Η βίζα θέλει μια 100άρα νομίζω. Για αμερική τουλάχιστον. Σε γδύνουν κανονικά.
Βίζα που έβγαλα από Γερμανία για ταξίδι στη Ρωσία έκανε 7-10 μέρες και 60 ευρώ περίπου.
Ετοιμάσου για μια από τις πιο όμορφες πόλεις που έχεις δει ποτέ και ειδικά Μάϊο με τις λευκές νύχτες θα χάσεις τη μπάλα.
Ξέρει κανείς κάνα site που να σου υπολογίζει φτηνότερο ταξίδι προς συγκεκριμένο προορισμό και σε συγκεκριμένη ημερομηνία?
Πχ θέλω να πάω σε μια κωμόπολη στη Γερμανία και θέλω να ξέρω ποιος συνδυασμός αεροπλάνου-τρένου με συμφέρει.
Τη βίζα ζήτα την από τον εργοδότη σου να την πληρώσει με το επιχείρημα πως ανδεν ήταν η δουλειά δεν είχες κανένα λόγο να πας στη Ρωσία!
Δεν ήξερα που να το γράψω, το ψάχνω για Τσεχία μέσα Ιουνίου.
Ας γράψει όποιος ξέρει κάτι για την ryanair αν συμφέρει τόσο πολύ, και τι γίνεται με τις μεταφορές και τις τιμές.
Thanks a priori.
βολος η θεσσ για μιλανο και απο κει για μπρνο (αν θυμαμαι καλα πραγα δεν εχει)
λογικα παπνω απο 100 ευρω πηγαινελα δεν θα σου βγει
Ναυ αυτές είναι οι διαδρομές. Και από Λονδίνο αλλά δεν συμφέρει.
Είδα ότι επιβαρύνεσαι με επιπλέον έξοδα, πχ εγγύηση αποσκευών αν το θες, με το check-in, και με βαλίτσες άνω των 20 κιλών.
Δεν τα χω δει κάπου αναλυτικά όλα αυτά με τις τιμές.
Το καλοκαιρι δεν παω πουθενα και μαζευω χρηματα για ταξιδακι (ευελπιστω να εχω βαλει αρκετα στην ακρη μεχρι το Δεκεμβρη για να προλαβω χριστουγεννα) Ιταλια-Γαλλια (σιγουρα Φλορεντια, Μιλανο και Παρισι και απο κει και μετα βλεπουμε).
Η μαλακια ειναι οτι αρχικα το κανονιζα με τους κολλητους μου και λεγαμε για ταξιδι με τις μηχανες αλλα τελικα εκεινοι δε θα μπορεσουν και αρχιζω να ψαχνομαι με εισιτηρια αεροπλανα/τρενα κλπ. Αν εχει παει κανεις και εχει να προτεινει κανενα φτηνο και ωραιο τροπο μετακινησης αναμεσα στις χωρες, let him come forth. Μονο μια φορα εχω ξαναπαει Ευρωπη, και αυτη στην Αγγλια με αεροπλανο.
Εντιτ: Ξεχασα τη Ρωμη ο σατυρος.
Είχα κάνει τα χριστούγεννα το Ρώμη - Φλωρεντία - Βενετία - Μιλάνο … σε/από ρώμη και μιλάνο με easyjet και στα ενδιάμεσα με τρένο … Για αεροπλάνο , αν θες χριστούγεννα και easyjet , και φτηνά θα πρέπει να κοιτάξεις και από τώρα , γιατί για τέτοια περίοδο φεύγουν με τη μία … Για τα τρένα έχουν αρκετά δρομολόγια τη μέρα … τα 4/5 είναι Intercity και κάνουν γύρω στα 30-40ε …
Μετά για Παρίσι έχει απ ευθείας από μιλάνο ? Κοιταξε το … γενικά ο σιδηροδρομικός του Μιλάνου είναι πολύ μεγάλος , έχει δρομολόγια για Ελβετία , αλλά παρίσι είναι λίγο μακρυά , οπότε μάλλον αεροπλανάκι και εκεί …
Καποιος μου ειχε πει κατι για τρενο απο Ιταλια σε Παρισι αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες. Ελπιζω να ισχυει. Λογικα απο Μιλανο ισως εχει μιας και ειναι μεγαλος ο σταθμος οπως λες.
Βολευει κιολας γιατι θα ειναι ο τελευταιος προορισμος στην Ιταλια.
Αλλιως ναι μαλλον αεροπλανακι. Ευχαριστω πολυ μαν.
Πως σου φανηκαν Φλωρεντια και Μιλανο?
