Nαι δε το θυμόμουν, γιατί από το ποστ του δε μου φάνηκε κατά των φοιτητικών παρατάξεων, απλά όχι υπέρ κάποιας συγκεκριμένης. Δεν αναιρεί όμως κάτι σε αυτά που είπα. Αυτή τη συμπεριφορά την είδα ως φοιτητής άπειρες φορές.
Κάρβου, το ζήτημα του τί θα πρέπει να μπαίνει στην ημερήσια διάταξη σ΄ένα φοιτητικό σύλλογο το έχουμε συζητήσει και πιο παλιά εμείς οι δύο και απ’ ότι θυμάμαι άκρη δε βγήκε. Εσύ λες ότι πρέπει να περιορίζεται αυστηρά στα του πανεπιστημίου, εγώ επιμένω ότι τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα όχι μόνο έχουν θέση, αλλά είναι και υποχρέωση των φοιτητών να ασχολούνται μ’ αυτά, γιατί φοιτητές θα είναι 4-5, άντε 6-8 χρόνια (με το νέο νόμο πλέον δηλαδή :p), ενώ εργαζόμενοι/ασφαλισμένοι για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Αλλά να δεχτώ ότι ο 18χρονος-19χρονος φοιτητής δεν έχει την πολιτική εμπειρία/ωριμότητα να καταλάβει το γιατί η συνέλευση σήμερα (που είπε για πρώτη φορά από περιέργεια να μπει) συζητάει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ή την επιδότηση των τραπεζικών ομίλων με 28 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό ή την καθιέρωση της δυνατότητας των επιχειρήσεων να απασχολούν εργαζόμενους για 3 μέρες τη βδομάδα. Ας δεχτώ κι όλας ότι έρχεται προ εκπλήξεως βλέποντας την αντιπαράθεση και μάλιστα σε τόνους πιο υψηλούς απ’ ότι μπορούσε να φανταστεί. Το να λέει “τέλος” και να γίνεται αυτή η γενική συνέλευση η τελευταία που πατάει όσο είναι στη σχολή (μη βιαστεί κανείς να πει για λογαριασμό του ότι δεν πήγε σε μία, αλλά σε δύο-τρεις-τέσσερις-πέντε, σιγά τη διαφορά), δείχνει άτομο που απλά ψάχνει δικαιολογία για να μην ξανασχοληθεί. Εκείνη τη στιγμή ηττημένος είναι πρώτα απ’ όλα ο ίδιος. Γιατί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μαθαίνει να σκύβει το κεφάλι. Εκπαιδεύεται στη νοοτροπία του “που να μπλέκω με αγώνες, ας κοιτάξω τον εαυτό μου”. Με τέτοια μυαλά ξεχάστε τα πάντα: Τί δικαιώματα, τί ανθρώπινη δουλειά/ζωή, τί αξιοπρέπεια…
γιατι πρεπει οι φοιτητικες παραταξεις να ειναι παραταξεις πολιτικων κομματων ή αντιστοίχων ιδεολογιων??
δεν μπορει να υπαρξει παραταξη ελευθερας των πολιτικων τωρινων δρωμενων??
ασχετο
ποσοι γνωριζουν τον α.χ.μ.μετ???
Για να μην παρεξηγηθεί το κείμενο μου, δεν έθεσα ως λόγο που δεν πάνε, τα θέματα που ασχολιούνται οι συνελεύσεις (και για μένα αυτό είναι αφορμή), αλλά αυτό που λες για τις αντιπαραθέσεις σε υψηλούς τόνους οι οποίες αντιπαραθέσεις πανεύκολα γίνονται χοντρές προσβολές. Για μένα αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους.
