αυτο το “τρυπακι” που λες περι τρολαρισματος εσυ, περι λασπων αλλοι κλπ ειναι πραγματικα οτι πιο χαζο εχω ακουσει ποτε μου. και δεν απευθυνομαι μονο σε εσενα, μην θιχτεις μιλαω γενικα. ειναι απιστευτο το οτι υπαρχουν ατομα που δεν δεχονται τον αντιλογο. η λιγο η πολυ… πως εναι δυνατον καποιος να νομιζει οτι τα ξερει ολα η εστω οτι τα ξερει πιο καλα απο τον χ,ψ αλλο?? περιεργα πραγματα…
Δηλαδή μας λες ότι όλοι οι άνθρωποι ξέρουν όλα τα πράγματα το ίδιο καλά?
λεω οτι υπαρχουν πολλοι εδω μεσα που νομιζουν οτι ξερουν παραπανω πραγματα απο αλλους και ουσιαστικα αυτο δεν το στηριζουν σχεδον σε τιποτα. απλως στο οτι διαφωνουν τις πιο πολλες φορες…
δεν προτιθεμαι ομως να αναλυσω το συγκεκριμενο για ευνοητους λογους.
Aν οντως εχω κατι να πω σε πρωτη φαση παιρνω μια κολλα χαρτι γραφω οτι θελω να γραψω και το αφισοκολλω στη σχολη μου.Ετσι ο αηδιασμενος απο τις παραταξεις κοσμος διαβαζει αυτο που εχω γραψει και αν συμφωνει μαζι μου ερχεται με βρισκει και το συζηταμε κιολας.
Σε δευτερη φαση μπαινω στις συλλογικες διαδικασιες οπως η συνελευση πχ και μιλαω παρεμβαινω κανω οτι θελω.Αν μαλιστα με αυτο που λεω συμφωνουνε και αλλοι μερικως η απολυτως το εκφραζουμε αυτομ ως συλλογικοτητα.
Τι εννοεις να τρωει ολο το χρονο σου?Αν θες να ασχοληθεις καποιο χρονο θα τον σπαταλησεις αλλιως ανεθεσε το σε αλλους.:!:
Εγώ απλά είπα ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να αρχίσεις μία δικιά σου παράταξη και οι ομάδες ανθρώπων που αναφέρεις είναι περιορισμένες σε μία μεγάλη , σε εισαγωγικά παρέα από κάποια άτομα αυτό δεν είναι παράταξη και ούτε έχει βλέψεις να αναπτυχθεί.
Εγώ βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια ότι δεν υπάρχει ισχυρή παράταξη πού δεν έχει από πίσω κάποιον να την στηρίζει πες το κόμμα πες το ότι θες γιατί υπάρχουν όλες αυτές οι δυσκολίες που αντιμετωπίζεις.
Είναι εύκολο να λες ‘‘Διαφωνείς μαζί μας τότε κόψε το λαιμό σου και βρες μία άκρη’’ με το πως θα πάρεις τον εαυτό σου και όλα αυτά τα απολιτικ άτομα και θα τα καθοδηγήσεις για κάτι καλό χωρίς προπαγάνδες και τραμπουκισμούς.
+Το έγκλημα που διαπράττουν μέσα στις συνελεύσεις με το να φουμάρουν οι μισοί και να γίνεται coffee shop η αίθουσα πας να ψοφήσεις μετά από 20 λεπτά απο την φουμα.
Αυτό που λες ότι πας στις συνελεύσεις και μιλάς δεν ισχύει γιατί μεγάλο ποσοστό τον ατόμων που πάνε στις συνελεύσεις είναι ήδη πολιτικοποιημένο και δεν θέλει να ακούσει τίποτα άλλο πέρα από την παράταξη του.
Έτσι ότι και αν έχεις να πεις πέφτει στο κενό γιατί τα άτομα που δεν είναι πολιτικοποιημένα δυστυχώς απέχουν από τις γενικές συνελεύσεις που έχουν μετατραπεί σε ένα χώρο διαμάχης μεταξύ παρατάξεων και όχι σε ένα χώρο νέων ιδεών και συμπαράστασης των φοιτητών γιατί ότι και να πιστεύει κανείς όλοι το ίδιο θέλουμε μια καλύτερη γαμημένη παιδεία.
