Αυστρία, Γερμανία, Η.Β., Η.Π.Α., Ισπανία, Ιρλανδία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστραλία… ίσως θυμηθώ και άλλα στην πορεία.
Road trip?
Αυστρία, Γερμανία, Η.Β., Η.Π.Α., Ισπανία, Ιρλανδία, Καναδά, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία, Αυστραλία… ίσως θυμηθώ και άλλα στην πορεία.
Road trip?
Εχει πάει κανείς Ιαπωνία; Έχουμε κάτι αεροπορικά σχετικά φθηνά και το ψήνουμε για 2 εβδομάδες.
Η σκέψη είναι Τόκιο-Kanazawa-Takayama-Kyoto-Nara-Osaka.
Όποιος έχει επισκεφτεί κάτι από τα παραπάνω ας ρίξει καμιά πρόταση
Έχω πάει Ιαπωνία. Βέβαια πάει καιρός, δηλαδή σχεδόν 20 χρόνια.
Σε γενικές γραμμές θα έλεγα πως αν έβγαζα πρόγραμμα σήμερα θα εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την εποχή που θα πήγαινα. Κάθε εποχή έχει εντελώς αλλά πράγματα να δεις.
Πέραν αυτού εγώ θα έλεγα πως το Tokyo θέλει πολύ μελέτη, πρόγραμμα, κλείσιμο εισητηρίων για διάφορα πράγματα από νωρίς κλπ. Δεν είναι το μέρος που βλέπεις το top10 του tripadvisor και είσαι πανω-κατω μέσα. Αντιθέτως π.χ. το Kyoto είναι κάπως έτσι.
Τώρα, για να σου δώσει κάποιος συγκεκριμένες συμβουλές νομίζω πως θα πρέπει να γνωρίζει τα ενδιαφέροντα σου και τις ημερομηνίες που θα πας.
Τέλη Φεβρουαρίου-αρχές Μαρτίου θα πάω (γι αυτό βάλαμε και Kanazawa-Takayama στο πρόγραμμα),
Καλημέρα παιδιά!
Λοιπόν, θα πω κι εγώ τον πόνο μου…σας μιλάω σχεδόν 16 χρόνια και πλέον ―αν και δεν σας έχω δει ποτέ― νιώθω ότι μιλάω σε οικείους ανθρώπους.
Το σχέδιο “ταξίδι με τους γονείς στο εξωτερικό” ναυάγησε, αν και εσείς το είχατε καταλάβει, εγώ επέμενα να μην το βλέπω. Όμως, η επιθυμία είναι επιθυμία και δεν παραιτούμαι τόσο εύκολα. Πλέον είμαι σε αναζήτηση εύρεσης Προσωπικού Βοηθού, κάτι που επίσης δεν είναι απλό, γιατί εκτός από χρονοβόρο είναι και λεφτά. Αν ξέρετε έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης, κατά προτίμηση φυσιοθεραπευτή/εργοθεραπευτή κ.λπ., μπορείτε να μου στείλετε.
Αν καταφέρω και βρω άνθρωπο, με ενδιαφέρει πιο πολύ ένα ταξίδι στη Βαρκελώνη ―παρά στη Βιέννη πχ― που έχει μεσογειακό κλίμα και που είναι επίσης φιλική σε αμαξίδιο. Κατά τον Απρίλιο-Μάιο '27, χωρίς τον φόβο βροχών κ.λπ. Ξέρω ότι τώρα όλα αυτά ακούγονται μακρινά, αλλά σε πείσμα των δικών μου (και του περίγυρου) που δεν το πιστεύουν και το θεωρούν και αχρείαστο, θα πάω κόντρα. ![]()
Να κανεις αυτο που θελεις και σου αρεσει, στο πλαισιο του εφικτου φυσικα. Δεν εχω αποψη για προσωπικους βοηθους, βασικα εχω εικονα μονο απο περιπτωσεις ανθρωπων που βρισκονται 24/7 ή σχεδον ετσι εντος σπιτιου. Θα εχω ομως το νου μου, τωρα που εμαθα οτι υπαρχει κατι τετοιο.
Με μια πρόχειρη αναζήτηση, κι επειδή ανέφερες και το ζήτημα των χρημάτων, βλέπω ότι πρόσφατα “τρέχει” (ή γίνεται απόπειρα να “τρέξει”) και το ακόλουθο πρόγραμμα (δεν γνωρίζω λεπτομέρειες και δεν ξέρω αν “ακουμπάει” στην περίπτωσή σου). Δεν ξέρω αν και πόσο το έχεις υπ’ όψιν.
