Ταξίδια Στο Εξωτερικό

Σα τη Χαλκιδική δεν έχει

2 Likes

Γλασκώβη-Εδιμβούργο είναι 40 λεπτά με το τρένο, σχετικά νορμάλ τιμές (ειδικά αν ταξιδεύεις εκτός των peak hours που ειναι 6-10 το πρωί και 4-6 το απόγευμα που πάει ο κόσμος στις δουλειές του).
Γλασκώβη είναι καλύτερη πόλη για να διασκεδάσεις αλλά καθόλου τουριστική. Παρόλα αυτά στο West End, Kelvningrove κλπ είναι ωραία να γυρίσεις. Εδιμβούργο πολύ όμορφο (παλιά και νέα πόλη). Παρόλα αυτά είναι ακριβό και όχι για πάνω από 2 μέρες. Όπως και η Γλασκώβη βέβαια.

Xάιλαντς ειδικά εκείνη την εποχή θα τα απέφευγα. Όχι γιατί δεν είναι ωραιά, αλλά είναι 4-5 ώρες οδήγηση εύκολα, οι δρόμοι ειναι στενοί και κλείνουν με το παραμικρό και από τις 4 το απόγευμα θα σκοτεινιάζει. Αν μείνεις Γλασκώβη θα έλεγα να δεις Loch Lomond που είναι μία ώρα ή κανένα νησί τύπου Isle of Arran για ημερήσια, αν είσαι Εδιμβούργο πάνε St. Andrews που είναι επίσης 1 ώρα (και με τρένο σαν επιλογή)

3 Likes

Ευχαριστω οσους απαντησατε! Τελικα πηρα την αποφαση και εκλεισα Λονδινο γτ δεν ημουν σε φαση για ψαξιμο διαδρομων κτλ! Το πακετακι Soil, F11, Adema περναει και απο εκει αλλωστε. Και για καλη μου τυχη μολις πηρα γραμμη οτι τις μερες που θα ειμαι εκει εχουν κλεισει 2 ημερομηνιες στο O2 και οι Muse! Ελπιζω να προλαβω κανα εισιτηριο μονο γτ βλεπω να γινονται sold out και οι 2 μερες αν και το φθηνοτερο εχει 130€ αν δε κανω λαθος!

Υπάρχει πάντα και το twickets για μεταπώληση εισιτηρίων με τιμές μέχρι face value ή παρακάτω. Συνήθως 2-3 μέρες πριν τη συναυλία υπάρχουν αρκετά εισιτήρια διαθέσιμα από κόσμο που έκλεισε ένα χρόνο πριν και δεν κατάφερε να πάει. Οπότε ακόμη κι αν δε βρεις για τους Muse και θα είσαι εκεί ούτως ή άλλως, δε χάνεις τίποτα.

2 Likes

Μπορεί κάποιος μη-Βόρειος, να καταθέσει μια αντικειμενική άποψη για τη Χαλκιδική, την οποία και σκεφτόμαστε φέτο, για διακοπές ;

ευχαριστώ !

Αν θέλεις να κολυμπήσεις σε νερά που καταλήγουν σπασμένοι βιολογικοί να πας Νικήτη φέτος και Πευκοχώρι. Είναι φρέσκα τα λύματα.
Για περσινά λύματα πας Χανιώτη.
Για (κάποτε ωραίες νυν χάλια) παραλίες και δωμάτια με υπερκοστολογημένες υπηρεσίες και μπαρ με άσβερκους μπράβους όπου και να πας στη Χαλκιδική θα βρεις. Πρώτο πόδι ειδικά θα φας και μποτιλιαρίσματα, όπως και στο 2ο πόδι στο γ@μωφάναρο της Νικήτης.
Σαν την Χαλκιδική ευτυχώς δεν έχει αλλού.
Ένας βόρειος κατά τ άλλα.

3 Likes

Και τότε γιατι κάνετε έτσι ρε φίλος ; Δεν υπαρχει αλλο μερος στην Ελλαδα με τοσο μαρκετινγκ

Που να ξέρω κι εγώ; Εγώ δεν κάνω σίγουρα. Κάποτε ήταν καλά, ήταν δίπλα Σαλονίκη, βόλευε, επαρκούσαν οι υποδομές. Πλέον ούτε για κωλοβρέξιμο.

Στο 1ο πόδι πχ κάθε καλοκαίρι, επειδή πλέον δεν επαρκουν οι υποδομές για τόσο κόσμο, πισίνες, ποτιστικά για γκαζόν κτλ, κοβόταν το νερό κάθε απόγευμα για ώρες, κατέληγες σαν παστό ψάρι μέχρι τα μεσάνυχτα όπου έπαιρνες σειρά για να ξεπλυθείς.

Για να μαστε δίκαιοι βέβαια, όσο και μάρκετινγκ και να τρώει η δύσμοιρη Χαλκιδική, τα φράγκα πάνε Κυκλάδες, Ρόδο και Κρήτη.

