Ούτε εγώ, αλλά ρε παιδί μου έχει γυρίσει τον μισό κόσμο, υποτίθεται/φαντάζομαι ότι έχει δει και έχει πάρει και πράγματα από τόσες κουλτούρες, έχει απορρίψει και άλλα τόσα οκ, και η άποψή του (ποιος σε ρώτησε κιόλας ρε αγαμήσου) είναι " Υπάρχει ήδη θέμα εθνικής ασφάλειας. Μιλάμε για μία κανονική εισβολή από λαθρομετανάστες." και ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ;
Ωραία, να το μεταφέρετε αλλού, γιατί όντως θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια συζήτηση.
Να πω ρε παιδιά την αμαρτία μου; Και απαντήστε μου σε άλλο νήμα, αν χρειαστεί. Εμένα προσωπικά με ξενίζει λίγο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άντρες (ως επί τω πλείστον νεαρής ηλικίας). Δεν έχω κάτι με τους άντρες , αλλά σε χώρες όπως το Σουδάν που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση ή άλλες αφρικανικές χώρες που κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος και η ζωή της γυναίκας έχει μηδενική αξία (ακόμα και γι’ αυτούς τους -νεοαφιχθέντες- νεαρούς), δεν γίνεται καμιά δράση.
Εντάξει, είναι πασιφανές ότι εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ξεμείνουν εδώ και δεν είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι, γιατί δεν παίρνει τις τελικές αποφάσεις, και θα αναγκαστούν τόσοι άνθρωποι να φυτοζωούν… Τέλος πάντων, το θέμα (για μένα) είναι ότι θα εξακολουθούν τα εγκλήματα πολέμου, με κύρια θύματα τα γυναικόπαιδα, και για άλλη μια φορά δεν θα γίνει τίποτα.
Με συγχωρείτε και πάλι. Να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες, είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Η Δανία έχει βρει τη λύση ήδη και οι αιτήσεις ασύλου εκεί είναι ελάχιστες ακόμα και σε σύγκριση με τις γειτονικές Ολλανδία και Γερμανία:
Όποιος αιτείται άσυλο, του παίρνουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία: κοσμήματα, μετρητά, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητα κ λάπτοπ κατά κύριο λόγο).
Μετά, τους δίνουν 2 μήνες διορια να βρουν δουλειά, περίοδο κατά την οποία λαμβάνουν και επιδόματα. Αν δεν βρει δουλειά στους 2 μήνες, τα περιουσιακά του στοιχεία ρευστοποιούνται και αυτά χρηματοδοτούν τα επιδόματα του. Όταν τελειώσει το ρευστό, τέρμα τα επιδόματα.
Αν η αίτηση ασύλου απορριφθεί στο δίμηνο τα παίρνει πίσω και απελασσεται. Αν αποριφθεί μετά το δίμηνο, δεν παίρνει τίποτα.
Αν εγκριθεί η αίτηση και βρει δουλειά εντός διμήνου τότε τα παίρνει πίσω, αν περάσει το δίμηνο δεν παίρνει τίποτα.
Λόγω του παραπάνω συστήματος οι αιτήσεις ασύλου είναι ελάχιστες και η απόφαση βγαίνει μέσα σε λίγες μέρες.
Αν θυμάμαι καλά αυτοί που τελικά λαμβάνουν άσυλο είναι κάτω από 50 το χρόνο και είναι πραγματικά δικαιούχοι, όχι μούφα.
Ο Τάσος Δούσης είναι παπάρας αλλά αυτό είναι αδιάφορο με την κουβέντα μας. Δεκτή η γνώμη του.
Χαιρετίσματα από την Λίμνη Ισσυκ - Κουλ Κιργισταν, μια από τις μεγαλύτερες λίμνες στον κόσμο.
Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες από την λίμνη son-kul στο Κιργυστάν. Τις ετοίμασα για μια φίλη η οποία λατρεύει τα ζώα.
