αυτο.
Προφανώς φιλαράκο, έτσι γενικά και αόριστα που το ρωτάς, ΟΧΙ, εμένα ας πούμε δε μου λέει τίποτα η λέξη “διάλογος”.
Διάλογος με ποιόν και για ποιό πράγμα; Με την κυβέρνηση για το πόσα θα δεχτούμε να χάσουμε; Μεταξύ μας για το τί θα κάνουμε για το Χ θέμα; Ή μήπως για το αν χρειάζεται να κάνουμε και τίποτα, ειδάλλως απλώς να κάτσουμε στ’ αυγά μας;
Ρε σεις “μη φανατισμένοι”. Γιατί φοβάστε ωρέ να γίνετε συγκεκριμένοι και να μην κρύβεστε πίσω από ωραίες λεξούλες; Δε σας νοιάζει που βγαίνετε “χαμένοι”; Γιατί δεν προσπαθείτε να βγείτε “κερδισμένοι”;
edit:
@signal
Το πρόβλημα είναι ότι αυτό που γίνεται τώρα, όσο κι αν προσπαθούμε μερικοί, δε λέγεται συζήτηση. Απλά κάποιοι έχετε μια στερεότυπη εικόνα στα κεφάλια σας αλλά επειδή ακριβώς είναι στερεότυπη δεν μπορείτε να την υποστηρίξετε με ουσιαστικά επιχειρήματα, και για να αποφύγετε ν’ απαντήσετε στα ερωτήματα που τίθενται κατηγορείτε όσους τα θέτουμε ως “κολλημένους” και διαπιστώνετε, δήθεν μελαγχολικά, ότι “δε βγαίνει άκρη” και ότι “δεν υπάρχει σεβασμός στη διαφορετική γνώμη” (που ανάθεμα κι αν την έχω δεί ολοκληρωμένη και όχι νοηματικά αραιή σαν κοτόσουπα).
αν υπαρχει αρνητικη διαθεση σαφως και δε μπορει να γινει διαλογος.για αυτο υπαρχουν και οι διαπραγματευσεις ομως,ωστε κατι να το φερεις στα μετρα σου με βασει τα επιχειρηματα σου
δε γινεται καποιος να γινει συγκεκριμενος οταν δεν ειναι βεβαιος για την ορθοτητα μιας ιδεολογιας και ενος πολιτικου συστηματος.απο τα λιγα που ξερω ειναι οτι ανθρωποι που ‘‘ειχαν’’ τα εχασαν λογω κομμουνισμου.
αν ηταν το δυνατοτερο πολιτικο συστημα λογικο δεν θα ηταν να πετυχει?τι πηγε στραβα?
απο την αλλη βλεπουμε πως ο καπιταλισμος γινεται ολοενα και πιο επιβλαβης για την ανθρωποτητα.
αν η κυβερνηση αρνειται να συζητησει με σας κι εσεις με αυτη, τοτε και οι δυο ειστε αξιοι μιζεριας και παρακμης.
δεν αναφερομαι προσωπικα σε εσενα.το ξεκαθαριζω.
Και τί να το κάνω που δεν αναφέρεσαι προσωπικά σε μένα. Πάλι άλλ’ αντ’ άλλων απαντάς.
Εγώ σε ρωτάω συγκεκριμένα τί περιθώρια διαλόγου υπάρχουν σήμερα στην Ανώτατη Εκπαίδευση, ανάμεσα σε ποιές πλευρές, για ποιά ζητήματα και με ποιούς στόχους, κι εσύ με ρωτάς… τί πήγε στραβά με τον κομμουνισμό.
Ερώτημα στο οποίο προφανώς μπορώ να απαντήσω, αλλά υπάρχει και το κατάλληλο θρεντ γι’ αυτό.
Ποιός δε συζητάει ρε indifferent μου λες;
Αλήθεια απαγορεύεται στο φόρουμ να παίρνεις ένα συγκεκριμένο κομμάτι του κειμένου για να καταδείξεις τη συγκεκριμένη αντίφαση που διέπει τα λεγόμενά σου? Τι αλλοίωσα ακριβώς?
Συγχαρητήρια που στα 21 σου κατάφερες να σιχαθείς τα πάντα, και τις παρατάξεις και τα κόμματα. Καλό θα είναι να βρεις και την ευθύνη σου μέσα σ’ αυτήν την κατάσταση. Επίσης συγχαρητήρια που αποφασίζουν άλλοι χωρίς εσένα για εσένα.
Φιλική συμβουλή: καλά θα κάνεις, να αφήσεις τα δηθεν θιξίματα και τη δημιουργία εντυπώσεων, γιατί δε θα σε ωφελήσουν σε αυτό (αλλά και στα υπόλοιπα) φόρουμ και να επικεντρωθείς στην ουσία.
