Για Snitchel και Gulasch το Figlmüller είναι εγγύηση. Για τοπική κουζίνα, φοβερό και στο μάτι είναι επίσης το Marchfelderhof, αλλά είναι λίγο έξω από την Βιέννη. Εννοείτε αν έχεις όρεξη, έχει να πας με Schnellbahn.
Για καλοκαίρι είναι όμορφα και στην αυλή του Amerlingbeisl, αλλά το φαγητό του δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό.
Για pizza προτείνω Da Capo, για “κινέζικο” KitchA.
Για cocktail πάμε πάντα στο Strandbar Herrmann, έχει κάτω κανονική άμμο, σεζλόνγκ και δεν φοβούντε να βάλουν αλκοόλ. Για μπύρα 1516 Brewing Company, τυπική pub, αλλά έχουν τίμια δικιά τους μπύρα.
Ωραια τιπζ, ευχαριστω πολυ. Υπεραρκετα για τρεις μερες (δυο βραδια), θα τιμησω οσα προλαβω.
Τίποτα, τίποτα, εννοείτε τσέκαρε τα πρώτα στο intenet και για να δεις αν σου κάνουν οι τιμές.
Να περάσεις όμορφα!
Χαιρετώ από Αλμάτι Καζακστάν. Αύριο φεύγω για Κιργισταν.
Λοιπόν παιδιά μόλις έμαθα ένα μάθημα ζωής και θα γράψω για αυτό, ίσως βοηθήσει κάποιους.
Μπήκα ανάποδα σε μονόδρομο για 20 μέτρα και επί τόπου με σταμάτησε η αστυνομία. Τους λάδωσα και όλα καλά αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Θα φτάσω κατευθείαν στα συμπεράσματα γιατί έχουν συμβεί πολλά στο ενδιάμεσο.
Εδώ έχουν χούντα light αλλά πολύ Φραγκάτη.
Από την κατάσταση και πως εξελίχθηκε κατάλαβα ότι από τη στιγμή που εισηλθαμε στη χώρα μας παρακολουθούσαν.
Κάτι είχα ψιλιαστεί αλλά επιβεβαιωθηκα. Όπου σταματούσαμε στην πολη, πάντα κάποιος μας τσέκαρε και πολλά άλλα περίεργα. Φυσικά δεν ήταν οι μυστικοί μόνο για μας, απλά είναι παντού.
Παντού υπάρχει μυστική αστυνομία και κάμερες.
Το πιο σημαντικό ήταν ότι εκεί που σταμάτησα να κάνω αναστροφή και ήρθε το Μπατσικό χαιρέτισε ευλαβικά έναν χλιμιτζουρα που στεκόταν στη γωνία.
Επίσης κακως τους έδωσα το δίπλωμα μου γιατί με αυτο με εκβίασαν. Το διαβατήριο μου έκοψε να μην τους το δώσω. Τους έδωσα την ταυτότητα.
Συμπεράσματα:
Ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στην νομιμότητα.
Δεν δίνουμε ποτέ χρήσιμα έγγραφα αλλά έχουμε δευτερεύοντα.
Επίσης δεν είχα το κινητό πάνω μου. Αν το είχα και έκανα ένα search στο ΑΙ θα έβλεπα ότι δεν υπάρχει χρηματικό πρόστιμο για την παράβαση μου, μόνο αφαίρεση διπλώματος.
Τους έδωσα γύρω στο κατοστάρικο. Η επανέκδοση διπλώματος στην Ελλάδα κοστίζει γύρω στα 80 αν δεν κάνω λάθος. Θα μπορούσα να παζαρέψω και άλλο και να τη γλυτώσω με τα μισά πχ.
Αυτά.
Κατά τα άλλα, το Αλμάτι είναι σούπερ. Για την φύση και τα βουνά και τα λαγκάδια της επαρχίας το γνώριζα αλλά και η πόλη είναι μπόμπα.
