Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Βασικα, ο δρομος που βρισκεται ακριβως απεναντι απο τη γεφυρα, απεναντι απο το καστρο, ειναι φοβερος, αλλα το ηλιοβασιλεμα δεν ξερω προς τα που θα πεσει αυτη την εποχη. Εξαρταται απο τη θεση του ηλιου, τον Μαϊο ηταν παντως προς τα δεξια. Θα σας προτεινα ομως -αν εχει καλο καιρο φυσικα- να το παρετε ποδαρατο απο τη γεφυρα της Ισολα Τιμπερινα (το νησακι στον Τιβερη, στο υψος του Τραστεβερ) ως τη γεφυρα του Καστελ και θα με θυμηθεις.

Εννοειτα και δεν το εγραψα, οτι στο Τραστεβερε (και στο νησι, τοσο δα ειναι, θα το διασχισετε) θα πατε και για περπατημα στα σοκακια και για φαγητο. Αν θελεις προτασεις, τις εχω προχειρες ακομη στον χαρτη μου. Εχουν γραψει πολλα πραγματα τα παιδια εδω, εχω μια λιστα 80 σημειων στην πολη απο ολα οσα εχουν αναφερθει και ολα οσα ηξερα/εμαθα εγω.

1 Like

Κλείστηκε Μαδρίτη για τον Φεβρουάριο! Θα επανέλθω όταν πλησιάζει ο καιρός για συμβουλές :sunglasses:

2 Likes

Εχω κλεισει για 6 Φλεβαρη :sunglasses: Και η Ρεαλ παιζει εκτος γμτστ :rage:

2 Likes

Παραλίγο να συμπέσουμε 12-15 εγώ

1 Like

Ε, παραλιγο να ειχες ξεναγο. Εχω παει 10+ φορες, νομιζω οτι μπορω να κυκλοφορησω στην πολη με κλειστα ματια χωρις κανενα προβλημα :rofl: Βεβαια την τελευταια φορα που ημουν εκει, εγινε λοκνταουν για κορονοϊο, οποτε δεν ξερω πώς θα παει αυτο, ειδικα αφου με ακολουθεις.

Εσυ τουλαχιστον μπορεις να δεις Ρεαλ αν εχεις κανενα φρι νεφρο. Κλεισε ξενοδοχειο νωρις, εχει ακριβυνει πολυ η πολη. Αν βρεθει κατι φτηνοτερο μετα, αλλαζεις. Εξαρταται κι απο το μπατζετ σου βεβαια.

1 Like

Φιλος μου περναει απο το αεροδρομιο της Μαδριτης σημερα και μου εστειλε φωτογραφια απο την μπουτικ της Μπαρτσελονα που εχουν βαλει εκει οι της Καταλωνιας. Τεραστια αρχιδια εχουν οι Καταλανοι :smiling_imp: Μπορεις αντι να πας να δεις την Ρεαλ να παιζει μπαλα, να αγορασεις μια φανελα της Μπαρτσα και να ποζαρεις παντου στους δρομους σαν τον Μεσσι οταν τους ξεφτιλισε για 17η φορα μεσα στο σπιτι τους:

Σιγά τα ωά! Και στη Βαρκελώνη είχε μπουτίκ της Ρεάλ στο κέντρο στη La Rambla.

Νταξει δεν το ειπα για να τις βγαλουμε εξω να τις μετρησουμε! :stuck_out_tongue:

Παντως, αυτο θα σου εγραφα κι εγω. Στη Λα Ραμπλα οι δυο μπουτικ ειναι διπλα διπλα. Προκειται για αθλητικο πολιτισμο, οχι μαγκια “ηρθαμε στο αεροδρομιο σας να σας το παρουμε”. Φυσικα, υπαρχουν και τα ορκ παντου, αλλα εδω μιλαμε για μπιζνες.