2 Likes

Αυτά που γράφετε είναι στανταρακι για όλα τα προβεβλημενα μέρη. Ελάτε μια βόλτα από Αντίπαρο να μην έχετε (γλυφο) νερό να κάνετε μπάνιο μετά τη θάλασσα στις 7 το απόγευμα και τα ξαναλέμε.

2 Likes

πότε έγινε έτσι η Αντίπαρος ; ειχα παει χρόνια πριν, που ηταν φωλιά φασαίων που δεν άντεχαν (οικονομικά ή πρακτικά), την Παρο…

Χαχαχαχα τώρα μάλλον το ανάποδο συμβαίνει

2 Likes

ρε συ @montecristo από πότε έχεις να κάνεις διακοπές; :stuck_out_tongue:

Μακριά από την Αμοργό παιδιά! Όσο λιγότεροι τόσο καλύτερα :sunglasses:

4 Likes

Και εγω Βορειος ειμαι και θα σου ελεγα να μεινεις μακρια :stuck_out_tongue:

ΒΑΡΥ - βασικα, με τα παιδια πλεον, αποφευγουμε (οικονομικως και γενικως), τις κυκλαδες.

ΦΑΝ ΦΑΚΤ - 4κλινο σε all inclusive φετος στο Μαροκο, ηταν πιο φτηνο (180 ευρω), απο ρουμς του λετ περσυ στη Σκύρο (230)

2 Likes

πάντως μου αρέσει που συζητάμε στο θρεντ “Ταξίδια στο εξωτερικό” για διακοπές στην Ελλάδα που είναι για σένα εξωτερικό

ξεκάθαρα η Ελλάδα είναι πολύ ακριβός τουριστικός προορισμός (ειδικά) το καλοκαίρι.

4 Likes

Πωπω, στεναχώρια

γκίλτυ

αχρείαστο irony (?)

Για να ειμαι και οντοπικ, προτεινω Μαρακέςς στο Μαρόκο λοιπόν.

Οι τυποι διοργάνωσαν Κοπα Αφρικα και διοργανώνουν το επόμενο Μουντιάλ, και οι υποδομές τους, δεν υπάρχουν. Επειδη η οικονομία τους στηρίζεται στον τουρισμό, πλέον μιλάνε φουλ αγγλικά παντού, και ειναι εξαιρετικος προορισμός για οικογένεια, σε κάποιο από τα πολλά all inclusive.

Χάηλαητς

• Ταξίδι με αερόστατο πάνω από την έρημο - γι αυτο βασικα πήγαμε, και ήταν θαυμάσιο
  • Βόλτα με καμήλες
  • πήγαμε στην κεντρική πλατεία/παζάρι, που ειχε κουλερ λοκαλ, και έβγαζες φώτο με φίδια και μαϊμουδες (δεν βγαλαμε, αλλα ηταν σκηνικο Indiana Jones)
  • πολυ ωραιο φαγητο και ξενοδοχεια με πισινες κτλ
  • πηγαμε εκδρομη στο βουνο Ατλας, με υπεροχη θεα και καταρράκτες

ΦΑΝ ΦΑΚΤΣ

• Οι Μαροκινοι θεωρούν πως ειναι μπερμπερ → δλδ βάρβαροι - > δλδ απόγονοι των Ελληνων. Κυριολεκτικα ενας μας ειπε “ειμαι και εγω Ελληνας”. Δεν το περιμενα
  • το αγκαθινο στεφάνι του αγαλματος της Ελευθεριας στη ΝΥ, που το έχουν σχεδιάσει Γαλλοι, ειναι αντιγραφη απο το παραδοσιακο φορεμα γάμου των βερβέρων. Και ειναι πολυ περηφανοι που το αγαλμα εχει χρωμα, Μαροκινο.

Εξαιρετικα ζεστοι και φιλικοι ανθρωποι

2 Likes

Ποιο irony ρε συ, στεναχώρια λέω που είναι απλησίαστο να πας διακοπές στο νησί στη χώρα σου, κανένα irony.

1 Like

my bad - apologies. ναι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι απελπιστικη. οχι για το ποσο σαν ποσο, οσο για το τι σου αγοράζει.

φιλοι Ελληνες που πηγαν περσι διακοπες το καλοκαιρι στην Ιαπωνία, όταν τους ειπαμε οτι παμε Ελλαδα μας ειπαν “α ειστε πλουσιοι εσεις”

Χωρίς να θέλω να το παίξω γνώστης/τιμητής πάντως, υπάρχουν και πολλά ωραία μέρη στην ηπειρωτική ελλάδα κατά βάση που (ακόμα τουλάχιστον) κρατάνε σε κάπως λογικά πλαίσια, απλά ίσως είναι στην κατηγορία του “μπανάλ” για το μοντέρνο διακοπεύον κοινό.

5 Likes