Σημείωση:Στην Ινδία με ένα δεκάρικο ήσουν άρχοντας με τους μπάτσους. Εδώ παίζε χρήμα, είναι πιο ακριβοί
https://youtube.com/playlist?list=PLQ3JLT2L8MsCjEj8r8TtjiZytqdJEBzpg&si=hzmUTA03D60GuQ6v
2 video στα φαράγγια πριν την ανάβαση στο Κιργισταν.
Διάβασα αυτό χθες και σκέφτηκα το ποστ κατευθείαν, το ίδιο πιστεύω κι εγώ γενικά αλλά πάντα θα υπάρχει μία ( ; ) εξαίρεση:
Η θέση του Τάσου Δούση για τις μεταναστευτικές ροές στην Ελλάδα
«Ντου από ΠΑΝΤΟΥ Μας αρέσει δεν μας αρέσει.Υπάρχει ήδη θέμα εθνικής ασφάλειας. Μιλάμε για μία κανονική εισβολή από λαθρομετανάστες.
Πώς πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις αφίξεις χιλιάδων μεταναστών στην Κρήτη; Πάντως όχι με επικοινωνιακή πολιτική του τύπου στέλνουμε φρεγάτες ,ΟΥΚ και κομάντος στα σύνορα με Λιβύη!
1000 με 1500 άτομα κάθε μέρα αποβιβάζονται στην Κρήτη. Εδώ θέλω να προειδοποιήσω. Λαμβάνω μηνύματα από την Κρήτη,πως ετοιμάζονται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Θα δούμε καταστάσεις εκτός ελέγχου σε ένα νησί που πιάστηκε απροετοίμαστο για μια τέτοια κατάσταση και οι κάτοικοι είναι στα κάγκελα.
Να πω επίσης το εξής. Η λύση δεν είναι να τους πάρουμε από την Κρήτη και να τους αμολήσουμε στην Αθήνα και όποιον πάρει ο Χάρος. Αυτό θα λειτουργήσει στα δικά τους κυκλώματα ,των λαθρομεταναστών ως σήμα πως πεδίο είναι ελεύθερο «ελάτε όλοι» Θα γίνει δηλαδή ότι έγινε και την εποχή του ΣυΡιζΑ που λίγο έως πολύ η χώρα είχε «ανοιχτά σύνορα».
Όποιος δεν το έχει καταλάβει να του το εξηγήσω με απλά λόγια στο συγκεκριμένο θέμα δεν χωράνε τσακωμοί και πολιτικές αντιπολιτευτικές. Μιλάμε για θέμα εθνικής ασφάλειας της πατρίδας. Αν φτάνουν 2000 άνθρωποι κάθε μέρα στην Κρήτη και στο νησί μέσα στον Αύγουστο φτάσουμε τους 30.000 μετανάστες τότε τα πράγματα θα γίνουν ανεξέλεγκτα. Μέχρι και εξέγερση των λαθρομεταναστών μπορεί να έχουμε και εξαιτίας των άθλιων συνθηκών. Για φανταστείτε την εικόνα στην Κρήτη να έχουμε από την μία τους Κρητικούς έξαλλους και από την άλλη τους λαθρομετανάστες στα κάγκελα. Θα αντέξουμε μια τέτοια εκρηκτική κατάσταση;
Μήπως να σκεφτούμε από τώρα να είναι σε συναγερμό ο στρατός για την Κρήτη; Μήπως δυνάμεις των ΜΑΤ? Δεν ξέρω! Μην γίνω μάντης κακών αλλά αυτό βλέπω για το κοντινό μέλλον.
Όμως πάντα πίστευα και ως δημοσιογράφος και ως πολίτης πως δεν μπορούμε να κάνουμε μόνο κριτική ,πρέπει να προτείνουμε και λύσεις για το κάθε πρόβλημα.
Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα πρέπει να αυστηροποιήσει την στάση της απέναντι στους μετανάστες που φτάνουν στην χώρα μας αλλά και σε αυτούς που είναι στη χώρα μας λαθραία.
