Φοιτητικές Παρατάξεις

Βασικά έχιες απογοητευτεί από τα άτομα που εκφράζουν αυτό που λέμε εξωκοινοβουλευτική αριστερά και όχι τόσο από τη γενικότερη ιδέα,σωστά?

Σόρρυ για το νταμπλποστ αλλά επείγει:

δεν νομίζω να υπάρχει τίποτα πιο τραγικό…8O

Στις εκλογές ευχαρίστως να τους δώσω τα Δαπάρια μου

Reddish Nut δεν έχεις καταλάβει πως λειτουργούν τα πράγματα από ότι φαίνεται και καλύτερα μην πας σε Γ.Σ. γιατί θα απογοητευτείς από την νοημοσύνη των ατόμων πού μιλάνε εκεί.

Από τα 4000 άτομα ήρθανε 224 σε Γ.Σ. είπανε ότι είχανε πει ακριβώς από το μπλοκάκι και στις προηγούμενες βρίστηκαν και ‘‘χειροκρότημα’’ ΤΕΛΟΣ.

Άτομο πού δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη βγήκε και είπε τις κοτσάνες και το χειροκρότημα έπεσε σύννεφο από ΠΑΣΠ.

ΕΑΑΚ κύριο στέλεχος βγήκε με ζακέτα tommy hilfiger τζιν Levis και αστραφτερά Allstar και μίλησε για τον λαϊκό αγώνα και φυσικά με κανένα ουσιαστικό επιχείρημα ή λύση για την σημερινή κατάσταση.

H Δαπ μάλλον δεν ξέρει τι γίνεται εν έτη 2011 ή πού βρισκόμαστε χωρίς πολιτικό λόγο.

3776 άτομα αντί για να ενδιαφερθούν για την σχολή τους είδαν τηλεόραση έφαγαν τυρόπιτα …

Welcome to Greece 2011

Για πες μας και το δικο σου ρολο σε ολο αυτο…

[SPOILER]Ολ σταρ ο ΕΑΑΚιτης?Ντροπη…Ασε που δεν ειχε και λυση στα κοινωνικα προβληματα8)[/SPOILER]

Εσύ αποπάνε, καλά τα λες, μην τα βάζεις σε σποϊλερς.

Δουλειά δεν είχε ο διάολος γαμούσε τα παιδιά του λέω εγώ. Ο λαϊκισμος σ’ όλο του το μεγαλείο. Όχι ότι είναι της γούνας μου μανίκι ο χ ΕΑΑΚιτης, αλλά να, too much μπούρδα βρε αδερφέ, άνθρωπος είσαι, ξεχνάς political correctness, ξεχνάς τ’ όνομά σου, θα λυγίσεις, που θα πάει.

Ομολογώ πάντως ότι πρέπει να παρακολουθείς με τρομερή θέρμη μια Γ.Σ. για να κάνεις τέτοια καίρια ενδυματολογικά σχόλια.

Όταν λες τη γενικότερη ιδέα? Των φοιτητικών παρατάξεων ή της αριστεράς?
Κοίτα…ανθρώπους που να μπορώ ν αποκαλέσω ‘‘αριστερούς’’ και να χαίρομαι την προφορα <:p> έχω γνωρίσει…αλλα οι περισσότεροι είναι εκτός ‘‘παρατάξεων’’, μολονότι γενικά ανακατεύονται! Οπότε ακόμα πιστεύω ότι η αριστερή νοοτροπία μπορεί να είναι και στάση ζωής…χωρις παπαρολογίες, καλτίλες και μεγάλα φούμαρα…
Για τις παρατάξεις…επίσης πιστεύω σε όαα βλέπω, κι αυτό με απογοητεύει. Κι επίσης με τρελαίνει που ακούω γνωστούς μου 40ρηδες να λένε ότι στην δική τους ‘‘φοιτητική era’’ ναι μεν οι παρατάξεις δεν ήταν τέλειες, αλλά συνέβαινε κάτι…πίστευαν σε κάτι, έκαναν κάτι…
οπότε what’s wrong with the world today…or should I say, what’s wrong with me?? :?