Επειδή με εκνευρίζει καμμιά φορά όμως, της έβαλα το νεκρό πουλάρι και το σκυλί που μας συνόδευε το οποίο έμεινε πίσω για να πάρει μεζέ.
Όπως είπα, θα βάλω μόνο φώτο σχετικές με το Rock/Metal… Νομίζω είναι αρκετά metal ένα τσοπανόσκυλο να τσιμπάει μεζεδάκι από ένα νεκρό πουλάρι στο βουνό.
Το μεγάλο κοπάδι που βλέπετε είναι mixed, κατσίκια, πρόβατα, άλογα και γελάδια.
Άγρια άλογα στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχουν, κάθε κοπάδι ανοίκει σε κάποιον.
Ηδη εχω γραψει αρκετα για την “πολιτιστικη επιθεση” που εκανα στη Βιεννη, αλλα δυστυχως δεν καταφερα να κανω πληρη καταληψη της πολης. Εμεινε σιγουρα το ΜΑΚ και το Leopold, σε συνδυασμο με καμποσα σημεια μουσικου ενδιαφεροντος, τα οποια προσπερασα αυτο το τριημερο (παρά κατι ώρες) που εμεινα εκει.
Ευχαριστω τον @kazz για τις υπερβολικα χρησιμες συμβουλες, ειχα τη χαρα να του πασαρω και ινφο για ενα εστιατοριο που δεν γνωριζε και μου αρεσε. Χαρη στη βοηθεια του γλιτωσα απειρο χρονο και αυτος ειναι ο λογος που κατα καιρους φτιαχνω χαρτες πολεων για φιλους και γνωστους: ειναι τρομερα σημαντικο να εχεις την πληροφορια ετοιμη απο την αρχη και να επιλεγεις πού και τι να κανεις, διοτι κερδιζεις χρονο απο την παραμονη σου σε μια πολη. Ο χαρτης της Βιεννης ειναι απλως στο google maps μου, αλλα μεσα σε 3-4 μερες σημειωσα πανω απο 80 σημεια ενδιαφεροντος (απο μουσεια και αξιοθεατα, ως καφε, εστιατορια, μπαρ και φουρνους. Θα τον φτιαξω οπως τους αλλους που εχω και θα τον μοιρασω για οποιον τυχον ενδιαφερεται.
Ειχα να παω 17-18 χρονια στη Βιεννη, ειχα ξεχασει ποσο ομορφη ειναι. Βασικα, ειναι παρομοια με τις αλλες κεντροευρωπαϊκες (Βουδαπεστη, Πραγα κλπ), αλλα εχει μια αρχοντια που την κανει να ξεχωριζει. Ειχα και σχετικα καλο καιρο σε ενα γεματο τριημερο (μονο το βραδυ της Τεταρτης και το πρωι της Πεμπτης ειχε ψιλοβροχο/βροχη και δροσια, ολο το αλλο διαστημα ηλιο και ζεστη) οποτε ηταν πολυ βολικο για τις βολτες μου.
Ως τωρα αυτες ειναι οι καλοκαιρινες διακοπες μου, μαζι με το 1,5ημερο στην Κατερινη. Αντι να βαλω λοιπον φωτο στο “Διακοπες”, τις αφηνω εδω, διοτι καθε γωνια της πολης εκρυβε κι ενα κλικ.
Επειτα μερικες νυχτερινες ληψεις, επειδη το κινητο κανει παπαδες @nikatapi@pao1979. Κι ακομη δεν εχω μαθει να χειριζομαι καλα τις ρυθμισεις του. Το ζουμ επισης απλως δεν υπαρχει…
Ας προσθέσω και λίγα πράγματα για την πόλη, αν και ο Kazz μπορεί να είναι πολύ πιο αναλυτικός.