Mιλάνο πήγα για να φύγω , οπότε δεν την είδα … Φλωρεντία πολύ δυνατή … σε μέγεθος κατι σαν Θεσσαλονίκη είναι , πολλοί εντυπωσιακοί ναοί και μουσεία ( σε μερικά αν έχεις όρεξη να περιμένεις σαν τους Ασιάτες καμιά ώρα στην ουρά … εγώ δεν είχα ) , και χωρίζεται στη μέση απ τον ποταμό Άρνο … Αλλά έχει όλα τα στοιχεία μιας πόλης , χωρίς τα άσχημα των μεγαλουπόλεων ( σε μεγάλο βαθμό τουλάχιστον ) … ενω η Βενετία πχ είναι κάτι αντίστοιχο των ελληνικών νησιών …
Έχει κάτι δρομολόγια για Παρίσι τελικά … δες και εσύ εδώ αν θες … http://www.trenitalia.com/
Γενικά πάντως είμαι κατά των ολιγοήμερων (1-2 μερών εννοώ δλδ ) επισκέψεων σε μεγαλουπόλεις … γιατί δεν πιάνεις το σφυγμό της πόλης … σαν τα αμερικανάκια που πάνε στην Πλάκα δηλαδή και χαίρονται …
H Φλωρεντια και γενικοτερα η Τοσκανη ειναι πανεμορφα μερη.
Στο Uffizzi ειδικα οπου βρισκονται μερικα απ τα σημαντικοτερα εργα των καλλιτεχνων της Αναγεννησης πρεπει να παει καποια στιγμη,οποιοσδηποτε αρεσκεται στην Τεχνη γενικοτερα.
Για να μην περιμενεις στις ατελειωτες ουρες ωστοσο,μπορεις να προμηθευτεις το εισιτηριο σου μια μερα πριν απ τα ταμεια,πανω στο οποιο αναγραφεται η ωρα που θα πρεπει να προσελθεις,ωστε να μπεις παρακαμπτοντας τις ουρες.
Στα στενακια κοντα στο Ντουομο και και στην Πιατσα Ντε Λα Σινιορια εχει επισης μερικες πανεμορφες τρατοριες με εξαιρετικες μακαροναδες.(Οι Ιταλοι τα τρωνε αρκετα al dente αλλα θεμα συνηθειας ειναι,τρωγονται.Γαλλια δεν ειναι,για να μενεις νηστικος…:p).
Θα προτεινα επισης ημερησια εκδρομη στο μαγικο Σαν Τζιμινιανο,μια μικρη μεσαιωνικη πολη χτισμενη πανω σε λοφο με θεα τις καταπρασινες πεδιαδες της Τοσκανης,που ηταν σταθμος των προσκυνητων που πηγαιναν στους Αγ.Τοπους(υπαρχει και μουσειο εκει με οργανα βασανιστηριων,βοτανα μαγισσων και αλλα τετοια ομορφα),καθως και στην επισης μεσαιωνικη και με ιδιαιτερη ατμοσφαιρα Σιενα.
Τρεις φορες τα χω γυρισει και παλι θελω να παω…
Ευχαριστω πολυ για το site!
Κοιτα υπολογιζω να κατσω καμια 20αρια μερες. Οποτε λεω να τις μοιρασω 12 μερες Ιταλια - 8 μερες Γαλλια μιας και στην Ιταλια θα παω σε περισσοτερες πολεις, ετσι ωστε να μην κατσω οπως λες μονο 1-2 μερες. Κι εμενα με ξενερωνει αυτο. Θελω να τις γυρισω με την ησυχια μου και να δω διαφορα μερη και απο μονος μου, οχι να παω μονο στους τουριστικους προορισμους.
Η Φλωρεντια ολοι μου λενε οτι ειναι πανεμορφη. Ειδικα για τα εργα τεχνης της που ειναι απο τους κυριους λογους που θελω να παω. Φαινεται ομως οτι ξερεις… Ειδικα στο Σαν Τζιμιανο θελω ΣΙΓΟΥΡΑ να παω. Το ειχα δει σε μια εκπομπη (στο mega νομιζω?) που εδειχνε διαφορες ευρωπαικες πολεις και ειχα μεινει μαλακας απο την ομορφια της περιοχης. Απεραντα λιβαδια, παντου πρασσινο και αλλα χρωματα απο τα λουλουδια της Τοσκανης και η πολη στο λοφο. Ειχε επισης και ενα μοναστηρι εκει κοντα νομιζω, που και αυτο ηταν πανεμορφο με αγαλματα/συντριβανακια και αλλα τετοια ωραια. Σε συνδυασμο με το τοπιο ηταν απιστευτα.
Για το φαγητο δεν ανησυχω καθολου. Ειμαι πολυ φαν της Ιταλικης κουζινας. Αλλα ναι στη Γαλλια, απο αυτα που μου εχει πει η θεια μου που ειναι Γαλλιδα, πολυ φοβαμαι πως θα τη βγαλω με βρωμικα :lol:
Ευχαριστω και παλι παιδες
ταξιδια uber alles !! πραγματικα κατι για το οποιο αξιζει να δωσεις λεφτα! ανοιγει το μυαλο σου, γνωριζεις ανθρωπους, βιωνεις καταστασεις, γουσταρω πολυ να ταξιδευω! κ προτιμω να τα δωσω σε ταξιδι, κ ας ειμαι αφραγκος μετα για καμποσο…
Βαρκελωνη, Πράγα, πολυ λίγο Πολωνία, Βερολινο, Ισραήλ, Βραζιλια, και προσφατα και Ταυλάνδη! υπερ-τελεια σκηνικα!