Συμφωνώ πως μαθαίνει (ή αν ακόμα καλύτερα, έχει ήδη μάθει) να σκύβει το κεφάλι σε όσους του αρνούνται το δικαίωμα στην έκφραση. Αλλά όταν το 85% των χρηστών (που καλώς ή κακώς είναι αντιπροσωπευτικό νούμερο) τελικά βάζουν το κεφάλι κάτω, μήπως αυτό είναι το φυσιολογικό κι αναμενόμενο κι όχι εσύ κι εγώ που δε χαμπαριάζουμε από το να μας βρίσουν τη μάνα ή να μας κάνουν τσαμπουκάδες απλά και μόνο γιατί διαφωνούμε;
Και συμφωνώ πως είναι ο ίδιος ο φοιτητής ηττημένος αν σκύψει το κεφάλι στους κάφρους. Αλλά δυστυχώς είναι και το φοιτητικό κίνημα ηττημένο όσο εμφανίζει τόση αποχή. Και εκεί είναι προς το συμφέρον των σοβαρών παρατάξεων (πιστεύω) να κάνουν την αυτοκριτική τους για την προς τα έξω εικόνα τους και να αποφασίσουν αν θέλουν κάφρους στους κόλπους τους. Στους Μηχ. Μηχ. πριν κανά μήνα έπεσε ξύλο (χοντρό) ανάμεσα σε ΠΚΣ και ΕΑΑΚ (τελευταίο περιστατικό, παλιότερα θυμάμαι ανάμεσα σε ΔΑΠ και ΕΑΑΚ). Ειλικρινά, πες μου πόσος κόσμος πιστεύεις ενθαρύνεται στο να συμμετάσχει στο φοιτητικό κίνημα και πόσοι αποθαρύνονται. Και πως μπορείς να τους πείσεις, πως το να απειληθούν με ξύλο από τα pitbouls αυτών των παρατάξεων (και ίσως να φάνε και μια ψιλή) αξίζει για να σηκωθούν σε μια συνέλευση και να πούνε την άποψη τους;
Σωστότατο point.
Εδιτ: ρε σιγκναλ, τι ερώτηση είναι αυτή? Μήπως να καταργήσουμε και τις ιδεολογίες?
signal, δεν είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ να είναι. Σαφώς. Μια παράταξη πρέπει να κρίνεται από τις θέσεις της και όχι από τη σύνδεσή της με κάποια πολιτική δύναμη.
Αλλά εγώ να αντιστρέψω το ερώτημα: Γιατί ΠΡΕΠΕΙ μια φοιτητική παράταξη να μην πρόσκειται σε κανένα κόμμα; Τί θα κέρδιζε το φοιτητικό κίνημα από μια τέτοια “αυτονομία”;
Από τις απαντήσεις στα παραπάνω θα φανούν πολλά ως προς το τί φοιτητικό κίνημα θέλουμε, σε τελική ανάλυση.
Και μία ακόμα ερώτηση: Ποιός σου είπε ότι ο λεγόμενος “ΑΧΜΜΕΤ” δεν συνδέεται με εξωπανεπιστημιακές πολιτικές δυνάμεις;
δεν ξερω αν εχει αναφερθει
αλλα η γελοιοτητα που παρουσιαζεται οταν πλησιαζαν εκλογες
και σε παρακαλαγανε να πας να ψηφισεις
“ελα ρε.θα κερασω καφε”
“δεν εχεις αμαξι? θα περασει ατομο να σε παρει”
επισης να αναφερω οτι δεν ειναι ολες οι παραταξεις ιδιες σε ολες τις σχολες
μπορει πχ η δαπ/πασπ/πκσ σε μια σχολη να ασχολειται να ειναι ενεργη και ολα αυτα
και σε μια αλλη να ειναι για τον πεοντα
τει πειραια παντως που μουνα εγω στους ηλεκτρολογους
και οι 3 παραταξεις ηταν καθρεπτης των αντιστοιχων μεγαλων
δεν θεωρω κακο οι φοιτητικες παραταξεις να ενεργοποιουνται και για εξωτερικα θεματα.αντιθετα.
το θεμα ειναι να μην κλεινουν οι σχολες για τετοια θεματα.
δηλαδη…καλο ειναι να γινονται ομιλιες, εκδηλωσεις, συζητησεις(ουτοπια στα σημερινα πανεπιστημια),
αλλα ο κυριος ρολος των παραταξεων θεωρω οτι πρεπει να ειναι οι προτασεις για βελτιωσεις στις λειτουργιες του πανεπιστημιου.
δε γινεται για ψιλου πηδημα να κλεινει μια σχολη.
για ποιο λογο να υπαρχουν ιδεολογιες ως προς τη λειτουργια ενος πανεπιστημιου???
οι ιδεολογιες να γινονται σημειο αναφορας οταν χρειαστει για εξωπανεπιστημιακα θεματα.
παντως εμενα δε μου φευγει απο το μυαλο το οτι τα σημερινα πανεπιστημια ειναι ο καθρεφτης της ελλαδας.
ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
sorry για αυτους που συμμετεχουν σε παραταξεις, αλλα και οι σημερινοι φοιτητες που θυμιζουν τους πολιτικους μας.
και το τραγικο ειναι οτι οι φοιτητες ειναι το μελλον.
ουτε παρον, ουτε μελλον λοιπον.
