Φοιτητικές Παρατάξεις

δεν ειμαι της αντιληψης του να ασχολεισαι απο αρκετα μικρη ηλικια με τα πολιτικα.γινεσαι πολωμενος πολιτικα και εδω στην ελλαδα καταληγει σε αυτο που λες οτι δεν πρεπει να γινεις.γινεσαι κομματοσκυλο!!υπαρχει μια φραση το “καθε πραγμα στο καιρο του…”

εχεις καιρο να εκφρασεις τις αποψεις σου και να πολιτικοποιηθεις δε χρειαζεται να το κανεις απο το λυκειο.

Αν θεωρείς πως σε πρόσέβαλλα δε φταίω εγώ. Κρίση για την άποψη σου εξέφρασα, όχι για το άτομο σου. Και επιχειρηματολόγησα κι όλας για να σε πείσω πως έγραψες κάτι που ήταν χαζό. Δε το διαπραγματεύομαι αυτό. Δέχομαι πως μπορεί να ενοχλήθηκες, αλλά δε δέχομαι πως σε προσέβαλλα, γιατί δε το έκανα.

Επί του θέματος τώρα.

Μα αν ψαχτεί ο 16άρης δε θα γίνει 40άρης. Ψαγμένος 16άρης θα παραμείνει και όταν κάποιος θα ποστάρει πως “προτιμά αυτό το 16άρη από τον αφιλοσόφητο 30άρη”, πάλι θα πεταχτεί κάποιος, όπως εσύ καλή ώρα, να πει “ναι, αλλά είναι 16 κι όχι 30 κι εγώ δεν ξέρω πολλούς ψαγμένους 16αρηδες”.

Την απάντηση σε αυτά που με ρωτάς σου τις έχω ήδη δώσει:
“Συμφωνώ πως άλλη βαρύτητα έχει η άποψη του 16άρη όταν γίνει 40άρης, αλλά δεν είναι και δίχως βαρύτητα η άποψη του 16άρη.” Μη μηδενίζεις τη βαρύτητα των 16χρονων. Είναι άλλο το “κάνω ό,τι λέει ένας 16χρονος” και άλλο το “ακούω τι λέει ένας 16χρονος”. Μη τα συγχέεις. Το ότι ο 16χρονος έχει πολλά να μάθει ακόμη, δε σημαίνει πως δεν έχει και τίποτα να πει…

Επίσης, δε μου απάντησες στα:

β) Ποιος σου είπε πως και οι σημερινοί 16χρονοι δεν έρχονται αντιμέτωποι με καταστάσεις που οι σημερινοί 40άρηδες, ουδέποτε γνώρισαν;

γ) Πόσους 40άρηδες έχεις γνωρίσει, που δε παπαγαλίζουν το πολιτικό μήνυμα που τους είπαν; Τα ποσοστά στους 40άρηδες θεωρείς πως διαφέρουν περισσότερο από ότι στους 16άρηδες;

Έντιτ: αυτό που λες “δεν ειμαι της αντιληψης του να ασχολεισαι απο αρκετα μικρη ηλικια με τα πολιτικα”, πως ακριβώς το συνδυάζεις με αυτό που έγραψες “προτιμω ενα παιδι να μην του λενε κατι και να ψαχτει μονο του αν θελει να ψαχτει”

