Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Μοναχο γαμαει, Backstage γαμαει :stuck_out_tongue:

2 Likes

Σε αυτό, σε όλα ναι :Ρ

Με αφορμη τις εμφανισεις των Papa Roach στις 1/11 και των Soil/Adema/Finger Eleven στις 3/11 στη Γλασκωβη, σκεφτομαι σοβαρα το επομενο ταξιδι μου να ειναι Σκωτια! Δεδομενου οτι υπολογιζω γυρω στις 5 με 6 διανυκτερευσεις θα ηθελα να με βοηθησει καποιος με τα παρακατω:

• Συμφερει η απευθειας πτηση προς και απο Γλασκωβη η καλυτερα Εδιμβουργο και μετα μετακινηση με αλλο μεσο προς Γλασκωβη;
  • Φτανουν οι μερες για να μοιρασω τον χρονο μου αναμεσα σε αυτες τις 2 πολεις και αν ναι πως; δεδομενου οτι ιδανικα 1 με 3 Νοεμβριου θα πρεπει να διανυκτερευσω Γλασκωβη λογω των λαιβ.
  • Προλαβαινω για μια ημερησια στα Highlands η σε καποιο αλλο μερος;
  • Τι εξτρα ενεργειες θα πρεπει να κανω μιας και μιλαμε για ταξιδι σε χωρα εκτος εε;

Για το τελευταίο που ρωτάς, η επίσκεψη στο UK θέλει ETA (electronic travel authorisation) που κοστίζει 20 λίρες και την εκδίδεις online από τη δική τους gov σελίδα, ενώ πας στη χώρα αποκλειστικά με διαβατήριο και όχι ταυτότητα.

Για τα υπόλοιπα δεν είμαι σχετικός, δεν έχω πάει Σκωτία.

1 Like

Γράφω αυτό το μήνυμα από τα Highlands.

Γλασκόβη δεν αξίζει. Οπότε ο, τι ελεύθερος χρόνος σου μείνει, Εδιμβούργο και Highlands.

Εδιμβούργο είναι η ωραιότερη πόλη της Ευρώπης. Μπορούμε να πούμε περισσότερα αλλά πραγματικά και μόνο εκεί να πας και να κάνεις βόλτες αρκεί.

Highlands Νοέμβριο ημερήσια δύσκολα. Τώρα που ήρθα που νυχτώνει στις 22.00+ και έχει καλό καιρό, ναι. Γιατί θες 2+ ώρες να φτάσεις και στο κοντινότερο σημείο (Glencoe) και ο καιρός είναι εναντίον σου. Αν δεις δελτίο με καλό καιρό και έχεις φουλ ημέρα μπροστά σου, πιστεύω αξίζει ημερήσια, αλλά μόνο έτσι. Σίγουρα υπάρχουν τουρ με λεωφορείο αλλά και με ενοικίαση αμαξιού θα είσαι οκ, πολύ καλοί δρόμοι.

5 Likes

το καλύτερο φαγητό του Εδιμβούργου είναι στο Doric.

και η ένοχη απόλαυση είναι εδώ:

2 Likes

Μετά απο την παρότρυνση τη δικη σου κ του @akefaloskavalaris το σκεφτήκαμε περισσότερο κ το ψάξαμε κιόλας κ καταλήξαμε να μείνουμε περισσότερες μέρες Galway κ 2 διανυκτερεύσεις Δουβλίνο.
Όποτε οτι προτάσεις έχετε για εκεί, καλοδεχουμενες. Ιδιαίτερα για φαγητό/ποτό, δραστηριότητες.
Ευχαριστώ όπως κ να χει για τις προηγούμενες συμβουλές γιατί έπιασαν τόπο. :smile:

5 Likes

μπορεί κάποιος να με βοηθήσει για λεωφορείο ή τρένο από Σόφια-Πλόβντιβ;
μου βγάζει διάφορα σάητ το google και δεν καταλαβαίνω αν υπάρχει κάποιο επίσημο σάητ “ΚΤΕΛ” ή “ΟΣΕ”.

Update after trip
Έχω πολλά να πω για την εμπειρία μου στην Ιρλανδία,αλλά δεν τα πάω καλά με τα σεντόνια.
Παρόλα αυτά σαν γενικό σχόλιο έχω να πω οτι μ άρεσε περισσότερο απ οσο περίμενα.
Ο καιρός με δυσκόλεψε στην αρχη,μιας κ το Δουβλίνο με υποδέχτηκε με βροχή κ φοβήθηκα οτι ίσως δεν περιηγηθώ όσο θα’ θελα. Αλλα απο ένα σημείο κ μετά συνήθισα οτι η φάση θα χει κ ψέκασμα ανα διαστήματα…ευτυχώς δεν ήταν μόνιμο.

Ωραίο το Δουβλίνο. Ζωηρό…με πολλές επιλογές σε φαγητό,ποτό…πολυ τουριστικό,ειδικά στην περιοχή temple bar. Πολύ όμορφα πάρκα σε κοντινές αποστάσεις. Κ η βόλτα γύρω απ τον ποταμό είναι must για όποιον γουστάρει περπάτημα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό. Ιδιαιτέρα αν έχει κ καλο καιρό.
Αξιζε η διαμονή αλλά οι 2 μέρες ήταν αρκετές για να δω οτι βρήκα εγώ τουλάχιστον ενδιαφέρον.
Κ σ 'αυτό το σημείο πρέπει να ευχαριστήσω κ πάλι τους συμφορουμητες για την προτροπή σε διαμονή περισσότερες μέρες δυτικά.

19 Likes

Διαμονή Γκόλγουει. Πολύ πιο κοντά στα γούστα μου. Πιο ζεστό το vibe του κόσμου κ της πόλης. Πιο γραφικό… ζωηρό αλλά με πολύ πιο Ιρλανδικό στοιχείο απ το Δουβλίνο. Λατρεψα τις pub με ζωντανή μουσική κ το φαγητό τους. Γενικά ένιωσα οτι το vibe εκεί ήταν πιο pure irish.

20 Likes

Λογικά θα σου ζητήσω σχετικά σύντομα τιπς για αυτό :slightly_smiling_face:

Πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Συναγωνιζεσαι εύκολα τον @jonkyr

2 Likes

Για την συγκεκριμένη εξόρμηση δεν εχω να πω πολλά. Μιλάει η εικόνα.
Ήταν η γαρνιτούρα στην τούρτα. Οτι καλύτερο.

20 Likes

Ευχαριστώ. Είχα κ καλό υλικό. :blush:

Εννοείται,όποτε θες κ όπως μπορώ να βοηθήσω. :wink:

1 Like

Ισχυει οτι απο τον Αυγουστο του 26 για να ταξιδεψεις κ εντος της ζωνης σεγκεν, θα πρεπει να εχεις καινουργια ταυτοτητα ή διαβατηριο;

1 Like

Νομιζω ναι

Ναι, πρεπει.

Εκτός αν έχεις διαβατήριο σε ισχύ

Καινουργια ταυτοτητα η’ διαβατηριο ρε :stuck_out_tongue:

1 Like

Βλέπω, περί Δουβλίνου ο λόγος, ας καταθέσω κι εγώ την… μαρτυρία μου!

12 Likes