Φοιτητικές Παρατάξεις

Χμ…Καταρχάς το ότι λέω το στηρίζω στην εμπειρία μου από την φοιτητική μου ζωή.
Έχω κάνει ξεκάθαρο πως ΠΑΣΠ-ΔΑΠ και κυρίως ΠΑΣΠ εδώ κάτω συμμετέχουν σε σκάνδαλα.Επίσης σχετικά με το Μ.Α.Σ.,όχι δεν έχω καμία εμπάθεια,ίσα ίσα το αντίθετο μάλιστα.Γεγονός είναι ότι τους ασκώ κριτική.
Γενικολογίες;Έχω αναφέρει τουλάχιστον 2 φορές εδώ μέσα το σκάνδαλο με τον θάνατο καθηγητή όπου δεν έγινε τίποτα.Και φυσικά θα ρίξω και καντήλια όταν βγαίνει ο άλλος και μου λέει ¨Ώχου ρε ψηλέ,μόνο για γκρίνια είσαι".Βλέπεις δεν το πάω το θέμα ιδεολογικά και το τι αντιπροσωπεύει η κάθε παράταξη,προσπαθώ να δείξω την ουσιαστική ανικανότητά τους να αντεπεξέλθουν στα ζητήματα του ΑΕΙ και της κοινωνίας πλέον.Και επειδή πάλι θα με κατηγορήσεις για γενικολογίες το Μ.Α.Σ. ήταν αυτό που δεν ψήφισε σχετικά με τον θάνατο καθηγητή,και η ίδια παράταξη ήταν εκείνη,που στην σύνοδο Πρυτάνεων στο Ρέθυμνο,έκανε πορεία μόνη της,φυσικά μακριά από τον χώρο διεξαγωγής της συνόδου όπου και ήταν εκεί και άλλα σχήματα και φοιτητές.

Κατηγόρησε με για γκρίνια και γενικολογίες λοιπόν.Τι να σου πω;Βλέπεις γεγονότα και κρίνεις την δεδομένη ανικανότητα των παρατάξεων,εδώ κάτω τουλάχιστον,να βρουν λύσεις σε καίρια ζητήματα των φοιτητών και του ιδρύματος.Γενικολογώ;Γενικολογώ.Γκρινιάζω;Γκρινιάζω.Τουλάχιστον τα γεγονότα δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει κάνεις.
Άλλο που έχω αναφέρει.Πλακώνουν παιδιά στον χώρο του Πανεπιστημίου και πάλι δεν αναλαμβάνει καμία παράταξη δράση.Γεγονός.
Ποιος ο ρόλος τους;Δεν πρέπει να καταδικάσουν και να ξεγυμνώσουν τις ομάδες αυτές που καλύπτονται από μεγάλες παρατάξεις στο ΑΕΙ;Ε;Πάλι γενικολογώ;Πάντως σίγουρα γκρινιάζω.

Και αν όντως θες μία ειλικρινή απάντηση στο αν έχω θέμα με το Μ.Α.Σ…Όχι δεν έχω.Σε γενική συνέλευση όμως έχω ακούσει προσφάτως,πάλι το έχω αναφέρει,Μασίτη να λέει “ότι αν ήθελε το Μ.Α.Σ. να εξαφανίσει τα ΕΑΑΚ στην Πάντειο,θα το έκανε”.Εκεί όντως πήγα να αποκτήσω ένα θέμα.Α και μην αρχίσεις πάλι τα" και καλά τι έκανες εσύ για αυτό κτλ κτλ" να είσαι σίγουρος ότι δεν έμεινα άπραγος.Και τέτοιου είδους επιχειρηματολογία ακολουθείται κατά κόρον από ΠΑΣΠ-ΔΑΠ.Χώρια το ξύλο.Από που λοιπόν θα βγάλει συμπέρασμα ένα φοιτητής πέραν από το χώρο του ΑΕΙ και κυρίως της Γ.Σ. όπου γίνεται μάχη συνθημάτων και εντυπωσιασμού;Το αμφισβητείς μήπως;
Ούτε θα κάτσω να μιλήσω για ιδεολογικά υπόβαθρα,που δύσκολα θα βρεις σε φοιτητές παρατάξεων,παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι.Μιλάω για πράγματα που βλέπει ο κάθε φοιτητής.