Τοχαρούλη αγάπη…δυστυχώς ή ευτυχώς έχω παρακολουθήσει όλες τις ΓΣ της σχολής μου, όσες έχουν ονομαστει έτσι, από την αρχή της χρονιάς… Αλλά όταν η σχολή σου λέγεται Φιλοσοφική, φοβάμαι ότι ισχύουν πολλές επιπλέον παράμετροι…

Καταρχήν ΠΑΣΠ κ ΔΑΠ δεν πατάνε σε ΓΣ. Σταντέ πράγματα. Μάλιστα, περνοδιαβαίνουν απέξω και σαμποτάρουν κόσμο '‘μην πάτε ρε, μην πάτε, που να χάνετε το χρόνο σας…’'
Φαντάσου, ότι εν όψει των εκλογών, οι Νέοι Ορίζοντες (μια ακροδεξιά νεολαία που έχουμε) έβγαλε αφισάκι : οι αργίες των εκλογών προσφέρονται για ένα γαμάτο πενταήμερο, μη χάνετε το χρόνο σας ψηφίζοντας. Ετσι κι αλλιως, φοιτητες είστε, δε σας απασχολούν αυτα…
!!!
Στις συνελεύσεις καταλήγουμε να είμαστε λοιπόν μονο ΕΑΑΚίτες, ΑΡΕΝίτες, εγώ κ η domino :p…και μερικά άλλα καμένα, που γουστάρουν να παρακολουθούν την ίδια αυτοκτονική φάση, ελπίζοντας μουλαροειδώς…
Όπως καταλαβαίνεις, μαζευόμαστε τουλάχιστον 50 άτομα…που σε μια σχολή 6 τμημάτων, δε φτάνουν για να βγει ΓΣ. Οπότε, απλά καθόμαστε, καπνίζουμε και μετράμε τις ψείρες μας…

Η φάση φυσικά αλλάζει όταν μας τιμάνε και οι Κνίτες. Μπαίνουν όλοι μαζί σε παράταξη που θα ζήλευε και η ρίφενσταλ, καθονται συντεταγμένα, απευθύνονται για λίγο στον εαυτό τους, χειροκροτούν όλοι μαζι την τελειοσύνη τους…κ μετα σηκώνονται κ φεύγουν, όπως μπήκαν…
Τέλειο.

Για τους ανένταχτους της Φιλοσοφικής, όσοι δεν είναι ΠΑΣΠ και ΔΑΠ είναι απολιτίκ and proud of it. Μακριά από ο,τι παραταξιακό…οι αριστεροί έσφαζαν κόσμο με τα κονσερβοκούτια κι έτσι…

Οι μόνες ΓΣ που βγήκαν, ήταν αυτές την περίοδο των καταλήψεων…οπότε και πλάκωσε ο καθε άσχετος, για να εκλιπαρήσει να μην κλείσουν τη σχολή και χάσει την εξεταστική του…
Στην τελική η σχολή κατελήφθη. Έμειναν μέσα 10 ΕΑΑΚίτες που φασώνονταν, τρώγανε σουβλάκια κι έκαναν γυαλια καρφια τα τραπεζάκια και τις αφίσες ΔΑΠ κ ΠΑΣΠ.

Και κάτι άλλο…ξέρεις τι μ εκνευρίζει?? Η ευκολία με την οποία μιλάνε για καταστάσεις που εμένα με τρελαίνουν, και το προσποιητό passion που σφίγγονται να βγάλουν, για να δείξουν ότι τις υποστηρίζουν…χαλάρωσε ρε φίλε, μην κλάσεις απ’ το τόσο σφίξιμο…
Και το χειρότερο, όσο συνηθίζουμε να αντιμετωπίζουμε αυτές τις καταστάσεις σαν να ήταν το λουνα παρκ μας, αρχίζουμε να γίνομαστε ρινόκεροι απέναντί τους…
’‘Α, οι φασίστες πάλι τα σπάσανε στον Αγ.Παντελεήμονα…θα κάνουμε πορειούλα? Καταληψούλα? Κινηματάκι??’'
Συντροφουλίνια???

