Μια Τριανδρία για τη Δισκογραφία

(Β)

Η συγκεκριμένη επιλογή θα μπορούσε να υπάγεται στην (Α) κατηγορία, αλλά λόγω του ότι έχουν περάσει τουλάχιστον δώδεκα χρόνια από τότε που το άφησα να “ξεκουράζεται” απ’ το να παίζει, “υποβιβάστηκε” στη (Β).

Το δεδομένο είναι πως οι Sodom την εποχή αυτού του δίσκου, όπως και από το ξεκίνημα διένυαν την καλύτερη, την ουσιαστικότερη και την πιο εμπνευσμένη περίοδο της μουσικής τους επέλασης και επιδρομής στα ηχοσυστήματα. Εν ολίγοις, το “Better off Dead” είναι ένας ισάξια τέλειος δίσκος με το “Agent Orange”. Χωρίς την οιανδήποτε πρόθεση “λάσπης”, παραδίδουν μία καθαρή παραγωγή και σε συνδυασμό με την αψεγάδιαστη συνθετικότητα, χαρίζουν στον ήχο ένα απαύγασμα τευτονικού thrash.

Με όποιο τραγούδι και να καταπιαστούμε, έρχεται το αμέσως επόμενο ή το προηγούμενο (εν μέσω υπομνηματικών πυρών) για να καταλύσει το θεσμικό γεγονός του καλύτερου ή χειρότερου (ανυπόστατη έκφραση για τον συγκεκριμένο δίσκο) και να εξηγήσει, πως πραγματευόμαστε μ’ ένα ομοιογενές σύνολο. Ένα κληροδότημα για τους επόμενους και τους μεθεπόμενους.

Αυτό που δε θα παύσει ποτέ να παίζει στη μνήμη μου είναι το “The Saw Is the Law”, αφού είναι ακράδαντα συνδεδεμένο και με την εμφάνισή τους στη Θεσσαλονίκη το '11, όταν και το περίμενα πως και πως. Ήχησε κι ευτυχώς βγήκαμε ζωντανοί. Φυσικά, μπορεί ο υπερύμνος “Ausgebombt” να μην επαναλαμβάνεται και να μην αγγίζεται “ιδεολογικά” ή συνθετικά (αν προτιμάτε), αλλά το “Stalinorgel” κάνει τη δουλειά του και με το παραπάνω. Βέβαια, το κρατάει από το χεράκι το δίδυμο αδερφάκι του “Turn Your Head around”.

Μπορεί στις κιθάρες να μην ήταν ο συνήθης ύποπτος, αλλά ο Ηοffmann, έστω και γι’ αυτόν το μοναδικό δίσκο με τους Sodom, απέδωσε τα μέγιστα κ’ έδωσε τα ρέστα του. Είχε μία άνεση να σολάρει -δίχως σταματημό- και να μη νοσταλγεί κανείς τον προκάτοχό του. Αναμφίβολα, λοιπόν, αυτός ο δίσκος έμελλε ν’ αποτελέσει ένα θεμέλιο τόσο για τους ίδιους (χωρίς ν’ αγγίξουν ξανά το μεγαλείο του), όσο και για τους επόμενους.

10 Likes

Αυτό για μένα είναι σήμα κατατεθέν των Sodom, περισσότερο ίσως και από τα πιο γνωστά και συζητημένα (εκ των πρωτοπόρων του black metal, οι “Γερμανοί Slayer” κ.ο.κ.). Όταν θες mid-tempo να σκοτώνει, πρώτα πας στους Sodom και μετά σε οποιονδήποτε άλλον. Θα τα πω και στα δικά μου.

3 Likes

Με την πριονοκορδελα να συμβολίζει την αλληλουχία από κομματαρες σε όλη τη διάρκεια του δίσκου, να τα λέμε κι αυτά.

