Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Να κάνω ένα σχόλιο για τις θέες γενικά ανά τον κόσμο - μετά από 1 ή 2, νομίζω ότι το tradeoff - χρόνος στην ουρά vs θέα για 10’, ΔΕΝ αξίζει. την πρώτη φορα που θα δεις κατι απο ψηλά, θα πεις wow. την δευτερη θα πεις “ωραια” και την τριτη και μετα θα πεις “πιφ”. προσωπικα έχω κάνει skip the θεα όχι μόνο Line, altogether, ειδικά αν έχεις λίγο χρόνο κάπου.

Δεν ξερω τι γνώμη έχετε συν-ταξιδιώτες.

1 Like

Εμένα, αν το spot για θέα είναι πχ τύπου ένα παρκάκι ψηλά/κάτι τέτοιο (που δεν θα έχει δηλαδή ουρές, εισιτήρια, ένα τυχόν δύσβατο μονοπάτι κτλ αλλά θα είναι μέρος του περιπάτου μου στη πόλη) ή μέρος ενός γενικότερου exhibition (πχ παλάτι σε Σίντρα, Πορτογαλία) τότε καλοδεχούμενη η θεά… αν μπορώ να ρεμβάσω για λίγο άκοπα με έναν καφέ στο χέρι δεν θα πω όχι, νταξ….

Αν πρέπει να κάνω όλα τα παραπάνω, δηλαδή εισιτήρια, ουρές, επίσκεψη σε πολύ συγκεκριμένο κτίριο/κάτι που λειτουργεί 99% απλά σαν παρατηρητήριο από ψηλά κτλ τότε όχι - ούτε καν δηλαδή…

Δεν με αφορά να βλέπω πράγματα από ψηλά γενικότερα, πόσο μάλλον μια πόλη… άντε να το έκανα πχ σε τίποτα Γκραντ Κάνιον και τέτοια σπάνια φυσικά τοπία/Νιαγάρα πχ που είχα πάει μικρός άξιζε την ταλαιπωρία γιατί είναι once in a lifetime (φυσικό) θέαμα…

Για Βενετία @JTN είχα γράψει και εγώ τα παρακάτω, αν βοηθάνε κάπως:

3 Likes

Εμένα κάποιες φορές μου αρέσει να βλέπω τη θέα π.χ. μου άρεσε που είδα την απαγορευμένη πόλη από ψηλά, βέβαια δεν περίμενα ούτε δευτερόλεπτο σε ουρά και ήταν απλά ένας λόφος δίπλα στην Απαγορευμένη πόλη. Επίσης στο Πεκίνο μου είχε φανεί τρομερή η θέα του παγωμένου τοπίου (πήγα χειμώνα) του Summer Palace. Ούτε εκεί χρειάστηκε να περιμένω. Αν έπρεπε να περιμένω μια ώρα και είχα δύο μέρες (είχα 10 μέρες!) μπορεί και να το έκανα skip στην περίπτωση της απαγορευμένης πόλης.

Το Tokyo Tower το έκανα skip άνετα, το ίδιο θα έλεγα και για το αντίστοιχο του Kyoto.

Βέβαια μάλλον είμαι από τους λίγους που είδαν τη θέα από το Σινικό τείχος και σκέφτηκε “Πιο υπερεκτιμένο πράγμα δεν υπάρχει” …οπότε δεν ξέρω αν θα με εμπιστευόμουν. χαχα

2 Likes

οι θέες μου αρέσουν αν είναι μέσα στη βόλτα σου κλπ ή συνδυάζονται με κάτι άλλο. πχ τα miraduros στη Λισαβόνα, μπορείς να πεις “πάμε να δούμε την πόλη από εκεί, και μετά να φάμε/πιουμε εκεί στη γειτονιά τριγύρω”. ή αντίστοιχα στο κάστρο στη Νάπολη που έχει ένα ενδιαφέρον να το δεις και από μέσα (μπορείς να κάνεις και λίγο λαθροξενάγηση) και σου δίνει πολλές ευκαιρίες να δεις πανοραμικά την πόλη.

