Δε σας έχει τύχει πολλές φορές να σας απογοητεύουν κάποιοι άνθρωποι? Ενώ τους έχετε ικανους για κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που εν τέλει δείχνουν προς τα έξω, δεν είναι πολύ άσχημο όταν ανακαλύπτετε πως είχατε απλά άδικο? Πως τελικά είναι μόνο κάποια θλιβερά ανθρωπάκια, δίχως ίχνος αξιοπρέπειας, σεβασμού και σίγουρα ευφϊας? Δίχως διάθεση να εφαρμόσουν αυτό που ξέρουν πως είναι το σωστό, θυσιάζοντας αμέσως την τιμή του να πράττεις ορθά, με το εύκαιρο συμφέρον (να τους πει π.χ. κάποιος χαζούλης "Μπράβο που έκανες ό,τι σου είπα)
Πιστεύω πως η πλειοψηφία του κόσμου είναι σοβαρή. Και σίγουρα οι περισσότεροι βλέπουν πόσο χαμηλές είναι κάποιες συμπεριφορές και για αυτό επιλέγουν να μη τις κάνουν. Εγώ πάντως απογοητεύομαι ακόμα και για αυτούς τους λίγους που τις υιοθετούν.
Ο Ναπολέων στο “κόμη μοντεκρίστο” (μόνο τη ταινία έχω δει) έλεγε πως “Στη ζωή άλλοι είναι βασιλιάδες και άλλοι είναι πιόνια”. Νομίζω πως εν τέλει, το πιόνι είναι όποιος κάνει ό,τι του λένε.
Πείτε απόψεις. Πιστεύετε πως η πλειοψηφία του κόσμου που ξέρετε είναι πιόνια ή έχουν κρίση και την εμπιστεύονται ώστε ακόμα και όταν φοβούνται πως θα τους πουν “uncool”, δεν κολώνουν, κάνουν το σωστό και το υπερασπίζονται???
Εσείς όταν βλέπετε μία αδικία δίπλα σας, θα μιλήσετε ή θα σιωπήσετε γιατί δε θέλετε να σας θεωρήσούν οι υπόλοιποι “διαφορετικό που δεν κάνετε ό,τι σας υπέδειξαν”?
Μπόνους ερώτημα:
στη ταινία το Κύμα έχει ένα παρόμοιο θέμα, με την ηρωιδα να αρνείται να φορέσει την επίσημη στολή και οι ίδιοι οι συμμαθητές της να την απομονώνουν και να της συμπεριφέρονται άσχημα, μόνο και μόνο επειδή επέλεξε να μην κάνει ό,τι της είπε ο καθηγητής. Στο τέλος, η ηρωίδα ήταν η μόνη που 100% δε μπορούσες να θεωρήσεις συνυπεύθυνη για τα όσα έγιναν από αυτή την οργάνωση. Αυτούς που διαφωνούσαν, αλλά σιώπησαν και ακολούθησαν το “ρεύμα” για να μη τύχουν παρόμοιας συμπεριφοράς, τους θεωρείται συνυπεύθυνους ή όχι?