Ίσως το αγαπημένο μου Sodom από το 1990 και μετά (το TFSOE ας το αφήσουμε απέξω επειδή είναι ειδική περίπτωση με μισά επανηχογραφημένα και μισά “νέα” κομμάτια που γράφτηκαν 20+ χρόνια πισω)

2 Likes

Χαιρετίζω ένα από τα πιο εξαιρετικά τόπικ στην ιστορία του φόρουμ, το οποιο και παρακολουθώ 20 (!) χρόνια.

Ποολλλααα μπράβο σε όλα τα παιδια, για την ψυχή που καταθέτουν και τα πολύ όμορφα ελληνικά τους.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ - μπορειτε διπλα στους δισκους, να βάζετε και χρονιά κυκλοφορίας ; Εμεις οι λοιποι που διαβαζουμε, ειδικα οταν δεν εχουμε επαφη με την μπαντα, ζοριζόμαστε να παρακολουθήσουμε σε φάσεις.

Ευχαριστώ και καλή συνέχεια

7 Likes

Αν βοηθάει κάπως, πάντως, στις 2 μπάντες που έχουν “τρέξει” έως τώρα, οι χρονιές κάθε κυκλοφορίας αναγράφονται κανονικά στα poll που εκδηλώνεται το ενδιαφέρον ανά κατηγορία (Α, Β και Γ) από τους χρήστες, όπως και στους πίνακες όπου ο εκάστοτε υπεύθυνος μοιράζει τους δίσκους, βάσει του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε. Σίγουρα, βέβαια, δεν είναι και κάτι θαρρώ να μπαίνει η χρονιά και στην αρχή κάθε κριτικής.

2 Likes

δεκτό. όπως επίσης, "ενα γρηγορο γκουγκλάρισμα"¨επισης λυνει την απορία.

αν ομως μπορειτε οι συγγραφεις να βοηθήσετε εμάς τους υπόλοιπους, θα το εκτιμούσαμε. Και αν θες να το παω και παρακάτω (και αυτο ειναι ένα γενικο τιπ καλής συγγραφής, ανεξαρτήτως φόρουμ), ειναι χρήσιμο οι αναφορες σε χρονιες να ειναι συγκεκριμενες. Καμια φορα διαβαζουμε “…οταν λιγα χρονια πριν, ειχαν ηδη κυκλοφορήσει το ΑΒΧ, ενω στο ενδιαμεσο επαιξαν λαηβ στο Λονδινο…”. Ε εκει χάνεσαι εντελώς.

Nitpicking here, but hopefully you get my drift -1.0.1 storytelling :upside_down_face:

2 Likes

Μια μικρη διορθωση, προκειται περι αλυσοπριονου, οχι πριονοκορδελας! :yum:

2 Likes

Καινούρια γνώση αυτή, πράγματι η πριονοκορδελα είναι διαφορετικό μηχάνημα, μέχρι τώρα νόμιζα πως ήταν η αλυσίδα που κινεί το αλυσοπρίονο.

The saw is the law όπως και να χει :grey_exclamation:

1 Like

Οι προθεσμίες τρέχουν, οπότε για πάμε:

sodom M16

M-16 (2001) (A)

Έχοντας επιβιώσει από τα δύσκολα 90s με μικρότερες… απώλειες σε σύγκριση με άλλους, σύγχρονους τους thrashers, οι Sodom επανήλθαν με τον δέκατο δίσκο τους σε μια συγκυρία όπου το thrash έδειχνε να παίρνει πάλι τα πάνω του.

Το καινούριο LP θα έπαιρνε τον τίτλο του από το τυφέκιο του Αμερικάνικου Στρατού που χρησιμοποιήθηκε στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η νύξη ήταν σαφέστατη: μετά το “Agent Orange”, η συγκεκριμένη διαβόητη σύρραξη θα ήταν το concept σε άλλη μια κυκλοφορία τους. Ως γνωστόν, (αντί)πολεμική στιχουργική και thrash είναι κατά κανόνα ένας συνδυασμός με καλά αποτελέσματα και το “M-16” δεν θα αποτελούσε εξαίρεση.