Προσωπικά μου αρέσει να παρατηρώ και μακριά. Να βλέπω πέρα τα σύνορα της κάθε πόλης κλπ κλπ.

Να πληρώσω να πάρω ασανσέρ ή να ανέβω σε roof garden με ουρές και 10" για φωτο, χάνω το ενδιαφέρον μου.

2 Likes

από τα πράγματα που δεν θα ξεχάσω ΠΟ ΤΕ στη ζωή μου… σε βρίσκω τρομερά ιδιαίτερο.

Μετά τη ΝΥ και την Σανγκάη, ο Άηφελ που πηγα σχετικα προσφατα μου φανηκε, οκ. Γενικα αν εχει αναμονες κτλ, μακριά (πλεον)

1 Like

Μπορεί να ήταν και η δικιά μου που ξαφνικά αποφάσισε να πάει αλλού και με άφησε μόνο μου να τρέχω στα βουνά (οπότε δεν είχα την καλύτερη διάθεση), μπορεί να είναι άλλο το σημείο που πήγαμε εγώ και εσύ, άλλη η εποχή… (ανθισμένη η φύση σίγουρα δεν ήταν) ποιος ξέρει.

Το Tokyo Tower που αναφέρω παραπάνω είναι αντίγραφο του πύργου του Αίφελ και μου φάνηκε απλά “οκ”, όπως λες και εσύ.

1 Like

απλα ρε συ, να τρεχει ενα τειχος μεχρι εκει που φτάνει το μάτι σου (αν εισαι πανω εννοω, οχι διπλα), ειναι κατι που δεν μπορω να το ξεχασω. και πηγα εκει πριν 20 χρονια. μονο το μεγεθος του πραγματος, σε πιανει δεος. Αυτη ειναι μια θέα που θα πρότεινα σε κάποιον να πάει στην αλλη ακρη του κόσμου, για να δει. Και μοιαζει πιο “φυσικη” σε σχεση με ουρανοξύστες εδω και εκει

4 Likes

Το καλοκαιρινό παλάτι όμως;; Πήγα δύο φορές τόσο μου άρεσε και πήγα κυρίως για την θέα.

αν ειναι αυτο με ενα μεγαλο κηπο μπροστα, ωραια ηταν ναι, αλλα η μνημη μου εχει μεινει στο τειχος.

οσο σκεφτομαι οτι αλλο γκρουπ πηγε μια μερα πριν και εμεινε μεσα για τη νυχτα, ενω εμεις δεν τα καταφεραμε γιατι ειχε βρεξει και απαορευοταν, με πιανουν τα νευρα μου

Το αντίθετο θα έλεγα, όσο περισσότερο ταξιδεύω, τόσο περισσότερο απολαμβάνω τις θέες από ψηλά. Όταν βέβαια μπορώ να περάσω ώρα χαζεύοντας τη θέα - όχι απλά για να τη δω/τραβήξω φωτό. Ειδικά αν έχει κάπου να κάτσω, το γουστάρω πάρα πολύ.

Για το Σινικό τείχος ήθελα να πω, νομίζω πως έχει σημασία το ποιο σημείο επισκέφτεσαι. Εγώ πήγα στο Simatai και ανέβηκα με τελεφερίκ και κατέβηκα με τα πόδια. Συγκλονιστικό! Με πολύ λίγο κόσμο (για Κίνα) και άγριο τοπίο. Νομίζω το Badaling και το Mutianyu είναι πιο δημοφιλή/τουριστικά γιατί είναι και πιο κοντά στο Πεκίνο.

3 Likes

homer-simpson

1 Like

Εγω πηγαινω ακομα σε τετοια οποτε μπορω.

…αλλα με αυτη την προϋποθεση :grinning:

@JTN Βελιγραδι εχω παει πριν 500 χρονια, θυμαμαι μου ειχε αρεσει το μουσειο του Τεσλα (ειναι και κοντα στο αντικειμενο των σπουδων μου) και ηταν εντυπωσιακα τεραστια η εκκλησια του Αγιου Μιχαηλ. Επισης θυμαμαι ενα ωραιο παρκο στο κεντρο της πολης εκει που συναντιουνται τα ποταμια οπου μαλιστα ειναι πολυ ιδιαιτερο θεαμα (εχουν διαφορετικο χρωμα νερα και φαινεται). Μπονους, οι πιο ομορφες γυναικες που εχω δει.

