Χμ…Καταρχάς το ότι λέω το στηρίζω στην εμπειρία μου από την φοιτητική μου ζωή.
Έχω κάνει ξεκάθαρο πως ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και κυρίως ΠΑΣΠ εδώ κάτω συμμετέχουν σε σκάνδαλα.Επίσης σχετικά με το Μ.Α.Σ.,όχι δεν έχω καμία εμπάθεια,ίσα ίσα το αντίθετο μάλιστα.Γεγονός είναι ότι τους ασκώ κριτική.
Γενικολογίες;Έχω αναφέρει τουλάχιστον 2 φορές εδώ μέσα το σκάνδαλο με τον θάνατο καθηγητή όπου δεν έγινε τίποτα.Και φυσικά θα ρίξω και καντήλια όταν βγαίνει ο άλλος και μου λέει ¨Ώχου ρε ψηλέ,μόνο για γκρίνια είσαι".Βλέπεις δεν το πάω το θέμα ιδεολογικά και το τι αντιπροσωπεύει η κάθε παράταξη,προσπαθώ να δείξω την ουσιαστική ανικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στα ζητήματα του ΑΕΙ και της κοινωνίας πλέον.Και επειδή πάλι θα με κατηγορήσεις για γενικολογίες το Μ.Α.Σ. ήταν αυτό που δεν ψήφισε σχετικά με τον θάνατο καθηγητή,και η ίδια παράταξη ήταν εκείνη,που στην σύνοδο Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο,έκανε πορεία μόνη της,φυσικά μακριά από τον χώρο διεξαγωγής της συνόδου όπου και ήταν εκεί και άλλα σχήματα και φοιτητές.
Κατηγόρησε με για γκρίνια και γενικολογίες λοιπόν.Τι να σου πω;Βλέπεις γεγονότα και κρίνεις την δεδομένη ανικανότητα των παρατάξεων,εδώ κάτω τουλάχιστον,να βρουν λύσεις σε καίρια ζητήματα των φοιτητών και του ιδρύματος.Γενικολογώ;Γενικολογώ.Γκρινιάζω;Γκρινιάζω.Τουλάχιστον τα γεγονότα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κάνεις.
Άλλο που έχω αναφέρει.Πλακώνουν παιδιά στον χώρο του Πανεπιστημίου και πάλι δεν αναλαμβάνει καμία παράταξη δράση.Γεγονός.
Ποιος ο ρόλος τους;Δεν πρέπει να καταδικάσουν και να ξεγυμνώσουν τις ομάδες αυτές που καλύπτονται από μεγάλες παρατάξεις στο ΑΕΙ;Ε;Πάλι γενικολογώ;Πάντως σίγουρα γκρινιάζω.
Και αν όντως θες μία ειλικρινή απάντηση στο αν έχω θέμα με το Μ.Α.Σ…Όχι δεν έχω.Σε γενική συνέλευση όμως έχω ακούσει προσφάτως,πάλι το έχω αναφέρει,Μασίτη να λέει “ότι αν ήθελε το Μ.Α.Σ. να εξαφανίσει τα ΕΑΑΚ στην Πάντειο,θα το έκανε”.Εκεί όντως πήγα να αποκτήσω ένα θέμα.Α και μην αρχίσεις πάλι τα" και καλά τι έκανες εσύ για αυτό κτλ κτλ" να είσαι σίγουρος ότι δεν έμεινα άπραγος.Και τέτοιου είδους επιχειρηματολογία ακολουθείται κατά κόρον από ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.Χώρια το ξύλο.Από που λοιπόν θα βγάλει συμπέρασμα ένα φοιτητής πέραν από το χώρο του ΑΕΙ και κυρίως της Γ.Σ. όπου γίνεται μάχη συνθημάτων και εντυπωσιασμού;Το αμφισβητείς μήπως;
Ούτε θα κάτσω να μιλήσω για ιδεολογικά υπόβαθρα,που δύσκολα θα βρεις σε φοιτητές παρατάξεων,παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι.Μιλάω για πράγματα που βλέπει ο κάθε φοιτητής.
Στο άλλο που απαντάς σχετικά με το “έχω δίκιο και τέλος”.Εδώ θα μπω και σε πολιτικά χωράφια.Ξέρεις αυτό δεν το εννοώ με την έννοια που το κατάλαβες εσύ και συνέχισες να με κράζεις.Μιλάω για το δεδομένα χαζό,πριν καν ακούσεις τις απόψεις του άλλου “έχω δίκιο και τέλος”.Τακτική που χρησιμοποιείται κατεξοχήν σαν επιχειρηματολογία στις συνελεύσεις.Εδώ ναι αποκτώ μία εμπάθεια και έχω μία τεράστια διαφωνία με την παράταξη που ότι κατάλαβα υποστηρίζεις.Το “ελάτε με το ΚΚΕ,είναι ο μόνος δρόμος” που κραυγάζουν οι Μασίτες στην Γ.Σ. είναι για εμένα το μεγαλύτερο ψέμα,όχι αναγκαστικά με το ΚΚΕ,αντικατέστησε το από Ν.Δ. ή ότι θες.Κάποια πράγματα που διδάσκομαι σχετικά με την φιλοσοφία στο τμήμα μου,με έχουν μάθει να ότι κάτι τέτοιες ατάκες είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα.Χώρια ότι σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω που στο διάολο κολλάει κάτι τέτοιο σε μία συνέλευση τμήματος.