το εχεις κανει ποτε αυτο? δηλαδη αν το δει ενας δαπιτης πασπιτης εακιτης οτιδηποτιτης νομιζεις οτι δεν θα το βγαλει? σημερα κιολας ετυχε να δω στη σχολη μου να εχουν βγαλει πχ οι δαπιτες [B]τα παντα[/B] (εννοω ακομη και αγγελιες) για να βαλουν παντου τα δικα τους (που ειναι καινουρια κτλ)…
1-2-3 παμε… μιλαω για συλλογικοτητα και οχι κατ αναγκη για παραταξη.
Αν εσυ περιμενεις να πας στη συνελευση να μιλησεις και ολοι να σε χειροκροτανε απο κατω για τα λαμπρα λογια σου ε ειναι λιγο δυσκολο…Πας εκει και συμμετεχεις οπως μπορεις.Ερωτησεις,παρεμβασεις η οτιδηποτε.Φυσικα πρεπει να εχεις μια ιδεα περι τινος προκειται να μιλησεις να δεχτεις τον αντιλογο και να μπορεις να αιτιολογησεις.Διοτι και στις συνελευσεις καθε ειδους βλεπεις ατομα σαν τους χρηστες των φορουμ που μπαινουν λενε την αποψαρα τους και μετα μην εχοντας επιχειρηματα ουρλιαζουν…Ε συνηθως αυτοι δεν ξαναπατανε.
Εκτος αυτου αν θεωρεις οτι ο θεσμος ΓΣ δεν σε εκφραζει για α β γ λογους μπορεις να καλεσεις σε οτι ειδους συζητηση συνελευση θελεις με θεμα οτι γουσταρεις(τις σπασμενες καρεκλες) σε μια απο τις αδειες αιθουσες της σχολης σου…Ε αν δεν ερχεται κανεις ωστε να συζητησετε και να το πατε ενα βημα παραπερα 2 τεινα μπορει να συμβαινουν.Η αυτο που σκεφτεσαι οντως να ναι μαλακια η οι μαζες που αδιαφορουν απλα να ειναι μαζες που αδιαφορουν και δεν τους φταινε οι παραταξεις…
Δεν μιλησα πουθενα για καθοδηγησεις κλπ…Εσυ μου λες οτι στο ελληνικο πανεπιστημιο δεν υπαρχει ελευθερια λογου λογω των παραταξεων.Εγω σου λεω οτι το ελληνικο πανεπιστημιο ακομα σου δινει παρα πολλους τροπους να εκφραστεις και να δημιουργησεις αποψη ΑΝ θελεις.
Χαρά στο κουράγιο σου, ρε Kiratzo.
Βασικά μαλακία είναι αυτό το ε μωρέ τι να πάω σε συνέλευση αφού θα μας την χαλάσουν οι πασπιτοδαπίτες…
Εμεις στο ΤΕΙ πληροφορικής στη Θεσ/νίκη την προηγούμενη βδομάδα κάναμε μια νέα αρχή στο τμήμα μας. Κανονίσαμε συνελεύσεις κάθε τετάρτη στο αμφιθέατρο της σχολής μας όπως και έγινε την περασμένη τετάρτη. Μέσα μπήκαν και ΚΝίτες και ΠΚΣίτες και φυσικά οι αγαπημένοι μας ΔΑΠιτοπασπίτες… Δεν τους αφήσαμε να μιλήσουν ούτε λεπτό για πολιτικά θέματα και όταν ξέφευγαν από το θέμα τους σιωπούσαμε(φωνάζοντας ώστε να μην ακούγονται). Σε μία ώρα έχουμε ξάνα συνέλευση και θα πάω.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο καθένας στο τμήμα ή μέχρι και στην σχολή του, μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο. Μια συνέλευση-συλλογικότητα που μόνο γνώμονα θα έχει το πραγματικό-ακομματικό συμφέρον του φοιτητή του τμήματος αυτού ή της σχολής.