α και απο μουσικη πήγα τον περασμένο Οκτώβριο Γερμανία που είχε το Way Of Darkness festival. γαμώτις φάσεις! EVILDEAD (ναι, οι θρασαδες!!), Possessed, At War, Master, Asphyx, και ενα ματσο αλλους φασαριόζους…
8)
Ψηνομαι πολυ να παω Γερμανια για κανενα φεστιβαλ ρε γαμωτο αλλα γενικα περα απο αυτο, σα χωρα δε με τραβαει και πολυ.
Παντως ισχυει αυτο για τα ταξιδια. Αμα εισαι λιγο στριμωγμενος οικονομικα, θα κανεις λιγες θυσιες αλλα θα το ευχαριστηθεις και θα αξιζει πιστευω. Θελω πριν πεθανω να μπορω να πω οτι εχω παει σε διαφορα μερη και εχω δει και αλλα πραγματα και εχω δει πως σκεφτονται και ζουν αλλοι λαοι. Η Ελλαδα οσο να’ναι ειναι διαφορετικη χωρα και δε θελω να μεινω για παντα στο μικροκοσμο μας.
Ειδικα τωρα με το φανταριλικι μου ειχε σφηνωθει πολυ ασχημα στο μυαλο να ταξιδεψω. Ισως ηταν αυτη η φυλακη του στρατου… δεν ξερω. Αλλα ειχε πεσει ενα περιοδικο στα χερια μου και ok, δεν ειναι οτι δεν εχω ξαναδει φωτο απο αλλες χωρες, αλλα εκεινη τη στιγμη μου τη βιδωσε και ηθελα παρα πολυ να εηερευνησω και αλλα μερη, εθιμα, και πολιτισμους.
Θέλω σε δέκα μέρες να είμαι καλά και να σας γράψω τις εντυπώσεις μου από το ταξίδι στη Στοκχόλμη…
κροσσντρέσσερ βούδας \m/
Για πείτε ότι ξέρετε για Βέλγιο? πόλεις, που πρέπει σίγουρα να πας, τι να φας και να πιεις, μαγαζιά για ποτό/φαγητό/ψώνια…
Εχω πάει δις Βρυξέλλες, στην Λουβέν, στην Αμβέρσα και στην Μπριζ.
Οι Βρυξέλλες μ’άρεσαν αρκετά, έχουν πάρα πολλά πάρκα και πανέμορφους δρόμους και γειτονιές για περπάτημα. Εξωφρενικό ωστόσο ότι δεν είχα δει καθόλου φοιτητές και νέους ανθρώπους. Τι διάολο; Που ήταν; Η πλατεία έχει πάρα πολλά μαγαζιά - μπυραρίες και ένα μαγαζί ελληνικό με γύρο κλπ, καλούτσικο, πήγαμε 3 φορές εκεί :Ρ. Οι μπύρες σε καλές τιμές πάντως, Hoegarden, Luffe, θυμάμαι και την Stella που είχαμε πιει σε σάπια μπυραρία στην γειτονιά που έμεινα στον Βάκιλο, 1.5 ? η μισόλιτρη, από γεύση τίποτε εξαιρετικό βέβαια. Γενικά, στο κέντρο έχει και πολλές στοές με μαγαζιά για shopping κλπ.
Εννοείται δεν θυμάμαι κατευθύνσεις :Ρ
Πάντως ρίξαμε πολύ περπάτημα, το οποίο μπορείς να κάνεις στην πόλη σου και να πεις, πω τι περπάτημα έκανα σήμερα, ξερω γω. Που πήγα.
Μια βόλτα και στα κοινοβούλια αξίζει, είναι μεγαλοπρεπή.
Η Μπριζ είναι πανέμορφη, εκπληκτική και φανταστική. Το να ανέβεις στον πύργο έχει 8? (για 2009 μιλάμε). Είναι απλά θαυμάσια. Νομίζω ήταν 80΄από Βρυξέλλες, με τραίνο πάντα.
Η Λουβέν είναι μια μικρή φοιτητούπολη, με φοβερά όμορφη πλατεία και τα πανεπιστήμια βρίσκονται σε έναν τόπο με γρασίδια που λες διάολε θέλω εδώ να ρθω να σπουδάσω. Κανά 50’ από Βρυξέλλες.
Στην Αμβέρσα πήγαμε δις, την 1η φορά μου άρεσε (είδαμε και Unholy Alliance \m/), την 2η όχι και τόσο. Η πρώτη ήταν Νοέμβριο και είχε παγωνιά και μουντάδα και την 2η Μάρτιο με λιακάδα. Λιμανούπολη, δεν έχει τόσο πράσινο.
Πάντως μίλα και με Βάκιλο, θα σου πει 100 πράγματα παραπάνω.
Γαμηστερό ότι αν κλείσεις αλεγετούγ στην ίδια μέρα, πληρώνεις το εισητήριο και 2-3? μόλις παραπάνω.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο ακριβά, πχ μέχρι Μπριζ 25?
εγω σε 2 βδομαδες θα σκασω για 5 μερες παρισι και ηθελα γενικα να μαθω μερη που δεν πρεπει να χασω! ενυ χιντ;