δεν ειπα να τις καταργησουμε
ειπα γιατι πρεπει να ακολουθαμε προκαθορισμενα πραγματα?
δηλαδη αν εμενα μαρεσει μια προταση της δαπ και μια προταση της πασπ
και ειμαι μελος της πκσ, θα μπορουσα να περασω αυτες τις προτασεις στην παραταξη μου??
απλα μου δινεται η εντυπωση οτι μπαινεις απο μικρος στο τρυπακι του πολιτικου “φανατισμου”.
για τον αχμμετ ξερω τι παιζει.
δεν εχω σχεση μαζι του
απλα ρωταω να δω αμα τον γνωριζει κοσμος
γιατι φετος εμαθα την υπαρξη του
για την αλλη σου ερωτηση
θα μιλησουμε πρακτικα και οχι θεωρητικα
οι φοιτητικες παραταξεις δεν θα πρεπε να προσκεινται σε πολιτικα κομματα
γιατι ακολουθουν τις γραμμες που οριζουν τα κομματα αυτα
δεν υπαρχει “ελευθερια”
αν η γραμμη απο το κομμα ειναι να διαδηλωσουμε για αυτο το θεμα
θα διαδηλωσουμε
δεν πα να εισαι αντιθετος εσυ
και μετα παρε τις εκδρομες
παρε το κυνηγι των ψηφων
κλπ κλπ
Κάρβου, σε παρακαλώ, μην αποδίδεις σε μένα αυτό που εσύ κατάλαβες και όχι αυτό που κάνεις ότι δεν κατάλαβες. Το ότι το σκύβουν το κεφάλι στους “κάφρους” είναι δικό σου αυθαίρετο συμπέρασμα. Εγώ ποτέ δεν είπα κάτι τέτοιο. Δε λέω ότι θα πρεπε να παίζουν ξύλο κάθε μέρα ΠΚΣ - ΕΑΑΚ ρε παιδί μου, δε βρίσκεται εκεί η ουσία της πολιτικής αντιπαράθεσης, αλλά το να ισχυρίζεται κάποιος ότι τον αηδιάζουν οι φοιτητικοί τσαμπουκάδες ενώ τον αφήνει πρακτικά ασυγκίνητο όλη η πραγματική χυδαιότητα που υπάρχει έξω από τα πανεπιστήμια, με τις συνθήκες εργασίας και ζωής, και μπροστά στην οποία οι φοιτητικοί τσαμπουκάδες πραγματικά ωχριούν… ε αυτό είναι προβληματικό.
Πρέπει να “ξεσυνηθίσουμε” από όλα τα τερατώδη που προσπαθούν να μας κάνουν να θεωρούμε δεδομένα και αναπόφευκτα.
συμφωνω με σιγκναλ.πρεπει να υπαρχει μια ελευθερια απο την “γραμμη” του κομματος
[SIZE=“2”]Πώς μπορείς,[/SIZE] και κόβεις το κείμενο… για να αλλοιώσεις το νόημα???8O
Εγώ δεν είπα αυτό που λές! συμφώνησα με το παρακάτω ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ!!!
Και για να εξηγηθώ: Τώρα πια έχω σιχαθεί τις “φοιτιτικές” παρατάξεις.
Μπορεί στην αρχή όταν πρωτοπάτησα στο πανεπιστήμιο να συμπάθησα την ΠΚΣ , αλλά μιλώντας μαζί τους, και ακούγοντας τους (και μάλιστα να παραδέχονται ότι είναι κλάδος της ΚΝΕ) απλά έπαψαν να με ενδιαφέρουν. Όπως και δε με ενδιαφέρουν τα κομματα της βουλής!Το γιατί το ξέρω εγώ και οι άλλοι 90-τόσοι που ψήφησαν κατά, ΚΑΙ το 50% που απείχε από τις εκλογές…
Και δεν μπορείτε να αμφησβητείτε ολοφάνερα πράγματα με λεεεεεεεεεεξεις… και λεεεεεεεεξεις…
#-o Αυτό που έχω μπολνταρισμένο: καταλαβαίνεις ΤΙ ΛΕΣ?? αλήθεια θα καθόσουν να μετρίσεις τα posts μου? και μου λες ότι ποστάρω σε πολλά threads? :-k γιατί απαγορεύεται??
Τελος πάντων… επειδή ΕΧΩ κουραστεί από τον τρόπο σας και τα πολλάααααα λόγια χωρίς νόημα…
Δεν ξαναπαντάω για αυτό το θέμα. Είπα την άποψή μου, και δεν θα την πάρω πίσω επειδή δεν αρέσει σε κάποιους…:!:
Και πώς θα γίνει αυτό δηλαδή; Όταν οι θέσεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ δεν έχουν καμία σχέση με τις θέσεις της ΠΚΣ;
Μ’ αρέσει που μιλάς και “πρακτικά” ρε συ signal.