Η συνταγή από τις ένδοξες ημέρες ήταν γνωστή, αγαπημένη και απολύτως λογικά ο Onkel Tom και η κομπανία κατέφυγαν σ’ αυτή. Ανάμεσα στα κομμάτια βρίσκουμε ίσες δόσεις από mid-paced “ύμνους” και από λυσσαλέες thrash καταιγίδες. Εννοείται ότι ο δίσκος ξεκινάει δυναμικά, με το φρενήρες “Among the Weirdcong” που, μετά από μια εισαγωγή με στρατιωτικού ρυθμού drumming, εκρήγνυται έχοντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός thrash δυναμίτη της παλαιάς σχολής. Στο ίδιο κλίμα ακολουθεί το “I Am the War”, όμως το επόμενο, “Napalm in the Morning” (με το χαρακτηριστικό sample από το “Apocalypse Now”) ξεχωρίζει εύκολα έχοντας τη στόφα του κλασικού, με τους στίχους (πάντα σε “φτωχά” αγγλικά) να δένουν άψογα με τις “άρρωστες” μελωδίες.
Στο δεύτερο μισό, συναντάμε το σπουδαίο ομώνυμο, το “Lead Injection” που δικαιολογημένα έχει τη μεγαλύτερη διάρκεια, μιας και διαθέτει αρκετές εναλλαγές και ωραία κιθάρα (γενικά ο Bernemann έχει πολύ καλή παρουσία) και το ατμοσφαιρικό punk (!) του “Marines”. Για το τέλος υπάρχει η επιεικώς ενοχλητική διασκευή του “Surfin’ Bird” των Trashmen που αμβλύνει κάπως τις καλές εντυπώσεις με την μόνη λογική εξήγηση να είναι ότι προσπάθησαν να προσδώσουν έναν sixties αέρα!

Το “M-16” κέρδισε τη μάχη της υστεροφημίας, ανεβαίνοντας ψηλά στην αξιολογική ιεραρχία (sic) της δισκογραφίας των Γερμανών και στην εκτίμηση των οπαδών - άξια, αφού όλα τα κομμάτια του είναι πολύ καλά!

13 Likes

Στην προσωπική μου κλίμακα αξιολόγησης το M16 είναι τρίτο πίσω μόνο από Persecution Mania και Agent Orange. Ώρες ώρες προτιμώ το Better off dead αλλά τώρα είμαι εκεί. Δισκάρα που συνέχισε την ανοδική πορεία της μπάντας μετά το Code red. Τα ριφ είναι ξυράφια,οι ταχύτητες χαμηλές κατά βάση και έχει κομμάτια κλασσικά. Η εισαγωγή στο Napalm in the morning απλά επική.
Και δεν έχει χάσει τη γοητεία του με τα χρόνια.

ΥΓ: Μπορώ να κάνω μια παρουσίαση σε ένα δίσκο των Queensrÿche που δεν έγινε?

8 Likes

Ψιλοαδιάβαστος :wink: δεν πειράζει θα εξηγηθεί

Για πάμε λοιπόν

Sodom (2006)

(Γ)

ή

(διαλέγετε και παίρνετε)

Πριν προχωρήσω, να πω το εξής: Τελικά χαίρομαι πολύ που οι Sodom αναδείχθηκαν ως η δεύτερη τιμώμενη μπάντα στο παρόν παιχνίδι, γιατί αυτό στάθηκε αφορμή να αρχίσω να καλύπτω τα κενά που είχα σχετικά με τη δισκογραφία της μπάντας, και που δεν ήταν και λίγα. Δεν ήταν μόνο τούτο δω το ομώνυμο άλμπουμ τους αλλά και τα περισσότερα που έχουν βγάλει κατά τον 21ο αιώνα, ενώ οφείλω να πω επίσης ότι με εντυπωσιάζει όλο και περισσότερο η συνέπεια της μπάντας στο να κυκλοφορεί δίσκους που ΟΚ μπορεί να μην προορίζονται να γίνουν κλασικοί (μάλλον δεν το ευνοεί και η εποχή εκτός των άλλων) αλλά σίγουρα ικανοποιούν και με το παραπάνω όταν θες να ακούσεις λίγο thrash παλιάς κοπής, “ορθόδοξο” και ταυτόχρονα να ηχεί σύγχρονο, με γεμάτη παραγωγή και όλα τα σχετικά.

