Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Fixed :smiley:

4 Likes

Έχω κάνει τηλεπερφορμανς, καταλαβαίνω μέχρι και Afrikaans πια. Αλλά γενικά ναι, είναι θέμα.

Πάντως η Γερμανία, μου έχουν πει φίλοι που μένουν εκεί, δεν είναι τόσο φιλική προς τα ΑμεΑ. Μπορεί γενικά οι δημόσιοι χώροι και οι συγκοινωνίες να είναι προσβάσιμα, αλλά υπάρχει μεγάλος αριθμός κτιρίων που δεν διαθέτουν ασανσέρ. Αποτι έχω καταλάβει το Μόναχο είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από το Βερολίνο βέβαια.

Και το Μιλάνο το είχα βρει προσβάσιμο όσο θυμάμαι, αλλά φυσικά η δική μας αντίληψη προσβασιμότητας απέχει τρομερά ειδικά σε δυσκολίες που μπορεί να μην περάσουν από το δικό μας μυαλό.

2 Likes

Πολύ μεγάλη αλήθεια.

2 Likes

3 χρόνια είμαι σχεδόν στην Βιέννη, αγενή και άξεστο Βιεννέζο δεν έχω συναντήσει. Μπορεί να μην σε καλωσορίσει με ένα χαμόγελο 2 μέτρα, αλλά είναι τυπικοί όσο δεν πάει. Τώρα σε τι κόσμο πέφτετε εσείς δεν ξέρω.
Υπόψιν ότι στην πόλη μένουν πάρα πολλοί βαλκάνιοι, τούρκοι και Άραβες. Να μου πεις ότι αυτοί οι λαοί είναι αγενείς και αγέλαστοι, σε ένα μπακάλικο τσουβάλιασμα λαών, θα σου πω ναι, ίσως έχεις και δίκιο.
Τώρα την περίοδο που ήρθες, σκέψου ότι είναι Αύγουστος σε νησί. Η πόλη έχει φουλ τουρίστες και όλοι δουλεύουνε ασταμάτητα γιατί είναι ταυτόχρονα και οι αργίες. Τι περιμένετε από έναν υπάλληλο που δεν έχει άλλη μπαταρία πέρα από τα τυπικά. Στην Eλλαδα δηλαδή αν πας 9 το βράδυ σε πολυσύχναστη ταβέρνα με πόσο χαμόγελα και αγκαλιές σας υποδέχονται;
Οι τιμές είναι ανάλογα που θα πας και προφανώς είναι τιμές κεντρικής Ευρώπης.
Κρίμα πάντως που δεν πέρασες καλά, ελπίζω στο μέλλον να αναθεωρήσεις.

4 Likes

ετοιμαζομαι για road trip μεσα στον γεναρη, ο,τι εχετε να προτεινετε για τις παρακατω πολεις και για τετοιο ταξιδι γενικοτερα θα εκτιμηθει δεοντως :slight_smile:
Νις, Λιουμπλιανα, Μιλανο, Κόμο, Λουγκάνο, Βενετια, Τεργεστη, Βελιγραδι, Ζαγκρεμπ
βασικα πραγματα, δεν θα υπαρχει πολυς χρονος

1 Like

Μενω Τσεχια οποτε συχνα ειμαι και Βιεννη και επιβεβαιωνω και εγω οτι δεν εχω συναντησει κανενα θεμα. Οπως και παντου υποθετω απλα συμβαινει να πεσει καποιος στην περιπτωση … Και ειναι φουλ τουριστικη πολη οπως και η Πραγα πχ

1 Like

Αγαπητοί, από ότι φαίνετε ετοιμαζόμαστε για λίγες μέρες Νάπολι στις αρχές Ιουνίου. Υπάρχουν προτάσεις για ξενοδοχεία και κυρίως για το ποιες περιοχές είναι καλές για να μείνεις?