Στο άλλο που απαντάς σχετικά με το “έχω δίκιο και τέλος”.Εδώ θα μπω και σε πολιτικά χωράφια.Ξέρεις αυτό δεν το εννοώ με την έννοια που το κατάλαβες εσύ και συνέχισες να με κράζεις.Μιλάω για το δεδομένα χαζό,πριν καν ακούσεις τις απόψεις του άλλου “έχω δίκιο και τέλος”.Τακτική που χρησιμοποιείται κατεξοχήν σαν επιχειρηματολογία στις συνελεύσεις.Εδώ ναι αποκτώ μία εμπάθεια και έχω μία τεράστια διαφωνία με την παράταξη που ότι κατάλαβα υποστηρίζεις.Το “ελάτε με το ΚΚΕ,είναι ο μόνος δρόμος” που κραυγάζουν οι Μασίτες στην Γ.Σ. είναι για εμένα το μεγαλύτερο ψέμα,όχι αναγκαστικά με το ΚΚΕ,αντικατέστησε το από Ν.Δ. ή ότι θες.Κάποια πράγματα που διδάσκομαι σχετικά με την φιλοσοφία στο τμήμα μου,με έχουν μάθει να ότι κάτι τέτοιες ατάκες είναι από τα μεγαλύτερα ψέματα.Χώρια ότι σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω που στο διάολο κολλάει κάτι τέτοιο σε μία συνέλευση τμήματος.

Εδώ την άλλη φορά ο ΕΑΑΚίτης έλεγε ότι θέλει “δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας” στην ίδια συνεδρίαση τμήματος.
Και για να μην λες ότι πάλι γενικολογώ ΟΛΑ αυτά ειπώθηκαν την στιγμή που ΠΑΣΠ-ΔΑΠ είχαν ψηφίσει αλλαγή σπουδών στο τμήμα.Οι άλλοι λέγαν κάτω ο δικομματισμός και ελάτε με το ΠΑΜΕ και οι άλλοι έλεγαν να γίνει δήμευση της εκκλησιαστικής περιουσίας.Δηλαδή το καταλαβαίνεις;Ούτε καν πάνω στο φλέγον ζήτημα της Γ.Σ.Ούτε δίπλα δεν πέρασαν.Γεγονός και αυτό.Αν θες κατηγόρησε με πάλι για γκρίνια και γενικολογίες.
Δεν μπαίνω σε ιδεολογικά θέματα,που εκεί και αν γίνεται αχταρμάς,αλλά σε θέματα που επιζητούν λύσεις.Θέατρο του παραλόγου.

Εν ολίγοις:
Θάνατος καθηγητή που σχετίζεται άμεσα με στημένα μεταπτυχιακά με φοιτητές ΠΑΣΠ,και κατηγορίες για ΗΘΙΚΗ ΑΥΤΟΥΡΓΙΑ σε 3 καθηγητές,οι οποίοι συνεχίζουν να κάνουν μάθημα στο τμήμα και στέλνουν αγωγές χιλιάδων ευρώ σε άλλους καθηγητές που τους εναντιώνονται - Χαρταετό οι παρατάξεις.