Υπάρχει μεγαλύτερη γενικούρα απ’ αυτό που λες; Δηλαδή εγώ είμαι μέλος της ΚΝΕ, συμμετέχω στην ΠΚΣ και αποφασίζεται από τη νεολαία η συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο νόμο πλαίσιο. Είναι δυνατόν εγώ να είμαι αντίθετος; Ενώ είμαι οργανωμένος στη βάση πολύ πιο προωθημένων στόχων που έχουν να κάνουν με τη ριζικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, για να στο κάνω πιο λιανά;
Πάντως σωστά βάζεις εισαγωγικά στην ελευθερία. Όντως δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό περιεχόμενο της ελευθερίας η “ανεξαρτησία από γραμμές”. :roll:
Δεν πιστεύω πως υποστηρίζεις κάτι τέτοιο. Κοινώς, αποτυχημένο το τελευταίο μου ποστ. Πήγα να βεβαιωθώ πως δε θα παρεξηγηθούν τα πιστεύω μας και τελικά παρεξηγηθήκαν Απλά εγώ δε μιλάω για απλώς αυξημένους τόνους που έγραψες εσύ, αλλά για κάτι περισσότερο. Μιλάω για χοντρή λεκτική βία και μερικές φορές και σωματική (αλλά όχι πάντα… δε μπορώ να φανταστώ τις αρχιτεκτόνισες π.χ. να πλακώνονται :lol:) και η οποία εμφανίζεται σε πολλές συνελεύσεις φοιτητικών συλλόγων. Με το προηγουμενο ποστ μου, ήθελα να τονίσω πως για αυτό τον αποτρεπτικό παράγοντα μιλάω.
εμενα ξερεις τι μου τη δινει?
προτεινει κατι η κυβερνηση, για το οποιο το κ.κ.ε. διαφωνει.
στη συνεχεια, αρχιζουν οι κινητοποιησεις, οι καταληψεις και τα συναφη.
δηλαδη ο μη κομματοτικοποιημενος φοιτητης ειναι αναγκασμενος να φαει στη μαπα τις διαμαχες της κυβερνησης και της αντιπολιτευσης, γιατι οι μεν ειναι καπιταλιστες και οι δε κομμουνιστες.
τι φταει η παιδεια ομως για τις δικες σας κοντρες???
Σόρρυ που πετάγομαι, αλλά οι “δικές σας κόντρες” που αναφέρεις σε αφορούν άμμεσα.
Σωστά. Η παιδεία δεν λειτουργεί στα πλαίσια αυτής της κοινωνίας αλλά σ’ ένα νεφελώδη κόσμο της διανόησης. Ποιός καπιταλισμός και μαλακίες τώρα, ε; #-o
το θεμα ειναι οτι ο καθενας ισχυριζεται οτι αυτα που λεει ειναι σωστα.
το τι ειναι αληθινα σωστο ειναι αλλο ζητημα.
ετσι, και οι μεν και οι δε κανουν κινησεις ωστε να ενισχυσουν τη δικη τους ιδεα και στο τελος οι μη φανατισμενοι ειναι αυτοι που βγαινουν χαμενοι.
και λεω εγω τωρα…η λεξη διαλογος σημαινει κατι για ολους εσας???
και απανταω…για να φτασαμε εδω που φτασαμε, ΟΧΙ.
για να γινει διαλογος και να επελθει λυση σε καποιο θεμα πρεπει να υπαρξουν εκατερωθεν υποχωρησεις πραγμα που τα κομματα (αρα και οι προσκειμενες σε αυτα φοιτητικες παραταξεις) δεν δειχνουν την διαθεση να τις κανουν…
βασικα παρατηρω οτι γινεται κριση του θεματος αναλογα με τις πολιτικες πεποιθησεις του καθενος
οι οργανωμενοι αριστεροι δεν προκειται να βρουν ατελεια στις φοιτητικες παραταξεις τους
οι αλλες 2 παραταξεις (αν υπαρχει κανεις που να της υποστηριζει) δεν μιλανε γιατι ξερουνε τι λαμογια ειναι
και συνεχιζουμε να συζηταμε χωρις να βγαζουμε ακρη
καθως ο καθενας ειναι κολλημενος στις πεποιθησεις του