Τον Οκτώβρη που πήγα, είχα μείνει σε ένα διαμέρισμα σχεδόν δίπλα στο μετρό Universita. Όλα πολύ κοντά με τα πόδια. Εκεί γύρω είχε και αρκετά μαγαζία και σε απόσταση 10 λεπτών με τα ποδία είναι η Spaccanapoli και επίσης τόσο είναι η via Toledo (η Ερμού της Ναπολη :stuck_out_tongue: )

Summary

Bovio Boutique Studio Apartment

2 Likes

thanks. Σκεφτόμουνα για το ιστορικό κέντρο και βλέπω είναι κοντά. Βασικά βρήκα τον ιδανικό δρόμο για μένα. Via Carbonara. Υποθέτω ότι από θέμα ασφάλειας το ιστορικό κέντρο είναι ΟΚ?

1 Like

παντού οκ μου φάνηκε κάνοντας βόλτες. έχει άπειρους τουρίστες. εντάξει μην αφήσεις κινητό ή πορτοφόλι αεράτο σε τραπέζι :stuck_out_tongue:

1 Like

ε καλά, αυτό εννοείτε. αν θέλω κάτι πιο ήσυχο, αλλά όχι μακριά από κέντρο σε ποιες περιοχές να κοιτάξω?

Ισχυει οτι γενικως ειναι οκ, αλλα δεν ειναι κιολας. Εννοω, Ναπολι εισαι, πρεπει να εχεις το νου σου καπως. Τα 15χρονα με τα τσαλακια κοβουν βολτες και βαρανε τσιλιες για τα ντρογκια, δεν ειναι και καλοπαιδα.

Για περιοχες, θα προτεινα να αποφυγεις την κοντινη περιοχη γυρω απο τον σταθμο. Δεν ειναι κατι επικινδυνο, εχει και 4αστερα, αλλα ειναι υποβαθμισμενη πολυ.

Ψαξε γυρω απο τον σταθμο Duomo, εκει που σου λεει ο Μαικ, κοντα στον σταθμο Τολεδο και εννοειται κοντα παραλιακο μετωπο. Οχι στο ακριβο κομματι (θα το καταλαβεις απο τις τιμες), αλλα οπως βλεπεις τον χαρτη “δεξια του λιμανιου”. Στο κεντρο ειναι οκ, απλως θα βρεις κυριως bnb δωματια αμφιβολου ποιοτητας, ειναι λαχειο.

Summary

Ψαξε για ξενοδοχειο, ας ειναι 2* (δεν εχει και καλυτερα δα…) με πρωινο. Ειναι φτηνο το πρωινο στην πολη, αλλα αλλιως να το εχεις ετοιμο.

3 Likes

τι είναι τα τσαλακια???
τι εννοιείς δεν έχει καλύτερα ξενοδοχεία από 2 αστέρια. Γενικώς βλέπω ακριβά ξενοδοχεία. Εκτός αν εννοείς για συγκεκριμένη περιοχή.
thanks για το τιπ του σταθμού. Γενικώς στις μεγάλες ευρωπαικές πόλεις αποφεύγω να μένω κοντά στον κεντρικό σταθμό.

Θα απέφευγα την περιοχή via Toledo και προς τα πάνω που έχει τα πολλά μαγαζάκια και το μνημείο του Maradona γιατί έχει πολλή φασαρία. Στις υπόλοιπες συμφωνώ με τον ταξιδιωτικό πράκτορα.

Ναι οκ. Αλλά με το απλά να έχω το νου μου, δεν ένιωσα ότι κάπου κινδυνεύω. Κινητό και πορτοφόλι σε τσέπες χωρίς πρόσβαση, όχι μόνιμα το google maps στο χέρι κλπ. Τα γνωστά που νομίζω σε κάθε ξένη χώρα τα κάνεις

2 Likes

Σορι, αστεια το ειπα, αλλα ισχυει οτι γυρνανε με μηχανακια τα πιτσιρικια. Οχι στον βαθμο που το εμφανισα, αλλα ισχυει οτι αρκετα ειναι τσιλιαδοροι. Δεν ενοχλουν παντως, ειδικα τουριστες, δεν ειναι αυτη η δουλεια τους.

