ελα ρε συναδελφε που εισαι εσυ ?
και εδώ και εδώ τα ίδια…
βαρκελώνη αποτελί διακαή πόθο και θα το παλέψω για φέτος το καλοκαίρι, αλλίως και του χρόνου καλά να μαστε…βενετία respect όντως αν και μυρίζει:roll:
Βαρκελώνη να πας, γαμεί.
Το λοκεησιον μου δεν ψευδεται
Mα επιτελους δηλαδη. Αναγωγε
έχω κάυλα με ταξίδια κι εξωτερικό…Και είχα σκοπό να φτιάξω τέτοιο θρεντ μέχρι που το’ δα τώρα…
Ρώμη και Βαρκελόνη πανέμορφες κι ερωτεύσημες πόλεις μπορώ να πω…Ρώμη μου κάνε πάρα μα πάρα πολύ εντύπωση το πόσο ωραία συνδιάζεται το αρχαίο με το καινούριο, ενώ η νοοτροπία των ανθρώπων εκεί μου θύμιζε σε κάποια πράγματα την Αθήνα (Γιατί αν δεν τιμάς και το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει)…Με το ταξίδι στη Βαρκελώνη έχω δεθεί συναισθηματικά μιας και είχα παει με τον πατέρα μου για το Περίφημο ματς Μπαρτσελόνα - ΠΑΟ…Αν και ήμουν μικρός θύμαμαι πάρα πολλα πραματα για την ομορφιά της, ενώ το ταξίδι εκείνο με κανε να λατρέψω τον Γκαουντί…Θα την επισκευθώ στάνταρ πάλι κάποια στιγμή για να διασκεδάσω κάτω από τους ρυθμούς της (θα το συνδιάσω με κανένα λαιβ)
Παρίσι και Λονδινο τα έχω επισκευθεί από 2 φόρες το καθένα (μια μικρός και μια μεγάλος)…Οι πόλεις είναι και αυτές κούκλες ενω μπορεί να περπατάς σε αυτές για πεντάωρα…Βέβεια νόοτροπία τελείως διαφορετική από την μεσογειακή…Δεν μας χάλασε όμως…Όντας και μεγάλος στις τελευταίες μου επισκέψεις και έχοντας καλή παρέα πέρασα απίστευτες στιγμές
Θα επιστρέψω παλί
ΔΥΣΚΟΛΗ ΑΠΟΡΙΑ
που συμφέρει να βγάζει κανείς συνάλλαγμα ? Στη χώρα του ή στη χώρα προορισμό ? στο αεροδρόμιο ή στην τράπεζα ?
τόσα χρόνια ταξιδιώτης. δεν έχω καταλήξει
Θεωρητικά μάλλον στην χώρα προορισμού, δεδομένου ότι η ισοτιμία αλλάζει μέρα με τη μέρα. Οπότε καλύτερα να κάνεις ρευστό στο νόμισμα που θέλεις τη στιγμή που θα’σαι εντός της χώρας. Αλλά και πάλι, το καλύτερο είναι να σου’χει σφυρίξει κάποιος πού θα βρεις καλές τιμές για συνάλλαγμα. Γενικώς αεροδρόμια, τουριστικοί χώροι και μέρη που μαζεύονται τουρίστες συνήθως “βαράνε”.
Εγω θα λεγα εδω. Απ οτι ξερω μπορεις να πας σχεδον σε οποιαδηποτε τραπεζα θες και τους λες να σου ετοιμασουν το ποσο που θελεις. Πας την επομενη και το παραλαμβανεις. Ορισμενες στο κανουν και επιτοπου νομιζω.
Αλλωστε στο εξωτερικο 9 στις 10 φορες στα μερη που χτυπανε θα πας αφου δε ξερεις την ‘‘πιατσα’’.
καταρχην διαλεγεις απο ποιες χωρες 8ελεις να περασεις.βγαζεις αναλογο εισιτηριο(η ευρωπη ειναι χωρισμενη σε ζωνες και διαλεγεις ποια ζωνη 8ελεις).
η διαμονη δεν περιλαμβανεται στα εισιτηρια, απο net κλεινεις που 8ελεις να μεινεις(μπορεις να βρεις πολυ οικονομικα σε hostel η΄και σε hotel).
βλεπεις τα δρομολογια απο net και κοιτας μηπως καποιες διαδρομες μπορεις να τις κανεις νυχτα (κοιμασαι στο τρενο σε κουκετα και γλυτωνεις τα χρηματα της διαμονης).
εχω παει alone στην βιεννη με τρενο με διαδρομη αθηνα-θεσσαλονικη- σκοπια-σερβια-ουγγαρια και ηταν απιστευτα(δεκεμβριος, διαδρομη με χιονισμενα τοπια κλπ κλπ)
εμεινα 4 μερες βιεννη(επαθα την πλακα μου με την πολη) και μετα τρενο βιεννη-παρισι.