Και αυτό το κάναμε γιατί διαπιστώσαμε ότι ο δαπίτης-“εκπρόσωπος” μας στο συμβούλιο της ΣΤΕΦ, πάει και λέει τα δικά του στη διοίκηση και όχι τι πιστεύει το τμήμα μας.
Αυτά ήθελα να πω, τα έγραψα γρήγορα γιατί δεν έχω χρόνο, όταν γυρίσω ίσως κάνω ένα report για το τι έγινε σήμερα άλλα και την προηγούμενη φορά.
δεν λεω οτι δεν ειναι ωραια αυτα που λες αλλα οπως τα λες ειναι σαν να λες οτι “αφου δεν σας αρεσει να χρησιμοποιητε αναπτηρα για να αναψετε φωτια, αναψτε φωτια με μια τσακμακοπετρα”. για να ξεκινησω εγω και αλλοι 10 τη διαδικασια για μια “μινι συνελευση” οπως λες για να συζητησουμε τα χ,ψ θεματα θα πρεπει να αφισοκολλησω τα 2 κτιρια της σχολης μου 1 βδομαδα πριν μινιμουμ. εγω σ λεω οτι και μια ωρα πριν να τα αφισοκολλησω, καποιος θα παει και θα μου τα βγαλει.
αν επιτρεπεται, εσεις στην προκειμενη ΤΙ ειστε (τι υποστηριζετε) και αποχωιστηκατε απο τους αλλους και ποσοι ειστε???
καλή φάση αυτή στο τμήμα του aioniou πάντως.
οτι και να πρεσβέβουν,δεν έχει σημασία τι είναι, καλό ειναι να υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι αν δεν θέλουν να ακολουθήσουν κάποια παράταξη να μην απολιτικοποιούνται αλλά να εκφράζουν τις απόψεις τους και να ενεργοποιούνται
Καταρχάς το poll δεν εξυπηρετεί άλλο σκοπό από το απλά να δώσει ένα έναυσμα στην όλη κουβέντα που γίνεται.
Στο δια ταύτα τώρα, στηρίζω πρωτοβουλίες σαν αυτή που ξεκίνησε το ΤΕΙ Πληροφορικής διότι δίνει το εξής μήνυμα: κοιτάχτε να δείτε, ΝΑΙ θέλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα και το κόσμο καθως και για τις θέσεις των εκάστοτε πολιτικών αλλά η Γ.Σ. μιας σχολής οφείλει να μην είναι μικρογραφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τι εννοώ με αυτό? Δεν μας απασχολούν ως φοιτητές οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων και κατ’επέκταση των παρατάξεων, αλλά τα κακώς κείμενα στη σχολή μας όπως φόρτος εργασιών, το ότι καθυστερούν να δοθούν συγγράματα, η μη αποδοχή της αξιολόγησης από το σύνολο των καθηγητών και πολλά άλλα που εμπλέκουν και τις ίδιες τις παρατάξεις. Για το τελευταίο ας αναφέρω το χειρότερο όλων κατα τη γνώμη μου:
Μερικές μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλ/νιών ΕΚΠΑ όπου σπουδάζω, θα λάμβανε χώρα Γ.Σ. που θα αποφάσιζε για την αντίδραση της σχολής μας απέναντι σε αυτό το γεγονός. Φτάνοντας όμως βλέπω τη ΚΝΕ να την έχει καταλάβει “με δική της πρωτοβουλία, χάριν άμεσης κινητοποίησης”. Μα προσπάθεια άμεσης κινητοποίησης γίνεται μέσω της Γ.Σ., τουλάχιστον θεσμικά, γιατί δε συμμετείχαν? Επαναλαμβάνω αυτό απλώς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μην το εκλάβετε ως προσπάθεια να καταδείξω αποκλειστικά και μόνο τη ΚΝΕ/ΠΚΣ ή δε ξέρω και γω τι άλλο. Θα ανέφερα κι άλλα περιστατικά αλλά με πιέζει απίστευτα ο χρόνος.
