Ρε συ λεπερ,σημερα το πρωι στο ΚΠ κατα τις 10,εσυ δεν ησουν?
Το Κέντρο Υπολογιστών λες; Χα, εγώ ήμουν, ναι, με μπλούζα Tragedy. Γιατί, που ήσουν, ρε;
(Ναι, είναι όλο spam).
για γκομενες,πολιτικα και μπαλα ουτε πλακωθηκα ουτε προκειται να πλακωθω αν αυτο εννοεις…
οπως εχω πει και σε αλλο thread δεν θα κατσω να λογομαχησω ή οτιδηποτε αλλο ειδικα για διαφορετικες πολιτικες αποψεις
δεν με ενδιαφερει αλλα ειναι στο απυροβλητο ο ριζοσπαστης??δεν πρεπει ο οποιοσδηποτε εδω μεσα να τον πιανει στο στομα του???[-X
Πάντως έχουμε πάρει όλοι τον ορίτζιναλ και τον έχουμε στήσει στον τοίχο:p
Ον τόπικ:Η διαφορά της κομματοποίησης με την πολιτικοποίηση κατ’εμέ είναι ότι στην κομματοποίηση έχεις μία χ άποψη,βρίσκεις μία παράταξη που την εκφράζει λίγο η πολύ και εφόσον δηλώσεις μέλος της προσπαθείς να προσαρμόσεις τα πιστεύω σου στα πιστεύω της παράταξης ακόμα και αν αυτά δεν τα συμμερίζεσαι τόσο και γενικά ακολουθείς την πολιτική γραμμή της.Ενώ η πολιτικοποίηση είναι η προσπάθεια σου να βρεις αυτό που πιστεύεις χωρίς να σε επηρεάσει κανένας.
μπα μην μασας:).τα φορουμ ειναι για να μιλας σε ολα τα επιπεδα!!ετσι ειναι ο διαλογος.το να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις ειναι υγιες.
ον τοπικ:βασικα εχω καποιες αποψεις οι οποιες εκφραζονται διασπαρτα απο διαφορα κομματα!!οποτε γιαυτο δε θεωρω τον εαυτο μου οτι ειμαι κομματικοποιημενος.αποψεις για οσα θεματα γνωριζω κατι,εχω.
Όχι μόνο δε μαθαίνεις να χρησιμοποιείς το γ@μημένο το edit και διπλοποστάρεις όλη την ώρα, αλλά δεν έχεις ιδέα από το περιεχόμενο της λέξης “ειρωνία”. Ε άει παράτα μας επιτέλους, με το συμπάθειο κι όλας.
σε εβαλε καποιος φυλακα εδω μεσα?κανε μας την χαρη και παρατα μας…εχουν καταλαβει οι mods οτι δε το κανω επιτηδες αλλα υπαρχουν τυπαδες σα και σενα δυστυχως μεσα στα φορουμ…
Σε θυμαμαι επειδη ειχες πει παλιοτερα οτι ειχες μακριες τζιβες,δεν υπηρχαν και πολλοι με τετοιο μαλλι στο παμακ :Ρ
Ειχα μαθημα εκει,σε ειδα στο διαλειμμα,ενας ψηλος με μουσι που σε κοιταξε με υφος “χμ εσυ εισαι?”.
Γιατι πρεπει καθε συζητηση ενος μη αριστερου με το forum να καταληγει σε προσβολη?
μηπως αυτο δειχνει την δογματικοτητα των αριστερων,πραγμα για το οποιο δε φταει η ιδεολογια αλλα η νοοτροπια.
μου φαινεται οτι για να τα παει καποιος καλα με ολους πρεπει να δηλωσει απο την αρχη ‘‘ειμαι αριστερος’’ κι ετσι ακομα και βλακειες να λεει ολοι θα τον στηριζουν γιατι ‘‘ειναι αριστερος’’.