Ξυλοδαρμοί φοιτητών από φασιστικές ομάδες - Χαρταετό οι παρατάξεις

Ψήφιση νέου οδηγού σπουδών στο τμήμα από ΔΑΠ-ΠΑΣΠ - Χαρταετό οι παρατάξεις.
[B]Και μετά έχουν τα ΘΡΑΣΟΣ να βγαίνουν να λένε ότι “αν θες να μάθεις θα βγεις στη ανεργία αλλά στον πούτσο σου όλα”,όταν οι ίδιες όταν ΠΡΕΠΕΙ να θέσουν ζητήματα που αφορούν το πτυχίο,σου λένε για εκκλησιαστικές περιουσίες τα ΕΑΑΚ,να πας στις 15 Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ και να πας με το ΚΚΕ το ΜΑΣ,η ΔΑΠ σου λέει ότι έχει κάνει πράγματα με το τμήμα καθώς έχει εκδώσει και εφημερίδα του τμήματος και η ΑΡ.ΕΝ για τον Δεκέμβρη και ότι της κατέβει γενικώς.
Γεγονότα όλα τους.[/B]
Θα μου πεις “Σου αναφέρω άλλα 10 τέτοια παραδείγματα” αλλά αν δεν κρίνουμε την στάση τους στο ίδρυμα από την δράση τους πάνω σε τέτοια θέματα,από που θα την κρίνουμε;
Δεν μπήκα σε ιδεολογικά χωράφια ούτε τίποτα.Αν και υπάρχει τεράστια ιδεολογική ασυνέπεια κάποιες φορές και σίγουρα κραυγαλέα ηρωοποίηση και αυτόματη θυματοποίση(εδώ κάτω τα ΕΑΑΚ το έχουν αυτό το θέμα ότι είναι θύματα,επειδή είναι λίγοι-πες με ότι έχω εμπάθεια με τα ΕΑΑΚ τώρα).
Ένας γνωστός ακαδημαϊκός που βρίσκεται στο Χάρβαντ στον τομέα των Ελληνικών Σπουδών,απόφοιτος Ελληνικού Πανεπιστημίου,είχε πει σε μία συνέντευξή του,μεταξύ άλλων και για τον χώρο του πανεπιστημίου
"Έχει μία μεσσιανική παθολογία αυτή η συμπεριφορά,άκρως ναρκισσιστική και εν τέλει συγγενική με απολυταρχικές δομές σκέψης και πολιτικής"

Διαπίστωση:Από την μέχρι τώρα φοιτητική μου ζωή και ενασχόληση με παρατάξεις,μπορεί να διαφωνώ σε πολλά,μπορεί να σφαζόμαστε πάντα “ιδεολογικά” αλλά οι Κνίτες στις Γ.Σ. θέτουν θέματα για το Πανεπιστήμιο που πραγματικά αφορούν τους φοιτητές.Όταν βέβαια δεν ξεκινάνε διάφορα άλλα περί Ικαρίας,ξύλο στην Πάντειο και λοιπά χαζά,έχουν προτάσεις,σε σχέση με άλλους πάντα,στις Γ.Σ.Μαζί με τα ΕΑΑΚ.Έχουν λόγο.

Σε ευχαριστώ που απάντησες πάντως.

[SPOILER]

[/SPOILER]

γενικα συμφωνω με το παραπανω ποστ του Γρακχου οσο και αν διαφωνω με την ΠΚΣ. αν θεωρειται ψαρεμα φοιτητων το ανοιγμα των αποψεων στα ισια και οχι με αλλες πουστιες(γκομενες,σφηνακια κλπ) ε τοτε τι να πω?! εισαι κολλημενοι οσο δεν παει!! δεν μπορεις να απαγορευσεις σε καποιο μελος της φοιτητικης παραταξης να εχει πολιτικες επαφες με τον κοσμο και να του λεει τις αποψεις του!