Το Sodom είναι ένας απ’ αυτούς τους δίσκους, όπως διαπιστώνω αυτές τις μέρες που του δίνω τις long overdue ακροάσεις που άξιζε. Τα πέντε χρόνια που είχαν μεσολαβήσει από την κυκλοφορία του προκατόχου του, του M-16 (που θα γράψω και γι’ αυτό σε λίγες μέρες), ήταν ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα για τα δεδομένα των Sodom και πόσο τους παίρνει να βγάζουν νέο δίσκο (και μάλιστα δεν έχει ξεπεραστεί μέχρι σήμερα, μόνο ισοφαρίστηκε πρόσφατα, όταν τους πήρε επίσης πέντε χρόνια μέχρι να βγάλουν το περσινό The Arsonist μετά το προηγούμενο, Genesis XIX), και να πω την αλήθεια δεν έψαξα να βρω αν υπήρχε κάποιος πιο ειδικός λόγος γι’ αυτό πέρα από το ότι ο μπαρμπα-Θωμάς απλά πήρε τον χρόνο του μέχρι να σιγουρευτεί ότι είχε στα χέρια του υλικό αντάξιο του ονόματος της μπάντας του, αν όμως ήταν μόνο αυτό, καλά έκανε και δεν το βιάστηκε. Γιατί το Sodom σπέρνει!

Στο άλμπουμ αυτό, αν τα θυμάμαι σωστά τα πράγματα, οι Sodom για πρώτη φορά, δηλαδή μάλλον ακόμα περισσότερο απ’ ό,τι στο M-16 που επίσης είχε αρκετά έντονο το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό (και εξαιρώντας τα άλμπουμ τους στα μέσα των 90s, που ή δεν τα έχω ακούσει καθόλου ακόμα ή τα έχω ακούσει ελάχιστα), δίνουν έμφαση πιο πολύ σε μεσαίες ταχύτητες παρά στο κλασικό thrash “τούπα - τούπα”. Τώρα αυτό όταν μιλάμε για thrash συγκρότημα συνήθως είναι λόγος για να σου φύγει ένα “oh shit”. Όχι για τους Sodom! Καταρχάς οι Sodom ακόμα κι όταν δεν “τρέχουν”, διατηρούν ατόφια τη thrash αισθητική τους, ούτε κατά διάνοια δηλαδή δεν πάμε σε “groove metal” καταστάσεις τύπου δεκαετίας ‘90, που για μένα - και ελπίζω/πιστεύω για τους περισσότερους - αποτέλεσαν (δημιουργική) ταφόπλακα για τα περισσότερα thrash συγκροτήματα των 80s.