Επισης, εμφανιση Μπαρτσελονα ειχα πριν καμια 25ετια, αγορασμενη ακριβως απο εκει που εβαλες φωτο: αεροδρομιο Μπαραχας. Ηταν η καφε σαν σκατουλα που ειχε τοτε η Μπαρτσελονα. Μεχρι τα '10ς ειχα μια μικροτρελα με τις εμφανισεις ομαδων και συχνα αγοραζα παλιοτερων σεζον για να ειναι φτηνες. Ειχα παρει με 5 λιρες εμφανιση της Φουλαμ με την Πιτσα Χατ χορηγο, της Λιβερπουλ τη μαυρη με γκρι λεπτομερειες στα μανικια και αλλες. Ωραιες εποχες, τωρα βρισκεις “ευκαιρια με 50 ευρω” τις προπερσινες ξερωγω.

Εχω εμφανιση της Σεβιλλης στο συρταρι μου, μαζι με Αρεμα Παντανγκ (Ινδονησια) και Βασιλεια (Ελβετιας) με ονομα Κουμανταρακη (ομογενης σεντρε φορ, παλιος διεθνης με τη Νοτια Αφρικη). Σλαβια Πραγας επισης θυμαμαι οτι ειναι μεσα στο συρταρι, τις αλλες τις εχω ξεχασει τωρα. Πολλες φορες νομιζεις οτι επειδη ειμαι Ρεαλ, ειμαι και ουγκανος ξερωγω, αλλα κλαιν, και παλι φιλοι.

Εδιτ: Κι αν δεν κανω λαθος, στην Πουερτα Ντελ Σολ, στο κεντρο της Μαδριτης, στα 10 μετρα απο τη μπουτικ της Ρεαλ, βρισκεται εκεινη της Μπαρτσελονα. Ακυρο, ειναι 100 μετρα μακρια, στην Καγιε Αρεναλ.

2 Likes

Ολοκληρο το ποστ μου ηταν προφανεστατα σε χιουμοριστικο επιπεδο! Και για να τα βαζουμε τα πραγματα στην σωστη τους θεση, δεν σε εχω θεωρησει ποτε ουγκανο στα αθλητικα. Ουτε και γενικα δηλαδη. Τωρα το τι θεωρω για τους φανατικους οπαδους της Ρεαλ ειναι αλλο θεμα. Ανηκουν σε ειδικη κατηγορια μαζι με τους φανατικους καποιων αλλων ομαδων.

1 Like

Επιασα το χιουμοριστικο του αρχικου ποστ, οποτε διευκρινιζω οτι δεν απαντησα αμυντικα ή επιθετικα, no way. Ανεφερα 2-3 πραγματα που ισχυουν παντου εξω (πολιτισμος), οπως επρεπε και στην Ελλαδα, συν τα δικα μου προσωπικα στοιχεια. Φανατικος της Ρεαλ δεν ειμαι και βαζω τους φανατικους στην ιδια κατηγορια με τη δικη σου. Επιτρεψε μου ομως να λεω (και στο εχω γραψει παλιοτερα) οτι εχεις εμπαθεια με τη Ρεαλ, κατι που δεν παραδεχεσαι. Ισχυει κι εδω ομως το “κλαιν, και παλι φιλοι”, δεν ειναι θεμελιωδες στοιχειο για τις ζωες μας.

1 Like

Δεν το εχω αρνηθει και ποτε! :stuck_out_tongue: Εμπαθεια δεν σημαινει πως δεν μπορω να εκφρασω αποψη για τα διαφορα αισχρα ματς στα οποια εχει πρωταγωνιστησει αυτη η ομαδα. Ισα ισα που η εμπαθεια ειναι αποτελεσμα αμετρητων παρατηρησεων και περιστατικων, δεν γεννηθηκα μισωντας καμια ομαδα :sweat_smile:

Κατ’εμε ειναι μια απο τις πιο βρωμικες ομαδες του ευρωπαικου ποδοσφαιρου, με τουλαχιστον 3 εγκληματικα αδικες προκρισεις σε διαφορους γυρους του Champions League την εποχη του Cristiano Ronaldo, απεναντι σε διαφορες ομαδες. Η φουκαριαρα η Bayern Munich γνωριζει πολυ καλα τι σημαινει διαιτησια οταν παιζεις απεναντι στην Real την δεκαετια του 2010… Τεσπα τερμα το off topic. Ουγκανους θεωρω μονο αυτους που τους δειχνεις τι εγκληματα εγιναν κι αυτοι απαντανε ντουοντεσιμα, ντεσιμοκουιντα κι αλλα τετοια τσουκαλιστικα

