Μακλιτζάξον

Απλά συμπαθητικός. Ποτέ δεν τρελάθηκα. Το Dirty Daiana είναι κομματάρα πάντως. Στον δίσκο που βρίσκεται το κομμάτι αυτό παίζει κιθάρα ο Σλάς. Oι Guns τότε ήταν το πιο πετυχημένο συγκρότημα της Γης μαζί με τους U2 και σαν εμπορικότατος που ήταν ο Μάικλ Τζάκσον τσίμπησε τον Σλας ώστε να δώσει μια πιο ροκ πνοή στο στιλ του.

Έψαχνα thread με τον αγαπημένο μου pop star και βρήκα αυτό, λίγο ασόβαρο στην αρχή βέβαια αλλά κάπως έστρωσε στην πορεία…

Λοιπόν παίδες ο Michael Jackson ως καλλιτέχνης ήταν τεράστιος. Πληροφορίες που δεν ξέρουν πολλοί είναι ότι ξεκίνησε από τη Motown ως πιτσιρίκι (εταιρεία εξειδικευμένη σε μιά έκφανση της “μαύρης” soul, ενδεικτικά: Marvin Gaye, Stevie Wonder κλπ.) και στον πρώτο του δίσκο “Off The Wall” οι επιρροές της “μαύρης” μουσικής είναι ακόμα έκδηλες, το ίδιο και στο υπερ-επιτυχημένο “Thriller”. Έγραφε μόνος του τα περισσότερα τραγούδια (μουσική και στίχους) και κατάφερε να εξελίξει το είδος σε pop φόρμες με μεγάλη επιτυχία. Στη συνέχεια βέβαια έγινε ακόμα πιό pop αλλά προσωπικά τον γούσταρα και πάλι. Οι χορευτικές του ικανότητες και η επιρροή του σε νέους επίδοξους χορευτές είναι άλλο κεφάλαιο… :wink:

PS. Επίτηδες δεν ανέφερα τους Jackson 5 γιατί εδώ συζητάμε για το Michael και όχι τ’αδέρφια του… Επιπλέον ο πατέρας των παιδιών έλεγχε τα πάντα τότε, οπότε δεν έχει έννοια.

κατ εμε θεος καθε φορα που ακουω τραγουδι θελω να χορεψω

ασε που χορευει και γαματα

κριμα που σαν ανθρωπος ειχε(η εστω του χαν δημιουργησει)χιλια κομπλεξ

Όλα ξεκινάνε από την αρχή: καταπιεστική οικογένεια, πατέρας που έδερνε τα παιδιά, απόκτηση φήμης από 12 χρονών… Άν ξεκινάς στραβά από πιτσιρίκι, εξελίσσεσαι στραβότερα…

μαζι σου αλλα αμα ελεγα οτι δεν φταει αυτος για τα κομπλεξ του θα μου την πεφτανε ολοι και ειμαι κουρασμενος …

Δεν πειράζει, το’πα εγώ… :stuck_out_tongue:

Χαχαχ, κοίτα που υπήρχε θρεντ για τον αγαπημένο μου ποπ καλλιτέχνη! Παιδιά, μιλάμε για μεγάλη μορφή στα 80ς. Ειδικά στις αρχές των '90ς είχε ξεσπάσει μια Μαικλοτζακσον-μανία στην Ελλάδα, κάναμε και χορευτικό του στις επιδείξεις του δημοτικού… ωραία χρόνια!