Θα επανέλθω αργότερα
άρα μπορούμε να συμπεράνουμε ότι αν με κάποιο μαγικό τρόπο αύριο εξαφανιστούν οι παρατάξεις ,οι πολιτικές ζυμώσεις κλπ τότε θα αποκτήσουμε καλύτερα πανεπιστήμια άμεσα?
εαν εξαφανιζοταν και η νοοτροπια που τους κανει να λειτουργουν οπως λειτουργουν, ναι.
ΝΑΙ θέλουμε να είμαστε ενημερωμένοι για τα τεκτενόμενα στην Ελλάδα και το κόσμο καθως και για τις θέσεις των εκάστοτε πολιτικών αλλά η Γ.Σ. μιας σχολής οφείλει να μην είναι μικρογραφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Τι εννοώ με αυτό? Δεν μας απασχολούν ως φοιτητές οι ιδεολογικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων και κατ’επέκταση των παρατάξεων, αλλά τα κακώς κείμενα στη σχολή μας όπως φόρτος εργασιών, το ότι καθυστερούν να δοθούν συγγράματα, η μη αποδοχή της αξιολόγησης από το σύνολο των καθηγητών και πολλά άλλα που εμπλέκουν και τις ίδιες τις παρατάξεις
Αν οι ΓΣ δεν πολιτικοποιηθούν περισσότερο,και μείνουν (οσες ασχολούνται με το κόψιμο το συγγραμάτων κλπ) στα ίδια συντεχνιακά θέματα και μόνο τότε μάλλον θα έχετε να ασχολείστε για καιρό με αυτά.Μιας και λύση πέρα από πολιτική στην παρούσα φάση δεν πιστεύω να μπορεί να δωθεί.Τα συγγράματα καθυστερούν η κόβονται όχι “επειδή είναι μαλάκες” αλλά επειδή ελέω μνημονίου δεν υπάρχουν λεφτά να επενδύσουν σε αυτά.Οπότε το να συζητάς μόνο γι’αυτά και να μην σε νοιάζει τι γι΄νεται στον κόσμο μάλλον ατελέσφορο θα αποδειχτεί
-Είμαστε φοιτητές της πληροφορικής, που έχουμε ζητήσει πολλές φορές απο τον (δαπίτη) εκπρόσωπο μας(ναι αυτός είναι ο κανονισμός), να κάνουμε συνέλευση πληροφορικής επίσημη και λοιπά, και φυσικά, από τον δεκέμβρη περιμένουμε…
-Υποστηρίζουμε το συμφέρον μας, το συμφέρον των φοιτητών της πληροφορικής και όχι το συμφέρον της ΔΑΠ(που έχει αυτοδυναμία στην ΣΤΕΦ μας).
-Δεν καταλαβαίνω την λέξη “αποχωριστήκατε” στην συγκεκριμένη περίπτωση. Ποιοί είναι αυτοί οι άλλοι;
-Σήμερα ήμασταν 50(δικαιολογείται γιατί έγινε αναπλήρωση μαθήματος εκείνη την ώρα
), την προηγούμενη είμασταν 80 και την προπροηγούμενη είμασταν 130. Υπολογίζω γύρω στα 70-80 άτομα να είμαστε την επόμενη τετάρτη. Όσοι δεν έρχονται απλά είναι καναπεδάκηδες και νομίζουν όλα θα γίνουν μαγικά. Αλλά τι να κάνουμε, έτσι είναι, ούτε καν στις άχρωμες από πολίτικη συγκεντρώσεις/συνελεύσεις δεν έρχονται.
[B]Report σημερινό[/B]
Το τμήμα ηλεκτρονικής(το οποίο τυχαίνει και είναι άντρο της ΔΑΠ), μπόρεσε και μάζεψε υπογραφές(οι ουδέτεροι το κάνανε) προς τιμήν τους για να γίνει γενική συνέλευση(νομίζω θέλει το 1/7 των εγγεγραμμένων). Πήγε σήμερα να πραγματοποιηθεί που λέτε. Ξεκίνησε, και μετά από λίγο οι δαπίτες άρχισαν διαπληκτισμούς χωρίς λόγο, για να μην τα πολυλογώ γιατί δεν ήμουν και μπροστά, ρίξανε μπουκέτα, εν πάση περιπτώσει πήγε άκλαφτη η συνέλευση.