Ξέρω! Από 24 Αυγούστου ανοίγουν οι αιτήσεις για όλη την Ελλάδα. Στο πιλοτικό δεν είχα κληρωθεί (με 90% κινητική αναπηρία
) και γενικώς πολλά άτομα με την ίδια αναπηρία έμειναν εκτός! Τώρα είμαι σίγουρα μέσα, αν και προς το παρόν χρειάζομαι κάτι για λίγες μόνο ημέρες. Σ’ ευχαριστώ πάντως!
Πλέον ούτε καν εκεί (κάποιοι από εμάς εδώ δηλαδή…) ![]()
Πάω την άλλη εβδομάδα Tokyo, Matsumoto, Kanazawa, Fukui, Himeji, Nara, Hikone (για το κάστρο), Sekigahara και Kyoto.
Θα μοιραστώ εντυπώσεις, πρώτη φορά και για μένα!
Tην καλησπερα μου απο το υπέροχα ερημικο Μαριεχαμν. Μην ψάξετε, δεν θα το βρειτε…
Εγω παντως το βρηκα!
Ωραιες φωτο!
Σκέφτομαι για ένα 4ημερο στη Ρώμη τέλη Νοεμβρίου.
Πιστεύετε θα είναι κάπως πιο χαλαρά από τον υπερβολικό τουρισμό;
Επίσης θυμάται κάποιος αν πχ τις Κυριακές ή Δεύτερες είναι κλειστό το μουσείο του Βατικανό, ή το Κολοσσαίο ή και γενικά κάποια αξιοθέατα κλείνουν;
Βατικανό νομίζω είναι κλειστό την Κυριακή. Το κολοσσαιο είναι ανοιχτό κάθε μέρα, αλλά μουσεία είναι κλειστά τη Δευτέρα. Τα περισσότερα τουλάχιστον και τα πιο σημαντικά δυστυχώς. Τσέκαρε κι εσύ βέβαια.
Για τον τουρισμό τώρα, μπορεί να είναι καλύτερα, αλλά Ρώμη είσαι. Πόσο λιγότερο μπορεί να έχει; Το άσχημο είναι οι βροχές εκείνη την περίοδο. Η πόλη μόνο για περπάτημα και αν σου κάτσει βροχή, χάνεις πολύ. Εγώ το περπατάω όπου κι αν είμαι, με ό,τι καιρό, αλλά δεν είναι όλοι παλαβοί σαν εμένα.
Το έλαβα υπόψη το σενάριο αυτό και είπα να ρισκάρω. Βρήκα σχετικά οικονομικά εισιτήρια, και ήταν ημερομηνία που βολευε.
Θα βολεψω το Βατικανό το Σάββατο, Κολοσσαίο την Κυριακή και θα δούμε τι άλλο θα προλάβουμε.
Έκλεισα ξενοδοχείο δίπλα στην Piazza Navona.
Ανοιχτός για προτάσεις λοιπόν για 3,5 μέρες στη Ρώμη!
δεν ξέρω πώς εννοείς το “θα βολέψω”, πχ στο δικό μου μυαλό σημαίνει θα το βάλω μαζί με άλλες δραστηριότητες στο πρόγραμμα, αλλά εγώ χρειάστηκα 5-6 ώρες στο Βατικανό
Θέλει να αφιερώσεις χρόνο
Αχαχαχα ναι ρε, Βατικανο = μινιμουμ 2,5-3 ωρες για να δεις τα βασικα. Εγω εκανα ενα ρεκορ περιπου 2 ωρες οταν πηγα την τελευταια φορα γιατι ηθελα να δω την Καπελα Σιξτινα και περασαμε τα περισσοτερα εκθεματα ετσι. Στο τελος, ηταν κλειστη η Σιξτινα λογω του θανατου του παπα, καλα πηγε αυτο.
Γκαλερια Μποργκεσε για εμενα ειναι μαστ. Ομοιως και το Μοντερνας Τεχνης που ειναι εκει “διπλα”, αλλα ενταξει, ισως δεν ειναι του γουστου σου. Κατα τα αλλα, ολη η πολη ειναι ενα μουσειο, οποτε δεν θα χασεις τπτ outdoors.
Εννοούσα ότι θα κάνω το Σάββατο μέρα για Βατικανό.
Μάλλον έπρεπε να γράψω θα βολεψω το Σάββατο στο Βατικανό ![]()
Οπότε θα πάω το πρωί και θα κάτσω όσο μου πάρει.
Επειδή είναι λίγες ημέρες, θα κάνω πάσο σε αρκετά μουσεία αν ο καιρός επιτρέπει βόλτες.
Μποργκέζε έχω κατά νου, όπως και το μοντέρνας τέχνης. Χαλαρά και ότι προλάβω.