Το ξέρω πως θα φανεί σε πολλούς ακραίο αλλά θεωρώ πως η επιδοματική πολιτική που κάνουμε στους μετανάστες που έρχονται λαθραία στη χώρα μας είναι ένα σήμα του τύπου «ελάτε στην Ελλάδα» διότι εδώ μας έχουν ανεξέλεγκτους και μας πληρώνουν κιόλας! Και εγώ σαν πολίτης,ποτέ δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να πληρώνει η χώρα κάποιον άνθρωπο που μπαίνει λαθραία στην Ελλάδα; Ο άνθρωπος που έρχεται λαθραία μπορεί άνετα αν θέλει να δουλέψει,η Ελλάδα έχει ανάγκη από εργατικά χέρια.
Το να έχουμε χιλιάδες ανθρώπους με επιδόματα,πολύ απλά όλους αυτούς τους οδηγούμε στην μαύρη εργασία ή στην παραβατικότητα. Πρέπει να στείλουμε ένα σήμα στα κυκλώματα αλλά και στις «παρέες» που ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στην πατρίδα μας πως τα «δωράκια» τελείωσαν ,έτσι ίσως τους αποθαρρύνουμε.
Επίσης έχω πλέον την γνώμη μετά από πάρα πολλά χρόνια ώριμης σκέψης ,πως η Ελλάδα πρέπει να αυστηροποιήσει την στάση της απέναντι σε όποιους θέλουν να έρθουν παράνομα στην χώρα μας. Τα κλειστά-ανοιχτά κέντρα δεν είναι λύση.
Καταλαβα τη συνδεση που εκανες. Καλα, ποτε δεν ειχα σε ιδιαιτερη εκτιμηση αυτον τον τυπο (για τη δουλεια του εννοω), αλλα αυτο ειναι προσωπικο γουστο. Αλλα για αυτες τις αποψεις εχω πολλα να πω και θα καταληξουμε να εκτροχιασουμε ενα πολυ ομορφο νημα, με πολυ χρησιμες πληροφοριες. Ισως το πιασω σαν λινκ και το μεταφερω στο “Βααριεμαι” ή κατι τετοιο.
Ούτε εγώ, αλλά ρε παιδί μου έχει γυρίσει τον μισό κόσμο, υποτίθεται/φαντάζομαι ότι έχει δει και έχει πάρει και πράγματα από τόσες κουλτούρες, έχει απορρίψει και άλλα τόσα οκ, και η άποψή του (ποιος σε ρώτησε κιόλας ρε αγαμήσου) είναι " Υπάρχει ήδη θέμα εθνικής ασφάλειας. Μιλάμε για μία κανονική εισβολή από λαθρομετανάστες." και ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ;
Go
Ωραία, να το μεταφέρετε αλλού, γιατί όντως θα είχε ενδιαφέρον μια τέτοια συζήτηση.
Να πω ρε παιδιά την αμαρτία μου; Και απαντήστε μου σε άλλο νήμα, αν χρειαστεί. Εμένα προσωπικά με ξενίζει λίγο που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άντρες (ως επί τω πλείστον νεαρής ηλικίας). Δεν έχω κάτι με τους άντρες , αλλά σε χώρες όπως το Σουδάν που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση ή άλλες αφρικανικές χώρες που κυριαρχεί ο ισλαμικός νόμος και η ζωή της γυναίκας έχει μηδενική αξία (ακόμα και γι’ αυτούς τους -νεοαφιχθέντες- νεαρούς), δεν γίνεται καμιά δράση.
Εντάξει, είναι πασιφανές ότι εργαλειοποιούν το μεταναστευτικό και ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ξεμείνουν εδώ και δεν είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα μπορεί να κάνει κάτι, γιατί δεν παίρνει τις τελικές αποφάσεις, και θα αναγκαστούν τόσοι άνθρωποι να φυτοζωούν… Τέλος πάντων, το θέμα (για μένα) είναι ότι θα εξακολουθούν τα εγκλήματα πολέμου, με κύρια θύματα τα γυναικόπαιδα, και για άλλη μια φορά δεν θα γίνει τίποτα.
Με συγχωρείτε και πάλι. Να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα δεν είναι οι μετανάστες, είναι η κορυφή του παγόβουνου.