Είχα μια συζήτηση με μια φίλη σχετικά με τα live που διοργανώνονται στην Ελλάδα, τους φραγκοφονιάδες διοργανωτές και άλλα τέτοια ωραία.
Εντάξει θα μου πείτε, κλισέ θεματάκι, τα έχουμε χιλιο-ξανα-ματα-πει. Τα λάιβ στην Ελλάδα είναι και θα είναι πανάκριβα.
Ναι ρε παιδιά, ΑΛΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙ’ΑΥΤΟ? Βλέπω στο thread των Anathema (τονίζω εδώ πως είναι μια από τις πιο αγαπημένες μου μπάντες και τεράστια αδυναμία) δεν σχολιάζει κανείς, ΚΑΝΕΙΣ για την γαμημένη τιμή του εισητηρίου. Να φανταστώ ότι σας αρέσει? Είναι 35 ευρώ ρε, ξυπνάτε λίγο γαμώτη μου! Είναι oι Anathema, τους λατρεύετε, δε γίνεται να χάσετε το live, τα ξέρω όλα αυτά, αλλά ακριβώς εκεί ποντάρει αυτός ο αρχιμ@λ@κ@ς που το διοργανώνει! Και επειδή ξέρω ότι το λάιβ θα χτυπήσει χαλαρά μια 500άρα άτομα, σκεφτείτε το κέρδος του! Total rip-off. Αλλά το τρώμε ε. Γιατί είναι οι Anathema.
Αντίθετα, ίδια μέρα, είναι το λάιβ του Brant Bjork. Με 3 μπάντες support. Πόσο? 17 ευρώ! Τσάμπα. Αλλά ποιός θα πάει? Το πολύ να σκάσουν μύτη 80-100 άτομα. Και είναι αδικία γαμώ. Γιατί αν το λάιβ του Brant πάει καλά από άποψη κόσμου, ο διοργανωτής θα κάνει κι άλλα ωραία λαιβάκια με χαμηλό εισητήριο. Δυστυχώς όμως, ο άνθρωπος είναι άτυχος. Γιατί πέφτει ίδια μέρα με Anathema και Κρίνα. Και είναι σίγουρο ότι θα μπει μέσα. Και είναι μάλλον σίγουρο ότι θα αργήσουμε να δούμε ξανά τέτοια τιμή σε τέτοιας ποιότητας λάιβ.
Για μένα δεν υπάρχει πλέον το δίλλημα, θα πάω Brant Bjork. Αν και:
- Έχω ακούσει μέχρι τώρα μόνο 3 κομμάτια του :!:
- Έχω λιώσει όλη τη δισκογραφία των Anathema, θεωρώ το Regret ένα από τα καλύτερα κομμάτια που γράφτηκαν ποτέ, δεν τους έχω δει ποτέ live.
Αλλά το θέμα ξεφεύγει από το “ποιά μπάντα μου αρέσει πιό πολύ”, έχει πάει πλέον στο “ποιόν διοργανωτή θέλω να στηρίξω”.
Οι Anathema έρχονται κάθε χρόνο. O Brant Bjork πρώτη φορά. Σκεφτείτε το.
Σε άλλα νέα:
Το Σάββατο ήρθαν οι Dalek! Έχω ακούσει καλά λογάκια γι’αυτούς, είναι και στην Ipecac, αυτό μου αρκεί.
Πόσοι ξέρετε το όνομα τους? Να δω χεράκια!
Οκ… 1… 2… 4… Κάνας άλλος? Μπα?
Ε ναι. Οι Dalek όντως, δεν είναι μια γνωστή μπάντα, εγώ τουλάχιστον δεν ήξερα τίποτα γι’αυτους πριν ανακοινωθεί το live τους.
Το λάιβ λοιπόν έγινε στο An Club. Ναι, τον ξέρουμε τον χώρο, είναι φωλίτσα, με 2 επικίνδυνες κολώνες μπροστά από τη σκηνή, μικρή χωρητικότητα και άλλα τέτοια ωραία.
Dalek λοιπόν. Στο An. Πόσο θα το κοστολογούσατε? 15 ευρώ? Άντε 20?
Ε, η Alterground το έβαλε 35 (ταμείο):!:
Πήγανε 80-90 άτομα απ’ότι έμαθα. Αν το εισητήριο είχε φυσιολογική τιμή, δε θα πήγαιναν άλλοι τόσοι?
Αυτά από μένα, άρχισε και να νυχτώνει.
Α βασικά πριν κλείσω, ελάτε να κλάψουμε λίγο μαζί:
Και από το ίδο club:Κλάψτε νο2
Boris + Baroness + Coliseum + Minsk, 13 δολλάρια! 9 ευρώ δηλαδή!
Πάω να αυτοκτονήσω, τσάο.