Thriller, Bad, Dangerous, και σ’ ένα βαθμό το Off the Wall, κορυφαίοι δίσκοι στο είδος τους όλοι. Και όπως είπε σωστά ο Jim, o ίδιος έγραφε τα περισσότερα τραγούδια, όπως και τα χορευτικά και τα α-πι-θα-να βίντεοκλιπ του. Τι να πω για το απόλυτο βίντεο του thriller, ή για την ταινία που ακούει στο όνομα “Moonwalker”? 8) (ε ρε, μ’ αυτά μεγάλωσα…)

Κρίμα που έδυσε το άστρο του εδώ και πολλά χρόνια (και γενικότερα κρίμα για το πως είναι σήμερα), όπως και να χει, όταν εγώ σκέφτομαι Μάικλ, σκέφτομαι τη δεκαετία του '80. Και ένα μίνι φωτογραφικό αφιέρωμα:

Να κι άλλος ένας του είδους μας! :smiley:

Ellanor ξέρεις πως ετοιμάζεται νέος δίσκος; Κάτι promo κομματάκια έχουν ήδη κυκλοφορήσει στο net… :wink:

8O 8O 8O Ego na deis shock pou epatha! O apolytos theos…

Apo to Thriller taize kai tous rockades episis gia na min tou ksefygei tipota aytou tou mikrou diabolakou me ta ateleiota complex :

Thriller diskos kai Beat It me symmetoxi ton guitar gods Steve Lukather (proton ton anafero giati eimai AORas os gnoston) kai Eddie Van Halen. Sto apolyto selling album olon ton epoxon fysika mono oi session mousikoi prokalousan deos. Oloi oi Toto itan mesa (xreiazetai na po parapano?) VH kai alloi…

Bad diskos me symmetoxi sto dirty Diana tou Steve Stevens tote guitarist tou Billy Idol kai kolasi apo tis liges.

Dangerous diskos kai mia apolyti kommatara Give In To Me me Slash mesa kai pozeries sto video clip
http://www.youtube.com/watch?v=KqDOsKKhb88 :metal: :metal: :metal: Ena paneksypno kommati pou o oros pou mporei na to perigrapsei einai soul…pozeria (eipame diabolakos o poustis)

Invincible…mia diskara pou perase aparatiriti alla einai akribos sta usual standards aytou tou anepanaliptou kallitexni. Symmetoxi edo apo Santana se mia kommatara onomati Whatever Happens se pio cool rhythms se style Santana bebaia.

Oti kai na peis , mousika panta, einai ligo gia ton MJ. O anthropos pantreye ta panta kai ta ekane pop paketo kai mas estelne olous…akoma kai tous rockades. Giayto ekana idiaiteri anafora stis rock pinelies pou eixe sta album tou. Respect…8)

ΕΙΔΙΚΑ αυτή η φωτο! Πιό cult φιγούρα από το συγκεκριμένο στυλ του Michael δεν υπάρχει άλλη σ’ολόκληρη την pop κουλτούρα… Για πολλούς μάλιστα είναι και σύμβολο της δεύτερης. :wink:

Re apiste ! To give in to me den sou arese? Oust apo do xamo ALHTH [-X

Έκανε κάποιες προσπάθειες ν’ανοιχτεί και προς τα εκεί, αλλά στη γλώσσα των ροκάδων δε μιλάει όπως φαίνεται… Πρέπει ν’ακούς και λίγη μαυρίλα… (όχι black metal άσχετοι, για soul μιλάμε… :stuck_out_tongue: )

Χαχα, daz, είχα που είχα respect για σένα, μετά απ’ αυτά που είπες και για τον Michael τι να πω… έτσι ρε, γιατί στην τελική τα είδωλα είναι είδωλα!!! :smiley:

Jim, δε το ξερα για νέο δίσκο. Βέβαια δεν ξέρω τι να περιμένω απο τον Μιχαλάκη τη σήμερον ημέρα, εγώ έχω μείνει πίσω ως το Dangerous…

(και μια που είπα Μιχαλάκη, εξίσου μεγάλη για μένα είναι και η άλλη φωτογραφία του, απο το Jam, με τον άλλο Μιχαλάκη, τον Jordan! Εκεί που ο ένας θεός συναντάει τον άλλο…)

Μετά το Dangerous κι εμένα δε μ’άρεσαν οι δίσκοι του ως σύνολα. Με εξαίρεση το HIStory: Past, Present and Future (1995) που ξεγελάει γιατί ο άλλος το νομίζει συλλογή εκ πρώτης όψεως, αλλά είναι το μισό παλιά κομμάτια και το άλλο μισό καινούρια! Από τις καλές του δουλειές… :wink:

PS. Τα καινούρια κομματάκια είναι άλλα καλά και άλλα χάλια. Όταν κυκλοφορήσει θα κρίνουμε το δίσκο ως σύνολο.