1 Like

Ελπιζω και εύχομαι όλοι να έχετε πάει στην Κωνσταντινούπολη. Κι αν όχι, να το προγραμματίσετε. Χθες βράδυ επιστρέψαμε από σύντομο ταξίδι αναψυχής, περίπου 2,5 μέρες γεμάτες περπάτημα (47 χλμ σύνολο), διασκέδαση και όμορφες εικόνες. Η Κωνσταντινούπολη είναι όμορφη ακόμη κι όταν είναι γκρίζα και βρέχει, αλλά τουλάχιστον γλιτώσαμε τη βροχή που έπεφτε τη νύχτα. Είχαμε και φάσεις με ήλιο, οπότε όλα καλά.

Έχω πάει πέντε φορές από το 2005 ως σήμερα, έχω φίλους εκεί, οπότε δεν ήταν κάτι που πρωτογνώρισα, όμως ήμασταν παρέα με φίλη που δεν είχε ξαναπάει και κάναμε όσα περισσότερα μπορούσαμε στο χρονικό διάστημα που είχαμε, εξ’ ου και τα χλμ που κάναμε. Βασικά, δεν μπήκα για bragging, αλλά για να γράψω σε όσους δεν έχουν παει κάμποσο καιρό, όπως εγώ, πόσο έχει εκμοντερνιστεί. Θετικά και αρνητικά.

Χαλάσαμε 50-60 γιούρα μέσο όρο το άτομο (daily expenses) που σημαίνει “ελληνικές τιμές”, άρα για Τουρκία είναι ακριβά. Ακόμη και στα φτηνά εστιατόρια, ήταν τσιμπημένες προς ακριβές οι τιμές. Τελευταία φορά πήγα το 2018 και έκτοτε έχουν ξεφυτρώσει 543734 “ευρωπαϊκά” καφέ, με basque + san sebastian cheesacake, lemon pie, προφιτερόλ και δεν ξέρω τι άλλο, με τις ποικιλίες εσπρέσο να είναι πιο πολλές κι από τις μέδουσες του Βοσπόρου και του Κεράτειου (ήταν μεγάλες σαν πρόβατα btw).

Στο Καντικιόι (Χαλκηδόνα) άκουγα πιο συχνά αγγλικά παρά τούρκικα, κάτι λογικό αφού είναι φοιτητούπολη, αλλά καμία σχέση με μία δεκαετία πίσω. Το gentrification έχει διαλύσει συνοικίες, ειδικά στο Balat γύρω από το Φανάρι, όπου με μία δεκαετία διαφορά νόμιζα ότι ήμουν σε άλλη πόλη και γειτονιά. Υπάρχει, βέβαια, ακόμη η “φτωχογειτονιά” και η πολιτισμική ταυτότητα, αλλά μου φάνηκε σαν να χάνεται σταδιακά. Ακόμη κι οι πλανόδιοι που πουλάνε μύδια μού φάνηκαν λιγότεροι από παλιά και είχαν στάνταρ στέκια.

Ο Ερντογάν έχει φτιάξει φαραωνικά έργα (βλ μίζες). Άλλα είναι πολύ χρήσιμα (το μετρό γαμάει, πας παντού πια) ή το αεροδρόμιο όπου δεν έχω δει ξανά κάτι τέτοιο (θέλεις κανένα μισάωρο αν σου βγει μακριά η πύλη, ένα 20λεπτο από το μετρό ως το αεροδρόμιο και ανάποδα και τουλάχιστον μιάμιση ώρα για να φτάσεις στην πόλη με το εξελιγμένο σύστημα που έχουν πια εκεί) και άλλα που είναι εντυπωσιασμού (δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα έμοιαζαν οι ουρανοξύστες της ανατολικής πλευράς αν τους έβλεπα από κάτω).