Reddish Nut είσαι στον σωστό δρόμο συνέχισε έτσι :wink::wink::wink:
Μπορεί να μην κερδίσεις ή καταφέρεις τίποτα αλλά τουλάχιστον θα είσαι σωστή με αυτά που πιστεύεις :slight_smile:

Της αριστεράς εννοούσα.Απλά οι εκφραστές της σε φοιτητικό επίπεδο μέσω παρατάξεων δεν σε εκφράζουν σαν στάση ζωής και έτσι αλλά και σαν το τι κάνουν γενικά για τη σχολή και την κοινωνία (πχ που φαντάζομαι πιστεύεις ότι αντί στην κατάληψη να τρωγανε σουβλάκια,θα έπρεπε να οργανώσουν συζητήσεις,προβολές ταινιών,δράσεις κλπ).Ντάξει,αυτό είναι μεγάλο θέμα,αν και σε μερικές σχολές προσπαθούν άτομα να το φτιάξουν αυτό,δηλαδή προτείνουν διάφορα πράγματα που θα κάνουν την αριστερά πιο “φιλική” στους απολιτίκ-τείνοντες στα αριστερά και πιο ενεργοποιημένη.Εξάλλου φαίνεται στις σχολές ότι οι αριστερές παρατάξεις πρέπει να μιλήσουν πολύ καλύτερα στον κόσμο και όχι μόνο με οικονομικής φύσης αιτήματα παραμερίζοντας αιτήματα και παρατηρήσεις όπως ότι ο ελεύθερος χρόνος θα είναι περιορισμένος,η ανάπτυξη της προσωπικότητας θα είναι προνόμιο λίγων και έτσι.Γενικά αναλώνονται στο να λένε τι θα γίνει πιο πολύ από οικονομικής άποψης παρά το ότι η μεγαλύτερη εντατικοποίηση του ρυθμού σπουδών θα μπορεί να φέρει ψυχολογικά προβλήματα ξέρω γω και να κάνει ακοινώνητους τους φοιτητές (πχ όπως στο ΜΙΤ και έτσι που διαβάζουν 16 ώρες τη μέρα).Πάντως ,επειδή βλέπω από το ποστ σου ότι το προσπαθείς,μην απογοητεύεσαι και συνέχισε ρε παιδί μου να προσπαθεις να το αλλάξεις αυτό.Μην γίνεις σαν κάποιους που λένε φράσεις τύπου “Εγώ στα νιάτα σου αγωνίστηκα,αλλά είδα ότι δεν αλλάζει τίποτα και τώρα άντε γεια”

Μεγάλα θέματα ανοίγεις γκάρντιαν και πονάνε! :stuck_out_tongue:

Όχι ρε…όχι, δε θέλω να καταλήξω έτσι! Και σίγουρα δε θα το επιδιώξω…
Κοίτα…μιλάς για μια αριστερά ‘‘φιλική’’ στους απολιτίκ, λες κι είναι απορρυπαντικό ή υποαλλεργικό ύφασμα - θα μου αρκούσε βασικά μια αριστερά πραγματική, σε σκέψη, δράση και ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ. Αυτό θεωρώ το πιο σημαντικό…
Κατά τ’ άλλα, φιλικοί πάνε να το παίξουν και τώρα και δεν τους βγαίνει…
Κοίτα…έχουν δίκιο ότι κάθετι συνδέεται με το οικονομικό…απλά η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου (κυρίως όταν μιλάμε για φοιτητόκοσμο που είναι ακόμα, στην πλειοψηφία του, έξω απ την αγορά εργασίας) δεν το πιάνει. Και δεν είναι κι εύκολο.
Αν με κάποιο τρόπο μπορούσαν να κάνουν τον κόσμο να συνειδητοποιήσει αυτή τη σύνδεση…και μερικές άλλες βασικές συνδέσεις, που τις ακούμε μεν αλλά δεν τις καταλαβαίνουμε…η συμβολή τους δε θα πήγαινε καθόλου στράφι.
Η συνηθέστερη σειρά είναι η εξής: γνώση - συναίσθηση - δράση…αμα φτάσεις πια στο τρίτο, έχεις πάρει φόρα!!

