Πρεπει να θυμηθω αν ενδιαφερεσαι για μουσεια (νομιζω οτι “ναι, αλλα οχι” ξερωγω), οποτε αν ναι πας prado-reina sofia-thyssen σε διαφορετικες μερες και γεμιζεις με μεγαλειωδη τροπο τις μερες σου.
Παιρνεις το τρενο απο Ατοτσα για Τολεδο, μιση ωριτσα διαδρομη και βρισκεσαι σε ενα μαγικο μερος για εκδρομη μισης μερας. Θα επισκεφθεις το σπιτι του Δομηνικου Θεοτοκοπουλου, θα σου φυγει το κλαπετο απο τη θεα και τα μεσαιωνικα σοκακια στην πολη και θα γυρισεις στη Μαδριτη για μποκαντιγιος.
Στην πολη θα περπατας ολη μερα. Το μετρο τους ειναι εκπληκτικο και καλυπτει ολη την Μαδριτη, αλλα θα το χρησιμοποιησεις μονο για μεγαλες αποστασεις ή αν βρεχει (αν βρεχει, τον ηπιαμε, να το ξερεις… Εχω παει χωρις ομπρελα και δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο). Σταματας σε ο,τιδηποτε παραδοσιακο σου κανει κλικ για canas y tapas. Canas ειναι ενα μικρο ποτηρι μπυρας (δεν θελεις παραπανω αν δεν καθισεις να φας κανονικα) και ταπας ειναι ταπας. Θα καταλαβεις οταν βρεθεις μπροστα στη βιτρινα.
Bocadillos δεν ειναι τπτ αλλο απο ψωμι με “κατι”. Εγω λατρευω με καλαμαρι, αλλα και τορτιγια γαμει. Στο κεντρο, σχετικα κοντα στην περιοχη που μενεις, τρωω αυτα που μου αρεσουν περισσοτερο. Οκ, τον Μαρτιο του 2020 ηταν η τελευταια φορα, 4 μερες πριν μας κλειδωσουν με κορονοϊο, παραλιγο να ξεμεινω εκει (πολυ θα το ηθελα).
Στη Λα Λατινα εχει εξαιρετικη νυχτερινη ζωη, αλλα το πραγματικα τρομερο nightlife ειναι στην Malasana. Απο νωρις ως τα ξημερωματα, θα βρεις κατι να κανεις. Εκει τριγυρω σε εσενα ειναι η cava baja, ενας δρομος που εχει περισσοτερα εστιατορια και μπαρ απο κτιρια. Πρεπει να εχει bar in bar in bar ξερωγω. Οκ, υπερβολικος οπως παντα, αλλα ειναι δεν-θυμαμαι-ποσα-μεσα-σε-ελαχιστα-μετρα.
Καθως σου προτεινα περπατημα, θα δεις με το ποδι (προφανως δωρεαν, αφου ειναι αξιοθεατα on the go) Plaza Espana, Plaza Mayor, Cibeles, Atocha (ναι τον σταθμο που σου ανεφερα παραπανω, ειναι αξιοθεατο, εχει εναν κηπο μεσα εκει, ως φορο τιμης σε οσους σκοτωθηκαν “τοτε” στο τρομοκρατικο χτυπημα, θα το δεις και θα φυγεις, δεν ειναι οτι θα καθισεις 100 ωρες).
Για εστιατορια και τετχοια, θα μιλησουμε εν ευθετω χρονο, δεν προλαβαινω για αυτα αυτη τη στιγμη.
Καλα, λογικο. Το ειχαμε πει πριβε αν θυμαμαι καλα, θα με βρεις σε καποιο πμ ή “αλλου”.