Ο karvou ταξιδεύει μπίζνες.
First class ταξιδευει,τι business?:lol:
Ε αυτό, το ακριβό.
Λοιπόν…
Μια χαρά η απ’ ευθείας πτήση της Delta με το μόνο “αρνητικό” οτι δεν έχει ατομική τηλεόραση για να περνάει η ώρα…
Αν όμως πας οργανωμένος…mp3,psp (με ταινίες μέσα)…όλα μια χαρά…
Στα του ελέγχου τώρα…
Ακολούθησα τη συμβουλή σας και κατέβηκα σχετικά γρήγορα απ’ το αεροπλάνο και έφτασα γρήγορα στον αστυνομικό έλεγχο…αλλά με μια σχετική γκαντεμιά που με διακρίνει,μόλις έφτασε η σειρά μου για έλεγχο…η καριόλα η μπατσίνα έκλεισε το γκισε της για διάλειμμα και αναγκάστηκα να μπω σε άλλη σειρά και ξεμπέρδεψα τελευταίος απ’ όλη την πτήση… :lol::lol:
Παρόλα αυτά ο αστυνομικός έλεγχος,η παραλάβη των αποσκευών,η παράδοσή τους και ο νέος έλεγχος για να συνεχίσεις στο αεροδρόμιο (μέχρι και παπούτσια βγάλαμε) δεν έκανε πάνω από 35 λεπτά…
Ελπίζω τώρα και η επιστροφή να είναι ανάλογη γιατί το κενό από τις πτήσεις μου αυτή τη φορά είναι μόνο 45 λεπτά…απλά θέλω να πιστεύω οτι επειδή και από Indianapolis για New York η πτήση είναι με Delta,αν έχουμε καμία καθυστέρηση να μου κρατήσει το αεροπλάνο ή να με βάλει σε επόμενη πτήση… :-k
35’ στο JFK είναι μιά χαρά. Αν λάβω υπ’ όψη μου και τα 40’ του Κάρβου μάλλον έχουν βελτιωθεί μετά την γκρίνια όλων των τελευταίων ετών.
Στον γυρισμό η καθυστέρηση σου θα είναι σίγουρα μικρότερη γιατί δεν γίνεται έλεγχος διαβατηρίων από το Homeland Security, το κομμάτι της φόρμας που σου έχουν καρφιτσώσει μέσα στο διαβατήριο το κρατά ο υπάλληλος της Delta καθώς μπαίνεις στο αεροπλάνο. Απλά θα έχεις και πάλι έλεγχο χειραποσκευών, σκανάρισμα χωρίς παπούτσια κλπ.
Madrid here I come! :yahoo:
…ελπίζω. :-s
Πλάκα στην πλάκα, λίγο παραπάνω να είχα αργήσει για το check in και μπορεί να με έκαναν upgrade σε first class :x
Δεν ξέρω πως ήταν παλιά αλλά το immigration είναι ξεχωριστή ουρά για όσους πάνε για τουρισμό (με ή χωρίς visa) και ξεχωριστή από όσους έχουν green card/US passport.
@ non_serviam
Οι ζωγραφιές πάνω από τα γκισέ, στην ουρά που περίμενες, δεν ήταν απλά άθλιες;
Επίσης άθλιος είναι όλος αυτός ο έλεγχος. Ανασταλτικός παράγοντας για μένα για ένα ταξίδι προς τα κει. Εξαιρείται η δυτική ακτή ε:p
Εντάξει, για να πάρεις τη βίζα, σε ρωτάνε ένα κάρο βλακείες. Το γελοιότερο όλων είναι που για τους άνδρες ζητούν μια επιπλέον φόρμα, που δε ζητάει τίποτα σχετικό με το ότι είσαι άνδρας. Π.χ. σε ρωτάνε τι έχεις σπουδάσει, που θα μείνεις και που έχεις εργαστεί. Και εννοείται κανονικό φακέλωμα για τη βίζα. Και δεν κάνω λόγο καν για τις πανηλίθιες ερωτήσεις του στυλ “είχατε κάνει εγκλήματα πολέμου στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο”; “Έχετε εργαστεί ως νταβατζής;”
Βέβαια μην ξεχνάμε πως η Αμερική σχεδόν πάντα είναι και σε καιρό πολέμου, επομένως είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με το ποιος μπαίνει στη χώρα τους.
