Ταξίδια Στο Εξωτερικό

19 Likes

Κοιτάτε εδώ ρε τον προκλητικό :exclamation:

6 Likes

Διαβάζω για φωτογραφίες από το Bergen και περιμένω να δω εικόνες με τους μισούς (τουλάχιστον) περαστικούς στο δρόμο να έχουν… corpsepaint, συνθήματα στους τοίχους του στυλ “Ο Σατανάς μας ζει” στα νορβηγικά, και αντ’ αυτών βλέπω καθαριότητα, τακτοποιημένες αυλές και τα σχετικά!

Προφανώς το φωτορεπορτάζ δεν περιλαμβάνει τις black metal γειτονιές!

1 Like

Νταξ, παίζει πολύ προκα στους δρόμους και μαυρίλα αλλά τα υπόλοιπα είναι αλφαδιά.

Εντάξει κούκλα είναι η πόλη σου ε

Μια τελειότητα είναι το μπεργκενάκι, εκεί έμενα άνετα.

2 Likes

Μπέργκερ και μπεργκεράκι διάβασα… τι κοιλιόδουλος που είμαι

1 Like

Να χαμε 3-4 βαζάκια μαριναρισμένη ρέγγα απ’ την ψαραγορά εκεί…

1 Like

Τι εννοεις; Ειναι μια υπεροχη φραση αυτη :slight_smile: Δεν ξερω αν το εκλεισες ή το σκέφτεσαι, αλλά μπράβο.

4-5 μέρες είναι τέλειες, για να μην τρέχεις να προλάβεις τα πάντα όπως εγώ. Δεν ξερω τι θα κανει ο καιρος, κανεις δεν μπορει να το προβλεψει, ουτε καν ο @kazz που θα σε βοηθησει περισσοτερο με οσα θα διαβασεις παρακατω. Επιβεβαιωνει, διορθωνει, προσθετει :slight_smile:

Από μουσεία, έχεις ήδη μία εικόνα από τις φωτο που έχω βάλει και τα ποστ που έγραψα. Ξεκάθαρα ξεχωρίζω Kunsthistorisches Museum Vienna (και το φανταστικο καφε του, δωσε λιγα ευρω παραπανω για να πεις οτι καθισες εκει για εναν καφε, μια φορα το κανεις*) + Albertina + Belvedere 101%, το πρωτο επειδη ειναι απο τα πιο ομορφα μουσεια που εχω δει και μια εκπληκτικη συλλογη που γυριζεις για ωρες, το δευτερο για τον πλουτο των μοντερων του και το τριτο ξανα για τα κλασικά του. Τα δυο πρωτα ειναι κοντα, δλδ κατι εκατονταδες μετρα. Το τριτο θελει να πας επι τουτου, με ΜΜΜ φυσικα. Δεν ειναι καμια τρομερη αποσταση, αλλα το πηγαινε-ελα θελει λιγο χρονο. Θα πας βεβαια, διοτι εκτος απο μουσειο ειναι και παλατι, με κηπους κλπ. Και τα τρια ειναι φυσικα προσβασιμα για καροτσι, αν χρειαστει.

Υπαρχει το φυσικης ιστοριας, που ειναι ομορφο, με ολη την ιστορια του πλανητη μας και τρομερα εκθεματα απο προϊστορικα (και οχι μονο) ειδη. Με εντυπωσιασε χωρις να ειναι το στιλ μου. Απο τα υπολοιπα, ενταξει… θεμα γουστου ειναι. Οταν ερθει η ωρα, φτιαχνουμε itenary, μην ανησυχεις.

Απο μουσικο perspective, θα προτεινα το Musikverein Wien οπου θα παρακολουθησεις περιπου μιαμιση ωρα κλασικης μουσικης (Μοτσαρτ) σε ενα εμβληματικο κτιριο. Δεν πηγα, δεν προλαβα, αλλα θα το εκανα αν ειχα χρονο. Απο αξιοθεατα αλλου ειδους, ο κεντρικος πεζοδρομος ειναι προφανως η ατραξιον της πολης. Εκει θα δεις τον καθεδρικο του Αγιου Στεφανου, αλλα και πολλα ωραια κτιρια σε ολη την περιοχη. Αν μπορουσα θα εκανα μια κρουαζιερα στον Δουναβη, δεν ειχα χρονο. Ξερω οτι δεν λεει πολλα πραγματα, ομως ειναι κατι που αξιζει να κανεις μια φορα στη ζωη σου. Δεν το εκανα ουτε στη Βουδαπεστη, ειναι στο to do. Εννοειται οτι θα περασεις λιγες ωρες στο Πρατερ, τοσο για διασκεδαση οσο και για κανενα σνιτσελακι εκει στο (τουριστικο, οκ…) εστιατορια που εχει μεσα στο φανταστικο παρκο.