Πάντα είχα μία τάση προς το ρεφορμισμό!:p.Νταξει,το έθεσα λάθος το ζήτημα φιλικότητας.Με τον όρο φιλική,εννοούσα προσεγγίσιμη από ανθρώπους που δεν είναι αριστεροί.Γιατί αρκετοί έχουν λάθος εντύπωση για την αριστερά,για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τη βία και έτσι και φοβούνται να έρθουν σε επαφή μαζί της.
Όσο για την εργασία έχεις δίκιο,απλά το ζήτημα είναι να συνδυάζεις και να δείχνεις τη σύνδεση μεταξύ οικονομικών και άλλων αιτημάτων (πχ ότι ο καπιταλισμός,δεν σε υποδουλώνει οικονομικά,αλλά και πνευματικά,μέσα από τον οικονομικό εξαναγκασμό,σε κάνει πιο εγωιστή και ανταγωνιστικό και όλο αυτό οδηγεί σε προβλήματα ίσως και ψυχικά).Στη συγκεκριμένη φάση,αυτό που βλέπω είναι να τείνει πιο πολύ προς τα οικονομικά ζητήματα και να παραμερίζει άλλα,γι’αυτό επειδή κιόλας ελάχιστοι φοιτητές έχουν σχέση με πραγματική αγορά εργασίας, (δηλαδή την κατάσταση στην οποία δουλεύεις για να ζήσεις και όχι για κάποιο παραπάνω χαρτζιλίκι έχοντας την κάλυψη των γονέων αν σε απολύσουν) η αριστερά στις σχολές (εαακ,κνε,αρρεν) δυσκολεύεται να πείσει.

Προσωπικά δε θα ψηφίσω, όλη η εξουσία στις γενικές συνελεύσεις. Σκατά στους γραφειοκρατές παντός χρώματος. Οριζόντιες δομές λήψης αποφάσεων χωρίς προκατ πλαίσια και σκάρτα λόγια.

I could use an explanation…! Τι ακριβώς εννοείς?

Άμεση δημοκρατία. Ψηφοφορία για οποιαδήποτε απόφαση δηλαδή από όλους τους φοιτητές. Με λίγα λόγια, κατάργηση εκπροσώπων-μεσολαβητών. Ωραίο, αλλά με όλους τους αδιάφορους και τους απολιτίκ που πλησιάζουν μεγάλα ποσοστά πια, θα έχουμε πρόβλημα στην εφαρμογή του.

Εγώ θα ψηφίσω για να μην κερδίσουν ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΚΝΕ από την αποχή μου

ΑΥΡΙΟ ΑΠΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΦΙΑΣΚΟ

Και τι θα κερδίσεις από την αποχή ;

ξεχασες να πεις “Φωτια στις καλπες” 8)

Θα μπει στο κίνημα δεν ψηφίζω,δεν ψηφίζω!Αχ αυτή η αποχή,πάντα ερμηνεύεται όπως ο καθείς γουστάρει…

υπαρχει η αποχη “ελα μωρε με τους βλακες, παμε παραλια”, υπαρχουν ομως και καποιοι που δε γουσταρουν αντιπροσωπευση και λοιπες δημοκρατικες αηδιες…