Βενετια εχω παει πριν 10000 χρονια, αν εχεις ορεξη να περπατησεις μπορεις να περιπλανηθεις σε φανταστικα σοκακια. Μαλλον πας καλη εποχη γιατι δε θα βουλιαζει απο τουριστες.

Μιλανο τιποτα το ιδιαιτερο :grinning:

3 Likes

ΜΕ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ.

9 Likes

Μετα απο 8-9 φορες στη Μαδριτη τα τελευταια 25 χρονια, 1 ακομη σε ενα μηνα παρα 4 μερες και εναν προγραμματισμό (που κανω για λογαριασμο αλλου) εδω κι ενα μηνα, νομιζω οτι δεν πρεπει να ψαξεις μακρια για να μαθεις τι να κανεις :stuck_out_tongue:

1 Like

Πρέπει να θυμάμαι να αποθηκεύω ποστς

1 Like

Ρε συ @jonkyr ψαχνω απεγνωσμένα ποστ σου για Μαδρίτη και δε βρίσκω!

Πρεπει να θυμηθω αν ενδιαφερεσαι για μουσεια (νομιζω οτι “ναι, αλλα οχι” ξερωγω), οποτε αν ναι πας prado-reina sofia-thyssen σε διαφορετικες μερες και γεμιζεις με μεγαλειωδη τροπο τις μερες σου.

Παιρνεις το τρενο απο Ατοτσα για Τολεδο, μιση ωριτσα διαδρομη και βρισκεσαι σε ενα μαγικο μερος για εκδρομη μισης μερας. Θα επισκεφθεις το σπιτι του Δομηνικου Θεοτοκοπουλου, θα σου φυγει το κλαπετο απο τη θεα και τα μεσαιωνικα σοκακια στην πολη και θα γυρισεις στη Μαδριτη για μποκαντιγιος.

Στην πολη θα περπατας ολη μερα. Το μετρο τους ειναι εκπληκτικο και καλυπτει ολη την Μαδριτη, αλλα θα το χρησιμοποιησεις μονο για μεγαλες αποστασεις ή αν βρεχει (αν βρεχει, τον ηπιαμε, να το ξερεις… Εχω παει χωρις ομπρελα και δεν εμεινε κολυμπηθροξυλο). Σταματας σε ο,τιδηποτε παραδοσιακο σου κανει κλικ για canas y tapas. Canas ειναι ενα μικρο ποτηρι μπυρας (δεν θελεις παραπανω αν δεν καθισεις να φας κανονικα) και ταπας ειναι ταπας. Θα καταλαβεις οταν βρεθεις μπροστα στη βιτρινα.

Bocadillos δεν ειναι τπτ αλλο απο ψωμι με “κατι”. Εγω λατρευω με καλαμαρι, αλλα και τορτιγια γαμει. Στο κεντρο, σχετικα κοντα στην περιοχη που μενεις, τρωω αυτα που μου αρεσουν περισσοτερο. Οκ, τον Μαρτιο του 2020 ηταν η τελευταια φορα, 4 μερες πριν μας κλειδωσουν με κορονοϊο, παραλιγο να ξεμεινω εκει (πολυ θα το ηθελα).

Στη Λα Λατινα εχει εξαιρετικη νυχτερινη ζωη, αλλα το πραγματικα τρομερο nightlife ειναι στην Malasana. Απο νωρις ως τα ξημερωματα, θα βρεις κατι να κανεις. Εκει τριγυρω σε εσενα ειναι η cava baja, ενας δρομος που εχει περισσοτερα εστιατορια και μπαρ απο κτιρια. Πρεπει να εχει bar in bar in bar ξερωγω. Οκ, υπερβολικος οπως παντα, αλλα ειναι δεν-θυμαμαι-ποσα-μεσα-σε-ελαχιστα-μετρα.