ρε φιλε δεν παιζει να σου αναφερω ενα-ενα τα ζητηματα γιατι δεν ειμαι και ο πλεον σχετικος.
αλλα δεν θελει και πολλες γνωσεις στο να καταλαβει καποιος οτι για να λειτουργησει κατι σωστα χρειαζονται υποχωρησεις και διαλογος.
καταννοω οτι π.χ. το κ.κ.ε. και η ν.δ. ‘‘βλεπουν’’ σε αντιθετες κατευθυνσεις και εκει που κολλαω ειναι οτι πρεπει να βρεθει μια μεση λυση, με την υποχωρηση καθε κομματος.
Πάντως τείνω να πιστέψω ότι αυτά τα ψευτοαπολιτικίκ άτομα (όπως πολύ σωστά τα χαρακτρήρισε ο redrum), είναι γενικώς πιο επικίνδυα και ασυνείδητα από πορωμένους κομματοποιημένος. Τα post των 2 κοπελιών το δείχνουν έυκολα. Απολυτότητα και άγνοια ακόμα και για τα βασικά. Και κυρίως η επιμονή να μην καταλαβαίνουν. Anyway.
Επομένως χωρίς να είσαι ο πλέον σχετικός, έχεις άποψη όχι μόνο για το αν έχει θέση μια πολιτική παράταξη στο πανεπιστήμιο, αλλά και το πόσα και ποιά αιτήματα έχει το δικαίωμα να βάλει.
Αλλά εγώ να απαντήσω. Μιλάς λοιπόν ευθέως για ΚΚΕ και ΝΔ. Η ΝΔ (και το ΠΑΣΟΚ βέβαια) θέλει ένα πανεπιστήμιο από το οποίο για να βγείς επιστήμονας πρέπει να τα σκάσεις για να υπάρχει κέρδος για τον Χ/Ψ ιδιώτη από όλη την ιστορία, κάτι που σημαίνει ότι σ’ ένα τέτοιο πανεπιστήμιο δεν έχει τη δυνατότητα να σπουδάσει ο γιός του μεταλλεργάτη π.χ., αλλά ο γιός του αφεντικού του μεταλλεργάτη. Το ΚΚΕ θέλει ένα πανεπιστήμιο στο οποίο όποιος θέλει και μπορεί (με την έννοια της προσπάθειας, του διαβάσματος) θα μπορεί να σπουδάζει εντελώς δωρεάν, όποιες κι αν είναι οι οικονομικές δυνατότητες της οικογένειάς του. Για βρες μου εσύ τώρα το σημείο επαφής για να γίνουν οι υποχωρήσεις που λες.
Υπενθυμίζω σε Λέπερ, για να βεβαιωθώ πως το είδε…
Και να κάνω μια τελευταία παρατήρηση (ελπίζω) από μεριάς μου απόψε. Αυτοί οι “ψευτοαπολιτίκ” (όπου συνεχίζω να θεωρώ πως η διπλή άρνηση της λέξης, κάνει κατάφαση, δηλαδή είναι ψευτοαπολιτίκ=πολιτικοποιημένος :p) δε θέλουν να βρίσκονται σε καταστάσεις μη πολιτισμένες. Είναι σαν τις γυναίκες (τις περισσότερες τουλάχιστον). Πες τους “είσαι τελείως ηλίθιος και βλάκας και επιτέλους άνοιξε τα μάτια σου, συμφωνώντας μαζί μου” και δεν πρόκειται να ακούσουν τις θέσεις σου, (όπως μια γυναίκα δε θα γυρίσει να σε κοιτάξουν ούτε σε 500 χρόνια από τώρα). Πες τους “θέλω να ακούσω την άποψη σου, με ενδιαφέρει. Ναι, όντως έχεις ένα κάποιο δίκιο σε αυτό που λες, αλλά δε νομίζεις πως…;” και τότε θα σε ακούσουν και θα κάτσουν να σκεφτούν τι τους λες και να αποφασίσουν αν συμφωνούν ή όχι (δυστυχώς η γυναίκα σε αυτό, δεν είναι το ίδιο εύκολη :p).
Κοινώς Leper, σε ζητήματα marketing κόβεσαι με μηδέν μείον. Ο κόσμος που δε βλέπει, δε χρειάζεται κάποιον να τους πει τι βλέπει αυτός και να τους κατηγορήσει πως είναι “επικίνδυνοι/άσχετοι” που δε βλέπουν, αλλά κάποιον να τους βοηθήσει να δει. Συνέχισε να τους μιλάς, ως πεφωτισμένος αν θες. Αλλά μετά μην αναρωτιέσαι γιατί το σκορ είναι 92-15 και κανείς δεν ασχολείται με τα επιχειρήματα σου (και δυστυχώς και με τα δικά μου, μιας και εσύ είσαι θαρρώ ένας από τους 15).