Οι Sodom αποφεύγουν τέτοιες παγίδες. Σε όποια ταχύτητα κι αν παίζουν, δεν φεύγει ποτέ η αίσθηση ότι ΚΟΠΑΝΑΝΕ. Αυτό ακριβώς δηλαδή που θες από το thrash σου. Ή αυτό που θέλω εγώ από το thrash μου. Γιατί το υπ’ αριθμόν ένα ζητούμενο είναι πάντα η ένταση, να νιώθεις να βράζει το αίμα σου με κάθε τυμπανιστικό χτύπο και με κάθε κιθαριστική γρατζουνιά. Όταν μια μπάντα μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να βασίζεται αποκλειστικά ή κυρίως σε υπερηχητικές καταστάσεις (γιατί εκτός των άλλων έτσι γίνονται ακόμα πιο αποτελεσματικά και τα πιο γρήγορα κομμάτια), είναι η τελειότητα η ίδια. Και οι Sodom, όπως έλεγα σε ένα πιο πάνω ποστ, είναι από τους πιο ικανούς στο να εφαρμόζουν αυτή την τακτική. Τα mid-tempo τους απλά δεν έχουν αντίπαλο. Από το εναρκτήριο Blood on your Lips που η εξαιρετική ακουστική / classical guitar εισαγωγή του οδηγεί σε ένα τρομερό ριφ και ένα ακόμα καλύτερο ρεφρέν, στο απόλυτο highlight για μένα, το Buried in the Justice Ground με τη δραματική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι κιθάρες του, και από κει στη σούπερ τετράδα που κλείνει το άλμπουμ, από το No Captures μέχρι το The Enemy Inside (πεντάδα αν συνυπολογιστεί το επίσης εξαιρετικό Kamikaze Terrorizer που λογίζεται ως bonus track), οι Sodom, παρότι σχετικά σπάνια επιταχύνουν φουλ, σε κλασικές thrash ταχύτητες, θριαμβεύουν επανειλημμένως.

Τώρα, σημαίνει αυτό ότι το ομώνυμο άλμπουμ τους μπορεί να μπει στην ίδια πρόταση με ένα Persecution Mania, με ένα Agent Orange, με ένα Tapping the Vein ή με ένα Code Red; Εντάξει, όχι, ας είμαστε λογικοί. Για μια μπάντα όμως που δεν είναι ακριβώς στον ανθό της νιότης της είναι έξυπνη προσέγγιση. Αντί να προσπαθούν να ανταγωνιστούν σε ταχύτητες τη thrash πιτσιρικαρία (και τους ίδιους τους νεότερους εαυτούς τους στην τελική), και να κινδυνεύσουν έτσι ίσως και να γίνουν λίγο ρόμπες, ποντάρουν σε πιο στιβαρές καταστάσεις ως επί το πλείστον, που μάλλον τους ταιριάζουν περισσότερο πλέον, είναι αυτό που θα μπορούσε να θεωρηθεί πια το δυνατό σημείο τους.

Και δικαιώνονται.

Πάμε να δούμε τώρα αν μπορούμε να βγάλουμε άκρη με αυτό που πήγαν κι έκαναν μόλις έναν χρόνο μετά.

The Final Sign of Evil (2007)

(Γ)

Αν για κάτι δίνω ρισπέκτ στον μπαρμπα-Θωμά σε ό,τι έχει να κάνει με αυτή την αλλόκοτη κυκλοφορία, είναι ότι εμφανώς - σε μένα τουλάχιστον - έκανε αυτό που γούσταρε, χωρίς υπολογισμούς και άλλου είδους κίνητρα. Απλά ήθελε ο άνθρωπος να ηχογραφηθεί επιτέλους το In the Sign of Evil όπως ήταν το αρχικό σχέδιο, χωρίς να μείνουν εκτός πάνω από τα μισά κομμάτια που προορίζονταν γι’ αυτό, και ήθελε και να το κάνει πράξη μαζί με τους ίδιους δύο ανθρώπους που ήταν εκεί στα ξεκινήματα, τον Josef “Grave Violator” Dominik και τον Chris “Witchhunter” Dudek (ο οποίος δυστυχώς θα μας άφηνε μόλις έναν χρόνο αργότερα - RIP).

