Απαραίτητο για ταξιδάκια με τουτού.
Καλώς θα το τσεκάρω έτσι λοιπόν
Μακάρι να είναι εφικτό παντως, αυτό με τιν ηλικία
αυτες τις μερες κανονιζω με εναν φιλο να παμε βερολινο το πασχα για 5-6 μερες… ισως και καμια κοντινη πολη (αμβουργο :p).
εχει παει κανεις εκει για να δωσει καμια συμβουλη??
Well I am currently abroad…in Athens
Σκεφτομαι σοβατα το καλοκαιρι πριν την πρακτικη μου να παει ενα 10 ημερα κάπου στην ασία!
Το Αμβούργο αξίζει να πας. Και γιατί είναι όμορφη πόλη, χτισμένη πάνω σε κανάλια και γύρω από δύο λίμνες αλλά και γιατί είναι η ροκ πρωτεύουσα της Γερμανίας ιστορικά.
Στην περιοχή του Sankt Pauli/Reeperbahn, έχει πολλά κλαμπάκια με συναυλίες από Γερμανούς αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, ψάξε οnline μήπως παίζει τίποτα που σε ενδιαφέρει πριν πας.
Η ίδια περιοχή έχει και το γήπεδο της Sankt Pauli που είναι δημοφιλής σε αρκετούς και εδώ για λόγους άσχετους με το ποδόσφαιρο :roll:, και γενικά είναι μία περιοχή με αρκετές ιδιαιτερότητες, χώρος που συχνάζουν αρκετοί πάνκηδες, gay, και γενικότερα διάφοροι τύποι εκτός του mainstream της Γερμανικής κοινωνίας. Επίσης στην περιοχή υπάρχει εκτεταμένη νόμιμη πορνεία, τόσο στον δρόμο, όσο και από βιτρίνες όπως στο Άμστερνταμ (δεν είναι κάτι που συνιστώ αλλά oύτε και κατακρίνω, απλά το αναφέρω για να μην το δεις ξαφνικά και πεις “που με έστειλε”)
Τη Red Light District του St. Pauli να την περπατήσεις οπωσδήποτε, έχει κάτι πιο σκοτεινό κ αυθεντικό από την αντίστοιχη του Άμστερνταμ. Όπως και να’χει το Αμβούργο είναι πολύ όμορφη πόλη, κάτι που δε θα έλεγα το ίδιο εύκολα για το Bερολίνο.
Η πρωτεύοσα είναι χτισμένη πάνω στις στάχτες της και αυτή η όψιμη και προσεκτικά σχεδιασμένη ανάπτυξη γίνεται γρήγορα φανερή. Θα ρίξεις εύκολα μια ματιά στη σύγχρονη ιστορία του Βερολίνου (Β’ ΠΠ, ψυχρός πόλεμος, πτώση τείχους) αν κάνεις μια ξενάγηση στην πόλη, εγώ θα σου πρότεινα αυτήν http://www.neweuropetours.eu που είναι δωρεάν κ δουλεύει με tips στο ξεναγό στο τέλος της. Σε μας την έκανε ένα Αγγλάκι κ τα’σπασε Ο περίφημος ζωολογικός κήπος του δε με εντυπωσίασε. Δυστυχώς για βράδυ δεν έχω τίποτα να προτείνω, δεν έμεινα πολλές μέρες, αλλά εδώ κ χρόνια το Βερολίνο καθιερώθηκε σαν μια από τις πλέον εναλλακτικές και πρωτοπόρες πόλεις στην Ευρώπη, οπότε δε θα δυσκολευτείτε να βρείτε κάτι
ps: Αν μείνετε σε χόστελ, τσέκαρε κ το wombat’s, είναι σε καλή τοποθεσία (κάνα δυο τετράγωνα από τον πύργο της τηλεόρασης), καθαρό, μαζεύει Αμερικανίδες 8) κλπ Όχι τπτ συγκλονιστικό γενικά πάντως
Θενκ γιου παιδες!!!
το συγκεκριμενο χοστελ θα το ψαξω καθως τα χαρακτηριστικα που εδωσες ειναι σημαντικα :p!!!
Ζηλέυω διστροιερ!
Οταν τελειώσετε από διαδικαστικά (κλείσετε εισιτήρια ξενοδοχεια κλπ) πες πόσο θα σας βγουν οικονομικά…
ωπ!!!βρήκαμε καλές πληροφορίες!!!
Μαϊο θα πάμε με ενα φιλαράκι Αμβούργο - Πράγα - Βερολίνο - Μαδρίτη και θέλαμε μερικές λεπτομέρειες ειδικά για Αμβούργο!!
thank u εστω κι από σπόντα!!! :lol: :lol:
Αλήθεια,έχει κάνει κάποιος Γερμανία - Τσεχία με αμάξι?Υπάρχει έλεγχος σε σύνορα και τέτοια?Καλό θα είναι να έχουμε συνάλαγμα από πριν ή να κάνουμε στην Πράγα?Ρωτάω σε περίπτωση που χρειαστούμε φράγκα στη διαδρομή,θα πέρνουν ευρω?
Στην Πράγα πάντως παίρνουν, μην σου πω ότι το προτιμούν… Και στη διαδρομή που είχαμε σταματήσει για φαγητό κάπου στην εθνική δεν είχαμε πρόβλημα, γενικώς δεν πιάσαμε καθόλου κορώνες.