Η φάση είναι “περπάτημα παντού”, σε μία πόλη όπου τα τραμ και το μετρό πάει παντού. Ήμουν μόνος μου, αλλά δεν κοιμήθηκα ποτέ πριν τη 01.00, διότι φρόντιζα να βγαίνω έξω διαρκώς. Οι βραδινές βόλτες στην όχθη του (δεν θυμάμαι το όνομα του παραπόταμου του) Δούναβη ήταν μαγικές. Η πρώτη βραδιά ζεστή, η δεύτερη βροχερή, αλλά δεν με ενόχλησε καθόλου. Με έκοψε όμως από το να απολαύσω το Prater όπως ήθελα, όμως δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
Η νυχτερινή ζωή στη βιέννη είναι πραγματικά εντυπωσιακή, αρκετά μαγαζιά κλείνουν στις 02.00-02.30, ίσως άλλα και αργότερα. Πήγα σε ένα πολύ ωραίο wine bar στο κέντρο, ενώ είχα προτάσεις για δύο μπαράκια με ροκ/χεβι, αλλά προτίμησα να μην τα επιλέξω. Αντίθετα, ήθελα να πάω στο “παραλιακό” μπαρ με την άμμο (κάπου πιο πάνω έχω βάλει φωτό, στις νυχτερινές) που προτάθηκε από τον kazz, όμως ήταν το βράδυ που έβρεξε και δεν είχε κόσμο για να με τραβήξει. Φαινόταν πολύ ωραίο για χαλαρό ποτάκι πάντως.
Το φαγητο υπέροχο όπου κι αν κάθισα. Έχει διαμαντάκια αν ψαχτείς, με νορμάλ τιμές. Αν επιλέξεις τα “κλασικά”, οι τιμές απογειώνονται για τα πάντα. Δεν χάλασα πολλά, την έβγαλα με 140 ευρώ για το τριήμερο -με ένα γεύμα τη μέρα- αλλά έτρωγα καλό πρωινό, χαλούσα χρόνο στα μουσεία και δεν έπινα πάνω από 1-2 ποτά το βράδυ. Ήμουν οικονομικός Βόλεψε η δωρεάν είσοδος στα μουσεία και η οργάνωση.
Την τελευταία μέρα συνάντησα έναν παλιό αγαπημένο φίλο που είχα χάσει εδώ κι 6-7 χρόνια, για το reconnect. Πήγαμε εκτός πόλης, σε ένα χωριό όπου ο φίλος του έχει παραδοσιακό εστιατόριο με handmade φαγητό -η μαμά στην κουζίνα φτιάχνει το σνίτσελ και τη σούπα- κι έπειτα στο σπίτι του σε διπλανό χωριό για καφέ. Η εμπειρία ήταν μοναδική, είχαμε γυρίσει την αυστριακή (και λίγη ουγγρική) ύπαιθρο και “τότε” που είχαμε ξαναπάει Βιέννη, αλλά οι φωτό παραπάνω και ειδικά αυτή των Stone Temple Pilots αποτυπώνει την ομορφιά της φύσης. Απο εκεί με πήγε στο αεροδρόμιο, εξ’ ού και η φωτό με το αεροπλάνο πιο πάνω, για το ταξίδι της επιστροφής.
Δεν περίμενα ότι θα το πω ποτέ, αλλά για 4-5 ημέρες τι θα πρότεινες να δούμε; Εντός πόλης, γιατί η μετακίνηση είναι δύσκολη γενικά. Και ο καιρός, κοιτάω από 7-11/12 Οκτωβρίου.
Διαβάζω για φωτογραφίες από το Bergen και περιμένω να δω εικόνες με τους μισούς (τουλάχιστον) περαστικούς στο δρόμο να έχουν… corpsepaint, συνθήματα στους τοίχους του στυλ “Ο Σατανάς μας ζει” στα νορβηγικά, και αντ’ αυτών βλέπω καθαριότητα, τακτοποιημένες αυλές και τα σχετικά!
Προφανώς το φωτορεπορτάζ δεν περιλαμβάνει τις black metal γειτονιές!