Βασικα, ο δρομος που βρισκεται ακριβως απεναντι απο τη γεφυρα, απεναντι απο το καστρο, ειναι φοβερος, αλλα το ηλιοβασιλεμα δεν ξερω προς τα που θα πεσει αυτη την εποχη. Εξαρταται απο τη θεση του ηλιου, τον Μαϊο ηταν παντως προς τα δεξια. Θα σας προτεινα ομως -αν εχει καλο καιρο φυσικα- να το παρετε ποδαρατο απο τη γεφυρα της Ισολα Τιμπερινα (το νησακι στον Τιβερη, στο υψος του Τραστεβερ) ως τη γεφυρα του Καστελ και θα με θυμηθεις.
Εννοειτα και δεν το εγραψα, οτι στο Τραστεβερε (και στο νησι, τοσο δα ειναι, θα το διασχισετε) θα πατε και για περπατημα στα σοκακια και για φαγητο. Αν θελεις προτασεις, τις εχω προχειρες ακομη στον χαρτη μου. Εχουν γραψει πολλα πραγματα τα παιδια εδω, εχω μια λιστα 80 σημειων στην πολη απο ολα οσα εχουν αναφερθει και ολα οσα ηξερα/εμαθα εγω.
Ε, παραλιγο να ειχες ξεναγο. Εχω παει 10+ φορες, νομιζω οτι μπορω να κυκλοφορησω στην πολη με κλειστα ματια χωρις κανενα προβλημα Βεβαια την τελευταια φορα που ημουν εκει, εγινε λοκνταουν για κορονοϊο, οποτε δεν ξερω πώς θα παει αυτο, ειδικα αφου με ακολουθεις.
Εσυ τουλαχιστον μπορεις να δεις Ρεαλ αν εχεις κανενα φρι νεφρο. Κλεισε ξενοδοχειο νωρις, εχει ακριβυνει πολυ η πολη. Αν βρεθει κατι φτηνοτερο μετα, αλλαζεις. Εξαρταται κι απο το μπατζετ σου βεβαια.
Φιλος μου περναει απο το αεροδρομιο της Μαδριτης σημερα και μου εστειλε φωτογραφια απο την μπουτικ της Μπαρτσελονα που εχουν βαλει εκει οι της Καταλωνιας. Τεραστια αρχιδια εχουν οι Καταλανοι Μπορεις αντι να πας να δεις την Ρεαλ να παιζει μπαλα, να αγορασεις μια φανελα της Μπαρτσα και να ποζαρεις παντου στους δρομους σαν τον Μεσσι οταν τους ξεφτιλισε για 17η φορα μεσα στο σπιτι τους:
Παντως, αυτο θα σου εγραφα κι εγω. Στη Λα Ραμπλα οι δυο μπουτικ ειναι διπλα διπλα. Προκειται για αθλητικο πολιτισμο, οχι μαγκια “ηρθαμε στο αεροδρομιο σας να σας το παρουμε”. Φυσικα, υπαρχουν και τα ορκ παντου, αλλα εδω μιλαμε για μπιζνες.
Επισης, εμφανιση Μπαρτσελονα ειχα πριν καμια 25ετια, αγορασμενη ακριβως απο εκει που εβαλες φωτο: αεροδρομιο Μπαραχας. Ηταν η καφε σαν σκατουλα που ειχε τοτε η Μπαρτσελονα. Μεχρι τα '10ς ειχα μια μικροτρελα με τις εμφανισεις ομαδων και συχνα αγοραζα παλιοτερων σεζον για να ειναι φτηνες. Ειχα παρει με 5 λιρες εμφανιση της Φουλαμ με την Πιτσα Χατ χορηγο, της Λιβερπουλ τη μαυρη με γκρι λεπτομερειες στα μανικια και αλλες. Ωραιες εποχες, τωρα βρισκεις “ευκαιρια με 50 ευρω” τις προπερσινες ξερωγω.
Εχω εμφανιση της Σεβιλλης στο συρταρι μου, μαζι με Αρεμα Παντανγκ (Ινδονησια) και Βασιλεια (Ελβετιας) με ονομα Κουμανταρακη (ομογενης σεντρε φορ, παλιος διεθνης με τη Νοτια Αφρικη). Σλαβια Πραγας επισης θυμαμαι οτι ειναι μεσα στο συρταρι, τις αλλες τις εχω ξεχασει τωρα. Πολλες φορες νομιζεις οτι επειδη ειμαι Ρεαλ, ειμαι και ουγκανος ξερωγω, αλλα κλαιν, και παλι φιλοι.
Εδιτ: Κι αν δεν κανω λαθος, στην Πουερτα Ντελ Σολ, στο κεντρο της Μαδριτης, στα 10 μετρα απο τη μπουτικ της Ρεαλ, βρισκεται εκεινη της Μπαρτσελονα. Ακυρο, ειναι 100 μετρα μακρια, στην Καγιε Αρεναλ.
Ολοκληρο το ποστ μου ηταν προφανεστατα σε χιουμοριστικο επιπεδο! Και για να τα βαζουμε τα πραγματα στην σωστη τους θεση, δεν σε εχω θεωρησει ποτε ουγκανο στα αθλητικα. Ουτε και γενικα δηλαδη. Τωρα το τι θεωρω για τους φανατικους οπαδους της Ρεαλ ειναι αλλο θεμα. Ανηκουν σε ειδικη κατηγορια μαζι με τους φανατικους καποιων αλλων ομαδων.
Επιασα το χιουμοριστικο του αρχικου ποστ, οποτε διευκρινιζω οτι δεν απαντησα αμυντικα ή επιθετικα, no way. Ανεφερα 2-3 πραγματα που ισχυουν παντου εξω (πολιτισμος), οπως επρεπε και στην Ελλαδα, συν τα δικα μου προσωπικα στοιχεια. Φανατικος της Ρεαλ δεν ειμαι και βαζω τους φανατικους στην ιδια κατηγορια με τη δικη σου. Επιτρεψε μου ομως να λεω (και στο εχω γραψει παλιοτερα) οτι εχεις εμπαθεια με τη Ρεαλ, κατι που δεν παραδεχεσαι. Ισχυει κι εδω ομως το “κλαιν, και παλι φιλοι”, δεν ειναι θεμελιωδες στοιχειο για τις ζωες μας.
Δεν το εχω αρνηθει και ποτε! Εμπαθεια δεν σημαινει πως δεν μπορω να εκφρασω αποψη για τα διαφορα αισχρα ματς στα οποια εχει πρωταγωνιστησει αυτη η ομαδα. Ισα ισα που η εμπαθεια ειναι αποτελεσμα αμετρητων παρατηρησεων και περιστατικων, δεν γεννηθηκα μισωντας καμια ομαδα
Κατ’εμε ειναι μια απο τις πιο βρωμικες ομαδες του ευρωπαικου ποδοσφαιρου, με τουλαχιστον 3 εγκληματικα αδικες προκρισεις σε διαφορους γυρους του Champions League την εποχη του Cristiano Ronaldo, απεναντι σε διαφορες ομαδες. Η φουκαριαρα η Bayern Munich γνωριζει πολυ καλα τι σημαινει διαιτησια οταν παιζεις απεναντι στην Real την δεκαετια του 2010… Τεσπα τερμα το off topic. Ουγκανους θεωρω μονο αυτους που τους δειχνεις τι εγκληματα εγιναν κι αυτοι απαντανε ντουοντεσιμα, ντεσιμοκουιντα κι αλλα τετοια τσουκαλιστικα