στο τελευταιο ποστ του Floydized…γενικα οσο και αν σου φαινονται “οτιναναι” ολες οι “αριστερες” παραταξεις βαζουν ζητηματα που ειτε αμεσα ειτε εμεσα εχουν σχεσει με το Πανεπιστημιο και αφορουν τους φοιτητες. τωρα για την δημευση της εκκλησιαστικης περιουσιας που εβαλε η ΕΑΑΚ στη σχολη σου, διαφωνω οσο δεν παει(οπως και σε πολλα αλλα με την ΕΑΑΚ) αλλα δεν παυει να ειναι μια αποψη(αδιεξοδη κατ’εμε) για την “εξοδο απο την κριση”. τωρα να παιρνουν οοολες οι παραταξεις θεση σε αυτα που τους καλουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. νταξ αν τους καλεσουν για να βαψουν τον τοιχο θα τους γραψω στα @@ μου και δικιο θα εχω γιατι εδω ο κοσμος καιγεται(πανε να μας καταργησουν τα πτυχια κλπ κλπ κλπ…) και η ΔΑΠιτισα χτενιζεται! για το σκανδαλο και το θανατου του καθηγητη ε δεν θα κατσω να το αναλυσω η διαφθορα και η σαπιλα που πλασαρει ο καπιταλισμος εχει αυτα τα αποτελεσματα.

τωρα για καποιον που ειπα αν η αριστερα ειναι οι ΓΣ, οι ανουσιες πορειες και τα γενικολογα αιτηματα ειναι τοοοσο εξω απο αυτο που δεν μπορει να το κριτικαρει και να το κρινει που απλα το κραζει! γιατι με ολες αυτες τις ανουσιες πορειες κερδιθηκαν πολλα πραγματα! γιατι με τους ανουσιους αγωνες και τις ανουσιες καταληψεις εγινε ενα βημα εναντια στη χουντα(νταξ ηρθε η αστικη δημοκρατια λιγο το κακο για το συστημα…). με ολους αυτους τους ανουσιους αγωνες κατακτηθηκε το 8ωρο και ποσα αλλα ακομα εργασιακα δικαιωματα και ποσες ελευθεριες!

Γενικα. σταματηστε να κραζετε τις παραταξεις χωρις επιχειρηματα μονο και μονο επειδη σας την σπαει ο ταδε κνιτης ή ο ταδε παραταξιακος ξερωγω! κρινετε πολιτικα και απο την σταση του! ανεφερα και πιο πριν, οτι η παραταξη δεν θα σου δωσει πτυχιο αλλα θα προσπαθησει να σε πεισει να αγωνιστεις για να διεκδικησουμε ολοι μαζι εναν πτυχιο με αξια ξερωγω!

Eδω φαινεται ποιος ειναι κολλημενος και ποιος οχι…Δεν ειπα να απαγορευτει η πολιτικη επαφη ξερω γω αλλα να υπαρξει μια αυτοκριτικη αν δε θελουμε να λεμε μπαρουφες.
Αλλιως φτανουμε στο κλασικο αλανθαστο ακομα και των πρακτικων της καθε πρωτοπορειας και αφηνουμε κατα μερος τη συζητηση…:!:

δεν μιλησα για αλανθαστο! απλα ειπα οτι ειναι λογικο να αναπτυσσονται πολιτικες σχεσεις και πολιτικες επαφες μεταξυ ατομων και συμπεριλαμβανω τους παραταξιακους.

Μια μερα παντως που ειχα παει στη αποφοιτηση για ενα θεμα που ειχε δημιουργηθει με μια κοπελα που ειχε παρει καπως μυστηρια το πτυχειο της (Ηταν η κορη της μιας απ την γραμματεια), φευγοντας ακουσα κατι τραγουδια ετσι πηγα εκει και ειδα τους ΠΚΣιτες αραχτους στο γκαζον και απο πανω ενα πανω που εγραφε Λεφτερια στον “Οτζαλαν”:lol:

Με “φ” το λευτεριά στο πανό?

