πρόπερσι είχα πάει Αγγλία, με έδρα το Huddersfield γύρισα τις γύρω πόλεις… Manchester, Leeds , York. Περιτό να πω πως πέρασα απίστευτα μιας και ήταν η πρώτη μου φορά εξωτερικό και είχα και καλή παρέα… Η Υοrk ήταν τέλεια… σε μια φάση εκεί που γυρίζαμε την πόλη ακούσαμε μουσική μέσα απο μια μικρή εκκλησία, ήταν ένας τύπος που έπαιζε organ… κάτσαμε σκαλωμένοι και τον ακούγαμε, μετά ανεβήκαμε στα τοίχη της πόλης και βλέπαμε την απίστευτη θέα… δε ξέρω αυτες οι εικόνες μου έχουν αποτυπωθεί στο μυαλό… Δυστηχώς δεν είχα αρκετές λίρες να πάω Εδιμβούργο, ελπίζω του χρόνου που θα ξανανέβω να πάω…
το interail ισχυει οταν εισαι κατω των 26 και σου δινει μια καρτα για 2 ζωνες στις οποιες ταξιδευεις απεριοριστα(σε οικονομικη θεση).τα τρενα του εξωτερικου ειναι μια χαρα και η οικονομικη ειναι οκ.
επισης υπαρχει και το κολπακι να κλεινεις κουκετα με μικρη χρεωση απλα θα πρεπει να το εχεις κλεισει απο πριν και οχι τελευταια στιγμη.αξιζει 700% να το κανεις ειδικα αν σου αρεσουν τα ταξιδια με τρενο.
εγω περασα φανταστικα και δεν ταλαιπωρηθηκα κα8ολου(βασικο τιπ: μην κουβαλας τπτ βαλιτσαρες για να μην πακετωνεσαι οταν αλλαζεις τρενα-δεν εχει παντου κυλιομενες και ασανσερ για να πηγαινεις απο τη μια αποβαθρα στην αλλη).
Eτσι.Βεβαια η αληθεια βρισκεται στο Salzburg8)
ερώτηση προς ταξιδιάριδες γνωστικούς:
Στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα ολλανδία-βέλγιο νοικιάζουν αμάξια σε 20σάχρονους?
Επίσης μπορείς να περνάς ευκολα σύνορα (πχ ολλανδια σε βέλγιο) ή είναι περίπλοκη διαδικασία?
Μπορω να απαντησω μονο για το 2ο
ψαχνουν τον πρωκτο σου για ναρκωτικα, αν εξαιρεσεις αυτο, τιποτε ιδιαιτερο
ωραια γαμω τις φάσεις
πάντως εκτός από τον πρωκτικό έλεγχο οποιαδήποτε έγκαιρη πληροφορία θα μου ήταν πολύ χρήσιμη!
Ε λογικα μονο διαβατηριο ρε συ.Αν ειναι κιολας εντος ΕΕ οι χωρες, πιστευω θα ναι και πιο απλο
Τίποτα μωρέ, είναι λες και πηγαίνεις από Αττική-Εύβοια. Έχε απλά την ταυτότητα καλού κακού. Εκεί είναι κεντρική Ευρώπη, όλοι μια γειτονιά.
Μαν, πρέπει να έχεις τουλάχιστον πιστωτική κάρτα. Αυτό είναι το μόνο που απαιτούν. Και επειδή φαντάζομαι πως πρωταρχικός στόχος του ταξιδιού είναι η Ολλανδία έχε το νού σου γιατί έχουν αλλάξει κάποια πράγματα εκεί.
ναι αυτό το χω ακούσει. Δηλαδή περσι είχε παει ενας ξαδελφος γερμανια
και πηγαινε με ποδηλατο ελβετια οποτε γουσταρε
Όσο για το πρώτο… Λέτε να μπορώ να νοικιάσω αμάξι?
@Τim: πιστωτική?? Για ποιό λόγο? (Το βέλγιο είναι! κι όμως! :lol: αλλά παίζει να μένουμε ολλανδία)
Γερμανία-Ολλανδία οδικώς πάντως ούτε που καταλαβαίνεις ότι αλλάζεις χώρα. Υποθέτω ότι και με το Βέλγιο κάπως έτσι θα είναι. Τρένο πάντως που είχα πάρει από Μάαστριχτ (νομίζω) για Βρυξέλλες δεν ζήτησαν τίποτα, κανένας έλεγχος.
Ωραίο ταξιδάκι φαίνεται ότι ετοιμάζεις, σε αντιπαθώ.
χαχα ρε κοιτά είναι ενα φεστιβαλάκι που ψήναμε καιρο και γίνεται σ’ ενα χωριο του βελγιου που συνορεύει με ολλανδια…Αλλα επεσε η ιδεα οτι αφου ειναι κοντά να παρουμε αμάξι και να μενουμε ολλανδια και τις ημέρες του φεστιβαλ να πηγαινουμε βελγιο και ήταν πολύ καλή ιδέα…:)
Πιστωτική χρειάζεται οπωσδήποτε. Αν θυμάμαι καλά, στη Γερμανία, αν είσαι μικρότερος από κάποιο ηλικία (24-25 κάπου εκεί) έχεις κάποια μικρή extra χρέωση. Εκτός αν ήταν θέμα της εταιρίας. Μπορείς πάντως να μπεις στο site της Hertz πχ και να το ψάξεις εκεί ή να τους στείλεις mail για να είσαι σίγουρος
Pinkpop? Το σκέφτομαι και εγώ γιατί ένας φίλος μου μένει κάνα μισάωρο από εκεί.
Αν είσαι κάτω από 25 ανεβαίνουν τα ασφάλιστρα της ενοικίασης. Γενικά όμως, καθότι η ενοικίαση συμφέρει για κάτι τέτοια ταξίδια (εφόσον παραδώσεις το αυτοκίνητο από εκεί που το πήρες) δε νομίζω πως τα επιπλέον ασφάλιστρα είναι λόγος για να μη νοικιάσεις.
Σημαντικό, μην κάνεις το λάθος και νοικιάσεις αυτοκίνητο που σου χρεώνουν τα χιλιόμετρα που έκανε. Γνωστοί μου την έπαθαν έτσι στο Βέλγιο και έκλαψαν μεγάλο ποσό…
Α οκ. Να πας Μάαστριχτ, αγαπημένη ολλανδική πόλη μετά το 'Αμστερνταμ.
@karvou: ενδιαφέρον…Αρά δεν παίζει θέμα οπως στην Ελλάδα όπου κάτω απ’ τα 21 δεν μπορώ να νοικιάσω?
@narcoleptic: κάτσε να κάτσει η φάση και πάω όπου θες!
feugw sabbato gia londino
prwth fora:)
gia peite pou prepei na paw opowsdhpote?
Α όχι. Για το κάτω από 21 δεν ξέρω. Εξαρτάται από τη χώρα αυτό. Πιθανότατα όμως δε θα έχεις πρόβλημα. Όπως κι αν έχει, μπορείς να μιλήσεις με ένα γραφείο εδώ, να σου δώσουν προσφορά για σένα που είσαι 20 και στο τέλος μη το κλείσεις αν δε θες. Θα ξέρεις 100% όμως αν μπορείς να νοικιιάσεις