Μέσα σε αυτούς που φάγανε, και ένας πληροφορικός που πήγε να παρακολουθήσει. Έφαγε με την δικαιολογία "οτί δεν είχε δουλειά εκεί μέσα, δεν είναι ηλεκτρονικός"
ΟΚ, πάμε στην δικιά μας καθιερωμένη “άτυπη” συνέλευση της πληροφορικής.
Μόλις αναφέρεται το γεγονός, κάνουμε ψηφοφορία να βγουν έξω οι δαπίτες που δεν είναι Φοιτητές Πληροφορικής. Φεύγουν μετά απο κάποια αντίσταση και λέγοντας βαριές κουβέντες, ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΠΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ… :lol:
Εν πάση περιπτώση κύλησε ομαλά από κει και πέρα, συζητήσαμε/συντάξαμε ένα κείμενο για να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημα μας στα ΜΜΕ(έχει κονέ ένας δικός μας) και συμφωνήσαμε πώς θα επικοινωνούμε ως Φοιτητές Πληροφορικής για τα θέματα μας εκτός σχολής, κάτι σαν συνέχεια της συνέλευσης μέσα στην εβδομάδα.
Kαι στο ΣΓΤΚΣ του ΤΕΙ αθηνων εχουν κανει κατι αναλογο που εκει παντοδυναμια ειχε η ΠΚΣ αλλα ετσι οπως γινοταν δεν εμπαινε κανεις αλλος στη συνελευση…Βεβαια το αποτελεσμα τετοιων ενεργειων εξαρταται απο τον ιδιο τον κοσμο!!
Το στέκι του ΤΕΙ Πειραια, μεταξύ μας κι όλας, είναι ενα στέκι της πουτσας και στην συγκεκριμένη περίπτωση είχαν δίκιο οι Κνιτες άσχετα αν είναι και αυτοι κομπλεξικοι…
Ρε Τογάρα εδώ οι άλλοι κάνουν ολοκληρη κουβέντα για το αν γίνεται και μπορεί να δημιουργηθεί ένα ακομάτιστο σχήμα εντός των σχολών και εσυ φέρνεις σαν παράδειγμα την προσπάθεια του ΛΑΟΣ να οργανώσει τους φοιτητές του. Ε, είναι άσχετο με την κουβέντα που έχει ξεκινήσει ρε μαν…
Τι πάει να πει “να μην τρώει όλο το χρόνο σου”; Ο αγώνας δεν είναι χόμπι όπως είναι τα μαθήματα χορού ας πουμε για να λες “ναι, θέλω να ασχοληθώ αλλα να μην μου τρώει και όλο τον χρόνο”. Ο αγώνας είναι αναγκαιότητα, είναι υποχρέωση, είναι στράτευση και θα σου φάει όσο χρόνο χρειαστεί να σου φάει. Αν δεν έχεις την συνείδηση να το καταλάβεις αυτό τότε δεν θα καταφέρεις ποτε τίποτα “ακομάτιστο” ή “ανεξάρτητο” ή όπως θες πες το. Για να μην τα πολυλογούμε, το μπολνταρισμένο είναι όλη η ουσία. Όταν κάποιος δεν κάνει κάτι δεν το κάνει επειδη ΒΑΡΙΕΤΑΙ. Και επειδη δεν έχει κατανοήσει ότι αυτό που πρέπει να κάνει είναι αναγκαιότητα, όχι ένας καλός τρόπος για να περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου.
Με την λογική σου δεν υπάρχει χρόνος ούτε να σπουδάσουμε,ούτε να αποκτήσουμε κοινωνική ζωή,ούτε να ποστάρουμε στο ρόκινγκ,από την στιγμή που ο κόσμος μας δεν είναι ο ιδεατός ως προς αυτό που έχουμε στο νου μας