Γιατί κατά τ’ άλλα το Final Sign… δεν βγάζει νόημα από καμία άλλη σκοπιά. Συνήθως όταν μια μπάντα με δεκαετίες στην πλάτη επανηχογραφεί παλιό υλικό της, είτε επειδή δεν είναι ικανοποιημένη με την ποιότητα της αρχικής ηχογράφησης είτε επειδή παίζουν λόγοι πνευματικών δικαιωμάτων είτε για οτιδήποτε άλλο, το κάνει με την τωρινή της σύνθεση, αυτή που ξέρουν οι τωρινοί οπαδοί της, αυτή που βλέπουν όταν πηγαίνουν να τους δουν λάιβ. Επίσης η επανηχογράφηση αντιστοιχεί με το ήδη γνωστό παλιό υλικό, ώστε ο πιο πρόσφατος οπαδός να μπορεί να επιδοθεί στην ψυχαγωγική διαδικασία των συγκρίσεων της νέας εκδοχής με την παλιά. Αυτή η μεσοβέζικη προσέγγιση που επέλεξαν οι Sodom ήταν καταδικασμένη πιστεύω να αφήσει ανικανοποίητους και τους παλιούς οπαδούς, που δεδομένα δεν θα εκτιμούσαν τα κομμάτια που ήδη ξέρουν από το In the Sign… στον ίδιο βαθμό όπως τις ορίτζιναλ εκδοχές τους, και τους πιο καινούργιους, που καλώς ή κακώς τους Sodom τους έμαθαν αλλιώς και ο nostalgia factor του αυτούσιου πρώτου line-up δεν τους λέει και πολλά. Και το θέμα είναι ότι και οι μεν και οι δε έχουν δίκιο από τη σκοπιά τους.

And what about me? Well… Εγώ καταρχάς πληρώνω ίσως την ατυχία μου, εντός ή εκτός εισαγωγικών, να μην έρθω σε επαφή με το μυθικό ντεμπούτο EP των Sodom σε αρκετά νεαρή ηλικία αλλά κάμποσο αργότερα, και αφού είχα ήδη ακούσει μια σειρά full-length albums της μπάντας με αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τι εννοώ; Ότι οι Sodom που έμαθα πρώτους εγώ, από το ‘87 και μετά, είχαν ήδη αφήσει πίσω τους εκείνη την αρχική λογική, του χαοτικού - τέρμα evil ήχου χωρίς καθόλου γυάλισμα και επίσης χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία για παραμέτρους όπως ακρίβεια στο παίξιμο, είχαν γίνει δηλαδή ήδη μια μπάντα που έπαιζε thrash ή τέλος πάντων ευρύτερα ακραία μουσική όπως εγώ την αγκάλιασα. Είναι σαν να προσπαθείς να ακούσεις και να εκτιμήσεις Venom ενώ έχεις ήδη ακούσει και εκτιμήσει Dodheimsgard π.χ. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και αρκετοί για τους οποίους μπορεί να δουλέψει κάτι τέτοιο, σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά πολύ λογικά θα είναι πάρα πολλοί και εκείνοι που δεν θα τους πει πολλά η “παλιά” προσέγγιση.

Εγώ μάλλον είμαι ένας απ’ αυτούς. Το In the Sign… σε καμία περίπτωση δεν συγκαταλέγεται στις δουλειές εκείνες που θα μου δημιουργήσουν πρώτες την επιθυμία να πάω εκεί για να ακούσω Sodom. Το εκτιμώ και το σέβομαι για την ιστορική του σημασία και σίγουρα μου αρέσει έως έναν βαθμό η πρωτόγονη, υποχθόνια ατμόσφαιρά του, αλλά μέχρι εκεί δυστυχώς. Έτσι και τούτη δω την “expanded” εκδοχή του ακούγοντάς την περνάω καλά σε γενικές γραμμές, το διασκεδάζω, αλλά δεν μπορώ να πω ότι μου δημιουργεί την ίδια πώρωση όπως αρκετά άλλα άλμπουμ των Sodom, είτε παλιότερα είτε πιο πρόσφατα (οι δύο παλιοί που επέστρεψαν εκτάκτως κάνουν ό,τι μπορούν αλλά ψιλοφαίνεται ότι είχαν χρόνια και ζαμάνια να ασχοληθούν με το “άθλημα” - ο μεν Witchhunter είχε να παίξει από το ‘92 και το Tapping the Vein, ο δε Grave Violator ήταν ανενεργός …από το ‘85!). Σχεδόν ντρέπομαι γι’ αυτό, αλλά it is what it is. Είναι ένα ΟΚ άλμπουμ, και αν μη τι άλλο δόξα και τιμή στο μυθικό ντεμπούτο EP των Sodom που επηρέασε άπειρες μπάντες από το 1984 - 1985 μέχρι σήμερα ώστε να γράψουν και να παίξουν thrash, black, γενικότερα ακραία μουσική, αλλά εγώ respectfully θα πάω αλλού για να βρω τους “δικούς μου” ακραίους ήχους. Cheers.

