εχει γραφτει σε πιο πισω ποστ.τσεκαρε το και θα δεις
τα 16χρονα και 17χρονα ε ? τα 18χρονα ομως οχι.
γιατι ως γνωστον με το που τελειωνεις το σχολειο αποκτας αποψη κτλ ενω ενα-δυο χρονια πριν εισαι ενα τιποτα
μπραβο ρε , εξυπνο.
ενταξει ρε φιλε δεν ειπα το 18.αυτο ειναι το επιχειρημα σου σε αυτο που ειπωθηκε??nice…
δεν εχω διαβασει ολα τα προηγουμενα ποστ για να αναπτυξω τα αντεπιχειρηματα μου
απλα μου φανηκε λιγο γελοια η τοποθετηση σου
Έχει πλάκα να ακούγεται η καραμέλα “τα παιδιά δεν γίνεται να έχουν άποψη, πρέπει να ζήσουν και μετά να μιλήσουν” την στιγμή που όταν μιλάει ο Cynic ή ο Zafrock που είναι πιτσιρικάδες κάποιοι μεγάλοι και ώριμοι φαίνονται 8χρονα.
καλα οκ εχεις δικιο.με μυαλα κολλημενα(που πιστευουν οτι αυτο που λενε παντα ειναι σωστο) δε γινεται κουβεντα…
Aν δεν ωριμασεις να δεις τη ζωη, να παρεις συνταξη- με το ασφαλιστικο δηλ να σαι ενα βημα πριν τν ταφο- δεν μπορεις να μιλας??? Οκ???
Άτοπο. Ο cynic δε μιλάει, γιατί εδώ είναι rocking
ναι ναι βεβαια εχετε δικιο guys Οκ.παω πασο σορρυ κιολας που ειχα διαφορετικη απο εσας γνωμη…
εγω βρεθει μπροστα σε σκηνικο να ρωτανε 16χρονο (ο οποιος ηταν στην ΚΝΕ και το επαιζε ξερολας και οτι εχει και εμπεριστατωμενη πολιτικη αποψη) ποιες οι αποψεις της παραταξης του για κατι.απαντησε αυτο που ειχε μαθει απεξω…το χειροτερο μετα ειναι οτι τον ρωτησανε τί συμβολιζει το σφυροδρεπανο στην σημαια και δεν ηξερε απολυτως τιποτα.απο αυτο το παραδειγμα το οποιο δεν ειναι το μονο καταλαβαινεις γιατι ειπα οτι δυσκολα 16 και 17 χρονων παιδια λυκειου εχουν σαφη πολιτικη αποψη.
A, εντάξει τότε…
οριτζιναλ, κάνεις χαζές γενικεύσεις. Παντογνώστης δεν είσαι ούτε στα 10 σου, ούτε στα 100 σου. Και χίλιες φορές πιτσιρικάς που έστω ψάχνεται, παρά πιτσιρικάς που λέει “ο μπαμπάς μου λέει “μπλα μπλα μπλα”” ή που δεν έχει ιδέα τι σημαίνει τι.
Συμφωνώ πως άλλη βαρύτητα έχει η άποψη του 16άρη όταν γίνει 40άρης, αλλά δεν είναι και δίχως βαρύτητα η άποψη του 16άρη. Στο κάτω κάτω της γραφής και ο 40άρης, ό,τι του είπαν λέει. Άλλο που έχει ακούσει και διαβάσει πολλά περισσότερα
γενικευση ειναι το 1 παραδειγμα???εγω βλεπω οτι μιλαω με παραδειγματα και εσυ με εκφρασεις του τυπου “κανεις χαζεςγενικευσεις…”.ποτε δεν εισαι παντογνωστης αλλα επισης δε συγκρινεις εναν 25χρονο με εναν 40χρονο,συγκρινεις 16χρονο με 40χρονο!!!υπαρχει μεγαλη διαφορα πιστευω.εχει πολυ μικροτερη βαρυτητα η γνωμη ενος 16χρονου που δεν εχει περασει απο καποιες καταστασεις στην ζωη ,απο την γνωμη ενος ενηλικα(ποσο μαλλον ενος 40αρη) που ολο και καποια πραγματα παραπανω εχει περασει.αυτο δε σημαινει οτι οτι λεει ο 40αρης ειναι σωστο και οτι ο 16χρονος λαθος.
Υ.Γ καρβου δεν νομιζω να εχω σχολιασει “χαζα” ποτε τα λεγομενα σου…
Το θέμα είναι ότι όταν ένα παιδί αρχίζει και ψάχνεται και αντιδρά (όπως είπα και σε προηγούμενο post έστω και από ένστικτο) κατά των όσων του επιβάλλουν πρόκειται για μία αισιόδοξη αρχή. Δεν χρειάζεται να ξέρει απ’ έξω και ανακατωτά το κομμουνιστικό μανιφέστο του Μαρξ, εμένα μου φτάνει που δεν περιορίζεται μόνο στο να παίζει μπάλα και να ασχολείται με τις γκόμενες (εγώ το ομολογώ: στην ηλικία των 16 μόνο με αυτά ασχολιόμουν) γιατί πολύ απλά έχουν μπει οι βάσεις για αυτόν. Τώρα αν εσύ ρε ορίτζιναλ πιστεύεις πως αυτές οι έστω αυθόρμητες αντιδράσεις από έναν 16χρονο είναι θέμα μόδας μάλλον ζούμε σε διαφορετικές κοινωνίες. Γιατί σε αυτή που ζω εγώ, η μόδα των 16χρονων έχει να κάνει με άλλα πράγματα και όχι με την πολιτικοποίηση.