Εγώ δεν εννοώ το να πολωθείς πολιτικά.Με την πολιτικοποίηση εννοώ να διαβάσεις για τα πολιτεύματα,τα πολιτικά συστήματα κλπ και να τα κρίνεις αντικειμενικά έτσι ώστε ν φτάσεις μία μέρα που να μάθεις τι σε εκφράζει.Επίσης να παρακολουθείς την επικαιρότητα και όσο το δυνατόν να συζητάς με τους γονείς σου και να ρωτάς τις απορίες σου σχετικά με αυτήν ώστε να στις εξηγούν.Να πιάνεις κουβέντα με συνομηλίκους και να λέτε για την κοινωνία και ποια τα παράπονα σας από αυτήν και ποιες οι λύσεις που θα προτείνετε στα προβλήματα που υπάρχουν.Αυτό εγώ πιστεύω είναι η πολιτικοποίηση(στην ηλικία μου τουλάχιστον).Το κάνω όσο μπορώ και μαρέσει.Βέβαια το κάνω τώρα στην δευτέρα λυκείου.Μέχρι την πρώτη δεν με ενδιέφεραν όλα αυτά και καλά έκαναν γιατί ασχολιόμουν με άλλα πράγματα (όπως ποδόσφαιρο:p).Όμως μετά από συγκεκριμένα πράγματα πρέπει να αρχίσιες να ασχολείσαι(όπως τότε με τον αλέξη).Να ασχολείσαι όμως με τον σωστό τρόπο και όχι πχ ν πηγαίνεις στην πορεία επειδή πήγε ο κολλητός σου.Τέλος θεωρώ ότι και στον χαρακτήρα προσφέρει πολλά.Πχ το να ασχολείσαι με την επικαιρότητα σε “τσιγκλάει” ώστε να σκέφτεσαι πόσο ηθικοί είναι οι πολιτικοί μπλα μπλα και γενικότερα να μην είσαι τόσο πρόβατο.

κοιτα να δεις…ετσι οπως το θετεις συμφωνω…δεν ειναι ωραιες οι γενικευσεις και δεν πρεπει αυτο να μας αποθαρυνει να παψουμε να σκεφτομαστε πολιτικα (πολιτικα οχι παραταξιακα)και να μην ασχολουμαστε με την πολιτικη (πολιτικη οχι παραταξεις)

φετος εγω δεν ψηφισα στις φοιτητικες εκλογες…οχι επειδη δεν ενδιαφερομαι να σπασει η χουντα της δαπ στ παμακ…απλα σκεφτηκα τα εξης…
με πειραζει παρα πολυ που το πιο ενα κομματι της κοινωνιας που θα επρεπε να ειναι το πιο υγιες μσα σε αυτη, δηλαδη οι φοιτητες αντι να ξεφευγουνε απο τις τακτικες και τον τροπο σκεψης των ‘‘μεγαλων’’ και να παλευουνε ολοι μαζι για τα ΚΟΙΝΑ τους συμφεροντα καθονται και σαπιζουν τρωγοντας ο ενας τον αλλο…καθονται και ξεφτιλιζουνε την ουσια της δημοκρατιας την ψηφοφορια δηλαδα ακυρονωντας την ψηφο σου που ειναι και το μεγαλυτερο και αναφαιρετο σου δικαιομα…καθονται ολοι και τρογωνται για το ποιος θα παρει τη μεγαλυτερη δυναμη μεσα σε ενα πανεπιστημιακο ιδρυμα δηλαδη το ποιος θα καταλαβει τη μεγαλυτερη εξουσια ποιος δηλαδη θα σαπισει και θα διαφθαρει περισσοτερο…με ενοχλει ρε παιδι μου που δεν σεβονται καποιοι την ψηφο μου που με εκμεταλλευονται για να ανελιχθουν μελλοντικα που ατομα 18-14 χρονων αντι να εχουν κοινα οραματα και ονειρα βυθιζονται στη σηψη της υπολοιπης κορεσμενης και κενης κοινωνιας των ‘‘μεγαλω΄’’…οσο γραφικο και κλισε ακουγεται εγω το σκεφτομαι εντονα…ελπιζω να καταλαβαινετε τον τροπο σκεψης μου…

συνδυαζετε γιατι πολυ απλα εννοουσα οτι ειμαι της αποψης να μην ασχολειται καποιος με τα πολιτικα απο αρκετα μικρη ηλικια.αν θελει τοσο πολυ να ψαχτει 1000 φορες να ξεκινησει απο το μηδεν παρα να του λενε συνεχεια διαφορα ολη την ωρα ωστε να του κανουν πλυση εγκεφαλου.

Και για ποιο λόγο δε το θεωρείς καλό το να ασχολείται κάποιος με τα πολιτικά από τα 15 του; Τι κακό μπορεί να συμβεί;

καλα ολα αυτα που λες αλλα
ξερεις πολυ καλα οτι παρα πολλα παιδια απο γυμνασια και λυκεια πηγαν στην πορεια για τον αλεξη για το χαβαλε(δε λεω ολα) και επειδη χασανε μαθημα.αυτο δεν το θεωρω εγω ενασχοληση με τα πολιτικα.