2 Μιχαλάκηδες που σημάδεψαν τα παιδικά μου χρόνια… :cry:

Παρατήρηση: Γίνεται να αλλάξει ο τίτλος του topic σε κάτι πιό normal; Michael Jackson π.χ.? Μιας και το σοβαρέψαμε, όχι τπτ άλλο… :stuck_out_tongue:

Σπουδαιος καλλιτεχνης ο Jackson πολυ μπροστα απο την εποχη του. Thriller και Bad κορυφαιες στιγμες, αντε και το Dangerous… καπου εκει αρχισε η κατρακυλα σε προσωπικο επιπεδο δυστυχως. Οπως και να εχει ο ανθρωπος ηταν φοβερος performer και συνθετης/ ερμηνευτης πολλων καθαροαιμων pop anthems. Απο που να πρωτοαρχισουμε? Thriller, Billie Jean, Bad, Leave Me Alone, Smooth Criminal κτλ… Αξιομνημονευτες κομματαρες επισης ειναι τα Dirty Diana, Beat It (με Eddie Van Halen), Give In To Me (με Slash) που παντρευουν τελεια την αξεπεραστη pop ερμηνεια του Jackson με την ροκ. Mην μιλησουμε για τα βιντεοκλιπς του, γιατι η επιρροη που ασκησε στην μουσικη σκηνη με αυτα ειναι εμφανης ακομα στις μερες μας. Αγαπημενο μου βιντεοκλιπ απο Jackson ειναι του, επισης πολυ καλου κομματιου, Liberian Girl οπου ο Jacko μεσα σε ενα κλιπ 4 λεπτων εχει πρωταγωνιστες καμμια 30αρια προσωπικοτητες απο τον χωρο του θεαματος. Μιλαμε για 1988 οπου απ’οσο μπορω να φανταστω ο Michael Jackson ηταν ο απολυτος βασιλιας, οποτε χαλαρα καλεσε οποιον γουσταρε για το βιντεοκλιπ:p

Λοιπόν, επειδή ξαναψάχτηκα με τον Jackson με αφορμή το topic, τα κομμάτια που έχουν διαρρεύσει δεν έχουν τους ίδιους τίτλους με αυτά που έχουν ανακοινωθεί επίσημα από τους καλλιτέχνες που θα συνεργαστεί. Άρα επιφυλάσσομαι για το άν θα είναι στο δίσκο. Είναι πάντως πιθανό να έχουμε νέα δουλειά Jackson μέσα στο χρόνο που διανύουμε. Πολύ θα ήθελα να είναι κάτι κορυφαίο και πολύ καλύτερο του “Invincible”, να θυμηθούμε παλιές δόξες…

Είχε κι ωραίο videάκι αυτό ε; Σα να ξεσπάει… :wink:

Ωραίος είναι ο Μακλιτζάξον. Τα γνωστά δηλαδή Beat It, Smooth Criminal, Thriller, Bad, Billie Jean, Black Or White, They Don’t Really Care About Us etc. είναι κλασικά χιτάκια.
Συμπαθητικούλι είναι και το Scream με την αδερφή του Janet, αν και τα πιο πρόσφατά του δε μου άρεσαν…
By the way, η Jennifer Lopez ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια στο βίντεο κλιπ του That’s the Way Love Goes της Janet Jackson το 1993… :-k

Υπάρχει τέτοιο τόπικ ?

Όπως έλεγαν και τα ημίζ :

δε μπέστ,δε μπέστ
μάικλ τζάκσον ις δε μπέστ
έβρι τάιμ άι λίστεν χίμ
άι φείλ ε πρέσουρ ιν μάι τσέστ

Και για το τέλος,ένα σχετικό βίντεο.
http://www.youtube.com/watch?v=8HHNFGo4sBM