Ταξίδια Στο Εξωτερικό

για πες κανένα ρε μύστη…

παντως για εμας, Ελλαδα = θαλασσα. Αν δεν παμε στη θαλασσα, παω και εξωτερικο καλυτερα

Έχει ακτογραμμή η ηπειρωτική ελλάδα τελευταία που κοίταξα, πχ κορινθιακος.

Μυτικας, Παλαιρος ηταν μια χαρα πριν απο καποια χρονια που πηγαινα καθως ανεβαινα προς πατριδα (Κερκυρα). Πρεβεζα ειναι επισης καλα, ωραιοτατες παραλιες στην Ηπειρο εχει, πχ Καραβοστασι, Αλωνακι, Παργα. Συβοτα ειναι μια κατηγορια μονα τους πλεον, αλλα γινεται λιγο χαμουλης ειδικα σαββατοκυριακο. Ξαναλεω αυτα παλιοτερα που μπoρουσα να παω.
Ακομα κι Αχεροντα πεφτει βουτιτσα αλλα ειναι λιγο μπουζι τα νερα.

2 Likes

παίζει κάτι με τα powerbanks στις πτήσεις;

μου ήρθε μήνυμα από την Aegean ότι επιτρέπεται “μόνο ένα (1) power bank έως 100 Whs ανά επιβάτη, αποκλειστικά στις χειραποσκευές”

είναι κάτι νέο αυτό; γιατί τελευταία λόγω ψυχαναγκασμών, έχω δύο powerbanks μαζί μου. Πριν 20 ημέρες δηλαδή, τα πέρασα κανονικά κιόλας.

1 Like

ναι είναι νέα μαλακία της ετζίαν αυτό, κι εγώ ψάχνω να βρω άκρη γιατί έχω ένα τεράστιο (111 Whs) και πετάω αύριο.
Λένε πως αν έχεις ένα μεγάλο μπορείς να ζητήσεις άδεια από το τσεκιν καουντερ, θα παρω τηλέφωνο και θα ενημερώσω.

1 Like

Ειχα διαβασει τωρα τελευταια για τις μπαταριες Λιθιου οτι κατι επηρεαζουν στις πτησεις.

υπερθερμαινονται σε μεγαλη πιεση και μπορει να πιασουν φωτια, μαλιστα εγινε προσφατα περιστατικο, γι αυτο και απαγορευονται δια ροπαλου στα checked luggage γιατι θεωρητικα στην καμπινα θα το δουν πιο εύκολα οι αεροσυνοδοι να περιορισουν τη φωτια αν γινει κατι. Μεγαλύτερη η χωρητικοτητα, μεγαλύτερο το ρίσκο.

μάλλον είναι πολύ νέα μαλακία της Aegean, γιατί πριν 20 μέρες περίπου ταξίδεψα με Aegean με δύο μικρά powerbanks 10.000 και 5.000 mah. αλλά με την κλασική μικρή τάση για κινητά.

το ξέρω υπερβολή και τα δύο, αλλά το πιο μικρό είναι ασύρματο και βολεύει για φόρτιση στην τσέπη (αν χρειαστεί όσο θα είμαι στο λάηβ).
εκτός αν για τα δύο μικρά δε δώσουν σημασία στον έλεγχο…

μην κάνετε μαλακίες στα αεροπλάνα μην πέσουνε ε :grimacing:

5 Likes

Δεν είναι “μαλακία της Aegean”, την οποία δεν έχω απολύτως κανέναν λόγο να υπερασπιστώ, την ΚΑΡΙΟΛΑ :joy:. Τα powerbanks παίρνουν φωτιά σε συνθήκες όπως του αεροπλάνου, ακολουθείτε τις οδηγίες και τους κανόνες σε αυτά τα θέματα :grinning:

5 Likes

Θυμαμαι σε ταξιδι στην ΝΑ Ασια το 2017 απαγορευονταν ολα τα powerbanks εκεινη τη χρονια. Τα μαζευαν αβερτα.

Μα ρε συ δεν ειναι μαλακια οταν σου λενε μη φερεις πανω απο 100 Whs αλλα αν παρεις αδεια απο το τσεκιν καουντερ μπορεις να φερεις μεγαλύτερο;

η οτι αλλες αεροπορικες (klm πχ) δίνουν όριο 20 (όντως) powerbanks με όριο 100 αντί για 1 που δίνει η aegean?

Εννοω δεν βγαζει κανένα νόημα.

1 Like

Φιρί φιρί το πάτε να μου κάνετε unlock νέα φοβία ε :stuck_out_tongue:

6 Likes

ο τρομοκράτης με τα powerbanks :rofl: :rofl:

3 Likes

Δύο δίνει ο ICAO, αποκλείω να δίνει 20 κάποια αεροπορική τύπου KLM :grinning:

Μπορεί να τους επιτρέπουν να παίρνουν στην καμπίνα συγκεκριμένο αριθμό powerbanks από 100 μέχρι 160 Wh και γι’ αυτό να ζητάνε προ-έγκριση αν κουβαλάς τόσο μεγάλο.

Ε, βγάζει, δεν χρειάζεται να ξέρουμε και όλο το υπόβαθρο πίσω από έναν κανονισμό μωρέ.

Εν τω μεταξύ, τι διάλο, πόσο τρώτε τη μπαταρία του κινητού σας :joy:; Εγώ έχω ένα 6ετίας και βγάζει ακόμα 24ωρο χωρίς φόρτιση αν δεν το χρησιμοποιήσω πάρα πολύ :grinning: κι ο @mixalis_purple κουβαλάει δύο powerbanks πάνω του :stuck_out_tongue:

3 Likes

εγώ οριακά κουβαλάω powerbank για να φορτίζω το powerbank :sweat_smile:

1 Like

20 spare batteries, με τα powerbank να μετράνε ως τέτοιες με όριο 2, σόρυ :Ρ

Ρε, τα λες αυτά ενώ δεν έχεις κανένα σοσιαλ μιντια όμως! Αυτά τρώνε τη μπαταρία με τα βιντεακια και τα upload!

1 Like

Έχω δύο :stuck_out_tongue:

1 Like

ως άτομο που δεν έχω ξεμείνει ποτέ απο μπαταρία, να ρωτήσω ειλικρινα, τι χρήση κάνετε και θέλετε δυο (!) ?

Ειδικά σε εξωτερικό που θα παίξει και αρκετό google maps, η μπαταρία φεύγει πολύ γρήγορα σε συνδιασμό με φωτογραφίες.

2 Likes