Αυτό είναι κατανοητό. Αλλά οι εξευτελιστικοί ελέγχοι που πρέπει να βγάζεις παπούσια κλπ, ντάξει αράχτε λίγο δηλαδή.
Τα παππούτσια είναι θέμα του αεροδρομίου και του ανιχνευτή μετάλλων. Στο αεροδρόμιο της Γενεύης π.χ. σε αναγκάζουν να τα βγάλεις όταν πετάς για Ελλάδα, ενώ στης Ζυρίχης που είναι πιο καινούργια τα μηχανήματα δε χρειάζεται.
είμαι ο μόνος που πάντα του χτυπάνε τα κουμπιά του τζιν και όταν μετά στον έλεγχο χτυπάει “μπιπ= μπιπ” το μηχάνημα όποτε περνάει μπροστά από τα … (καταλάβατε) … βάζω τα γέλια από τις μαλακίες σχόλια που μου έρχονται στο μυαλό;
εσυ δεν εισαι που θα σε τρεχει η κοπελλα σου στο rockwave :lol:
στα λογια ολοι ειμαστε βαρια αρσενικα που δεν σηκωνουμε μυγα στο σπαθι μας,μεχρι να πεσει παντοφλα
ον τοπικ
παω αμστερνταμ 10 μερες
πανεμορφη πολη.σαν την αθηνα ενα πραγμα.
Ειδικά η ερώτηση για τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, “Συμμετείχατε σε γενικτονία συνεργαζόμενος με την ναζιστική κυβέρνηση της Γερμανίας;” είναι η ακριβής διατύπωση, είναι πολύ αστείο πως πρέπει να συμνπληρώνεται και από ανθρώπους γεννημένους 40 χρόνια μετά το τέλος αυτού του πολέμου. :lol:
Γραφειοκρατία! Υπάρχει και εκεί…
Απλά πρέπει να θυμηθείς να μη φορέσεις την τρύπια κάλτσα τη μέρα που θα ταξιδέψεις! :lol:
Σοβαρά τώρα, αυτό ξεκίνησε μετά το 2001 και τον shoe bomber, έναν Άγγλο μουσουλμάνο που είχε κρύψει βόμβα στο παπούτσι του!
Οπότε είναι μεν μία επιπλέον ταλαιπωρία που παρατείνει τις ουρές για να μπεις στο αεροπλάνο αλλά δεν είναι αβάσιμη γιατί τώρα τα παπούτσια σκανάρονται με ακτίνες μαζί με τις χειραποσκευές, δεν είναι θέμα μόνο ανιχνευτή μετάλλων που λέει ο Κάρβου, κοιτάνε και για πράγματα που έτσι και αλλιώς δεν πιάνει ο ανιχνευτής.
Στη τελική καλύτερα να είναι σίγουροι 100% ότι ο κόσμος που μπαίνει μέσα δεν πρόκειται να προκαλέσει προβλήματα, παρά να χαλαρώσουν οι έλεγχοι για να βελτιωθεί η εικόνα της χώρας προς τα έξω και μετά να τρέχουμε και να μην προλαβαίνουμε.
Απο το ταξίδι στις ΗΠΑ τα χριστούγεννα μόνο τα καλύτερα έχω να θυμάμαι. Τουλάχιστον οι 3 απο τις πόλεις που πήγα (Νέα Υόρκη, Λας Βέγκας, Λος Άντζελες) ήταν πολύ διαφορετικές και είχε η καθε μία το ενδιαφέρον της. Μόνο Νέα Υόρκη θα μπορούσα να ζήσω πάντως (αν είχα τη δυνατότητα να επιλέξω), οι αποστάσεις στο Los Angeles ήταν λίγο τρομακτικές. Δεν θα μπορούσα να οδηγώ μισή ώρα για να πάω στο πιο κοντινό περίπτερο. Για vegas ούτε λόγος, 3-4 μέρες ανά 2+ χρόνια επίσκεψη είναι υπεραρκετά. Έτσι και αλλιώς πέρα απο το να τζογάρεις και να πηγαίνεις σε μπουρδέλα δεν υπάρχουν και πολλά άλλα πράγματα να κάνεις.