Eγώ πάντως δεν “θαρρώ”. Είμαι σίγουρος πως ο Leper δεν είναι ένας από τους 15 (βάση των ιδεών του όπως τις έχω καταλάβει τόσο καιρό). Μόνο που τελικά σε αυτό το thread το “όχι” έχει την απόλυτη ερμηνεία της “αποχής” στο αντίστοιχο για τις πολιτικές εξελίξεις. Έχει πλάκα πάντως που μερικοί του “Όχι” (όπως εγώ) μπορούν να συννεοηθούν (και να συμπορευτούν στην κανονική ζωή) πολύ καλύτερα με κάποια άτομα που έχουν ψηφίσει “Ναι” (όπως ο Γράκχος ή ο Ρεντρουμ) αν και διαφωνούμε σε κάποια (βασικά είναι η αλήθεια) πράγματα. Απλά φαίνεται πως τα αυτονόητα τα αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο εύκολα.
Έντιτ: Οκ άκυρο για τον Λεπρό (http://rocking.gr/modules/forum/showpost.php?p=494230&postcount=42) … U get the point πάντως…
Το είδα αυτό, karvou, αλλά να σου πω κάτι: αν εξαιρέσεις το cynic, που απλώς δεν είχε την υπομονή που είχαν κάποιοι άλλοι, οι περισσότεροι προσπάθησαν να αντιτάξουν επιχειρήματα στη συζήτηση. Τώρα πήγαινε και δες τα post της κοπελιάς. ΜΗΔΕΝ επιχειρηματολογία, φράσεις στυλ ‘‘πώς κόβεις τις φράσεις μου’’, και γενικώς το κάθε post της πέφτει σε αντιφάσεις με το προηγούμενο κ.ο.κ. Και σε άλλα topics το έκανε αυτό, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ε, λοιπόν, όταν βλέπεις τέτοια επιμονή και μουλαροσύνη, σιγά- σιγά θα κουραστείς να είσαι ο καλός της ιστορίας. Και δε σου λέω να ΠΕΙΣΕΙΣ τον άλλον για να έχει τη δική σου άποψη. Απλώς να ΜΑΘΕΙ τι συμβαίνει, γιατί όλοι μας είδαμε πράγματα σε post της, που είναι γνωστά σε όλους ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είτε είναι ΚΝΕ είτε ΔΑΠ. Ουσιαστικά δεν μπορεί να σταθεί σε διάλογο, όσο κακό και να ακούγεται. Αυτά.
Α, και επιμένω ότι σχεδόν όλοι της απάντησαν κόσμια και με επιχειρήματα.
Από τους 15 είμαι κι εγώ, η θέση μου είναι ότι δε διαφωνώ με την ύπαρξη των παρατάξεων, αλλά με τη μορφή που κάποιες από αυτές έχουν πάρει μέσα στα πανεπιστήμια.
ρε συ gracchus
ειμουνα φοιτητης πριν καμποσα χρονια
η εικονα που εισεπραξα απο τις παραταξεις ητανε αυτη που εισπραττω και απο τα κομματα
αλληλοτσακωμοι
κυνηγι ψηφων
εκδρομες/παρτυ/συναυλιες (υποτιθεται οτι ειμαστε πιεσμενοι,αγχωμενοι,αγωνιζωμαστε για ενα καλυτερο αυριο αλλα χρονο και διαθεση για παρτακια και εκδρομες παντα βρισκουμε!!)
οι “σημειωσεις” και τα κονε με ομοιδεατες καθηγητες για να περασεις κανα μαθημα αφου τρως ολη σου τη μερα στις παραταξεις
συγγνωμη που δεν με αγγιξαν
και δεν ειχα και χρονο να αφιερωσω να ασχοληθω παραπανω μαζι τους για να τις μαθω καλυτερα
αμα δεν ηταν ακριβεις βιτρινες των παραταξεων που υποστηριζουν
ισως να ηταν διαφορετικα τα πραγματα
ΤΩΡΑ, έγινες πιο σαφής και μπορούμε να συνεννοηθούμε.
Εγώ καταλαβαίνω γιατί ξενέρωσες και δεν ασχολήθηκες, με βάση τη συγκεκριμένη εικόνα που συνάντησες.