γι αυτο το λογο η αριστερα στην ελλαδα θα ειναι παντα σε αυτα τα επιπεδα που ειναι και θα μας κυβερναν τα ιδια τα σκατα με σημερα.
γνωριζω ανθρωπους που ασπαζονται αριστερες ιδεολογιες και ειναι ανθρωποι ανοιχτομυαλοι και εχουν συγκροτημενη σκεψη,αλλα με την συντριπτικη πλειοψηφια των νεων που εχω μιλησει καταλαβα πως μια συζητηση μαζι τους ειναι σαν να μιλας για τον ΠΑΟΚ με παοκτζη.
Οσον αφορα το θεμα των 16χρονων,μην κλεινουμε τα ματια και ονειρευομαστε εναν κοσμο οπου η νεολαια ξυπνησε και δρα επαναστατικα.καλη η πολιτικοποιηση απο μικρη ηλικια-σε καμια περιπτωση κομματικοποιηση-αλλα το να μπαινεις στο πολυτεχνειο και να καις και να καταστρεφεις δειχνει αρρωστια,παρακμη και τουλαχιστον ανωριμοτητα.αυτο λεγεται καταντια.
rρε ουτε γω τον ξερω τον λεπερ…ποιος εισαι λεπερ…που κρυβεσαι;;;;…
συχναζεις καθολου στην ΑΠ η τπτ τετοιο;;;
Οι παρατaξεις που εiναι στις σχολές εiναι μια “μικρογραφiα” των κομμaτων που εiναι στη βουλh. Των 4 “μεγaλων” κομμaτων , βγaζοντας eξω το ΛΑ.ΟΣ που στη σχολh μου δεν eχει εκπροσωπους.
ΠΑΣΠ & ΔΑΠ : eνα μaτσο από ζωaκια που ο βασικoτερος λoγος που μπαiνει καποιος εκει είναι το clubbing. Tα μισa που λeνε στις συνελεyσεις είναι μαλακiες. Αν τωρα πaλι τυχαiνει η παρaταξη που eχει ψηφιστεi στη σχολh σου να εiναι iδια με το κoμμα που μας κυβερνa (και που τα χει σκατωσει) και κaνεις μiα μια ερωτηση σχεδον-παγιδα , αυτο που θα σου απαντησουνε ειναι :
Μα καλα ειναι ερωτηση αυτη που μου κανεις τωρα ? Θες να σου απαντησω?
αυτο δεν το βγαλα απο το μυαλο μου. Εχει γινει σε συνελευσεις πολλες φορες.
ΠΚΣ : Μια ζωη θα σου πρηζουν τα συκωτια με τις συζητησεις τους. Ρε φιλε το ξερω , οτι δε μπορεις να γνωριζεις απο πριν ποιος ειναι αυτος που ξερει τι του γινεται (νταξει αυτο ειναι υποκειμενικοτατο , ας πουμε απλα οτι συμφωνει σε πολλα σημεια με αυτους οχι ομως και στην ιδεολογια).Αλλα ΔΕ γινεται καθε φορα να με πλησιαζεις να μου μιλησεις και να μην εχεις καταλαβει οτι δε γουσταρω. Ασε που μερικοι τυποι ειναι τοσο γλοιωδεις που για να σου πιασουν κουβεντα σου λενε :
-Α! σε εiδα εκεi.
-Μα δεν eχω πατhσει ποτe εκεi.
κ.λ.π.
Ασε που στο βασικοτατο θεμα του Κομμουνισμου διαφωνω.
ΕΑΑΚ : παμε για καναν μπαφο (και πολλα εγραψα…)?
there you have it …
Συμφωνω απόλυτα με το λευκό ζόμπι. Αυτο που γίνεται είναι μια μικρογραφία του κοινοβουλίου. Δηλάδη κάποιος θα μπορούσε άνετα να πει οτι απο εκει ξεκινάει το κακο, ΑΝΕΤΑ ΟΜΩΣ ! Και το αστείο είναι οτι αυτοι δεν το βλέπουν αυτο, δεν βλέπουν οτι ειναι ένας όχλος ίδιος σαν αυτον που βριζει όλος ο κόσμος τη βουλη.
