Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Έχουμε 4 απογεύματα Φλορεντία οπότε θα μπουν πολυ άνετα όλες στο πρόγραμμα. Μόνο για το ροκ μπαρ δεν είμαι σίγουρος γιατί η γυναίκα μου δεν είναι αυτής της μουσικής. Μόνη ελπίδα να περνάμε απ’εξω και να δηλώσω περίεργος να δω τι είναι.

1 Like

Στην πραγματικοτητα ειναι κλασικο μπαρ, γεματο memorabilia και ξυλο. Θελω να πω, αν αφαιρεσεις τη μουσικη, ευκολα καθεται για ενα ποτο οποιος γουσταρει κλασικο μπαρ. Επισης, δεν εχει πολυ κοσμο, οποτε ειναι χαλαρη φαση. Εχει μια οθονη στο τερμα του, οπου ειτε θα παιζει μπαλα (νωρις) ειτε βιντεο κλιπ απο καποια playlist (νομιζω η μουσικη ερχεται απο εκει σε αυτη την περιπτωση).

Παραδοξως η Φλωρεντια εχει ωραια ροκ/μεταλ κουλτουρα, ειναι και το καλοκαιρινο φεστιβαλ στη μεση, οποτε θα βρεις πολλα τετοια. Ψαξε λιγο και μπορει “τυχαια” να σου αρεσει κατι που “ουτε ηξερα αγαπη μου τι ηταν, κατα τυχη βρεθηκαμε απεξω, δεν ειμαι και Φλωρεντινος”.

1 Like

Ερώτηση για δυνατούς λύτες - ίσως έχει απαντηθεί, αλλά είναι δύσκολο να την βρω στο νημα.

Πρόταση για πασχαλινο τουρισμό (οχι θρησκευτικο, αλλα την περιοδο του Πασχα), για οικογενεια με μικρα παιδια, εντός αλλα κυριως εκτός Ευρώπης, παρακαλώ. Έχετε πάει κάπου όμορφα ; Ευχαριστώ

Με δεδομενη την κατασταση στη Μεση Ανατολη και το οτι γραφεις κυριως εκτός Ευρωπης, μαλλον θα ειναι καπου αρκετα μακρυα, και με καλες συνθηκες υγιεινης/γενικοτερα ολα ευκολα και ασφαλη φανταζομαι σαν απαιτουμενο λογω μικρων παιδιων

Summary

Yeah Mr Miyagi Sticker - Yeah Mr Miyagi Pat Morita - Discover & Share GIFs

1 Like

Αμοργός

Καζακστάν, Σιγκαπούρη, Ιαπωνία;

15-20 ώρες σε αεροπλάνο με μικρά παιδιά???
Πες μου που θα πας να μην πάω εγώ ή τουλάχιστον να βεβαιωθώ ότι θα είμαστε σε διαφορετικές πτήσεις!

3 Likes

Χαχαχαχαχα…δίκιο έχεις! Πιστεύω ότι εκτός Ευρώπης μόνο Καζακστάν, ίσως και Τουρκία, κοντινοί προορισμοί και γενικά ασφαλείς, νομίζω…

Αυστρία, Βιέννη, αλλά δεν διατρέχεις τέτοιο κίνδυνο, αφού εσύ θα έπαιρνες αεροπλάνο από Αγγλία. :stuck_out_tongue:

1 Like

Φανταζομαι, πριν βιαστουμε να κρινουμε, ο μαν ισως εχει ηδη αρκετη εμπειρια σε μικροτερες πτησεις για να τολμαει εκτος Ευρωπης, επισης δεν ξερουμε την ηλικια των παιδιων, το “μικρο παιδι” οπως μπορει να το εννοει ο καθενας περιλαμβανει ενα μεγαλο ηλικιακο ευρος

1 Like

Προσωπικά έχω πάει Αζόρες και τις συνιστώ ανεπιφύλακτα. Μοιράζονται και οι πτήσεις Ελλάδα-Λισσαβόνα-Αζόρες οπότε ψιλοπαλεύεται (;). Διαθέτει πολλά ανενεργά και καναδυο ενεργά ηφαίστεια με αντίστοιχους κρατήρες-λίμνες, φοβερούς κήπους, ακραία βλάστηση, φάλαινες, σέρφερ, παίζει νά 'χει και καιρό για μπάνιο, κι αν όχι υπάρχουν θερμά λουτρά από τα ηφαίστεια. Κι όλα αυτά με ευρώ και τιμές Ελλάδας (μπορεί και καλύτερες πια).

Αλλιώς, ίσως Μαρόκο ή Αίγυπτο για καμήλες, έρημο κλπ. Κι επειδή θα είναι Πάσχα, απαραίτητο off topic mention Κέρκυρας κι ας έχει πολύ κόσμο. Έχει όλη τη Μ. Εβδομάδα συναυλίες από φιλαρμονικές. Τη Μ. Παρασκευή έχει οοόλη μέρα επιταφείους με μίνι μπάντες στα καντούνια που παίζουν τα γνωστά υπέροχα πένθιμα εμβατήρια, το συνδυάζεις και με καμιά βόλτα στα γραφικά χωριά, μπότηδες για γκραν φινάλε το Μ. Σάββατο κι άντε του χρόνου πάλι.