Καθως σου προτεινα περπατημα, θα δεις με το ποδι (προφανως δωρεαν, αφου ειναι αξιοθεατα on the go) Plaza Espana, Plaza Mayor, Cibeles, Atocha (ναι τον σταθμο που σου ανεφερα παραπανω, ειναι αξιοθεατο, εχει εναν κηπο μεσα εκει, ως φορο τιμης σε οσους σκοτωθηκαν “τοτε” στο τρομοκρατικο χτυπημα, θα το δεις και θα φυγεις, δεν ειναι οτι θα καθισεις 100 ωρες).

Για εστιατορια και τετχοια, θα μιλησουμε εν ευθετω χρονο, δεν προλαβαινω για αυτα αυτη τη στιγμη.

Καλα, λογικο. Το ειχαμε πει πριβε αν θυμαμαι καλα, θα με βρεις σε καποιο πμ ή “αλλου”.

1 Like

Ελα, σου εχω κι ενα σκονακι. Καπου το ειχα κρατημενο, το ειχα ξεχασει.

Οπως ξεχασα και την Puerta de Toledo, Debod και μερικα ακομη.

Σε δευτερη σκεψη, πρεπει να εχω φτιαξει χαρτη για εναν φιλο πριν απο καμια διετια, αν τον βρω θα τον μοιραστω. Αλλιως θα περιμενεις τιπς με το στομα.

1 Like

Ναι μηνύματα δεν έψαξα :joy:

Από μουσεία μόνο Prado και Reyna Sofia.
Ουσιαστικά είναι ταξίδι 2,5 ημερών μιας και Κυριακή το πολύ να έχουμε χρόνο για έναν γρήγορο καφέ.

Οπότε μια μέρα Prado και μια άλλη Reina Sofia.

Μουσεία είπαμε να πάμε πρωί με το άνοιγμα και μετά να έχουμε την υπόλοιπη μέρα πιο ελεύθερη. Το chat gpt μου πρότεινε απόγευμα για λιγότερο κόσμο. Τι λες εσύ;

*Εκπληκτικός όπως πάντα!

1 Like

Ποιος ειμαι να πω “οχι”; Εγω παντως παω σχετικα νωρις, μετα το πρωινο. Κοσμος-ξεκοσμος, παταω πανω τους αν χρειαστει. Ακουσε, 2,5 μερες ειναι μια χαρα για ενα σφηνακι της πολης. Και το λινκ που σου εστειλα ειναι ο,τι χρειαζεσαι. Με δυο μερες (ουσιαστικα) θα κανετε οσα θελετε (προφανως πετατε μεσημερι αν καταλαβαινω καλα).

Εγω με τη γνωση που εχω σημερα θα εκανα ο,τι μπορουσα για να παω Τολεδο εστω και για 6-8 ωρες (συμπεριλαμβανομενου του τρενου). Δλδ, ας πουμε να εφευγα μετα το πρωινο στις 10 και να ημουν ξανα πισω στην πολη αργα το μεσημερι, για να παω σε ενα απο τα δυο μουσεια και να απολαυσω τη βολταρα μου το βραδακι. Αλλα εγω ειμαι εγω και επισης εχω παει τοσες φορες που μπορω να καθομαι σε ενα παγκακι και να ειμαι ευτυχισμενος. Ειναι απο τις πιο αγαπημενες μου πολεις, καποιος καπου απο εδω μεσα λεει οτι “παω στο εξοχικο”.

Αν τελικα παραμεινετε στη Μαδριτη, ναι μπορειτε να πατε απογευμα, γιατι οχι.

Ρε μλκ, ξεχασα: ΠΑΡΚΟ ΡΕΤΙΡΟ :man_facepalming: Αρκει να εχει καλο καιρο. Δωσε και ινφο για το ξενοδοχειο σας, βαριεμαι να ψαχνω τα πμ για να δω αν μου εχεις αναφερει ποιο ειναι.

1 Like