Μπαίνεις στη σχολή, νέα παιδια, το μόνο που τους νοιάζει ειναι τα κόμματα, η βολεψια, η λαμογια,να το παιζουν γόηδες, και κάτι σημαντικο - να την ‘‘πέφτουν’’ σε χοντρες για ψήφους - και στο τέλος πολλοι απο αυτούς, καταλήγουν στη βουλή. Αλλά τι να πείς, άμα εισαι νέος 20 χρονών και έχεις λυσει όλα τα προβλήματα της ζωης σου, γιατι είσαι βολεμένος απο βολεμένη οικογένεια, γιατι όχι…Τι περιμένεις όταν σε μια σχολή υπάρχουν πιο πολλά πανό απο παράθυρα ! Αισχος!
Κάποια στιγμη σαν απλοί άνθρωποι, πρέπει να καταλάβουμε, οτι το Κράτος το αποτελούμε, εμείς. Η Ελλάδα είμαι εγω εσυ και ο δίπλα.
Οσο καραγκιόζης είναι ο βουλευτης που πάει απο πρωινάδικο σε πρωινάδικο, τοσο κάραγκιόζης είναι και ο 20-χρονος, που κάνει σαν παλαβός για το κόμμα του, για δικά του συμφέροντα και τίποτα άλλο.
Η πολιτικη και η δημοκρατια ειναι το άλφα και το ωμέγα για έναν τόπο, όταν όμως ένα μεγάλο ποσοστο, μπαινει στο παιχνιδι της πολιτικης για δικά του συμφέροντα, τότε τα πραματα πηγαινουν κατα διαόλου.
Φανταστειτε τωρα όταν αυτο ξεκινάει απο τα Πανεπιστήμια, απο που ;; απο τα Πανεπιστήμια, ρε πάτε καλα ; Απο τα Πανεπιστήμια ;; Αισχος απλά, είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και μας αξίζει αυτη η πολιτικη και αυτοι οι πολιτικοι.
Υ.Γ. Κάπου διάβασα οτι το 65% των Ελλήνων, μικροι μεγάλοι, συζητάνε για πολιτικα πολύ περισσότερο απο κάθε άλλο λαό, το αμέσως μεγαλύτερο ποσοστο το είχαν οι Αυστριακοί νομιζω, κάπου στο 20% αν θυμάμαι καλα… Μηπως το έχομε μέσα μας το πολιτκο πνέυμα σαν Έλληνες ;; Ααα ξέχασα, εμεις ειμαστε τουρκοσποροι και την Ελληνικη επανάσταση την κάνανε οι Αλβανοι. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο απλά είμαστε παρτάκιδες, και ΛΑΜΟΓΙΑ.
ΑΙΣΧΟΣ.
+1
White zombie ευχαριστουμε για τις απλοποιησεις…
Το προβλημα με αυτες τις συζητησεις ειναι οτι καταληγουν να υποστηριζουν τις παραταξεις και ανθρωποι που δεν θελουν να τις υποστηριξουν…
Haaaha!
ντάξει καλά τα λες , αλλά
η συζήτηση αυτή δεν πρόκειται να καταλήξει πουθενά ειδικά με ειρωνείες.
+10000
συν οτι πολλοι πιστευουν οτι επειδη καποιος δεν δηλωνει οτι ειναι αριστερος αμεσως συμπαιραινουν οτι ειναι στην αντιπαλη πλευρα.ξεχναμε το γεγονος οτι μπορει καποιος να εχει αποψεις που μπορει να εκφραζονται απο διαφορα κομματα και να μην εντασσονται οι πολιτικες του αποψεις σε εναν μονο χωρο!!(της αριστερας ή της δεξιας)
Συμφωνω απολυτα με τον Κιratzo.
