα διαμορφώνει ακόμη τον χαρακτήρα του, και στο θριαμβευτικό “Autumn’s Ablaze” πρωτίστως και το εξίσου γοητευτικό ομότιτλο δευτερευόντως, καθιερώνουν το πρότυπο για όλα τα μελλοντικά “κλασικά Primordial” κομμάτια στους επερχόμενους δίσκους, ήτοι σκοτεινές μελωδίες να αντιπαρατίθενται με τις black καταβολές σε ένα άρραφο σύνολο, με τα παθιασμένα φωνητικά να ακολουθούν τις εναλλασσόμενες διαθέσεις, υπογραμμίζοντας την μελαγχολία και επιτείνοντας την ένταση κατά περίπτωση.
Το “The Dark Song” από την άλλη, είναι αμιγώς ακουστικό με σχεδόν tribal, οργισμένα drums, ότι πιο folk είχαν κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή, ενώ το ambient “Solitary Mourner” βρίσκει τον Alan να ερμηνεύει βαριανασαίνοντας, σε μια βαθιά συναισθηματική κατάθεση ψυχής. Το δε “Bitter Harvest” είναι η πιο τραχιά, extreme στιγμή του δίσκου περισσότερο κι από το επιβλητικό εναρκτήριο “Graven Idol”!

Το “A Journey’s End” πάντως, παραμένει το πιο μελαγχολικό, doom LP των Primordial, όπως επίσης και θεμελιώδες στην διαμόρφωση του ήχου τους.

8 Likes

Παιδιά συγνώμη για την καθυστέρηση, αυριο θα φτιάξω την κατανομή

1 Like

Ετοιμη η κατανομη, αν συμφωνειτε μπορουμε να ξεκινησουμε (εκτος απο τον @Ian_Metalhead που ξεκινησε ηδη!)

Επίσης για την καταληκτική ημερομηνία τι προτιματε?

• 31/08
  • 06/09

0 voters

2 Likes

@RiderToUtopia το έκανες επίτηδες ωστε να διαλέξει ο @GRACCHUS_BABEUF τους Angra στον επόμενο γύρο και να βάλει μόνο το Fireworks στην λίστα, ώστε στο τέλος να αναγκαστούμε να πούμε ότι είναι εφάμιλλο του Holy Land. Πες αληθεια.

2 Likes

θα μπορουσα να το κανω για να του την πεσουμε ολοι μαζι να τον πεισουμε πως το Φαηαργουερκς δεν ακουμπαει Holy Land :stuck_out_tongue:

1 Like

Πως μας πετσόκοψες έτσι ρε φίλε…
Πως μας έσκισες τα όνειρα να γράψουμε για τ’ άσματα που λαχταρούμε…
Πως μας την μπήκες ανάποδα…

Είμαστε στιχάκια μιας στιγμής και ενίοτε εισερχόμαστε κεκλεισμένων των θυρών
στις ακτογραμμές των Ιρλανδών, μόνο και μόνο για τους στίχους τους (που δεν είναι αλήθεια) κι έρχεσαι εσύ σαν Χάρος, κτήτωρ της νύχτας, και μας χαρακώνεις τον ορίζοντα.

1 Like

Παιδάκια να ξέρετε ότι δεν έχω ιδέα τι μπάντες να προτείνω για τον επόμενο γύρο. Τουλάχιστον έχουμε αρκετό καιρό μέχρι τότε. Δέχομαι και προτάσεις privately (προ-προτάσεις θα έλεγε κανείς), για να δείτε ότι εγώ παίζω πολύ ομαδική μπαλίτσα.

Angra πάντως δεν νομίζω. Έχετε αποδείξει ότι δεν το αξίζετε.

1 Like

πονηρος

1 Like

Εσύ να μην γκρινιάζεις καθόλου γιατί ήσουν από τους τυχερούς (απλά δεν το έχεις καταλάβει ακόμα, άκου Γ) που ανέλαβαν να γράψουν για το απόλυτο Primordial album, το Storm Before Calm.

Ενώ εγώ που ήθελα να γράψω γι’ αυτό όσο για κανένα άλλο ΑΝΕΛΑΒΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠ’ ΑΥΤΌ.

1 Like

@Sevek και @Dr.Feelgood ειστε οι πιο τυχεροι απ’ ολους αλλα δεν το ξερετε ακομα :stuck_out_tongue:

Ελπιζω, τουλαχιστον, να σας αρεσουν εστω και το μισο απ οσο μου αρεσουν εμενα τα Γ σας

Καλά ο Σεβεκούλης είναι ικανός να έρθει να μας λέει ιστορίες για Journey και Spirit

“Εεεεεε ΟΚ ξέρω γω καλά είναι υποθέτω αλλά βαρέθηκα και λίγο”

1 Like

Eεεε δεν το αποκλείω αυτό, γιατί 2 φορές που προσπάθησα να ακούσω Primordial, πέρα από μερικά σημεία, δεν μου είπαν και πολλά πράγματα. Και το ένα πρέπει να ήταν και το The Gathering Wilderness. Άνιωθος παιδί μου. Άνιωθος.

1 Like

Ε μα είδες αφού σε έχω καταλάβει ρε μπαγάσα :laughing:

1 Like

Εμείς οι δυο που καταλαβαινόμαστε, θες να παίξουμε μπαλίτσα μεταξύ μας. Σε δίνω, με δίνεις. Παίρνεις “Storm…”, παίρνω “Exile…”. Σύμφωνοι;

Εδώ ρε μάγκα έκανες τον @ChrisP μπαταρία 3Α και μένα με άφησες χωρίς ρεύμα Α. Τι να λέμε τώρα…

Αλλά για να μη με λέτε στοιχείο διατάραξης της τάξης και της ησυχίας, θα ακολουθήσω την πορεία.

Ε ρε Βιτάλη που σας χρειάζεται…

1 Like