Το μέρος που μου άρεσε περισσότερο απο όλα ήταν ο καθεδρικός του Αγ. Ιωάννη (St. John the Cathedral), ενώ η αρχιτεκτονική του Harlem είναι ΟΛΑ τα λεφτά. Η πόλη πάντως αξίζει όχι μία αλλά πολλές επισκέψεις και το μόνο σίγουρο είναι ότι με τη πρώτη ευκαιρεία θα ξαναπάω.
Κορυφαία ατάκα του ταξιδιού: πηγαίνω πρωί πρωί σε ένα Duane Reade να πάρω κανά αναψυκτικό και πιάνω κουβέντα με ένα ταμεία. Με ρωτάει απο που έρχομαι και του λέω Greece. Άμεση απάντηση: aren’t you guys going bankrupt over there? :lol: Στα πέρατα του κόσμου έχει απλωθεί η φήμη της χώρας.
Είναι γελοίοι. Μπορει κάποιος να εχει πληρώσει για Βιζα κλπ. Και μόλις φτάσει Αμερική να τον θεωρήσουν επικύνδηνο και να τον στείλουν πίσω.
Τί μινάρες. Εδώ πρέπει να συμπληρώσεις ερωτηματολόγιο που λες οτι δεν είσαι τρομοκράτης#-o#-o
Τέσπα. Εγώ πάντως ετοιμάζομαι για Βερολίνο8)
Βελιγράδι:
Πόλη με τεράστια έκταση, που θυμίζει πάρα πολύ τους ρυθμούς Θεσσαλονίκης (άραγμα σε καφετέριες και τέτοια :Ρ), πολλά σημεία θυμίζουν και Αθήνα.
Πολύ όμορφη πόλη με 2-3 σημεία απολαυστικά για βόλτα.
Αν εξαιρέσεις το μ***πανο τον ταρίφα που μας πρωτοπήρε απο τον σταθμό και μας χρέωσε 7 φορές περισσότερο την κούρσα, είναι πάφθηνα.
Σε κυριλομάγαζα εστιατόρια με 10? είσαι άρχοντας.
Οι Σέρβοι είναι απίστευτα προικισμένος λαός, οι γυναίκες είναι υπερβολικά πανέμορφες, σε ποσοστό απλησίαστο, δεν θυμάμαι να είδα κάποια άσχημη πραγματικά, οι άντρες είτε θα ναι μοντέλα είτε τελείως ουγκ, σλαβόφατσες με ενα κεφάλι να βγαίνει από τον αυχένα.
Το 95% έχουν εκπληκτικό σώμα.
Και εξαιρετικά φιλόξενοι και ευγενικοί.
Γενικά, πρέπει να πάτε.
[SIZE=“4”]Τώρα είδα οτι υπάρχει και αυτό, δεν το θυμόμουν , ας μεταφερθεί εκεί καλύτερα.
http://www.rocking.gr/modules/forum/showthread.php?t=9615&page=27[/SIZE]
Απορίες περι Hostels. Έχει μείνει ποτέ κανένας σας σε τέτοια? Τι παίζει απο συνθήκες διαμονής? Υπάρχουν κανονικά δωμάτια ή κοιτώνες?
Υπαρχουν και κανονικα δωματια,που συνηθως θα μοιραζονται τη τουαλετα με καποια αλλα(του οροφου πχ) αλλα στα hostel εχει κυριως κοιτωνες των 6,8,12 ατομων ξερω γω,γιαυτο εχω ακουσει συμφερει να πας μεγαλη παρεα και να κλεισεις ενα dorm.
Εξαρταται απο το Hostel τι δωματια θα εχει…
Εγω ειχα παει Βελιγραδι και ηταν κανονικο δωματιο(2 ατομων) με κοινη τουαλετα απο 3 δωματια,συνθηκες αρκετα καλες για την τιμη,14 ευρω η νυχτα…
Και αμα δε το ξερεις,ενα παρα παρα πολυ χρησιμο site: http://www.hostelworld.com/
Σωστος ο Scourge…
Στο καστρο/παρκο πηγες να φανταστω…Η θεα της συμβολης Δουναβη και Σαβα ηταν απιστευτη…
Και +1000 για τις γυναικες.
Επισης οι Σερβοι μου φανηκαν παρα πολυ φιλικος λαος…
1000 thanx!
Για Νέα Υόρκη ψάχνω, απλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι δε μας περισσεύουν για διαμονές σε ξενοδοχεία:p