Εδώ την άλλη φορά ο ΕΑΑΚίτης έλεγε ότι θέλει “δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας” στην ίδια συνεδρίαση τμήματος.
Και για να μην λες ότι πάλι γενικολογώ ΟΛΑ αυτά ειπώθηκαν την στιγμή που ΠΑΣΠ-ΔΑΠ είχαν ψηφίσει αλλαγή σπουδών στο τμήμα.Οι άλλοι λέγαν κάτω ο δικομματισμός και ελάτε με το ΠΑΜΕ και οι άλλοι έλεγαν να γίνει δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.Δηλαδή το καταλαβαίνεις;Ούτε καν πάνω στο φλέγον ζήτημα της Γ.Σ.Ούτε δίπλα δεν πέρασαν.Γεγονός και αυτό.Αν θες κατηγόρησε με πάλι για γκρίνια και γενικολογίες.
Δεν μπαίνω σε ιδεολογικά θέματα,που εκεί και αν γίνεται αχταρμάς,αλλά σε θέματα που επιζητούν λύσεις.Θέατρο του παραλόγου.
Εν ολίγοις:
Θάνατος καθηγητή που σχετίζεται άμεσα με στημένα μεταπτυχιακά με φοιτητές ΠΑΣΠ,και κατηγορίες για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ σε 3 καθηγητές,οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο τμήμα και στέλνουν αγωγές χιλιάδων ευρώ σε άλλους καθηγητές που τους εναντιώνονται - Χαρταετό οι παρατάξεις.
Ξυλοδαρμοί φοιτητών από φασιστικές ομάδες - Χαρταετό οι παρατάξεις
Ψήφιση νέου οδηγού σπουδών στο τμήμα από ΔΑΠ-ΠΑΣΠ - Χαρταετό οι παρατάξεις.
[B]Και μετά έχουν τα ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνουν να λένε ότι “αν θες να μάθεις θα βγεις στη ανεργία αλλά στον πούτσο σου όλα”,όταν οι ίδιες όταν ΠΡΕΠΕΙ να θέσουν ζητήματα που αφορούν το πτυχίο,σου λένε για εκκλησιαστικές περιουσίες τα ΕΑΑΚ,να πας στις 15 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ και να πας με το ΚΚΕ το ΜΑΣ,η ΔΑΠ σου λέει ότι έχει κάνει πράγματα με το τμήμα καθώς έχει εκδώσει και εφημερίδα του τμήματος και η ΑΡ.ΕΝ για τον Δεκέμβρη και ότι της κατέβει γενικώς.
Γεγονότα όλα τους.[/B]
Θα μου πεις “Σου αναφέρω άλλα 10 τέτοια παραδείγματα” αλλά αν δεν κρίνουμε την στάση τους στο ίδρυμα από την δράση τους πάνω σε τέτοια θέματα,από που θα την κρίνουμε;
Δεν μπήκα σε ιδεολογικά χωράφια ούτε τίποτα.Αν και υπάρχει τεράστια ιδεολογική ασυνέπεια κάποιες φορές και σίγουρα κραυγαλέα ηρωοποίηση και αυτόματη θυματοποίση(εδώ κάτω τα ΕΑΑΚ το έχουν αυτό το θέμα ότι είναι θύματα,επειδή είναι λίγοι-πες με ότι έχω εμπάθεια με τα ΕΑΑΚ τώρα).
Ένας γνωστός ακαδημαϊκός που βρίσκεται στο Χάρβαντ στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών,απόφοιτος Ελληνικού Πανεπιστημίου,είχε πει σε μία συνέντευξή του,μεταξύ άλλων και για τον χώρο του πανεπιστημίου
"Έχει μία μεσσιανική παθολογία αυτή η συμπεριφορά,άκρως ναρκισσιστική και εν τέλει συγγενική με απολυταρχικές δομές σκέψης και πολιτικής"
Διαπίστωση:Από την μέχρι τώρα φοιτητική μου ζωή και ενασχόληση με παρατάξεις,μπορεί να διαφωνώ σε πολλά,μπορεί να σφαζόμαστε πάντα “ιδεολογικά” αλλά οι Κνίτες στις Γ.Σ. θέτουν θέματα για το Πανεπιστήμιο που πραγματικά αφορούν τους φοιτητές.Όταν βέβαια δεν ξεκινάνε διάφορα άλλα περί Ικαρίας,ξύλο στην Πάντειο και λοιπά χαζά,έχουν προτάσεις,σε σχέση με άλλους πάντα,στις Γ.Σ.Μαζί με τα ΕΑΑΚ.Έχουν λόγο.
Σε ευχαριστώ που απάντησες πάντως.