θεωρω οτι καταντανε καμμενοι και πολωμενοι πολιτικα οι περισσοτεροι.για μενα προκειται περι καταντιας ολη η ζωη να περιστρεφεται γυρω απο τα πολιτικα.σιγα μην κατσω εγω να διαπληκτιστω με τον αλλο λογω διαφορας στις πολιτικες αποψεις.και ξερουμε ολοι πολλοι καλα οτι πχ στα πανεπιστημια συνεχεια πεφτει ξυλο μεταξυ των παραταξεων

Ούτε εγώ αλλά εκτός από τα παιδιά που πήγαν από χαβαλέ υπήρχαν και τα παιδιά που πήγαν επειδή κάτι τσιγγλίστηκε μέσα τους και πλέον που έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε θεωρώ πως βρίσκονται σε μια κατάσταση “ζυμώματος” και συνειδητοποίησης για το τι ακριβώς συνέβη τον Δεκέμβρη. Θεωρώ πως ένα από τα μεγαλύτερα κέρδη εκείνου του μήνα είναι η συνειδητοποίηση που ακολούθησε…

Να κάνω βέβαια τη παρατήρηση οτι καλώς ή κακώς η πολιτική είναι παντού, ακόμα και όταν παίζεις μπάλα ή βγαίνεις με γκόμενες. Αιαφορώντας για τη πολιτική, αδιαφορείς για τη δουλειά σου, τη ζωή σου κλπ.

εγω πιστευω οτι αδιαφορωντας για την πολιτικη αδιαφορεις για τους πολιτικους της χωρας σου( οι οποιοι στην περιπτωση της ελλαδας ειναι ολοι μα ολοι για τον π…ο.πανε ολοι για την μασα!!).δεν σε εκφραζουν αυτα που κανουν και απλα τους γυρνας την πλατη

Η πολιτική δεν είναι μόνο τα κόμματα ορίτζιναλ.

Έχεις δίκιο σε αυτά που λες ρε. Οι περισσότεροι τα σκεφτόμαστε νομίζω, όταν αμφιταλαντευόμαστε για το “να πάω να ψηφίσω ή όχι” και όταν αναρωτιόμαστε “γιατί ρε γμτ δε συνασπίζονται οι αριστερές παρατάξεις”. Δυστυχώς τις απαντήσεις δεν τις ξέρω :Ρ Οι κλασικές απαντήσεις πάντως που δίνουν οι πλευρές αυτές, είναι ότι έχουν μεγάλες διαφορές τόσο στην ιδεολογία όσο και στις πρακτικές που εφαρμόζουν, οπότε είναι αδύνατη η “συγκέντρωση” δυνάμεων.

Νταξ σε όλους ακούγεται λίγο κάπως αυτό, αν και έχει βάση, γιατί αναρωτιόμαστε αν πραγματικά θέλουν να αλλάξει το σκηνικό στα Πανεπιστήμια. Ε και η κουβέντα συνεχίζεται ατέλειωτα, δεν ξέρω…

…και τους αφήνεις ανενόχλητους να πάνε για την μάσα. Επειδή τα έχεις μπερδέψει λίγο πάντως, άλλο πολιτικοποιημένος και άλλο κοματοποιημένος.

@freedom
τις αποψεις μου τις εχω οποτε γιατι να ασχοληθω με τα κομματα???

ποια η διαφορα λοιπον?

