Και στο μοναστηράκι, δίπλα σχεδόν είναι οι μπουτίκ των 3, ενώ τα μαιμού έχουν απ’ όλα.
κανονισμένο για μέσα Μαρτίου το ταξιδάκι στην Κωνσταντινούπολη (3,5 μέρες). θα έχω από κοντά τον @jonkyr για να μου τα πει συγκεκριμένα. ![]()
χρωστάω ένα review για Νάπολη που ήμουν το προηγούμενο ΣΚ, το υπόσχομαι για αύριο ![]()
Εκανα λαθος, ηταν 43 τελικα. 17 χλμ την Παρασκευη (με 2,5 ωρες υπνο μετα τους Blood Incantation, καλα πηγα στα εργομετρικα
) Συνεχισαμε με 15 το Σαββατο, κλεισαμε 11 χλμ την Κυριακη (ημασταν αεροδρομιο στις 18.30 βεβαια).
Ας πω για Νάπολη.
Φανταστική πόλη! Πολύ ωραίες οι βόλτες μέσα στα στενά, ωραία σοκάκια και μαγαζάκια που ξεπηδούσαν ανάμεσα στον κόσμο και τα πολλά αυτοκίνητα. Παρόλο που από ό,τι καταλαβαίνω πλέον έχει ανέβει πολύ τουριστικά, καταφέρνει να κρατάει τον χαρακτήρα. Δεν έγινε αποστειρωμένη πόλη μόνο και μόνο για τους τουρίστες. Ένιωσα ότι το κέντρο της είναι πολύ ζωντανό και φιλόξενο!
Δυστυχώς λόγω μια -ευτυχώς ήπιας- γαστρεντερίτιδας που με ταλαιπώρησε δεν απόλαυσα όπως θα ήθελα το φαγητό κάτι που με έκανε να χάσω σημαντικό κομμάτι ταξιδιού σε ιταλική πόλη. Σκεφτείτε δεν έφαγα καν τιραμισού ή gelato…
Πήγα σην Πομπηία αλλά μάλλον δεν έκανα κάτι καλά γιατί περίμενα να δω μπόλικα ομοιόματα των θυμάτων του ηφαιστείου. Αλλά αυτό που ήθελα να δω το είδα, και φυσικά ήταν το αμφιθέατρο!
Ανεβήκαμε και στον Βεζούβιο να δούμε τον κρατήρα μιας και το ήθελε πολύ το κορίτσι. Εκείνη ενθουσιάστηκε, εγώ όχι γιατί ήταν δύσκολος και ο ανήφορος ![]()
Στο κάστρο Sant Elmo ήταν ωραία βόλτα για τη θέα, συν τα ωραία μαγαζάκια που έχει εκεί τριγύρω στην περιοχή και bonus ένα εξαιρετικό καφέ-εστιατόριο-δισκάδικο όπου και τίμησα δεόντος (όχι όμως το εστιατόριο
)!
Κάναμε και μια ξενάγηση στις κατακόμβες που ήταν καλή εμπειρία.
Μένα πολύ κεντρικά (δίπλα στο μετρό Universita) οπότε όλες οι αποστάσεις για τις βόλτες έβγαιναν άνετα με τα πόδια. Αυτό φυσικά είχε και το θετικό ότι βρίσκαμε διάφορα μαγαζάκια που δεν θα τα βλέπαμε αλλιώς, όπως ένα καφέ (rosticceria αν το λέω σωστά) που το βρήκαμε περπατώντας έναν δρόμο (από όλους αυτούς που νομίζεις ότι είναι πεζόδρομος αλλά περνάει κάθε είδους όχημα) που θύμιζε κάτι σαν την αγορά στην Αθηνάς ή τη Βαρβάκειο. Κάτσαμε για γρήγορο καφέ και ένα τέλειο κρουασάν, ενώ πχ απέναντί μας ήταν ένα υπαίθριο ψαράδικο. Φουλ αντιτουριστικά δηλαδή και ούλτρα φθηνά, γιατί τα αντίστοιχα στη Spaccanapoli τα πληρώσαμε με τριπλάσια τιμή.
Γενικά η Νάπολι μπήκε στη λίστα με τις πόλεις που θα ξαναπήγαινα άνετα για ένα ΠΣΚ (με υγιές στομάχι!) για τη βόλτα, το φαγητό (σαλουμερίες ftw) και τις ποτάρες! Είναι οικονομική και φιλόξενη.
ΥΓ. Στη Νάπολη εκτίμησα τους Έλληνες οδηγούς ![]()
Τον γύρο της Σικελιας ξεκινάμε εμείς: αρχή από Κατανια, ανεβαίνουμε Ετνα hike, και μετά Taormina, Συρακουσες, Ragusa, Agrigento, Marsala και Palermo… !
Περιμένουμε εντυπώσεις. Εμείς το ψήνουμε για καλοκαίρι.
Με το συμπάθειο η “διόρθωση”, αλλά ταίριαζε υπερβολικά πολύ για να το προσπεράσω! ![]()