10 Likes

https://youtu.be/KQEDojPZ7YI?is=C3eEzVT9WXkal1rA

Μαρτυριάρη :stuck_out_tongue:

1 Like

Εχεις δικιο, σχωρα με! Παντως συμφωνω με κριτικη Ian… ναι μεν, αλλα οντως αρκετα ενοχλητικη κ αχρειαστη διασκευη.

1 Like

Α ρε Μαρίνο, με απογοητεύεις τώρα, νόμιζα ότι είσαι δικός μου άνθρωπος εσύ :stuck_out_tongue:

Fun fact, όταν πρωτάκουσα το M-16 και έφτασα στο τέλος και στο Surfin’ Bird, αρχικά αναρωτήθηκα γιατί μου φαινόταν τόσο ταιριαστό, τόσο προφανές να υπάρχει διασκευή αυτού του κομματιού σε δίσκο με Vietnam theme… Μέχρι που λίγο καιρό μετά ξαναείδα το έπος του Στάνλεϊ (το βλέπω τουλάχιστον μια φορά κάθε δυο χρόνια) και θυμήθηκα: Ε ναι, γιατί υποσυνείδητα το χαζό αυτό τραγουδάκι το έχω ταυτίσει με το Βιετνάμ!

1 Like

Η πρώτη μου επαφή με τους Sodom ήταν το cd που έδωσε το χάμμερ από το rockwave,

,

είχε μόνο το ομώνυμο από το code red το οποίο έπαιζε κάθε μέρα και εγώ τον έπαιζα (tmi) με τον ΕΗΝΤΖΕΛΡΙΠΠΕΡ (ναι στα 16 μου φαινόταν τόσο κουλ αυτό το νικνεημ- και στα 43 μου κουλ φαίνεται ρε, πρόβλημα;) που έφτυνε ροχάλες και “μπηλόνγκιν του εν έλλιανς”, το είχα λιώσει τόσο πολύ που όταν αγόρασα εν τέλει τον δίσκο σχεδόν ξενέρωσα με το πόσο καθαρό (λολ) ήταν το ομώνυμο και συνέχιζα να το ακούω από το cd του χάμμερ.

Λόγω του τόπικ κάπως η κουβέντα έφερε αυτή την ιστορία και πήγα να το ακούσω ξανά μετά από τόσα χρόνια, στο youtube δεν βρήκα τίποτα γτχτ και το cd επίσης δεν μπόρεσα να το βρω με τίποτα γτχμ, οπότε.

Υπάρχει κανένας μύστης εδώ από τους ρηβιούερς να κάνει την καλή;
(για το κομμάτι από το cd του χάμμερ, προφανώς)

ΕΝΤΙΤ, ξηγήθηκε o Leper Jesus :carpentry_saw:

1 Like

Φαντάζομαι εννοείς αυτό του Χάμερ, γιατί για τον δίσκο αποκλείεται

1 Like

Οκ… ετσι οπως το θετεις, αφαιρω το αχρειαστη, ομως το ενοχλητικη μενει! :yum:

Μου φαίνεται το το χω το cd στην αποθήκη, αλλά θέλει ψάξιμο, οπότε μην στηριχτείς σε μένα.
Καλύτερη λύση, μπες discogs και απλά ξαναπάρτο, υπάρχει σίγουρα.

1 Like