1 Like

2 παιδια, 6-9 ετων. Σκεφτομαι Μεξικο, δεν μας φοβίζουν οι πτήσεις, τις εχουμε φαει με το κουταλι.

πιο πολυ φοβαμαι προορισμους με πολυ ποδαροδρομο - θα θελουν να παιξουν, πισινες κτλ

Αζορες καλο τιπ. Σιγκαπουρη (εχω παει σολο)/Ιαπωνια σουπερ μεν, αλλα θα θελουν να εισαι στο ποδι/δρομο και επισης φοβαμαι να περασω εστω διπλα απο Ιραν.

Καζακσταν δεν εχω εικονα - Αμοργος, πολύ ακριβή.

4 Likes
1 Like

Για Φλορεντία κέντρο θα πρότεινα old schoolιά την Trattoria Sostanza (είναι κοντά στη Santa Maria Novella, μόνο μετρητά).

Στο δρόμο για Σιένα αν σου αρέσει το κρασί μπορείς να επισκεφτείς τη Fattoria Corzano and Paterno - φοβερά κρασιά και τυριά. Επίσης στη διαδρομή είναι και το Monteriggiori που αξίζει μια στάση και εκεί έφαγα φοβερή bistecca alla fiorentina στο Ristorante Le torri Monteriggioni.

Απο μουσεία μόνο στο Oυφιτσι είχε ουρές, Ακαδημία μόνο στο Δαυίδ του Μιχαήλ Άγγελου και τα λοιπά (παρεκκλήσι των Μεδίκων, Palazzo Pitti) τίποτα το τρομερό από άποψη αναμονής και κόσμου. Αν έχεις κλείσει ειδικά δε θα έχεις πρόβλημα.

2 Likes

Μαιαμι, Φλοριντα, ειναι τελεια εκεινη την εποχη :stuck_out_tongue:

Μεξικο που ειπες επισης πολυ καλο, αλλα οργανωμενα μονο. Ειναι λιγο επικινδυνα αυτην την εποχη. Κατι εκαναν με τα καρτελ, και δεν θα το συνιστουσα. Και προτεινονται μονο συγκεκριμενες περιοχες, δηλαδη μακρια απο Κανκουν για παραδειγμα.

Στο Μαιαμι θα ζησεις και την λατινοκουλτουρα και τον ομορφο καιρο, και τις παραλιες.

ΥΓ. Οι Αζορες ειναι Ευρωπη!

1 Like

ε ονομασέ τες ρε γκρίνγκο ! :upside_down_face: πανω δεξια στον χαρτη που ειναι η φασουλα που πανε ολοι οι Ευρωπαίοι και οι springbreakers με τα all inclusive ? εκει θα παω τα παιδια, οχι στα compounds των καρτελ :grimacing:

1 Like

Πράγματι, αλλά μετά βίας! Για την ακρίβεια, είναι στην “πινέζα” της ευρασιατικής πλάκας, εκεί που συναντιέται με τη βορειοαμερικανική και την αφρικανική. Γι αυτό και τα ηφαίστεια. Μάλιστα, δύο από τα νησιά που τις απαρτίζουν είναι πάνω στη βορειοαμερικανική πλάκα, αλλά μην το πείτε στον πορτοκαλομαλλιά γιατί θά 'χουμε άλλα. Γενικά όμως είναι τόσο μακριά και με τόσο “εξωτικά” τοπία, που δεν νιώθεις και πολύ “Ευρώπη”, γι αυτό τις ανέφερα.

2 Likes

Συρο πήγαινε

Εγώ θα παίξω uno reverse card γιατί δεν έχω ψαχτεί ακόμη, αλλά σε 2 μέρες (μία και δύο μισές, λόγω συναυλίας και αναχώρησης, ένα απογευματόβραδο και δύο πρωινά στην ουσία) τι πιστεύεις/ πιστεύετε είναι το πιο σημαντικό να δείς εντός Φλωρεντίας;

@montecristo εάν είστε διατεθειμένοι για ταξίδι τόσο μακρινό (και επιπέδου ασφαλείας) όσο το Μεξικό, στη Λατινική Αμερική είναι πολύ καλές επιλογές και το Περού - αλλά εκεί πρέπει να σκεφτείτε και το υψόμετρο ιδιαίτερα για το μικρό παιδί, αλλά και η Ουρουγουάη, ως μικρότερες χώρες που έχουν και συγκεκριμένα πράγματα να δεις σε σχέση με τα αχανή Μεξικό, Αργεντινή, Βραζιλία.

1 Like

Επίσκεψη στους Αγίους Τόπους (Birmingham) της Αγίας Τετράδας (Black Sabbath) σήμερα μέχρι και Τρίτη.
Οποιαδήποτε πρόταση καλοδεχούμενη και ό,τι προλάβω να δω μετά από photo expo που έχω κάθε μέρα.

Τι μέρες;; και τι ώρες;; Έχω φτιάξει ολόκληρο σύστημα για να συνδυάσω ένα κάρο μουσεία κλπ Άλλα είναι ανοιχτά μόνο πρωϊ μέχρι μεσημέρι άλλα φτάνουν μέχρι ~19:00 και είναι κλειστά διάφορες μέρες το καθένα.