Για να δουμε λιγο αυτη την ιστορια με την εμφανιση του τζακσον…
Ο ίδιος δήλωνε ότι πάσχει από μια ασθένεια λεγόμενη Vitiligo, η οποία αφήνει μεγάλα άσπρα σημάδια και το φως του ηλίου τα επιδεινώνει.
Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που τα ΜΜΕ κριτικάρουν πολύ σκληρά τον Michael Jackson. Όλοι μιλάνε γι’ αυτό, αλλά κανείς δεν ξέρει γι’ αυτό. Κανείς δεν αναρωτήθηκε, δεν σκέφτηκε, δεν έψαξε να βρεί την αλήθεια πίσω από τις φήμες, τα γεγονότα πίσω από τα ψέματα.
TI EINAI H VITILIGO;
Η Vitiligo (λευκοδερμία στα ελληνικά) είναι μια ασθένεια που προσβάλλει τα μελανοκύτταρα (τα κύτταρα που παράγουν την μελανίνη) του δέρματος και τα καταστρέφει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμφανίζονται λευκές κηλίδες σε διάφορα σημεία του σώματος. Εκτός όμως από τα μελανοκύτταρα, η ασθένεια προσβάλλει επίσης τους ιστούς που βρίσκονται στο εσωτερικό του στόματος και της μύτης, τον βλενογόνο υμένα και τον αμφιβληστροειδή των ματιών. Είναι χρόνια ασθένεια, δεν θεραπεύεται και είναι σε κάποιο βαθμό κληρονομική.
…
Μια από τις πιο καταστρεπτικές συνέπειες της vitiligo, είναι το ψυχολογικό τραύμα που δημιουργεί στους ασθενείς. Ο Allen Locklin, εκ των ιδρυτών της National Vitiligo Foundation στο Tyler του Texas και ασθενής ο ίδιος λέει: “Περισσότερο από τα δυο τρίτα των ασθενών απομονώνονται. Αν κυκλοφορείς και μοιάζεις σαν ζωγραφισμένο πόνυ, όλοι σε αποφεύγουν.”
Ο MICHAEL ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΟΥ
[SPOILER]
Από τα μέσα της δεκαετίας του '80, οπότε και παρουσίασε την ασθένεια, ο Michael Jackson προσπαθούσε ήσυχα να αντιμετωπίσει και να κρύψει το πρόβλημά του. Όσο περνούσαν τα χρόνια όμως, η ασθένεια γινόταν όλο και πιο εμφανής. Αρκεί να δει κάποιος τα εξώφυλλα του Thriller (1982) και του Bad (1987) για να καταλάβει. Η πρώτη φορά που ο Michael μίλησε για την κατάστασή του, ήταν στη συνέντευξη που έδωσε στην Oprah Winfrey στις 10 Φεβρουαρίου 1993.
…
Oprah: Ας πάμε τώρα στο θέμα που συζητιέται περισσότερο για σένα, το χρώμα του δέρματός σου, που είναι εμφανέστατα διαφορετικό απ’ όταν ήσουν νεότερος και γι’ αυτό νομίζω έχει προκαλέσει εικασίες σχετικά με το τι έχεις κάνει ή κάνεις, αν λευκαίνεις το δέρμα σου ή αν το δέρμα σου είναι λευκότερο γιατί δε σ’ αρέσει να είσαι μαύρος;
Michael: Πρώτον, απ’ όσο ξέρω δε γίνεται λεύκανση του δέρματος. Δεν το έχω δει ποτέ, δεν ξέρω τι είναι.
Oprah: Υπήρχαν κάποια προϊόντα θυμάμαι από μικρή άκουγα γι’ αυτά.
Michael: Άκου πως έχουν τα πράγματα. Έχω μια δερματική ανωμαλία που καταστρέφει το χρώμα του δέρματος και είναι κάτι που δεν μπορώ να σταματήσω. Άλλα όταν ο κόσμος φτιάχνει ιστορίες που δεν είναι αυτό που είμαι εγώ με πληγώνει.
Michael: Είναι στην οικογένειά μου, ο πατέρας μου μου είχε πει είναι απ’ τη μεριά του. Δε μπορώ να το ελέγξω, δεν το καταλαβαίνω και με στεναχωρεί πολύ. Δε θέλω να αναφερθώ στο ιατρικό μου ιστορικό γιατί είναι προσωπικό, αλλά αυτό συμβαίνει.
Oprah: Εντάξει, απλά θέλω να το ξεκαθαρίσω. Δεν παίρνεις κάτι για να αλλάξεις το χρώμα του δέρματός σου…
Michael: Για όνομα του Θεού, όχι. Προσπαθήσαμε να το ελέγξουμε και χρησιμοποιόντας make up κρύβαμε τις κηλίδες στο δέρμα μου.
Στη ίδια συνέντευξη ο Michael επίσης είχε πει:
Michael: Είμαι μαύρος Αμερικανός. Είμαι περήφανος που είμαι μαύρος. Είμαι περήφανος για τη φυλή μου και για το ποιός είμαι. Έχω περηφάνια και αξιοπρέπεια.
Στη συνέντευξη, ο Michael δεν χρησιμοποίησε την λέξη vitiligo στις απαντήσεις που έδωσε στην Oprah. Ωστόσο, την Παρασκευή μετά την συνέντευξη, ο δερματολόγος του, Δρ. Arnold Klein επιβεβαίωσε ότι είχε διαγνώσει την vitiligo στον Michael το 1986 (η δήλωσή του είχε μεταδοθεί από το Associated Press). Περίπου έναν μήνα μετά την συνέντευξη του Michael, οι γονείς του, Joseph και Katherine, αλλά και ο αδελφός του Randy, εμφανίστηκαν στην τηλεοπτική εκπομπή “Day One” και αποκάλυψαν οτι ήξεραν πολλά χρόνια την κατάσταση του Michael, ο οποίος όμως τους είχε ορκίσει να μη μιλήσουν γι’ αυτό. Και η Janet Jackson όμως, σε δηλώσεις της στο Ebony και το Mtv, είπε οτι ήξερε για την ασθένεια και οτι ο Michael της ζήτησε να μην το αποκαλύψει.[/SPOILER]
Οφειλω να πω οτι δεν το ηξερα οπως και πολυς κοσμος αλλωστε και παντα αναναρωτιομουν γιατι ο τζακσον εκανε εκανε ολες αυτες τις πλαστικες επεμβασεις που τελικα ειχαν ως αποτελεσμα την καταστροφη της εικονας του γενικοτερα.Eιχα ακουσει για μια ασθενεια που λεγανε οτι ειχε αλλα δεν ειχα δωσει πολυ σημασια. Πιστευτα οτι απλα ηθελε απο μαυρος που ηταν να γινει λευκος…:?
Τελικα δεν ειναι καθολου ετσι τα πραγματα οπως μπορει να νομιζουμε η να τα παρουσιαζουν και ο τζακσον οδηγηθηκε σε ολα αυτα κυριως λογω αυτης της σπανιας ασθενειας.Κριμα βεβαια γιατι νταξει ηταν τρομερος στο ειδος της μουσικης του.