ήταν για να δοθεί έμφαση στην λέξη “λευτεριά”

Οχτωβρης πρεπει να’τανε… :stuck_out_tongue:

Εδώ πατούσαν το γκαζόν ρε παιδιά, για ορθογραφία θα μιλάμε τώρα;

Μερίδιο έχουν , αλλά νομίζω ότι είναι μικρό. Οι απολιτίκ φοιτητές απλά βρίσκουν μια πολύ καλή δικαιολογία για την αδράνεια τους. στην τελική αν δεν γουστάρουν τις παρατάξεις, ας σχηματίσουν κάτι δικό τους. αλλά αυτό θέλει κόπο και χρόνο…

Δεν νομίζω οτι είναι “κολπάκι” του συστήματος. Σίγουρα βολεύει την εκάστοτε κυβέρνηση να έχει πολλούς απολιτίκ φοιτητές και ένα διαιρεμένο φοιτητικό κίνημα, αλλά ας μην αρχίσω τώρα να μιλάω για ελοχίμ :stuck_out_tongue:

τους απολιτικ φοιτητες προσπαθει να τους φτιαξει το συστημα αλλα σιγουρα δεν εχουν μεριδιο ευθυνης οι παραταξεις. αν εχουν θα εχουν οι ΔΑΠ-ΠΑΣΠ αν και μαλλον δεν ειναι τοσο απολιτικ οι φοιτητες που στηριζουν αλλα παρολα αυτα στηριζουν τις καθεστωτικες παραταξεις.

οι απολιτικ φοιτητες υπαρχουν κατα μεγαλο βαθμο σε πανεπιστημια στο εξωτερικο(αν εχω σωστη ενημερωση) μιας και εκει υπαρχουν πολλων ειδων ομαδες και πολλες αλλες παροχες ετσι ωστε να μην πολιτικοποιουνται στο παραμικρο οι φοιτητες. βεβαια οταν ο κομπος φτασει στο χτενι ξεσηκωνονται και αυτοι και τους παιρνει ο διαολος τους “αποπανω”(βλεπε Αγγλια).

Λάθος, οι αριστερές παρατάξεις έχουν τεράστια ευθύνη για το φαινόμενο της απολιτίκ νεολαίας.

Μπορούμε να αναλύσουμε και τους λόγους, πολλοί από τους οποίους διαφέρουν ανάλογα την παράταξη/σχήμα. Το να κριτικάρεις όμως γι αυτό την ΠΚΣ ή την ΕΑΑΚ ή την ΑΡ.ΕΝ. ή μια άλλη (ανένταχτη ή μη) παράταξη είναι απόλυτα θεμιτό και διαφέρει σημαντικά από το “όλοι τα ίδια σκατά είναι, κοιτάζουν την πάρτη τους, το βόλεμα, τις ψήφους και το κόμμα τους”.

εχουν ευθυνη στο οτι δεν εχουν αποκτησει τετοια επαφη με τον κοσμο ωστε να σταματησει το “φαινομενο” των απολιτικ φοιτητων και να πειστουνε οτι καπως πρεπει να κινητοποιηθουνε. που αυτη ειναι συνολικη ευθυνη της αριστερας σε ολα τα επιπεδα(και εκτος πανεπιστημιου) που δεν εχουν δωσει τη διεξοδο στον κοσμο ετσι ωστε ο κοσμος να βγει απο τα σπιτια του και να κατεβει στο δρομο.

Αν έχουν τεράστια ευθύνη οι αριστερές παρατάξεις, τότε η ατομική ευθύνη του καθενός -απολιτίκ- είναι ελάχιστη. και αν η ατομική ευθύνη του καθενός είναι ελάχιστη τότε μιλάμε για άνθρωπο ή για πρόβατο?

δεν υπαρχουν για μενα ανθρωποι προβατα. απλα τους εχει μιλησει μονο το συστημα και τους εχει πεισει με την προπαγανδα του. αν δεν ακουσει τη διαφορετικη αποψη και να την δει τοτε πως μπορει να κινητοποιηθει? συμπληρωματικα στο προηγουμενο ποστ μου

Είναι ένας από τους λόγους και αυτός, ο σημαντικότερος ίσως.