πρωτοχρονια παρισι,μετα γαλλικη εξοχη και αμεσως μετα τρενο παρισι -αμστερνταμ.
επειδη ειχα μεινει μονο 3 μερες αμστερνταμ και ηταν και χειμωνας(τρελλο ψωφοκρυο και νυχτωνε απο τις 3 το μεσημερι) δεν ειδα πολλα.
ξαναπηγα φετος τον ιουλιο και απο τοτε κοντευω να πεσω σε καταθλιψη.τι πολη ειναι αυτη. ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
καναλια,παρκα, ησυχια,τελεια κα8αρη ατμοσφαιρα,ωραιος κοσμος,χαρουμενες φατσες,κτιρια που τα βλεπεις και λες “γ@@ την αθηνα μου γ@@@”.
και παλι ουφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφφ
βιέννη τρελή απογοήτευση. μακριά.
Γιατί?
Περίμενες να έχει Τσέχες?Πες τι σε χάλασε ντε.
Eισαι αμπαλος…
Στην Τράπεζα της Ελλάδος…δεν παιρνει και προμηθεια…
σε λίγες μέρες πάω Λονδίνο γιά αυτές τις 2 συναυλίες
http://www.o2academyislington.co.uk/event/6900/magnum-tickets
http://www.o2academyislington.co.uk/event/6901/yandt-tickets
Παίζει να’μαι απλά θύμα, γιατί είχα πάει με γκρουπ και μας τραβολογούσαν στα μέηνστριμ μέρη, αλλά όταν έχεις για αξιοθέατο το κοινοβούλιο που είναι απλά μια κόπια της Ακρόπολης, το “μεγαλύτερο λούνα παρκ της κεντρικής Ευρώπης” ονόματι Πράτερ που είναι απλά το αλλού-φαν-παρκ στα γερμανικά, ένα μετρό στενάχωρο και τέζα βρώμικο και ένα “σπήλαιο με υπόγεια λίμνη που λειτουργούσε σαν εργαστήριο των Ναζί στον Πόλεμο” το οποίο είναι μια κλανιά μπροστά στο σπήλαιο Διρού και απλά έχει δυο πάγκους του γερο-Τζεπέτο, ε λογικό είναι να μου φαίνεται μούφα…
Μεγάλη αλήθεια. Αν και κάθησα μόνο 2 μέρες στη Βιέννη, επιβεβαιώνω τα περισσότερα και προσθέτω πως είχε άπειρο κόσμο παντού. Επίσης, μέσα σε λίγες ώρες ήθελες να πιάσεις έναν από αυτούς τους χιλιάδες μασκαρεμένους Μότσαρτ που σε έπρηζαν για να βγεις φώτο μαζί τους ή να αγοράσεις εισιτήριο για όπερα και να τον πλακώσεις στο ξύλο. Δε αλά τσολιάς γουέι!
Και μονο το Stephansplatz να ειχε η Βιεννη παλι θα ηταν top…Kατα τα αλλα η αρχιτεκτονική των κτιρίων,οι ωραιοι πεζοδρομοι,η αισθηση της ηρεμιας που αποπνεει αυτη η πολη ειναι κατι το μοναδικό…
υ.γ Κατα τα αλλα η Μπρατισλαβα απεχει 60 χλμ και η Πραγα 280 Τσεχοσλοβακε Βleedin…
Αυτός ήταν ένας επιπλέον λόγος που μου φάνηκε μούφα.
Είχα επισκεφτεί πριν την “γη της Επαγγελίας” :p:p:p
Εντιτ. Επίσης, Το σνίτσελ και το στρούντελ αποτελούν εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, για τα οποία ο αυστριακός λαός δεν έχει πληρώσει ακόμα. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
[QUOTE=Davidian;734763]Και μονο το Stephansplatz να ειχε η Βιεννη παλι θα ηταν top…Kατα τα αλλα η αρχιτεκτονική των κτιρίων,οι ωραιοι πεζοδρομοι,η αισθηση της ηρεμιας που αποπνεει αυτη η πολη ειναι κατι το μοναδικό…
επισης στη βιεννη πετυχα το καλυτερο rock bar ever (το βρηκα κατα λα8ος περπατωντας στην πολη) και την καλυτερη πλατεια (στο δημαρχειο-δεν θυμαμαι πως την λενε) για να αραζεις.
τρελλη πολη ρε και ωραιος λαος οι αυστριακοι.
α και εφαγα το καλυτερο σνιτσελ και τα καλυτερα γλυκα που υπαρχουν:p
Είσαι θεότητα, άπειρα ρισπέκτ.
Το σκέφτομαι και εγώ το interail, νομίζω αν είσαι κάτω των 26 είναι πιο φθηνά?
Επίσης ταξιδεύεις οικονομική θέση αλλά τα τρένα του εξωτερικού είναι μια χαρά. Ε, space queen?