Αυστρία-Τσεχία είχαμε κάνει, μας είχαν σταματήσει και ζήτησαν ταυτότητες νομιζω…
Thank you for the info!!!
double post…
Ερώτηση για όποιον έχει πάει ΗΠΑ…
Για τον έλεγχο στο αεροδρόμιο θέλω να μάθω…
Θα πάω Indianapolis…
Απο που είναι καλύτερα να κάνω ανταπόκριση?Μέσω Νεας Υόρκης αξίζει ή να προτιμήσω πτήση του εξωτερικού και ανταπόκριση σε άλλη πόλη πχ Chicago…?
Ρωτάω επειδή έχω ακούσει οτι η Νεα Υόρκη έχει μεγάλη ταλαιπωρία στο αεροδρόμιο με ελέγχους και τα σχετικά…
Οι ελεγχοι σε ολα τα αεροδρομια των ΗΠΑ ειναι πανομοιοτυποι απλα στις πιο μικρες πολεις δεν εχει τοση κινηση και ταλαιπωρια…οποτε καλυτερα το o hare του Chicago…
πηγα οκτομβριο ταιλανδι μπανγκονκ και πεζει να ξαναπαω κ του χρονου!απλα τελεια!
και τα ελληνικά σου τα άφησες εκεί?
ε σιγα!ενα 2 λαθακια τωρα:p
Καλά, μη φανταστείς τίποτα τρομερό να είναι ο έλεγχος στη Νέα Υόρκη. Δεν ξέρω πως είναι σε άλλες πόλεις, αλλά στη Ν.Υόρκη εγώ περίμενα περίπου 40 λεπτά στην ουρά (ήμουν και μπροστά σειρά στο αεροπλάνο οπότε βγήκα νωρίς και έτσι οι επιβάτες της πτήσης μου δεν ήταν μπροστά μου στην ουρά. Πιο εκνευριστικός ήταν ο έλεγχος για να μπω στο αεροπλάνο μου, παρά για να βγω από αυτό (να πας νωρίς στο αεροδρόμιο).
Ενώ είσαι στην πτήση σου δίνουν τις φόρμες που πρέπει να συμπληρώσεις (είναι 2 φόρμες, μία πράσινη και μία λευκή αν θυμάμαι σωστά - Προσοχή να σου έχουν δώσει οι αεροσυνοδοί τη φόρμα για τους επισκέπτες και όχι για όσους θέλουν green card) και μετά, φρόντισε να μην καθυστερήσεις πολύ κατά την έξοδο σου από το αεροπλάνο και το πολύ να περιμένεις καμιά ώρα για να ελέγξουν τα χαρτιά σου.
Θα πας στον εκεί αστυνομικό, θα σε ρωτήσει αν πας για τουρισμό, αν έχεις κάπου να μείνεις, πόσο θα μείνεις και μετά φεύγεις για να παραλάβεις βαλίτσες / transit.
Επειδή όμως όπως είπες θες να κάνεις transit, φρόντισε να δώσεις αρκετό χρόνο ανάμεσα στις πτήσεις σου αν το κάνεις έτσι, για να μην έχεις άλλα τρεχάματα. Επίσης, πρόσεξε πολύ τι πτήση θα κλείσεις για να πας. Μη τσιγκουνευτείς για 50 ευρώ να πας σε μια πιο αξιόπιστη εταιρεία. Σε μερικές εταιρείες οι βαλίτσες χάνονται για την πλάκα και αν γίνει καμιά ακύρωση (π.χ. λόγω κακοκαιρίας) η ταλαιπωρία που θα έχεις με μειρκές εταιρείες είναι τεράστια.
Πτήση φίλης από Ν.Υόρκη για Αθήνα τα Χριστούγεννα (με Ολυμπιακή μέσω Delta Airlines) ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Όσοι είχαν κλείσει με Delta Airlines τους έκλεισε η εταιρεία τους εκείνη τη στιγμή άλλη πτήση σε άλλη εταιρεία, αυτή που ήταν με Ολυμπιακή ακόμη τρέχει και αναγκάστηκε να κλείσει δεύτερα εισιτήρια (πανάκριβα) για να έρθει να δει τους δικούς της…
Καταρχήν ευχαριστώ πολύ Davidian και Karvou (που ήταν κατατοπιστικότατος) για τις απαντήσεις!!!
Τελικά έκλεισα με Delta για Νέα Υόρκη γιατί έχει η ίδια ανταπόκριση για Ιndianapolis οπότε ελπίζω να μην έχω προβλήματα με βαλίτσες και ακόμα και στραβή να γίνει με καμία καθυστέρηση τουλάχιστον να είμαι καλυμμένος…
Από αύριο και για 20 μέρες θα τα λέμε μέσω Αμερικής… :lol: :lol:
Και πάλι ευχαριστώ!!!
Aυτό.
Κάρβου 40 λεπτά δεν είναι και λίγα και γενικά εξαρτάται και από την ώρα, πόσο κόσμο θα βρεις, πόσα γκισέ έχουν ανοιχτά κλπ.
Γενικά το JFK έχει τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις στο immigration λόγω όγκου, και προσωπικά για Ν. Υόρκη προτιμώ το Newark στο Νew Jersey όπου πετάει απ’ευθείας από Ελλάδα η Continental, αλλά και η Lufthansa μέσω Γερμανίας.
Tώρα αφού τα έκλεισες Non Serviam δεν έχω παρά να σου ευχηθώ καλή τύχη! Πόση ώρα έχεις ανάμεσα στις πτήσεις;