εσυ θα προτιμουσες το παιδι σου να ασχολειται με τα πολιτικα παρα με γκομενες και να παιζει μπαλα??
Αν το επιχείρημα σου, είναι το πως θεωρώ χαζή τη γενίκευση σου, τότε δεν έχεις επιχείρημα.
Επίσης, σε τιμάει που δε θεωρείς χαζά τα λεγόμενα μου.
Τέλος, σταματήστε σε αυτό το φόρουμ να είστε μιγιάγγιχτοι. Είναι άλλο πράμα το να πω μια μαλακία και να έρθεις να μου πει ο χ, ψ πως είπα “μαλακία” κι άλλο το να με πουν “μαλάκα”. Χθες σκέφτηκα σε μια στιγμή “50+50=52”. Αυτό είναι χαζό. Πώς να το κάνουμε; Δε σημαίνει όμως πως είμαι και χαζός ή θα πρέπει να προσβληθώ αν μου πουν πως είπα χαζομάρα.
Εκτός αν το έγραψες το ποστ, απλά για να πεις κάτι που στην ουσία της συζήτησης δεν προσφέρει τίποτα, αφού δεν αποδεικνύει τίποτα. Επειδή μου έδωσες την εντύπωση πως το παραθέτεις ως επιχείρημα που κάτι δείχνει (άσχετο που στο αμέσως επόμενο ποστ σου, παραδέχεσαι πως δεν αποδεικνύει τίποτα), για αυτό και εγώ βρήκα το θάρρος να το χαρακτηρίσω “χαζό” κι όχι ανούσιο ποστάρισμα που απλά κουράζει.
Ερωτήσεις:
α) ποιες είναι αυτές οι “καποιες καταστασεις στην ζωη” που σε έκαναν να μάθεις τι συμβολίζει το σφυροδρέπανο;
β) Ποιος σου είπε πως και οι σημερινοί 16χρονοι δεν έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που οι σημερινοί 40άρηδες, ουδέποτε γνώρισαν;
γ) Πόσους 40άρηδες έχεις γνωρίσει, που δε παπαγαλίζουν το πολιτικό μήνυμα που τους είπαν; Τα ποσοστά στους 40άρηδες θεωρείς πως διαφέρουν περισσότερο από ότι στους 16άρηδες;
Ναι…
Τα παντα ολα.
Γιατί είσαι των άκρων??Με το να ασχολείσαι με πολιτικά δεν σημαίνει πως θα σταματήσεις ν πιάνεις γκόμενες.Κανένας δεν το κάνει αυτο.Το να αρχίσεις να ασχολείσαι όμως μόνο αισιόδοξο μπορεί ν είναι.Το να μόνο παίζεις μπάλα,να γκομενίζεις ή να αφιερώνεις χρόνο μόνο στο διάβασμα είναι βλακεία.Όσο πιο νωρίς αρχίζεις να συνειδητοποιήσαι(με τον σωστό τρόπο και όχι να κομματοποιηθείς) τόσο το καλύτερο.Δεν λέω από το γυμνάσιο ήδη να αρχίσεις,γιατί δεν έιναι και πολύ λογικό αλλά ήδη από πρώτη λυκείου πρέπει να σε απασχολούν αυτά τα πράγματα σιγά σιγά
δεν ειμαστε μυγγιαγγιχτοι απλα αν θελω και εγω σε βριζω με το γαντι για να μην φαινεται.το θεμα ειναι να μιλας σωστα για να μη παρεκτρεπετε η κατασταση.
οσον αφορα το θεμα μας,πιστευεις οτι ενας 16χρονος εχει την ιδια εμπειρια με ενα 40αρη???γιατι αυτο μου λες τωρα…
οσον αφορα το σφυροδρεπανο το ανεφερα σαν παραδειγμα (εχει γινει το σκηνικο δεν ειναι κατι φανταστικο) και δεν το ειπα οτι πρεπει να περνας καποιες καταστασεις ωστε να ξερεις τι συμβολιζει.το ειπα για να δειξω οτι πολλα τετοιας ηλικιας παιδια αναμασανε αυτα που τους λενε και αφου τους κανουν πλυση εγκεφαλου.προτιμω ενα παιδι να μην του λενε κατι και να ψαχτει μονο του αν θελει να ψαχτει παρα να του τα λενε ωστε να τα μαθει απεξω και να το παιζει δηθεν ψαγμενος.