All in all, περάσαμε πολύ ωραία, 7 χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψη. Ωραίο φαγητό χάρη στις προτάσεις των φίλων. Διασκέδαση σε hard rock/metal μπαρ στη Χαλκηδόνα, παραλίγο να χάσουμε το πλοίο για την ευρωπαϊκή πλευρά και να ψάχνουμε πώς θα πάμε στο Marmaray. Αν προλαβαίναμε κιόλας, δεν ξέρω… Επισκεφθήκαμε το Istanbul Modern, άρα πλέον τα έχουμε δει όλα και πάνω από μία φορά τα περισσότερα από αυτά. Θα μας πάρει χρόνια να ξαναπάμε, εκτός αν ο τούρκος φίλος μάς καλέσει στον γάμο του, σε 1-2 χρόνια. Ελπίζω όχι, αλλά ελπίζω και ναι :smiley:

Μερικές (πολλές) φωτό με τυχαία σειρά:

17 Likes

Δεν έχω πάει - με έχει πρήξει η κερά πως έχει πάει 45 φορές (γιατί σπούδαζε και Κομοτηνή) αλλά όποτε τις λέω “ε πάμε” μου λέει "έ έχω πάει 45 φορές
:neutral_face:

(noted ξανά λοιπόν, εύγε @jonkyr )

5 Likes

Μιας και λετε για φανελες και ομαδες.

Στη Λισσαβονα που ημουν το Πασχα, οι μπουτικ ειχαν Σπορτινγκ και Μπεφικα, διπλα διπλα. Οι ανθρωποι εχουν καταλαβει την εμπορικοτητα του πραγματος και δεν αφηνουν χαζομαρες να τους μπλεκουν. Τα ιδια και στην Ισπανια

1 Like

Ψησε την με τα εξης: θα δει “αλλη” πολη πλεον, εκτος πια αν πηγε πριν απο καμια πενταετια ξερωγω. Επισης, πες της οτι αφου ξερει, δεν χρειαζεται να πατε κανεναν μηνα, 3 μερες (ΠΣΚ ή ΣΚΔ) αρκουν, επειδη ξερει πού να πατε και τι να δειτε. Ετσι, θα γλιτωσετε χρονο και θα σου κανει την ξεναγο. Κι αν ακομα μουλαρωσει, παρε ενα αεροπλανο και πηγαινε μονος. Θα σε φτιαξω εγω. Ε μα πια…

1 Like

Έχω πάει 3 φορές και ξαναπάω όσες φορές θες. Έχει κάτι το μαγικό αυτή η Πόλη!

1 Like

Την πρώτη φορά που πήγα, ήταν το 2005 για δουλειά με τον κουμπάρο μου. Μείναμε στο Ταξίμ, δεν ξέραμε τπτ. Νόμιζα ότι επισκέφθηκα ιθαγενείς, τότε έμοιαζαν σαν την ελληνική επαρχία του 1980 (σήμερα το κενό έχει μικρύνει πολύ) και σκεφτόμουν πώς θα ήταν στην Ανατολία (δεν ξέρω αν έχει μικρύνει το τυχόν χάσμα εκεί).

Στο λεωφορείο της Αττικής Οδού ήταν η πρώτη φορά που είπα “επιτέλους επιστρέψαμε”. Τρια-τέσσερα χρόνια μετά ο κουμπάρος μου είχε πάει ήδη 1-2 φορές ακόμη και μου είπε “μλκ, σε άλλη πόλη είχαμε πάει, εδώ είναι μία ομορφιά”. Όταν το πήρε απόφαση η σύζυγος, που σκεφτόταν ότι ίσως είναι βρώμικα κλπ κλπ, πήγαμε ξανά. Άλλη πόλη. Όπως σίγουρα έχω γράψει κάπου, σίγουρα top5 από όσε έχω πάει.

Πες μου οτι μιλας συνολικα για δυο ατομα :joy:

2 Likes

Για 2.5 μέρες είναι καλά για ένα άτομο :slight_smile:

1 Like