Τι αλλο θελεις να σου πω; Εμβληματικα καφε; Δεκαδες. Θελεις φτηνα εστιατορια; Στα εχω. Θελεις ακριβα για να το ζησεις; Ευκολακι. Ροκακια; Με εφτιαξε ο Kazz. Ποτακια; Προφανως εχω φτιαξει λιστα :stuck_out_tongue: Για ξενοδοχεια εκανα ερευνα πολλων ημερων, ξερω τα παντα :smiley:

Φτασε λοιπον ως την κρατηση του εισιτηριου και εδω ειμαστε.

*επειδη δεν θυμαμαι αν εβαλα φωτο απο το καφε, νομιζω οχι, το κανω τωρα + μια μπονους, για την οποια πηρα περισσοτερα “ευσημα” απο οσα επρεπε

6 Likes

Υπέροχα, σ’ ευχαριστώ πολύ!

Θα ξεκινήσω από σήμερα να κλείνω και για ό,τι άλλο είναι σχετικά με θέαμα, φαγητό, ποτό, θα σε ενοχλήσω σίγουρα! Χαχα…

1 Like

Λίγες ακόμα φωτογραφίες που αντικατοπτρίζουν πλήρως τον black metal χαρακτήρα της πόλης…

16 Likes

18 Likes

Τέρας του Ελέους,
Σκυλί της Κολάσεως,
Σκουπίδι της λάσπης,
Σαπίλα του βούρκου,
Σκουλήκι του βάλτου,
Δαίμονα της Αβύσσου

3 Likes

Ενα μικρο tip για Αυστριολατρες. Επειδη το ζω αυτη τη στιγμή. Όταν και οσοι μπαίνετε στα τρενα του OBB (τα κρατικά τους) και εχετε προγραμματίσει μετακινηση με αυτα, καλο θα ειναι να κλείνετε απο πριν και να κλεινετε και θεση. Απο Βιέννη για Σαλτσμπουργκ το βαγονι που ειμαι (και υποθέτω και το υπόλοιπο τρενο) εχει αρκετους ορθιους. Το κοστος ειναι 3 ευρω και εχεις το κεφαλι σ ησυχο. Δεν ξερω ποσο συχνα συμβαίνει, αλλα εχω στο σβερκο μου κοσμο. Δε θα ήθελα να ειμαι αυτός ο κόσμος. Αυτα.

4 Likes

Έχουμε πάρει αρκετές φορές τρένο από Βιέννη για διάφορες πόλεις αλλά ποτέ δεν ήταν φουλ γεμάτο.
Έτυχες λογικά σε περίοδο που όλοι έχουν άδειες και πάνε πέρα δώθε + οι τουρίστες. 15 Αυγούστου δεν δουλεύει κανείς, μάλλον σε όλη την Ευρώπη.

@jonkyr εσύ που χεις σημειώσεις για τα πάντα, για Βερολίνο έχεις κάτι;

2 Likes

Κατι εχω, ναι. Οχι πολλα ομως και οχι μαζεμενα. Τι ψαχνουμε; Και για ποτε; Για Βερολινο θα δωσουν φιντμπακ δεκαδες ατομα εδω, ειμαι σιγουρος. Περιμενω με αγωνια να προσθεσω υλικο στο υπαρχον δικο μου :slight_smile:

1 Like

Δεν ψάχνουμε κάτι συγκεκριμένο, οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη.

1 Like

Θα τα γραψω εδω στην πρωτη ευκαιρια, να προσθεσουν εξτρα οι συμφορουμιτες και να κανουμε μια σουμα. Γιατι οχι;

1 Like
1 Like