Αντιλαμβάνεσαι όμως ότι σχεδόν όλα όσα αναφέρεις αποτελούν πρακτικές ΔΥΟ (2) παρατάξεων, έτσι; (Των γνωστών)
Απ’ αυτή την άποψη λοιπόν είσαι μηδενιστικός. Αυτό λέω.
ε κοιτα και η κοπελα μου που ειναι αριστερη
στα φοιτητικα της χρονια που αποφασισε να παει σε συνελευση της παραταξης
υστερα απο τρελο πρηξιμο απο αλλους φοιτητες
μπαινει μεσα στην αιθουσα γεματη απο θεματα για συζητηση
και συνανταει μια κατασταση τσιμπουσιου
και οταν ρωτησε “δεν θα συζητησουμε σημερα??”
η απαντηση ητανε “σημερα τρωμε σουβλακια!!!”
φυσικο ηταν να μην ξανασχοληθει
δεν λεω οτι αυτο συμβαινει παντου
αλλα επισης δεν μπορουμε να κρινουμε το θεμα αυτο στηριζομενοι στην εμπειρια μας απο μια σχολή ή δύο
το μηδενιστικος δεν το καταλαβαινω
εγω απλως ειπα για ποιο λογο να μην υπαρχει μια ή περισσοτερες ανεξαρτητες φοιτητικες παραταξεις
που να ασχολουνται με τα θεματα των σχολων
πχ υποτιθεται οτι οταν δεν υπαρχουν αρκετες θεσεις για ενα εργαστηριο και μερικοι αναγκαζονται να το χασουν για ενα εξαμηνο, ειναι κατι που αφορα ολους
για ποιο λογο να οργανωθω εγω σε μια παραταξη που ακολουθει συγκεκριμενες ιδεολογιες οι οποιες καμια τους δεν με εκφραζει πληρως για να το επιτυχω αυτο??
δηλαδη γιατι να πρεπει να αυτοχαρακτηριστω αριστερος ή δεξιος για να παλεψω για τα φοιτητικα μου δικαιωματα???
Ε, ρε 'σύ, το μηδενιστικός πάει σε αυτό προφανώς:
αλληλοτσακωμοι
κυνηγι ψηφων
εκδρομες/παρτυ/συναυλιες
οι “σημειωσεις” και τα κονε με ομοιδεατες καθηγητες για να περασεις κανα μαθημα αφου τρως ολη σου τη μερα στις παραταξεις
Πώς τα προσάπτεις όλα αυτά σε ΟΛΕΣ τις παρατάξεις;
αλληλοτσακωμοι
κυνηγι ψηφων
γινονται απο ολες τις παραταξεις.
εκδρομες/παρτυ
κονε για σημειωσεις γινονται απο τις γνωστες 2 παραταξεις
Γιατί είναι αρνητικό να σου ζητάει μια παράταξη την ψήφο σου, όταν το κάνει τίμια και αντρίκια και χωρίς να τη χρησιμοποιεί ως αντάλλαγμα για μερεμέτια, όταν εξηγεί τους πολιτικούς λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι πρέπει να την ψηφίσεις και στην τελική όταν αυτά που σου λέει για την ανάγκη της συγκεκριμένης ψήφου ούτως ή άλλως στα λέει όλο το χρόνο;
Και να το ξαναπω: Οι καβγάδες είναι αντικειμενικοί, όταν ΚΑΙ μέσα στο πανεπιστήμιο συγκρούονται κοινωνικά συμφέροντα δεν είναι ρεαλιστικό η αντιπαράθεση να γίνεται με το σεις και με το σας. Μιλάμε για διαφορετικούς κόσμους, όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται σε κάποιους από σας.
Μπορείς να δώσεις παραδείγματα για να καταλάβω τι εννοείς;
Παντως και οι αριστερες παραταξεις κανουν μερικες φορες οσα κατηγορουν τις 2 μεγαλες.
Εδω με ελεγχανε για το τι θα ψηφισει η κοπελα μου ! Ειχαμε και εναν “υπευθυνο” απο Αθηνα
που εκραζε τους παλιους για το οτι δεν υπηρχαν σιγουροι ψηφοι.
Το θεμα ειναι οτι ετσι οπως ειναι στημενες οι παραταξεις και με τα οσα διαδραματιζονται στις
συνελευσεις (που ειναι το πιο αμεσο για εναν απλο φοιτητη) με το να τσακωνονται για το ποιος
υποστηριξε την ΔΑΠ στα ΤΕΙ Κωλοπετινιτσας δεν κερδιζουν κατι.Ημουν σε παραταξη μεχρι το 4ο ετος,
μετα καθως αρχισα να δουλευω δεν ανεβαινα σχολη και ετσι παρατησα και τα των παραταξεων.
Υγεια παντως δεν εκπεμπουν.