Ε οχι και να λες ρε Zombie οτι τα ΕΑΑΚ ειναι για μπαφους και μαλακιες…#-o
Με τους ΕΑΑΚιτες γινονται παντα oι πιο σοβαρες και ενδιαφερουσες πολιτικες και κοινωνικες κουβεντες, γιατι ακουω πολλες και διαφορετικες αποψεις.
Τα ατομα ΜΙΛΑΝΕ, δεν παπαγαλιζουν τις γραμμες των κομματων οπως οι δαπ-πασπ-πκσ.
(οχι δεν ειμαι εαακιτης)
διαφωνω φιλε.
οταν μιλας με πασπιτες και δαπιτες ξερεις οτι χανεις το χρονο σου γιατι οι τυποι(οι περισσοτεροι) δεν εχουν ιδεα απο πολιτικη και λοιπα.ειναι μονο για τα παρτυ.
οταν μιλας με ατομο της π.κ.σ. ξερεις οτι θα σου τα ζαλισει με τα λεγομενα του κ.κ.ε. και με το να κατηγορει ολους τους υπολοιπους.
ΑΛΛΑ οταν μιλας με ατομα ε.α.α.κ. πιστευω δεν μπορεις να βγαλεις ακρη.
‘‘μπατσοι-γουρουνια-δολοφονοι’’,’‘εξεγερση του δεκεμβρη’’,’‘λευτερια στους συλληφθεντες’’ και λοιπα copy-paste αναρχικων.εχω μιλησει με πολλους απο δαυτους(εχω και φιλους) και δεν εβγαζα ακρη.
σιγουρα λενε και σωστα πραγματα, αλλα βλεπουν τα πραγματα υπερμονοπλευρα.
γνωμη μου.
Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΪΟΥ
Τελικώς οι «δημοκράτες» της ΔΑΠ με τους υπόλοιπους συνοδοιπόρους της αριστεράς και ακροαριστεράς και με τους φοβισμένους ΠΑΣΠίτες, απέδειξαν για άλλη μία φορά και επισήμως πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι ο μόνος χώρος στην Ελλάδα που δεν μπορεί να υπάρξει ελεύθερη διακίνηση ιδεών. Για πρώτη φορά μεταπολιτευτικά φοιτητές διώκονται για τις πολιτικές τους πεποιθήσεις!!! Για πρώτη φορά αποκλείεται σε τόσο ευρύ φάσμα φοιτητική παράταξη κοινοβουλευτικού κόμματος.
-Στο Πάντειο Πανεπιστήμιο η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (αποτελούμενη από τις Παρατάξεις ΔΑΠ ? ΠΑΣΠ-ΠΚΣ και ΑΡΕΝ) δεν έκανε αποδεκτή την αίτηση της Φ.Ο.Σ. για συμμετοχή στις εκλογές, αποκλείοντας με εντελώς παράνομο τρόπο το ψηφοδέλτιό της.
-Στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου ΣΥΣΣΟΜΟ ψήφισε τον αποκλεισμό της ΦΟΣ, ακολουθώντας μία εντελώς αντικαταστατική διαδικασία, στην οποία επέμεινε παρά την παρέμβαση του Γραμματέα του ΥΠ. Παιδείας. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. αρνούνται έως στιγμής να παραδώσουν υπογεγραμμένη την απόφαση καθώς φοβούνται τις νομικές συνέπειες. Ήδη και στα δύο αυτά πανεπιστήμια έχει επιδοθεί από το πρωί εξώδικος δήλωση από δικαστικό επιμελητή κατά των Δ.Σ. και των πρυτάνεων και ακολουθούν και άλλες διαδικασίες. -Στην Νομική Αθηνών τραμπούκοι έβγαλαν έξω από το προεκλογικό Δ.Σ. τον εκπρόσωπο της Φ.Ο.Σ. με την απειλή 20 αναρχικών.