Καλα το θεμα γυρναει καθε 10 λεπτα οποτε μια απντηση δεν δινεται πουθενα…

Ρε συ original…Ναι τα παιδια 15-16 χρονων τα περισσοτερα δεν εχουν πολιτικη αποψη…Και ναι συμφωνω στο οτι να ειναι ενας Κνιτης,Συνασπισμενος η αναρχικος απο τα 15 του δεν ειναι καλο και κατα πασα πιθανοτητα εχει συμβει απο πλυση εγκεφαλου…Αλλα το να σκεφτεται ενα παιδι,να προσπαθει να εκφρασει αποψη ή να ακτεβαινει σε πορειες για θεματα που τον ενδιαφερουν αμεσα ειναι κατι πολυ καλο.Ζυμωση.
Γι το Δεκεμβριο ας πουμε συμφωνω εν μερη μιας και η προσελευεση ηταν τεραστια…Δηλαδη πολλα παιδια πηγαν απλα για το χαβαλε της πορεια και το ξυλο με τους μπατσους αλλα τοσα μμως πηγαν επειδη με το γεγονος κατι μεσα τους εβρασε και χυθηκε(χωρις να σημαινει οτι εχουν και ξεκαθαρη πολιτικη αποψη)…Αυτο γιατι ειναι κακο δηλαδη?Ξυπνανε πιο νωρις και βλεπουν οτι γυρω τους υπαρχουν και αλλα πραγματα περα των μαθηματων.

Kοιτα, παρολο που διαφωνω καθετως, οριζοντιως και διαγωνιως με οσα προανεφερες, με το παραπανω post εκνευριστηκα αγριως. Το να αδιαφορεις για κατι που σε ενοχλει ειναι σαν σαν να εισαι συνενοχος. Με το να γυρισεις την πλατη στους πολιτικους δεν καταφερνεις τιποτα. Αντιθετως τους δινεις το ελευθερο για περαιτερω “μασα” εις βαρους σου. Το θεμα ειναι ολα αυτα τα σκατα να (προσπαθησεις να) τα αλλαξεις! Εξαλλου οπως επισημανε και ο freedom ευστοχα, πολιτικη δεν ειναι μονο τα κομματα.

Επισης οσον αφορα στην ηλικια. Δεν ειναι καθολου κακο για καποιον 16χρονο να ασχολειται με την πολιτικη. Και οταν λεω να ασχολειται με την πολιτικη, δεν λεω να γινει κομματοσκυλο, αλλα να αναπτυξει κριτικη σκεψη, ωστε να παρει με τις πετρες τα κομματοσκυλα! Επισης το να εισαι εφηβος δεν σημαινει πως πρεπει μονο να κυνηγας γκομενες (τι ηλιθιος χαρακτηρησμος!) και να παιζεις μπαλα! Αυτο νομιζουν η τηλεοραση και οι περισσοτεροι πολιτικοι. Οτι δηλαδη οι εφηβοι εχουν γραμμενα στα @@ τα παντα και οτι για αυτους η υπερτατη ευτυχια ειναι ο “γαμημενος απεριοριστος χρονος ομιλιας στο κινητο”, η eurovision και οι “γκομενες”. Ομως υπαρχουν και αλλοι ευτυχως! Α! και το να πολιτικοποιησαι δε σημαινει οτι επιβαλλεις την γνωμη σου στους αλλους, και ουτε οτι εισαι παθητικος δεκτης χωρις κριτικη σκεψη!

τι να πω σεβομαι ολονων τις αποψεις αλλα εγω αυτα που ειπα πιστευω.και ουτε εχω προβλημα με το γεγονος οτι πιστευετε διαφορετικα με μενα εσεις.

Το Ριζοσπάστη μην τον πιάνεις στο στόμα σου, ε.

Σοβαρά τώρα, αμά δε βαριέσαι συζήτα κιόλας.

Κι όμως. Γύρω στο 61% έπιασε. Πέρυσι ήταν στο 54%. Και μάλιστα φέτος η διαδικασία ήταν σχεδόν πεντακάθαρη. Έχασε και την έδρα της η ΑΡ.ΕΝ.

Πάντως, νομίζω ότι είναι σαφές ότι άλλο να είσαι κατά των παρατάξεων, και άλλο κατά της μορφής που έχουν πάρει πολλές από αυτές.

Τι λες τώρα, ρε;

Στα είπανε και οι άλλοι. Άλλο η πολιτικοποίηση, άλλο η κομματικοποίηση. Είναι υγιές το να πολιτικοποιείσαι.

Αλλά το να πλακώνεσαι για ‘‘γκόμενες και μπάλα’’ είναι ΟΚ;