Παμε μια στα γρηγορα: φυσικα υπαρχουν πολλα ξενοδοχεια ακριβα, αλλα γενικως οι κατηγοριες τους ειναι χαμηλες: τα 3* ειναι για 2* στην πραγματικοτητα, ομως πληρουν τις προϋποθεσεις και παιρνουν αστερια. Αυτα ειναι για εμας τους πλεμπαιους, εκτος αν εχεις φραγκα να δωσεις. Τοτε πηγαινε κατω στην παραλια, ανοιγε το παραθυρο και αγναντευε Βεζουβιο.

Η Ναπολη ειναι μια “αρχαια” πολη με αντιστοιχα κτιρια. Ειχα μεινει σε ενα πολυ “καλο” για τα δεδομενα του, αλλα δες τις τιμες του στις μερες που σε νοιαζει. Βλεπω οτι για Μαιο (ετυχε να εχω αυτες τις ημερομηνιες σεταρισμενες στο λινκ μου) ειναι στο 100αρικο η βραδια. Καλο.

Το ξενοδοχειο ειναι αξιοπρεπεστατο, σε ηρεμο σημειο, περπατουσαμε οσο θελαμε χωρις να ειμαστε μακρια και ειχε οικογενειακη ατμοσφαιρα, διοτι δουλευει ολη η οικογενεια σε αυτο. Αξιοπρεπεστατο πρωινο, ευγεναστατοι ολοι (τους πηρα κατα λαθος και το κλειδι του δωματιου, το εστειλα πισω με δικα μου εξοδα παροτι δεν μου το ζητησαν οι ανθρωποι).

Ο σταθμος ΔΕΝ ειναι επικινδυνος. Ειναι υποβαθμισμενος. Οπως στις περισσοτερες πολεις, οπως σωστα εγραψες.

Ουτε εγω, παλι ημουν λιγο υπερβολικος. Επαιξα και μπαλα με 1-2 απο αυτα τα πιτσιρικια. Αλλα επειδη συνηθως εχουν δουλεια, απλως κλωτσησαμε μερικες πασουλες, τπτ σπουδαιο. Δεν το ειπα αποτρεπτικα, αλλα για να εχει το νου του, οπως θα ειχε στην Ομονοια. Εγω παντως, παντοτε κοιταζω τριγυρω οταν ειμαι στο κεντρο.

Σωστο το τιπ για “πανω απο τη via Toledo” και σιγουρα οχι “αριστερα” απο τον δρομο (προς την πλευρα του θεϊκου mural). Ξεχασα να βαλω ενα Χ εκει, ας κανω λιγο “καλυτερη ζωγραφια”.

Summary

3 Likes

Ήρθε η ώρα να ζητήσω προτάσεις και συμβουλές για Μαδρίτη. Πάω σε 1 μήνα για 4 μέρες.
Θα μένω στην περιοχή Latina.

Από μουσεία θα πάω στο Prado και στο Reina Sofia και νομίζω πως αυτά είναι οκ, μιας και πάω για λίγες μέρες.

Από μνήμης, το Prado ειναι τσάμπα 18:00-19:00, αρα αν δεν εισαι μεγαλος φαν, μπορεις να κανεις ουρα και να μπεις τοτε. Εμεις μπηκαμε, ειδαμε Γκερνίκα, και φύγαμε.

Ευρυτερα, παρ’οτι φιλος Μπάρτσα προσωπικά, το μουσειο της Ρεαλ Μαδριτης ειναι απο τα καλυτερα του κοσμου να δεις. Θυμαμαι πως ειχαμε παει και σε ενα παλατι στο κεντρο. Πολλα vibes Αθηνας η Μαδρίτη, αν η Αθηνα ηταν καθαρη και έμεναν Ισπανοι.

1 Like

κανεις;;;;

Η Λιουμπλιανα ειναι η Πατρα με ποτάμι. Φοβερή, αλλά σε μαξ μιση με μια μερα, την εχεις δει. Πηγαινε σιγουρα πανω στο καστρο (κλεισε κι ολας να φας αν μπορεις), βολταρε περιξ του ποταμιου, και πιες κανενα σλοβενικο κρασι που θεωρουνται κρυφα διαμαντια (προσωπικα ως οινοφιλ, δεν τρελάθηκα παντως). Πολυ ομορφη πολη, σαν να ζουνε βαλκάνιοι στην Αυστρια

2 Likes