Διαφωνώ στο ότι υπάρχει ένα δίπολο:

ατομικη_ευθύνη <---------------------------------------------------------------> ευθύνη_παρατάξεων

Δε γεννήθηκε κανείς μας έχοντας στο DNA του την αντίσταση και την αμφισβήτηση. Ούτε στα 17-18 είχαμε απαραίτητα κάποια συγκροτημένη πολιτική συνείδηση. Χρειάστηκαν κάποια ερεθίσματα και από κει και πέρα αποφασίσαμε αν θα ακολουθήσουμε αυτό το δρόμο ή όχι.

Τα ερεθίσματα είναι ευθύνη όσων ήδη αγωνίζονται για κάποιες ιδέες/σκοπούς που πρέπει να μεταδώσουν και σε άλλους και η απόφαση είναι η ατομική ευθύνη που έπεται όμως. Εφόσον το πρώτο δεν συμβαίνει ή συμβαίνει με στραβό τρόπο δεν μπορείς να κριτικάρεις μονάχα το δεύτερο.

Δεν εχει να κανει μονο με την επαφη τους με τους φοιτητες…Εχει να κανει με τη βρωμια που βγαινει προς τα εξω…Εχει να κανει με το οτι τους φοιτητες τους θελουν ειτε μαζι τους(δηλαδη στο σχημα τους) ειτε απο κατω τους(δηλαδη να ψηφιζει πλαισια ΓΣ,ψηφοδελτιο σε εκλογες) ποτε διπλα ποτε σε διαλογο και συνδιαμορφωση διοτι αυτοι ξερουν τον ‘‘τροπο’’…Επισης λογω των μικροπολιτικων κοντρων οχι μονο μεταξυ ΠΚΣ και ΕΑΑΚ(το κλασικο) αλλα και μεταξυ ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ οπου το 3,15% η 3,45% γινεται αυτοσκοπος και θυσια…Οταν τα βλεπει αυτα ο αλλος καλα κανει και σιχτηριζει ειδικα αν ειναι πρωτοτετης που ουτε ιδιαιτερες γνωσεις(συνηθως) εχει ουτε ειναι αναγκαστικα τελειως ψημενος και δεχεται απειρα ερεθισματα σε σχεση με πριν.

Τα παραπανω τα λεω για ανθρωπους που δεν ειναι μονο του φραπε αλλα που διωχτηκαν απο τη φαση λογω μιας αναδυομενης σαπιλας που δεν μπορουμε να τη κρυβουμε συνεχεια κατω απο το χαλι…:!:

Γενικα μια τετοια συζητηση ειναι καλυτερο να γινεται ‘‘εσωτερικα’’ και οχι παραλληλα με συζητηση που αφορα την σαπιλα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ αλλα δεν μπορω να ακουω μονο για ανιδιοτελεις σκοπους υπερ μονο του κινηματος και σωστες πρακτικες.

Δεν κριτικάρω μόνο τη μία πλευρά.Οι αριστερές παρατάξεις δεν έχουν πετύχει στο να “ερεθίσουν” πολλούς. Αυτό είναι αλήθεια. Σίγουρα ένας λόγος είναι η λάθος τακτική/στρατηγική. Από την άλλη δαπ/πασπ έχουν πετύχει στο να ερεθίζουν πολλούς . το έργο τους είναι πολύ πιο εύκολο και η τάση της κοινωνίας είναι προς τα κει.

Ας πούμε φταίει η αριστερά που η ελληνική κοινωνία βαδίζει προς τα δεξιά?

αυτό ακριβώς.

Ελα μου ντε… Και σε αυτην ακριβως την ερωτηση δεν θα παρεις ποτε πειστική απαντηση από την αριστερα. Εγω λεω πως υπάρχει ατομικη ευθυνη στον καθενα ειτε για την απραξια είτε για την αποπολιτικοποιηση και επίσης δικαιολογω πολλες φορες τα φαινομενα αυτα. Αλλα αν μιλάμε για (τεραστια κι ολας) ευθυνη των αριστερων παρατάξεων τοτε καταληγουμε ξανα και ξανα στο ερωτημα σου: “ανθρωπος ή προβατο”.