-Στα ΤΕΙ Κοζάνης η ίδια ακριβώς διαδικασία με την κινητοποίηση 30 αναρχικών και την εκδίωξη των εκπροσώπων της Φ.Ο.Σ. Την προηγούμενη εβδομάδα 50 αναρχικοί μπήκαν στην Γενική Συνέλευση της σχολής και ανακοίνωσαν πως αν μιλήσει εκπρόσωπος της Φ.Ο.Σ. θα διαλύσουν την συνέλευση.
- Στα ΤΕΙ Καβάλας τα ίδια?
-Στις 14:00, το μεσημέρι των εκλογών, ομάδα 20 αναρχικών επιτέθηκαν σε τρείς φοιτητές που φορούσαν μπλουζάκια της ΦΟΣ και οι οποίοι κατευθύνονταν από την Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου προς το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αποτέλεσμα: Δύο φοιτητές της ΦΟΣ στο νοσοκομείο, ο ένας με ράμματα στο κεφάλι, ο άλλος με μώλωπες και θλάσεις. Οι δράστες εξαφανίστηκαν αφού πρώτα έκλεψαν κινητά και πορτοφόλια από τους χτυπημένους φοιτητές. Για όσους γνωρίζουν έστω και ελάχιστα τις διαδικασίες των φοιτητικών εκλογών, είναι πλέον σαφές πως δεν υπάρχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση των Φοιτητικών Εκλογών που έχουν πλήρως χουντοποιηθεί από τους Φοιτητοπατέρες και τους εξωπανεπιστημιακούς αναρχικούς τραμπούκους. Είναι η πρώτη φορά μετά την Χούντα που έχουμε τόσο μαζικές ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ της συμμετοχής μίας παράταξης κοινοβουλευτικού κόμματος, σε εκλογές φοιτητικών συλλόγων. Οι πολιτικές και νομικές αντιδράσεις θα ανακοινωθούν από εδώ. Για εμάς η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών σε αυτούς τους συλλόγους είναι πλήρως απονομιμοποιημένη, και οι εκπρόσωποι που θα προκύψουν για να συμμετέχουν στα όργανα συνδιοίκησης των σχολών εντελώς παράνομοι. ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ Η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακέραια την ευθύνη των φασιστικών απαγορεύσεων αφού στο μεν Πανεπιστήμιο Πειραιά διαθέτει αυτοδυναμία, πράγμα που της επιτρέπει να επιβάλει όποια πολιτική θέλει, στα δε άλλα πανεπιστήμια πρωτοστάτησε στις παράνομες μεθοδεύσεις απαγόρευσης της συμμετοχής της φοιτητικής παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ. Φαίνεται πως οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις και οι αντισυνταγματικές αποφάσεις, που αφαιρούν από Έλληνες φοιτητές το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, του συνδικαλίζεσθαι, και της ελεύθερης συμμετοχής τους στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (αρ. 5 παρ. 1 του Συντάγματος και στα αρ. 12, 14 και 23 του Συντάγματος), δεν αποτελούν για την Νέα Δημοκρατία πράξεις πολιτικής ακρότητας. Επιβραβεύοντας λοιπόν τέτοιου είδους πολιτικές νοοτροπίες, ο κ. Καραμανλής θα συμπεριλάβει τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου στο ευρωψηφοδέλτιό του, προϊδεάζοντας μας, για τις δημοκρατικές ευαισθησίες των εκπροσώπων που θα προτείνει στον Ελληνικό Λαό να στείλει στο Ευρωκοινοβούλιο, για να προασπίσει την Ελευθερία και την Ανεξαρτησία και το Σύνταγμά του. Από την πλευρά της ΦΟΣ και της νεολαίας του ΛΑΟΣ οι νομικές κινήσεις συνεχίζονται ενώ διεξήχθη και συνέντευξη τύπου όπου ο Άδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πλέον είναι πολύ πιθανό το κόμμα του να αποχωρήσει από τον εθνικό διάλογο για την παιδεία αν δεν δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για όλα τα παραπάνω? από το υπουργείο παιδείας.
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ? ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ?